jako lunch do pracy. Dzisiaj przygotowałam sałatkę z pora, marynowanych pieczarek, pomidorków koktajlowych z dodatkiem ogórków kiszonych i kukurydzy. Bardzo wyrazista w smaku, poza tym idealnie się komponuje z napojami alkoholowymi, wiem bo sprawdziłam na sobie 😃 Składniki: por biała cześć 1 szt, pieczarki marynowane 1 mały słoik, ogórki kiszone 5 szt, pomidorki koktajlowe 10 szt, kukurydza konserwowa pół puszki, majonez
kulinarne odsłony patiserwetki, świeczki oraz kwiaty. Moja propozycja przygotowania stołu to filcowa czerwona podkładka, na niej talerze z serwetką w kształcie serca, a obok nich sztućce, do tego szklanki na dowolne napoje oraz kieliszki do wina. Kwiaty na stole mile widziane, będą pięknym uzupełnieniem dekoracji. Do tego lekko przygaszone oświetlenie, świeczki i romantyczna muzyka. Zachęcam by takie wieczory urządzać nie tylko
Czerwona PorzeczkaInstagramem, bo taki koktajl ma przede wszystkim wyglądać. Zwykle jest to bardzo duża porcja, więc nie przejmuj się, jeśli nie dasz rady wypić całego. Jedynym minusem takiego szalonego napoju jest zmywanie. Jeśli nie masz zmywarki najlepiej przygotuj go w ładnym słoiku, który po wypiciu po prostu wyrzucisz. Składniki: łyżka masła orzechowego 200 g mrożonych truskawek (mogą być też
Ugotowane pozamiatanePoczątek tego roku jest dla mnie bardzo pracowity i strasznie zabiegany. Co chwilę coś się dzieje, a ja łapię się za głowę, ze to już późny
Codzienna kuchnia niecodziennaplaster pomarańczy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~` Do kubeczka lub dużej filiżanki wkładamy na dno plaster pomarańczy i wlewamy kieliszek likieru pomarańczowego i zalewamy gorącą kawą.Można dodać wrzątku do pożądanej ilości napoju,ewentualnie dosłodzić
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkisiedziała przez cały czas głodna. Atmosfera? Dziwna. Siedzieliśmy przy barze. Kelnerzy nie czuli skrępowania mówiąc do barmana o innych gościach. Za dużo hałasu. Ciągle ktoś stał za plecami szykując napoje dla innych gości. Nie czuliśmy się swobodnie. Jedzenie: 2,5/5 Obsługa: 0/5 Atmosfera
Kucharzycapączki ale pyszne bułeczki drożdżowe z rodzynkami. Pomimo mojej diety zjadałam 3 bułeczki, a co mi tam. Bułeczki wyszły pyszne :) Składniki 50 dag mąki 4 dag drożdży 1 szklanka napoju sojowego z wapniem Alpro sante 5 dag masła 10 dag cukru pudru 1 laska
Kulinarne pyszności Molkiwarto ją zażywać w postaci tabletek, ale w potrawach bogatych w tą witaminę na przykład regularnie pijąc koktajl z grejpfrutów: Koktajl z grejpfrutów Możemy również stosować w naszych potrawach, napojach imbir, który jest naturalnym lekiem wspomagającym walkę z przeziębieniem: Herbata z imbirem Nie zapominajmy także o czosnku, który jest naturalnym antybiotykiem. Nie jedzmy go jednak samego, bo jego smak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!rozbić tłuczkiem do mięsa na drobniutkie kawałeczki, które potem mieli się w blenderze na drobny pyłek. Taka pestka jest gorzka, najlepiej dodawać ją do różnych potraw lub napojów. Możemy dodać ją do jogurtu naturalnego, soków, koktajli owocowych (podobnie jak spirulinę). wiele mądrości zaczerpniętych ze strony gurbacka.pl - polecam
Zasmakuj Kuchninawet być obecny na powierzchni papieru używanego do wydruków bankomatowych i paragonowych. Co możemy zrobić by ograniczyć kontakt z tą toksyczną substancją? Przede wszystkim wyeliminować z naszej diety napoje w puszkach, puszkowane owoce w słodkich syropach, wszelkiej maści mięsne i rybne konserwy – te, nawet gdyby były sprzedawane w innym opakowaniu, pozostawałyby raczej niezdrowe dla naszych organizmów. Ponadto, zawsze sprawdzajmy oznaczenia
Even Better Foodkąpieli wodnej do rozpuszczenia się żelatyny. Ostudzić żelatynę do temp. pokojowej. Z mleka kokosowego odlać wodę kokosową, która zebrała się na dole. Ja robię dwie dziurki słomką do napojów, do samego dna, następnie wylewam jedną z dziurek wodę, będzie jeszcze potrzebna. Śmietanę kokosową przełożyć do miski, dodać cukier miksować kilka minut. Powoli wlewać zimną, ale niezastygniętą żelatynę cały czas miksując
moj przepis nazjeść coś ciepłego i aromatycznego. Zapiekane jabłka, polane odrobiną miodu dla podkreślenia słodyczy, napełnią Wasze żołądki i rozpieszczą kubki smakowe. Składniki: 3 średniej wielkości jabłka 200 ml mleka lub napoju roślinnego 3 łyżki płatków jaglanych 50 g suszonej żurawiny 50 g mieszanki orzechów ( nerkowce, laskowe, włoskie lub inne ) 1 łyżka miodu Wykonanie: Jabłka umyć i osuszyć. Przy pomocy łyżki
kolorowotorcikowopłatków owsianych z dodatkiem suszonych owoców i orzechów. Takie mieszanki lubię najbardziej. Nie mam się do czego przyczepić. Całość dobrze się komponuje i świetnie smakuje zalane np. mlekiem czy napojem roślinnym. Duży plus za ekologiczne pochodzenie. Wartość odżywcza (na 100 g) energia: 366 kcal tłuszcz: 9,1 g węglowodany: 59 g w tym cukry : 22 g białko
Zdrowie na języku :PUwagi i wskazówki Śniadania Sałatki Kanapki, tarty,pizze Dania główne: wegetariańskie Dania główne: owoce morza, drób, mięso Słodycze Ciasteczka Placki i tarty Ciasta Puddingi i inne słodkości Przekąski i napoje na przyjęcia Miary Stwórz swoją własną kuchnię Podziękowania Alfabetyczny spis potraw Indeks potraw według posiłków Indeks składników Jest to 320 stron wartościowej treści. Przepisy dla wszystkich, przy których nie trzeba
Blondynka GotujeJest to s zuflada Cool Select Zone™ – czyli lodówka w lodówce. Możemy ustawić dla niej niezależną temperaturę, według potrzeb. Jest to bardzo przydatna funkcja, np. kiedy chcemy szybko schłodzić napoje, rozmrozić żywność albo przedłużyć świeżość warzyw i owoców. Lodówki Bosch wyróżniają się systemem VitaFresh, pozwalającym na optymalne ustawienie poziomu temperatury i wilgotności w komorach. Dzięki temu żywność wyjątkowo długo zachowuje
Obiad gotowy