obiad - 94612 przepisów (strona:1832/6308)

Zielone risotto z kurczakiem, szparagami i szpinakiem 155

Zielone risotto z kurczakiem, szparagami i szpinakiem to pyszny pomysł na obiad, nie tylko od święta! Ja do swojego użyłam ostatnich szparagów, które jakimś cudem kupiłam jeszcze niedawno na targu. Do tego kurczak i szpinak… Mmm, już nie mogę się doczekać następnej porcji 😉 Przepisy na risotto w różnych wariantach znajdziecie pod TYM linkiem.     Składniki: 200 g ryżu

Pasja Smaku
Polędwiczki z dorsza w czerwonym bulionie z chorizo, ciecierzycą i papryką 139

bulionie z pikantną kiełbasą chorizo, sycącą ciecierzycą i czerwoną papryką. Ani to zupa rybna, ani gulasz ale to połączenie smaków jest naprawdę pierwszorzędne. Nie dajcie się namawiać – przygotowanie takiego obiadu zajmie Wam nie dłużej niż 30 minut! Mrożone polędwice z dorsza trzeba odmrozić – najpierw spłukać pod ciepłą (ale nie gorącą) wodą lodową glazurę, dać odciec wodzie z ryb na sitku

Karo in the Kitchen
Leczo z cukinią 146

Dziś tak tradycyjnie, jak na polski obiad w lato przystało, czyli leczo! Jako dziecko nienawidziłam (nie wiem czemu, nie pytajcie :P) a teraz baaardzo lubię i nie wyobrażam sobie żeby go nie robić przynajmniej kilka razy w czasie wakacji. Dzielę się więc z Wami moim szybkim i smacznym przepisem na to nieskomplikowane, jednogarnkowe danie :) Składniki na ok. 4 porcje

Simply Food
Zasmażana młoda kapusta z koperkiem 146

Młoda kapusta zasmażana z dodatkiem dużej  ilości koperku to moja dzisiejsza propozycja  na pyszny i szybki dodatek do obiadu. A tu zapraszam na młodą kapustę z marchewką . Składniki: 1 mała główka kapusty 1 cebula 4 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej pęczek koperku sól, pieprz Wykonanie: Kapustę umyć, poszatkować. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić. Dodać kapustę i podlać

magiczna kuchnia Kasi
Sos z kalafiora do makaronu 254

kalafiora z makaronem to smaczny i prosty pomysł na szybki obiad. Składniki (sos na 4 osoby): nieduży kalafior (lub pół dużego) 2 cebule 2 ząbki czosnku ok 200 ml mleka pół łyżeczki imbiru mielonego łyżeczka cukru trzcinowy lub brązowy chilli w płatkach parmezan lub inny podobny ser sól, pieprz tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Cebulę pokrojoną w kosteczkę szklimy w garnku

Mechanik w kuchni
Kurczak pieczony w marynacie ketchupowo-czosnkowej z przyprawą rosołową 129

Jest to prosta propozycja na nieskomplikowany oraz tani obiad. Mogłabym stwierdzić, że nawet i "kryzysowy", ponieważ jego składniki znajdują się praktycznie w każdej kuchni. Mimo swej prostoty kurczak smakuje naprawdę świetnie i bardzo aromatycznie. Dominująca, czosnkowa nuta idealnie komponuje się z delikatnym posmakiem pomidorów. Natomiast przyprawa rosołowa podkreśla smak mięsa. Polecam! około 1,2 kg dowolnych części z kurczaka Marynata

Di gotuje
Kotleciki z kalafiora 120

Kotleciki z kalafiora Typowy polski obiad, to ziemniaki, kapucha lub mizeria i… kotlet. Co prawda kotleciki z kalafiora nie zastąpią prawdziwego schabowego, jeśli ktoś jest smakoszem, ale mogą być fajną i zdrową alternatywą. Kotleciki bardzo fajnie sprawdzają się nie tylko jako część głównego dania, ale również w burgerach! Wspaniale komponują się z różnymi sosami i dodatkami. U mnie

