Makaron z kolorowymi warzywami z dodatkiem świeżej bazyli , posypany tartym serem typu parmezan to świetny przepis na dietetyczny obiad lub gorącą kolację. Polecam ten przepis także osobom , które dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem gdyż przygotowanie tego dania nie sprawi Wam żadnego problemu.Do przygotowania tei potrawy użyłam makaronu "penne" , ale można użyć dowolnego formatu np rurki, świderki czy wstążki. Makaron
zielonacukinkaSurówka z botwinki i papryki – pyszna i chrupiąca, w sam raz do dań z grilla lub do obiadu. Więcej przepisów na sałatki znajdziecie tutaj: Sałatki i surówki – przepisy @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align:center;} .ads-right
Kulinarne PrzebojeProsty i szybki obiad dla osób na redukcji a po modyfikacji również dla tych, które nie ograniczają tłuszczu na talerzu. W przypadku produktów z wysoką zawartością białka a małą łuszczu na adaptacji lub stabilizacji należy dopasować jego ilość poprzez tłuszcz dodany do potrawy (smalec, masło klarowane, olej kokosowy, olej MCT, oliwa z oliwek/awokado/pestek dyni itp.) I tak wątróbka jest idealna
Ola la LCHFDziś na obiad były gołąbki, będą jeszcze na jutro :) Ja bardzo lubię, szczególnie z sosem pomidorowym. Sama nie wiem, dlaczego do tej pory, nie było ich jeszcze na blogu. Ale jak to mówią, lepiej późno niż wcale :) Sos pomidorowy zrobiłam ze swojego przecieru pomidorowego. Składniki: 1 kg. łopatki 1 szklanka ryżu suchego 1 główka kapusty 1 duża cebula 2 ząbki
Agusiowe smakołykiPomysł na lekki i szybki do przygotowania obiad - dorsz zapiekany z cukinią oraz czerwoną cebulą wraz z dodatkiem przecieru pomidorowego. Całość posypałam pokrojoną, świeżą bazylią, która idealnie skomponowała się z całą zapiekanką. Składniki na 2 porcje: 2 filety, np. z dorsza (wagowo ok. 300 g) 1 duża cukinia 1 czerwona cebula 250 g przecieru pomidorowego sól, pieprz przyprawa chilli
Ugotowaćnatką pietruszki. Upiekłam je w piekarniku, żeby były lżejsze niż smażone, choć oczywiście taka opcja również wchodzi w grę (w panierce lub bez). Przy okazji upiekłam również ziemniaczki i obiad praktycznie zrobił się sam :) Składniki na ok. 4 porcje: 650-700 g schabu 1 marchewka kawałek korzenia selera 1 mała cebula 0,5 pęczka natki pietruszki sól, pieprz, papryka słodka
Simply Foodtylko rozpoczyna się sezon na młode ziemniaczki, każdy z Nas przygotowuje je na obiad a nawet jako przekąskę. Młode ziemniaczki z kefirem to moje ulubione dania. Przetestowałam przepis, w którym wykorzystałam nie tylko koperek lecz także inne zioła. Z poniżej podanych ilości przygotowałam ziemniaczki dla cztery osób. Składniki: Młode ziemniaczki ze świeżymi ziołami około... Więcej The post Młode ziemniaczki
Magiczny GarnekPowiem Wam tylko, że ta rolada, czy z pieczarkami, czy ze szpinakiem jest tak samo pyszna. Chociaż ja bardziej lubię ze szpinakiem :) U nas taka roladka była na niedzielny obiad. Zostało jeszcze na poniedziałek. Spokojnie można odgrzać ją w piekarniku. Jest tak samo pyszna jak poprzedniego dnia. Na zimno też smakuje bardzo dobrze. Składniki: 4 jajka 4 łyżki majonezu
Agusiowe smakołykiZupa na zimno to świetny pomysł na obiad w gorące, letnie dni. Zdrowy, pachnący koperkiem chłodnik na bazie świeżego, naszpikowanego witaminami awokado, zielonego ogórka oraz aromatycznego czosnku rewelacyjnie gasi pragnienie i stanowi pełnowartościowy posiłek. Składniki: 250g obranego awokado 200g zielonego ogórka 1 czerwona cebula 1/2 pęczka koperku 1 ząbek czosnku 400g jogurtu naturalnego 370g kefiru 4 łyżki soku z limonki
Szalona Kuchnia EwelinySzparagi to wciąż niedoceniane warzywo w naszym kraju, a szkoda, bo potrzebują tak niewiele by stworzyć z nich coś pysznego. Zielonych nie trzeba obierać, a ich
Fabryka pomysłówTakie „Paluchy” z mielonego mięsa drobiowego to kolejna fajna propozycja na obiad lub na imprezę. Ja zrobiłam 8 dużych paluchów, ale jeśli uformujecie je cieńsze, wyjdą jeszcze lepsze (zwłaszcza gdy zaplanujecie podać je na domówce). Mięso jest z dodatkiem zmielonych pieczarek, zaś w środku kryje się słupek żółtego sera. Ja lubię takie połączenie, a Wy? Całość fajnie smakuje
Smaki Na Talerzuwpada pierwszy przepis z nimi w roli głównej. Dzisiaj zapraszam na lekki, zdrowy i przepyszny krem z zielonych szparagów, który jest prosty i ekspresowy w przygotowaniu. Znakomity na śniadanie, obiad i kolację a także na wizytę gości bo nie tylko smakuje, ale i prezentuje się wspaniale Składniki na 4 porcje: 1 pęczek zielonych szparagów (ok 500 g – po odcięciu
Ola la LCHFPrzepis na warzywny omlet, który może być propozycją zarówno na pożywne śniadanie jak i lekki obiad. Jego wykonanie jest bardzo proste i jest to świetne rozwiązanie jeśli mamy w lodówce kawałki warzyw, na które nie mamy pomysłu. W takim omlecie odnajdą się idealnie. Omlet smakuje doskonale zarówno na ciepło jak i na zimno, więc spokojnie można przygotować
HealthyCreationsSmaczna, kolorowa zapiekanka z tego co znalazłam w lodówce. Trochę warzyw, wędlina, no i ziemniaki na podstawę. Szybki obiad, który nie wymaga od nas dużego wysiłku, a każdy się naje :) Składniki na ok. 4 porcje: kilka dużych ziemniaków ok. 200 g wędliny 1 brokuł 1 czerwona papryka 1 duża śmietana 12% 2 jajka sól, pieprz duży ząbek czosnku
Simply FoodMakaron z papryką to obiad kolacja w dosłownie kilka minut. Jest przepyszny i potrzeba naprawdę niewiele ,aby go ugotować zwłaszcza jeśli zakupy nie zrobione i nie ma co wrzucić do garnka. Makaron z papryką SKŁADNIKI paczka makaronu serki w plasterkach papryka ząbek czosnku 3 łyżki oleju z oliwek papryczka chili SPOSÓB PRZYGOTOWANIA ugotować makaron
zielonacukinka