Zazwyczaj ryby przygotowuję na piątkowy obiad. Przeważnie są to filety z dorsza lub morszczuka, a tym razem postanowiłam zrobić łososia. Przygotowałam go w słodko-kwaśnym sosie teriyaki. Podałam go z warzywami z patelni, ale dodatki można zmieniać według własnego uznania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 g filetu z łososia 1 łyżka ziaren sezamu Sos: 3/4 szklanki wody
Danka PichciUważam, że wiele dań w kuchni powstaje z przypadku, ponieważ nieraz każdemu się zdarza, że nie ma konkretnego pomysłu na obiad i wtedy staramy się upichcić coś z tego, co znajdziemy w lodówce. W ten sposób powstały dzisiejsze moje kotleciki ryżowe z brokułem. Ja je podałam z surówką z tego przepisu , polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 brokuł
Danka Pichcifilet z kurczaka. Jednak nie jest to typowy sos Carbonara, ponieważ jajka zostały zastąpione śmietanką kremówką. Mimo to danie wyszło bardzo smaczne i sprawdzi się jako pyszny oraz szybki obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Inspiracja: Kulinarne przeboje . Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka 200 g boczku wędzonego 3 ząbki czosnku 1 nieduża cebula 400 ml śmietanki 30% 30 g sera
Danka Pichci