Blendman
Pieczone żeberka w ketchupowej marynacie 163

jutrzejszy obiad polecam pyszne żeberka pieczone w ketchupowej marynacie. Mięso jest idealnie przyprawione i rozpływa się w ustach. Żeberka pojadę z frytkami lub pieczonymi ziemniakami i surówką. SKŁADNIKI: 1 pasek żeberek, ½ szklanki Ketchupu Kieleckiego o smaku śliwkowym WSP SPOŁEM , 2 łyżeczki mielonej papryki wędzonej, 1 łyżeczka pieprzu, szczypta soli, 4 łyżki oleju, PRZYGOTOWANIE: 1. Żeberka kroję na porcje. Ketchup mieszam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kotlety z cukinią i żółtym serem 156

zabija” smak cukinii, a do kotletów zdecydowanie bardziej pasuje bułka tarta, ewentualnie możecie spróbować przygotować je z kaszą manną. Do tego jogurt ze świeżymi ziołami i pyszny, letni obiad gotowy!     Składniki /12 sztuk/: 2 cukinie 2 jajka Czytaj dalej... Artykuł Kotlety z cukinią i żółtym serem pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Fasolka szparagowa z bekonem, cebulą i jajkiem w koszulce 196

kremowym maśle czerwona cebula. Bekon dodaje chrupkości i wędzonego, dymnego aromatu – cały smak podkręca czosnek , a jajko w koszulce to tutaj przysłowiowa kropka nad i. Czy jako samodzielny obiad, czy jako dodatek do jasnych mięs i ryby – tak podana fasolka na pewno nie jest nudna czy byle jaka! Fasolce odcinamy zdrewniałe końce i dokładnie ją myjemy. Gotujemy fasolkę na parze

Karo in the Kitchen
Schabowy w wędzonej papryce 130

Schabowy w wędzonej papryce Kotlet schabowy , to nieśmiertelny element polskiej kuchni . Niedzielny obiad, bez tego kawałka mięsa w chrupiącej panierce , jeszcze nie tak dawno ,nie istniał . Czasy się zmieniły , schabowy…pozostał ten sam …więc może ,czas przy nim nieco pogrzebać Nie ,żebym nie lubiła, klasycznej wersji , wręcz odwrotnie ,osobiście uważam ,że jest to jedno z najsmaczniejszych dań . Generalnie

Ogrodnik w podróży
Wegańska potrawka z mleczkiem kokosowym i zieloną pastą curry 133

Obiad inspirowany kuchnią tajską, dla miłośników ostrości. Pikantnego charakteru nadaje potrawce bardzo aromatyczna zielona pasta curry. Ostrość curry zrównoważona jest jednak dodatkiem mleczka kokosowego, intensywność całości łatwo więc dostosować do tego jak wrażliwe na ostre smaki są nasze kubki smakowe.  W mojej wersji wykorzystałam ciecierzycę, można ją jednak zastąpić ryżem czy nawet makaronem. WEGAŃSKA POTRAWKA Z MLECZKIEM KOKOSOWYM

HealthyCreations
Udka kurczaka pieczone w sosie pomidorowo-paprykowym 408

Udka z kurczaka to swietny surowiec na prosty i szybki obiad. Tym razem wykorzystałam udka bez skóry i kości. Po obsmażeniu na patelni zalałam mięso sosem pomidorowo-paprykowym (ostatni słoik z zimowych zapasów - po przepis zapraszam  tutaj )  i upiekłam w piekarniku. Pracy niewiele, a obiadek przepyszny. Skladniki: 9 udek z kurczaka bez kości i skóry sól, pieprz słodka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
” Kurczę zielone ” lekko smażone 111

zielone , kurka …. czyli drób Pyszne mięso , bez którego ciężko się obyć . Wsiąkło w polską kuchnię, nie znam chyba rodziny , która przynajmniej raz w tygodniu , nie gościła kuraka na obiedzie . Wiadomo co dobre , dobrze się przyjmuje . Kurczę zielone , to zdrowy lekko podsmażany kurczak z zielonymi warzywami na parze . Nic skomplikowanego , proste , pyszne i naprawdę smaczne . Na dodatek zdrowe Polecam ! Składniki

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania