kupując żeberka wybieram jednak te, które mają najmniej tłustej warstwy. Przygotowuję marynatę na bazie miodu, która jest niezwykle aromatyczna. Słyszałam też o żeberkach w coli, ale ponieważ tego typu napojów nie pijemy, wolę tradycyjne składniki marynaty. Marynuję je długo, czasem zostawiam w lodówce nawet na 2-3 dni. Żeberka po upieczeniu są miękkie, soczyste, przyjemnie pikantne i cała przyjemność polega
Obiad gotowyzacząć lepiej dzień? Można! Zwłaszcza zimną. Gdy do domowej bułeczki zaserwujemy rozgrzewającą herbatę z cytryną i imbirem. Uwielbiam ten smak. A jak takie cytrynki z imbirem dodane do codziennego napoju wspaniale rozgrzewają… Coś cudownego. W takie mroźne dni nie ma nic lepszego Dlatego dzisiaj zapraszam Was na przepis na domowe bułeczki i rozgrzewającą herbatę z cytryną i imbirem. Spróbujecie
Słodkie okruszkiżelatyna na 1 litr wody( mleka) Dodatkowo: kuliki w zalewie malina ZENTIS -Ciekawe, innowacyjne kulki żelowe do wykorzystania podczas spotkań i imprez w celu uatrakcyjnienia między innymi napojów i drinków czy deserów. Mogą zachwycać i szokować. Robimy pierwszą warstwę czekoladową , cappuccino zalewamy wrzątkiem i mieszamy do rozpuszczenia, wsypujemy żelatynę i i mieszamy dopóki się rozpuści.Kiedy mamy
Różowa kuchniataką pogodę czyli skwar 32 stopniowy tylko zimne napoje i desery. Wiec u mnie propozycja deseru, a mianowicie lodów. Dla fanów malinowych fantazji mam lody - lody malinowe. Bez jajek, na bazie śmietanki z niewielką ilością cukru. Ktoś chętny? Przepis dodaję do akcji błyskawiczne piątki na facebooku. Składniki: maliny, u mnie około 300 ml już zmiksowanego musu malinowego śmietanka około
Życie zaczyna się w kuchniJamar w swojej ofercie posiada bardzo wiele produktów: warzywa w puszkach, warzywa w słoikach, koncentraty i przeciery, dodatki obiadowe, przyprawy, octy, ketchupy, sosy, przetwory owocowe, soki, syropy i napoje. Pan Ł. uwielbia makaron, a w szczególności zapiekanki z makaronu. Ciągle szukam inspiracji, nowych przepisów czy chociażby dodatków. Gdybym wszystkie zapiekanki zamieszczała na blogu byłyby ich co najmniej
Życie zaczyna się w kuchniKupiłam niedawno fantastyczny niepasteryzowany sok z kiszonych buraczków z Doliny Baryczy. Jego kolor tak mnie urzekł, że koniecznie musiałam go użyć jako składnik koktajlu z quinoą
Quinoa Raz!tłuste i słodkie, smaży się je na oleju i dodatkowo polewa miodem. Pewnie dla wielu byłoby to za dużo szczęścia na raz, dlatego najlepiej degustować je w towarzystwie gorzkiego napoju. Przeciętny Marokańczyk wybrałby zieloną herbatę, ja pozostanę wierna kawie :) Składniki: Ciasto: 125 g mąki pszennej 2 łyżki masła (miękkiego) sok z połowy pomarańczy szczypta soli 2-3 łyżki wody Nadzienie
zadanie-gotowaniejest zdrowsza od szpinaku. Najlepsza z kwiatami. O jej zastosowaniach pisałem już tutaj. Obok pospolity mniszek lekarski, z którego liści robi się sałatki, a z z kwiatów napoje i miód. I tasznik. Nie bez kozery nazywany "chlebkiem" :) Dobry dodatek do wielu potraw, choć co wytrwalsi potrafili nazbierać tego tyle, że starczyło na pastę do chleba :) Okazuje się
Kryzysowa Książka Kucharskawyraźne inspiracje tamtejszą kulturą. Obecnie Egipt jest jednym z najbardziej popularnych kierunków turystycznych Polaków i Niemców, gdzie mogą się oddawać przyjemnościom wynikającym z nielimitowanej ilości pokarmów, a niejednokrotnie i napojów alkoholowych. Co prawda od czasu rewolucji kilka lat temu kierunek ten stracił na popularności, ale wizja darmowej wyżerki jest jednak bardzo silna. Najbardziej popularnymi pamiątkami są Deca-Durabolin, Viagra
Kryzysowa Książka Kucharskazainspirowała podczas ostatnich świąt to ilość jedzenia, które mogłoby się zmarnować jeślibyśmy go nie przetworzyli. Druga sprawa. Święta sprzyjają podróżom. Ja podczas jednej z moich wielu podróży musiałem oczywiście napoić mojego rumaka na stacji benzynowej i tam zobaczyłem nowy rodzaj hot doga. Zrobiony z szaszłyka przygotowanego z kiełbas. Niezależnie od tego jakie kto ma upodobania kulinarne to kiełbasy najczęściej jada
Kryzysowa Książka Kucharskafeta i pomidorkami koktajlowymi, które doskonale się komponują z serem. A to wszystko oblane wyrazistym sosem czosnkowym i posypane szczypiorkiem, który dodaje sałatce dodatkowej barwy. Sałatka świetnie współgra z napojami alkoholowymi, a poza tym pięknie prezentuje się na stole. Życzę smacznego oraz udanej zabawy Sylwestrowej😊💓 Składniki : kalafior 1 mały, ser feta 150 g, pomidorki koktajlowe 150 g, kukurydza
kulinarne odsłony patiprzed śniadaniem, a sok należy wycisnąć z polowy cytryny. Woda nie może być ani zimna ani gorąca. Jeśli nie lubicie kwaśnego smaku cytryny to do napoju możecie dodać również miód, który jest również bardzo zdrowy
kulinarne odsłony patimożna co kilka godzin przemieszać.) Po wysuszeniu owoce przesypać cukrem pudrem i przełożyć do słoika. Syropu powstałego po gotowaniu ananasa nie wylewajcie. Można go wykorzystać do herbaty lub zimnych napojów, także tych z alkoholem. Jest też idealny do nasączania ciasta
Codzienna kuchnia niecodziennaSkrzydełka bbq Kurczak ala kfc Sushi Oliwki w cieście Frytki z batatów Rolada serowa Smażony ser Nadziewane bułki Wędliny Zapiekanki makaronowe Przepisy z alkoholem Przekąski słone - wszystkie Drinki i napoje
Gotowanie i blogowanie