obiad - 94612 przepisów (strona:1829/6308)

Sałatka z papryką i sosem koperkowo-musztardowym 289

ogórrki i trochę sera sałatkowego. Sos także zmieszany z tego co było bo takie są najlepsze, na bazie oleju z dodatkiem koperku i musztardy. Pyszna i lekka sałatka do obiadu lub do grilla. składniki: 1 nieduża główka sałaty lodowej 2 długie świeże ogórki 2 czerwone papryki 250 g sera sałatkowego lub fety sos koperkowo-musztardowy 10 łyżek oleju rzepakowego

Monia miesza i gotuje
Zapiekanka ziemniaczana z kotletami mielonymi w 25 minut 178

smakuje pysznie. Dodatkowo robi się ją ekspresowo i świetnie sprawdzi się na wykorzystanie kotletów mielonych. Dla mnie nie opłaca się smażyć kilku sztuk, a nie lubię podawać tego samego obiadu przez kilka dni. I jeszcze jedno. Czasami może zdarzyć się, że gotowe kotlety okazały się przesolone. W takim przypadku można je wrzucić do sosu lub... zrobić z nich właśnie taką

Di gotuje
Indyjskie danie 197

Zawsze jak zrobię sobie takie danie to następnego dnia zabieram do pracy. Wystarczy tylko włożyć do mikrofali i podgrzać. Bardzo mi to smakowało.   Imbir obrać

Kuchnia Pokoleń
Szybki kurczak z suszonymi pomidorami i mozzarellą / Easy chicken with sun dried tomatoes and mozzarella 190

przedstawiam pomysł na szybkiego kurczaka w kremowym sosie z suszonymi pomidorami i mozzarellą. Dodatek świeżych ziół i chilli tylko podkręcają smak tego prostego dania. Jest to szybki i genialny obiad w zabieganym tygodniu, a podany z młodymi ziemniaczkami z koperkiem lub jak tutaj z podsmażonymi z dnia poprzedniego i duszoną na szybko cukinią, z pewnością zadowoli całą rodzinę. A wiadomo

karmelowy
Makaron z papryką 199

Makaron z papryką Makaron z papryką to obiad  kolacja w dosłownie kilka minut. Jest przepyszny i potrzeba naprawdę niewiele ,aby go ugotować zwłaszcza jeśli zakupy nie zrobione i nie ma co wrzucić do garnka. SKŁADNIKI paczka makaronu serki w plasterkach papryka ząbek czosnku 3 łyżki oleju z oliwek papryczka chili SPOSÓB PRZYGOTOWANIA ugotować makaron w osolonej wodzie według przepisu

zielonacukinka
Frankfurterki smażone z warzywami i serem 283

weekend. Idealnie smakują zarówno z patelni, jak i grilla. Poznajcie również pozostałe nowości Duda: kiełbaski pikantne kiełbaski bratwurst kiełbaski śląski frankfurterki parzone kiełbaski wędzone Szczerze polecam na śniadanie, grilla, obiad, a nawet przyjęcie Frankfurterki smażone z warzywami i serem Składniki: 1 opakowanie frankfurterek parzonych Duda 2 garście miksu warzyw na patelnię z leśnymi grzybami* 1 czubata łyżeczka słodkiej czerwonej papryki

Słodkie okruszki
Spaghetti ze szparagami czyli włoskie jedzenie! 247

pyszne. To co musisz mieć to dobrej jakości makaron, najlepiej z mąki durum i szparagi. Nie obędzie się bez dobrej oliwy z oliwek i masła! Polecam ten pomysł na obiad w kwadrans. PRZEPIS NA MAKARON ZE SZPARAGAMI na 4 porcje: - paczka spaghetti - duży pęczek zielonych szparagów polskich - 5 ząbków czosnku - 2 szalotki małe - chlust wina wytrawnego, białego - parmezan starty wedle

