napój - 7060 przepisów (strona:188/471)

Herbata zimowa z imbirem, cynamonem i goździkami. Winter tea 231

Na zimowe chłody mam sposób zdrowy ;)  Herbata z rozgrzewającymi dodatkami jest idealna o tej porze roku. Składniki na 1,5 l dzbanek: 2 łyżki sypanej

Jemy Pijemy
Jesienna herbata z miodem, cytryną, pomarańczą, goździkami i cynamonem 247

Zaczęło się...jesień...czyli zmiana czasu, jesienna chandra, zimne wieczory i poranki, szybciej robi się ciemno, nic nam się nie chce robić...Na poprawę humoru idealna

Ana Mari's world
Boże Narodzenie 275

Post ten zacznę nucąc piosenkę z reklamy pewnego popularnego napoju "Coraz bliżej święta...." sialala..... Zastanawialiście się już nad świątecznym menu? Może znajdziecie inspirację kulinarną na moim blogu? Zachęcam! Dania główne: Przystawki i sałatki: Ciasta: Ciastka: Likier

paapilotkaa
Magazyn Aromat #3 193

możemy się rozgrzać w zbliżające się wielkimi krokami, zimne dni... Oczywiście, kto mnie zna wie, że nie mówię tutaj o rodzajach koców i skarpet na zimę tylko o rozgrzewających napojach alkoholowych! Polecam... wypróbujcie, a będziecie chcieli przyjścia zimy stulecia! Miłej lektury i smacznego!!!   Artykuł Magazyn Aromat #3 pochodzi z serwisu Sierotka maRysia w kuchni

sierotka maRysia w kuchni
Przepis na Domowy Syrop z Czarnej Porzeczki 235

Witam serdecznie Propozycja na pyszny domowy syrop z czarnej porzeczki, jest prosty w przygotowaniu a naprawdę bardzo dobry i aromatyczny. Tak przygotowany syrop możemy użyć do przygotowania napojów, dodać do mleka , jako dodatek do jogurtu naturalnego, do herbaty lub po prostu wody. Będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 1200 ml syropu porzeczkowego 1 kg czarnych porzeczek 400 ml wody

Uwaga Babcia Gotuje
likier krówkowy 194

serii napojów alkoholowych polecam likier krówkowy Składniki

Ugotujmy Coś
Magazyn AROMAT vol. 3 - ZIMA 171

zapewne się domyślacie dania idealne na zimę i świąteczny czas. Na wirtualnych kartkach magazynu znajdziecie przepisy na ciepłe śniadania (  to mój wkład w magazyn ), jadalne prezenty, rozgrzewające napoje ( *tylko dla dorosłych ), przepiękne torty w świątecznej odsłonie, bezglutenowe przepisy wigilijne i mnóstwo innych pyszności. W numerze także ciekawe wywiady i reportaże. Jest też specjalny temat, poświęcony winom - tu dowiecie się

kolorowotorcikowo
Świąteczne pierniczki 252

pierniczki w dowolnych kształtach. Pierniczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli chcecie zawiesić pierniki na choince musicie jeszcze przed pieczeniem zrobić w nich dziurki (np słomką do napojów). Pierniki pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 stopni

Smakowity Blog Kulinarny
Puszyste placuszki z ricotty z grillowaną gruszką i miodem 173

wapń, żelazo, molibden, mangan i kobalt oraz witaminy takie jak A, B1, B2, B6, B12, C, kwas foliowy, pantotenowy i biotynę. Powszechnie krąży opinia, że miód połączony z ciepłym napojem/ daniem czy podgrzewany traci swoje właściwości. Jest to prawdą tylko po części, Podgrzany miód traci tylko część swoich właściwości, ale dzieje się to tak wolno, że w zasadzie

Moja Micha
Mini bajaderki 152

miały to być Cake Popsy, ale w związku z tym, że nie miałam odpowiednich patyczków postanowiłam zrobić je w formie pralinek. Myślałam, że jako patyczki sprawdzą się słomki do napojów, ale niestety próba zakończyła się porażką, ponieważ rurki przebijały ciastka na wylot. Przepis cake popsy oraz na ciasto bazowe pochodzi ze strony Moje Wypieki , ale możecie użyć dowolnego przepisu

moj przepis na
Tort ombre jogurtowo-truskawkowy 264

minuty, cały czas miksując łyżka po łyżce dodać mus owocowy. Miksować tylko do połączenia składników. Dodatkowo: 0,5 szklanki przegotowanej wody kilka kropel olejku cytrynowego 4-6 rurek do napojów, im grubsze tym lepsze, dno od mniejszej tortownicy Wykonanie: Na paterę położyć pierwszy blat z większego biszkoptu, zwilżyć, bardzo delikatnie ponczem, wyłożyć trochę ponad 1/4 kremu, następnie położyć drugi blat

moj przepis na
Niebiański sernik na zimno z kokosem 174

lodówce) 1/4 lub 1/2 cukru pudru (ja dałam 1/4) 120 gr wiórków kokosowych** 4 łyżeczki żelatyny Mleko kokosowe otworzyć, zrobić dwie dziurki w górnej warstwie (śmietance) np. słomką do napojów. Przez te dziurki zlać mleko kokosowe do miseczki, a śmietankę przełożyć do misy miksera. Do mleka kokosowego dodać żelatynę, pozostawić do napęcznienia. Śmietanę kokosową ubić mikserem, bardzo krótko

moj przepis na
Potrójnie musowy jogurtowy torcik truskawkowo-rabarbarowy FIT 206

jogurtowa: 400 ml mleka kokosowego 400 gr jogurtu greckiego 5 łyżeczek żelatyny 1/4 szklanki cukru pudru Mleko kokosowe otworzyć, zrobić dwie dziurki w górnej warstwie (śmietance) np. słomką do napojów. Przez te dziurki zlać mleko kokosowe do miseczki, a śmietankę przełożyć do misy miksera. Do mleka kokosowego dodać żelatynę, pozostawić do napęcznienia. Śmietanę kokosową ubić mikserem, bardzo krótko

moj przepis na
Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową 249

mnie z Lidla Vitasia) (1 puszka) koniecznie schłodzonego w lodówce min 12 godzin owoce do dekoracji Mleko kokosowe otworzyć, zrobić dwie dziurki w górnej warstwie (śmietance) np. słomką do napojów. Przez te dziurki zlać mleko kokosowe do miseczki, a śmietankę przełożyć do misy miksera. Śmietanę kokosową ubić mikserem, bardzo krótko, tak aby ją napowietrzyć, (uwaga nie miksować za długo

moj przepis na
Superfood Na Co Dzień - Jamie Oliver - recenzja 184

Chcę lepiej żyć. Lepiej się czuć. Rozsądniej jeść." Słowa autora z pierwszej części książki znalazły potwierdzenie w przykładach różnego rodzaju daniach, podzielonych na kategorie: Śniadanie, Lunch, Kolacja, Przekąski i Napoje. Na końcu obszerne wyjaśnienie zasad zdrowego życia, żywienia i lepszego samopoczucia. Po przeczytaniu tej lektury zrozumiałam dlaczego ludzie na całym świecie oszaleli na punkcie Jamiego Oliver`a. To przez niego

Blondynka Gotuje