obiad - 94612 przepisów (strona:1753/6308)

Schab/schabowe pieczone w mleku 159

mleczny, który odrobinkę przypomina beszamel. Całość doskonale komponuje się z ryżem, ale tak naprawdę możecie użyć ulubionych dodatków. Ps. Jeśli chcecie zajadać się schabem pieczonym w mleku na obiad oraz na kanapki to polecam upieczenie go w całości - klik .   około 6-7 kawałków schabu papryka słodka w proszku  czosnek granulowany majeranek sól, pieprz Dodatkowo: 300 ml mleka

Di gotuje
Bitki w sosie koperkowym 150

Bitki w sosie koperkowym – szybki i pyszny obiad. Do przygotowania tej potrawy użyłam mięsa wieprzowego – dokładnie karkówki wieprzowej, dodałam świeży koperek, ale spokojnie można użyć też mrożonego. Po lodówce przewracało mi się garść fasolki szparagowej więc ona też poszła do tego pysznego sosu, ale nie jest to składnik konieczny tylko opcjonalny (zresztą sami możecie dorzucić jakieś warzywko, które

Dorota Smakuje
Nadziewana dynia z komosą i grzybami 216

Opis Nadziewana dynia z komosą i grzybami: Nadziewana dynia z komosą i grzybami to zdrowa i fit propozycja na obiad czy kolację. Uwielbiam ją jeść zarówno na słodko, jak i na słono. Dynia piżmowa ma liczne właściwości i wartości odżywcze. Stanowi doskonałe źródło witaminy A, błonnika i potasu. Ma również dobroczynny wpływ na ciśnienie krwi, trawienie, zdrowe włosy oraz skórę

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Bób – sałatka tabbouleh z bobem i fetą 152

fetą jest właśnie wynikiem czystki w spiżarni. Zamiast kaszy bulgur wykorzystafiam białą kaszę gryczaną. Jest to smaczna sałatka, którą można zjeść jako wegetariański posiłek lub dodatek do mięsnego obiadu. Tabbouleh z bobem i feta Składniki: ok. 350 g ugotowanego bobu, 500 g z łupinami 500 ml ugotowanej białej kaszy gryczanej 2 ogórki 250 g koktajlowych pomidorów 1 czerwona cebula

codojedzenia
Faszerowane pomidory zapiekane 153

Jedna pójdzie do pomidora, druga na wierzch Do każdego pomidora nakładamy mieszankę – do połowy. Na to wykładamy fetę, przykrywamy mixem. Nie zużyłam całości-pozostały użyłam jako dodatek do obiadu. Można nadziać więcej pomidorów. Przykrywamy górą pomidorka i zapiekamy 20 minut w 180 stopniach. 5 minut przed końcem odkrywamy górę i kładziemy resztę fety. Smacznego!!!!         Share

Latosiowydom
Salatka szwabska 150

Pyszna sałatka ziemniaczana rodem z Niemiec. Wystarczą 4 podstawowe składniki by mieć idealny dodatek do obiadu, na grilla czy imprezę. Jest syta, lekko kwaśna, lekko ostra. Idealna. A chrupiący boczek na wisienka na torcie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zapiekanka z cukinii z boczkiem i fetą 119

Pyszna zapiekanka z cukinią i boczkiem, idealnie sprawdzi się i na ciepło i na zimno ,na lunch czy lekki obiad na upały - polecam

Swojskie jedzonko
Ogórki w zalewie musztardowo – miodowej (pikle) 301

Pikle w zalewie musztardowo – miodowej to doskonały dodatek do każdego obiadu. Jeżeli znudziły Ci się już ogórki konserwowe lub z chilli to myślę że warto spróbować czegoś nowego. Są troszkę bardziej czasochłonne w przygotowaniu ponieważ musimy obrać wszystkie ogórki, jednak uważam że dla samego smaku warto je zrobić do zimowych zapasów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 kg ogórków

Blog kulinarny S9.PL
Sałatka z fasolki szparagowej 161

Idealna propozycja jako coś zielonego do obiadu. Czas przygotowanie to jedynie ugotowanie fasolki. W między czasie przygotujesz prosty dressing. Fasolkę warto wymieszać z dressingiem kiedy jest jeszcze ciepła, bo wtedy więcej go wchłonie. I na ciepło też lepiej smakuje. Ilość porcji: 2 porcje Czas przygotowania: 20 minut Składniki: fasolka szparagowa – 200 g musztarda dijon – 1,5 łyżeczki ocet

wiecejwarzyw.pl
BITKI MIESZANE W SOSIE WŁASNYM 157

czyli zarówno z mięsa wieprzowego jak i wołowego. Dzięki temu sos wychodzi bardziej aromatyczny i intensywny w smaku. Gęsty i aksamitny sos, a do tego mięciutkie i kruche mięso - obiad doskonały! Jest to danie uniwersalne, które doskonale pasuje zarówno do ziemniaków, kasz, ryżu, jak i makaronu. Jednak u mnie w domu  rodzinnym do bitek mama zawsze podawała ziemniaki

Kuchnia MagdaLeny
Roladki z mięsa mielonego a'la śląskie rolady 205

Dziś mam dla was pomysł. Wykorzystajcie mięso do przygotowania roladek a’la rolady śląskie. Tzn roladki będą z mięsa mielonego ale farsz jak w roladach śląskich. Wyjdzie wam pyszny obiad, w dodatku ekspresowy bo całość zajmuje nie więcej niż 30 minut. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Lunchbox-makaron szpinakowy z kurkami 142

Moda na zabieranie lunchoxu do pracy z każdym dniem się rozwija. Sama od dłuższego czasu zabieram pudełka do pracy. Na blogu będą pojawiać się inspiracje na obiady, które można przygotować szybko, zdrowo i fit Makaron szpinakowy z kurkami · 200 g ugotowanego makaronu szpinakowego

Kulinarne pyszności Molki
Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym 133

Kotlety ziemniaczane to fajny pomysł na obiad bez mięsa. Te są bardzo delikatne (być może to też zasługa młodych ziemniaków, z których je zrobiłam), mają kremowe wnętrze i chrupiącą skórkę. Dodatek chrzanu, cebulki i szczypiorku w kotletach a do nich sos pieczarkowy komponują się idealnie i wychodzi naprawdę pyszne danie :) Składniki na ok. 4 porcje: (Inspiracja: " Sio-smutki! ") Kotlety ziemniaczane

Simply Food
Papryka marynowana 162

uzupełnienie naszych zimowych zapasów. Obecnie rozpoczyna się dobry okres na zamarynowanie papryki. Papryka według tego przepisu jest przygotowywana w moim domu od lat. Idealnie nadaje się do każdego obiadu oraz jako dodatek do kolacji. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 3 kg papryki 7 szklanek wody 1 szklanka octu 4 łyżki cukru 2 łyżki soli olej ziele angielskie ziarna czarnego pieprzu

Blog kulinarny S9.PL
Pieczona cukinia 103

Szybki do przygotowania i bardzo zdrowy dodatek do obiadu albo jako samodzielna przekąska. Pieczona cukinia w przeciwieństwie do smażonej nie wchłania dużo tłuszczu i jest smaczniejsza. Jeśli dbacie o zdrowe odżywianie i liczycie kalorie, taki sposób przyrządzania cukinii, powinien zagościć u Was na stałe. Cukinia jest lekkostrawnym i delikatnym w smaku warzywem. Można ją spożywać na surowo, piec, smażyć

Gotuj w domu