SMYKWKUCHNI
Zielone szparagi i jogurtowy dip z czosnkiem niedźwiedzim 174

swoim smakiem i niebywale prostym sposobem przygotowania. Zielonych szpargów nawet nie trzeba obierać, odłamujemy tylko zdrewniałe końcówki. Nie będę przekonywać, że warto je jeść tylko zapraszam na smakowity wiosenny obiad -  zielone szparagi z młodymi ziemniaczkami, sadzonym jajkiem i przepysznym dipem jogurtowym z czosnkiem niedźwiedzim. Dip na bazie jogurtu doprawiony miodem i musztardą z posiekanymi listkami czosnku niedźwiedziego jest rewelacyjny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Różnorodność i klasyka w kuchni, czyli gulasz paprykowy z dziczyzny 162

odkrywa mięso z dziczyzny na nowo, łącząc powrót do klasyki ze zdrowym stylem życia. Jak podawać dziczyznę Agata proponuje kolejny przepis na dziczyznę, czyli paprykowy gulasz. Doskonały na wystawny obiad. Zaznacza, że to przepis uniwersalny, bo mięso z dziczyzny możemy zastąpić szynką wieprzową lub wołowiną. Dodaje, że przepis ten warto potraktować jako źródło inspiracji, eksperymentując z ilością oraz kolorem dodawanej

KulinarneImpresje.pl
KLASYCZNA PIECZEŃ RZYMSKA 137

Wczoraj nie miałam pomysłu na obiad. Znudziły nam się kotlety i mięso w sosie. Zastanawiałam się czym mogłabym zaskoczyć męża. Przygotowałam więc pieczeń rzymską z dodatkiem płatków suszonych pomidorów i płatków papryki. Bałam się, że przez to pieczeń wyjdzie twarda ale się myliłam. Mięso było wilgotne, delikatne i pyszne. Danie to jest proste ponieważ wkładamy wszystkie składniki do miski, ugniatamy

Kuchnia w oparach
Makaron z kurczakiem i pesto z suszonych pomidorów z orzechami włoskimi 235

Odkąd spróbowałam przygotować pesto w domu, przestałam je kupować. Zrobienie go w domowym zaciszu zajmuje dosłownie chwilę, wystarczy wszystkie składniki wrzucić   tylko do blendera. Według

Fabryka pomysłów
Łosoś pod pierzynką śmietanowo-chrzanową podany z pieczonymi ziemniakami i smażonymi szparagami 134

Pomysł na szybki do przygotowania i bardzo smaczny obiad - pieczony łosoś pod pierzynką śmietanowo-chrzanową podany z młodymi ziemniakami i zielonymi szparagami. Trio idealne! Zachęcam do przygotowania.  Składniki na 2 porcje: łosoś pod pierzynką śmietanowo-chrzanową 1 filet z łososia wraz ze skórką (wagowo około 300 g) 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka chrzanu 2 łyżki posiekanego koperku odrobina

Ugotować
KOTLECIKI SIEKANE Z MŁODĄ KAPUSTĄ 502

Siekane kotleciki kojarzą mi się z dzieciństwem, kiedy to mama serwowała nam je na obiad w towarzystwie młodej kapusty lub surówki z marchewki i jabłka oraz tłuczonymi ziemniakami ! Pyszne danie , które przypadnie do gustu również dzieciom J Soczyste kotleciki, słodka kapustka, młode ziemniaczki i ten aromat koperku… Koniecznie spróbujcie ! SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 jajka 1 kopiata łyżka

Marcepanowa kuchnia
Jagnięcina z cukinią i fasolką szparagową / Lamb with zucchini and green beans 187

bazylią, z pewnością zachwycą wszystkich amatorów tego rodzaju mięsa. Danie jest praktycznie jednogarnkowe, bardzo szybko się je przygotowuje, a co najważniejsze – jest bardzo smaczne. Polecam na szybki obiad w zapracowanym tygodniu. zapraszam! Scroll down for recipe in English Jagnięcina z cukinią i fasolką szparagową (4 porcje) Składniki: 8 kotlecików jagnięcych 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy z oliwek

karmelowy
Fasola czerwona, kukurydza konserwowa i kasza jęczmienna pęczak 197

Idealne danie dla wegetarian i wegan! Świetna i szybka propozycja na obiad lub kolacje. Składniki: puszka odsączonej fasoli czerwonej 1/2 puszki kukurydzy czerwonej 1 woreczek kaszy jęczmiennej pęczak olej lniany Sposób przygotowania: Do wrzącej, osolonej wodzy wsypujemy kaszę. Gotujemy do wchłonięcia wody. Między czasie opłukujemy fasolę oraz kukurydzę. Po ugotowaniu kaszy całość mieszamy i polewamy olejem lnianym. Smacznego

Truskawkowa Fiesta