obiad - 94612 przepisów (strona:1832/6308)

Wegańska potrawka z mleczkiem kokosowym i zieloną pastą curry 141

Obiad inspirowany kuchnią tajską, dla miłośników ostrości. Pikantnego charakteru nadaje potrawce bardzo aromatyczna zielona pasta curry. Ostrość curry zrównoważona jest jednak dodatkiem mleczka kokosowego, intensywność całości łatwo więc dostosować do tego jak wrażliwe na ostre smaki są nasze kubki smakowe.  W mojej wersji wykorzystałam ciecierzycę, można ją jednak zastąpić ryżem czy nawet makaronem. WEGAŃSKA POTRAWKA Z MLECZKIEM KOKOSOWYM

HealthyCreations
Udka kurczaka pieczone w sosie pomidorowo-paprykowym 412

Udka z kurczaka to swietny surowiec na prosty i szybki obiad. Tym razem wykorzystałam udka bez skóry i kości. Po obsmażeniu na patelni zalałam mięso sosem pomidorowo-paprykowym (ostatni słoik z zimowych zapasów - po przepis zapraszam  tutaj )  i upiekłam w piekarniku. Pracy niewiele, a obiadek przepyszny. Skladniki: 9 udek z kurczaka bez kości i skóry sól, pieprz słodka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
” Kurczę zielone ” lekko smażone 117

zielone , kurka …. czyli drób Pyszne mięso , bez którego ciężko się obyć . Wsiąkło w polską kuchnię, nie znam chyba rodziny , która przynajmniej raz w tygodniu , nie gościła kuraka na obiedzie . Wiadomo co dobre , dobrze się przyjmuje . Kurczę zielone , to zdrowy lekko podsmażany kurczak z zielonymi warzywami na parze . Nic skomplikowanego , proste , pyszne i naprawdę smaczne . Na dodatek zdrowe Polecam ! Składniki

Ogrodnik w podróży
miętowy chłodnik z ogórków 179

upalny, letni dzień. B łyskawiczna w przygotowaniu, wystarczy tylko wymieszać składniki, a dodatek mięty sprawia, że jest jeszcze bardziej orzeźwiająca. Podana z chrupiącymi grzankami sprawdzi się doskonale jako lekki obiad . Przepis z książki Clausa Meyera Wszystkie smaki Skandynawii . składniki: 1/2 kg świeżych ogórków 1/2 litra jogurtu naturalnego garść listków mięty 1 młoda cebulka sól, pieprz wykonanie: Ogórki obieram, jeśli mają

babka w formie
Leczo z kaszą bulgur 134

antyoksydanty i zdecydowanie powinna być częściej stosowana w naszej diecie. Z dodatkiem warzyw tworzy lekkie i typowo letnie danie. Leczo z powodzeniem można przygotować z podwójnej porcji i obiad na dwa dni gotowy :) 2 małe cukinie 1 czerwona papryka cebula 2 ząbki czosnku 2 woreczki kaszy bulgur brązowy Cenos pętko dowolnej kiełbasy 4 pomidory/ ewentualnie puszka krojonych 1 łyżka koncentratu

Smakołyki Asi
Tortille z pulled chicken i surówką colesław 220

Cześć Kochani! Ostatnio pisałam Wam o serii rodzinnych obiadów. Tortille z pulled chicken i surówką colesław to moja druga propozycja w ramach tego cyklu. Pulled chicken to nic innego jak szarpany kurczak. Piersi kurczaka zapiekłam w bardzo aromatycznym sosie na bazie passaty, sosu sojowego, słodkiej i ostrej papryki Kamis. Kocham obie papryki i zawsze doprawiam nimi sosy na bazie pomidorów

Moja pasja smaku
Zupa prowansalska 225

Lekka, dietetyczna zupa dla wielbicieli warzyw i ziół prowansalskich. Cukinia, bakłażan, papryka w połączeniu z ziołami dają doskonały smak. W sam raz na dietetyczny obiad czy kolację. Czas przygotowania i ilość porcji 40 minut, około 5 porcji. Produkty 1,5 liatra wody, 1 cukinia, 1 bakłażan, 1 czerwona papryka, 2 pomidory, 1 cebula, 2 marchewki, 1 ząbek czosnku, łyżka masła

Fit&Fast Kitchen
Leczo z cukinią, fasolką szparagową i makaronem 153

Jednogarnkowe czy raczej patelniowe   letnie danie   do którego dodałam fasolkę szparagową prosto ze swojego ogrodu,   z dodatkiem makaronu,   aromatyczne, pożywne, doskonałe na szybki obiad. Całość przygotowuje się ekspresowo. Nie wymaga podlewania żadną wodą czy bulionem, soku z warzyw jest wystarczająco dużo. Polecam. Składniki: 1 duża cukinia lub 2 mniejsze 1 papryka czerwona 1 papryka zielona

Wanilia i Kardamon
Zapiekanka z brokułami 151

Składniki/4 porcje: – 250g makaronu razowego penne – 300g różyczek brokuła – 1 puszka tuńczyka w kawałku ( w wodzie) – 100g serka mascarpone – 1/2

I LOVE LIFE
Makaronowo- pomidorowa zapiekanka z kurczakiem 123

bazie makaronu, soczystego kurczaka,  dużej ilości dojrzewających w słońcu pomidorów, aromatycznych przypraw oraz słodkiej cebuli połączonej z wyrazistym smakiem czosnku i ostrej papryki to świetny pomysł na rozgrzewający obiad. Składniki: 500g fileta z kurczaka 200g makaronu rurki np. 5 warzyw 1 puszka pomidorów w kawałkach 2 pomidory 200g zielonego groszku np. mrożonego 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 cebule

Szalona Kuchnia Eweliny
Kaszanka z cebulką w cieście francuskim 177

dopisuje,więc wymyśliłam ostatnio inny sposób na kaszankę-przepyszny.Nawet na drugi dzień jak sobie podgrzałam była równie pyszna-polecam nie tylko latem ale cały rok,może na szybki obiad???Idealne będą podane z sosem i lekką sałatka ze świeżych warzyw.Spróbujcie sami Składniki: 4 kaszanki 2 cebule opakowanie ciasta francuskiego sól,pieprz,papryka słodka w proszku

Swojskie jedzonko
Karkówka pieczona w ketchupie 651

Karkówka pieczona w ketchupie – prosta, pyszna, krucha karkówka zapiekana w ketchupie z pieczarkami i papryką. Polecam na obiad lub kolację. Najlepiej smakuje dnia kolejnego po podgrzaniu. Z kilograma karkówki wydzieliłam 7 plastrów o grubości ok. 1-1,5 cm. Przy kupnie karkówki należy pamiętać, by wybierać te mniejsze kawałki od młodszej świnki – dzięki temu mięso będzie smaczne i kruche

Kulinarne Przeboje
Kotlety mielone z cukinią 133

Kotlety mielone to pyszny klasyczny obiad. Dziś dodałam do nich cukinię i powiem  że  wyszły bardzo  soczyste, ale przede wszystkim  smaczne.  Moje kotlety podalam z ziemniakami  i mizerą . Szczerze p olecam :) Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cukinia 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 jajko 1 czerstwa mała bułka bułka tarta

magiczna kuchnia Kasi
Grillowane tortille z pieczonym kurczakiem i frytkami 489

kawałki kurczaka, frytki i trochę warzyw zawinięte w domowe tortille i usmażone na patelni grillowej. Nie dość, że smaczne to bardzo syte. Sprawdzą się na ciepłą kolację lub nawet obiad. CIASTO NA TORTILLE: 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki gorącej wody 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki soli NADZIENIE: 1/2 pieczonego kurczaka 2 pomidory 8 liści sałaty lodowej

https:KKuchniaMniam
Curry warzywne. 140

Najbardziej lubię wegetariańskie wersje curry. Wystarczy użyć 2-3 różnych warzyw i pyszny obiad w mig jest gotowy. Robiąc wegetariańskie curry szukam nowych połączeń smakowych i zmieniam warzywa w kolejnych wersjach tej potrawy. Jednak niezmiennie używam jako bazy smakowej: kurkumy, świeżego imbiru, czosnku i chilli.  I oczywiście nie wyobrażam sobie curry bez natki kolendry, która bardzo podkręca smak potrawy

Codziennik Kuchenny