napój - 7060 przepisów (strona:168/471)

Sok warzywny 173

Soki z warzyw na pewno nie są tak lubiane i popularne jak napoje owocowe, ale może warto czasami się przełamać i przygotować taką szklaneczkę pełną witamin. To świetny sposób na codzienną porcję warzyw kiedy na przykład nie mamy ochoty ich schrupać ;) Do przygotowania soków najlepiej wybierać świeże, twarde warzywa i bardzo dokładnie je umyć przed wyciśnięciem. Składniki na 1 dużą

Ze smakiem i z pasją
Sok z selerem naciowym i pomelo 174

Pyszny sok z selerem naciowym i nutą imbiru. Bomba witaminowa w sam raz na zimowy poranek :) Nawet jeśli nie przepadacie za selerem, warto wypróbować taką kompozycję

Ze smakiem i z pasją
Wyciskarka Artnico – recenzja + FILM 223

klarowny. Oczywiście wiele zależy od użytych składników, ale zazwyczaj uzyskujemy nieco inny sok niż ten z sokowirówki czy ze sklepu. Dla mnie to ogromna zaleta, ponieważ wolę bardziej treściwe napoje, z miąższem. Zdaję sobie jednak sprawę, że niektórzy mają inne preferencje. Dla takich osób Artnico stworzyło bardzo proste rozwiązanie (do kupienia osobno za 19,99 zł) – taca z sitem

Powiedz dietom nie
10 grudnia – Wege Festiwal – Kraków 195

Wegańskie potrawy, słodkości, napoje i produkty spożywcze - wege szturmem zdobywa polskie serca! Jeśli będziecie jutro w Krakowie, koniecznie odwiedźcie Wege Festiwal w Forum Przestrzenie. Artykuł 10 grudnia – Wege Festiwal – Kraków pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Kulinarne podróże Magalie - MORAWY część I 171

minutach Wasze nogi staną się mięciutkie. Niestety, za pół godziny pobiegniecie po następny, gdyż a – znów będzie Wam zimno, b – podobnie jak w przypadku szampana, efekt działania napoju jest krótkotrwały. Jako żeglarka i fanka rumu osobiście proponuję Lions Punč, koniecznie właśnie z rumem. :) Czesi to naród bardzo sympatyczny, wesoły oraz przyjazny i rozrywkowy. Nie zdziwi Was zatem fakt

Garniec Magalie
Konopie - właściwości zdrowotne, żywność :) 173

dzięki czemu charakteryzują się wysoką jakością oraz wspaniałym smakiem. Ziarna mają wiele zastosowań, zaczynając od tych prostych, czyli jako dodatek/posypka do owsianek, placuszków, ciast, sałatek a kończąc na koktajlach, napojach roślinnych czy sosach.  CZEKOLADY: KONOPIE / PYŁEK PSZCZELI 🍫 Skład 🍫 : czekolada ciemna: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy * ziarna konopi (10%) / pyłek pszczeli

Zdrowie na języku :P
Syrop żurawinowy z wanilią 200

Grudzień, choć piękny, ciepły i słoneczny, grudnia w zasadzie wcale nie przypominający, światło dawkuje nam bardzo skąpo. Cały dzień spędziłam na wyczekiwaniu odpowiedniego momentu na zdjęcia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wegańskie placuszki bananowe :) 219

podczas jedzenia. W smaku są bajecznie pyszne, a słodki krem z migdałów od Vegamarket nadaje plackom marcepanowego posmaku :)  Składniki: 60 g płatków owsianych 1 dojrzały banan 80 ml napoju ryżowego naturalnego (Amandin)  1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka pasty z migdałów (Amandin) 1 łyżeczka oleju kokosowego  Przygotowanie: Płatki owsiane zmiel z blenderze na mąkę

Zdrowie na języku :P
Święta tuż, tuż – potrawy wigilijne 216

Tradycje jej przygotowania są zróżnicowane. Jedną z bardziej popularnych jest ta z ziemniaków, marchwi, ogórków i majonezu. Na wigilijnym stole zdecydowanie nie może zabraknąć kompotu z suszu . Tego tradycyjnego napoju nie można porównać z niczym innym. Suszone owoce i przyprawy korzenne zapewniają niebywały smak i aromat. Potrawy wigilijne powinny być dobierane zgodnie z tradycją. Menu na świątecznych stołach zależy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Koktajl quinoa + gujawa + limonka 155

Szybkie koktajle z quinoą już na stałe zagościły w moim domowym menu. Tym razem mam dla Was przepis, który wymyśliłam w Peru, żeby maksymalnie wykorzystać moją

Quinoa Raz!
Prawdy i mity o piciu wody 155

Badania wykazały także, że wypicie pół litra zimnej wody zwiększa tempo metabolizmu o prawie 30%. Najlepszym sposobem na walkę z nadmiarowymi kaloriami jest wprowadzenie zamiennika słodkich i kalorycznych napojów w postaci wody. 3. Powinniśmy pić tylko wodę niegazowaną Mit Woda gazowana, w przeciwieństwie do wody niegazowanej powoduje orzeźwienie, wpływając na lepsze samopoczucie gasząc pragnienie. Woda gazowana nie szkodzi, a tylko

Tradycyjna Kuchnia
Czeko- kawa z bitą śmietaną 136

kawa nada się do tego znakomicie. Do czeko-kawy potrzebujemy dobrej jakości czekoladę. Ja używam tej o zawartości kakao 90%. Moja kawa wychodzi dość gorzka, jeśli więc lubicie słodsze napoje, do kawy Inka, dosypcie 1 łyżeczkę cukru. Możecie użyć również czekolady o mniejszej zawartości kakao – jest mniej gorzka. Jeśli chcecie uzyskać bardziej świąteczny smak, można do rozpuszczonej czekolady dorzucić

Mieszam w Garnku
Inka po irlandzku z likierem 168

Dzięki wykorzystaniu kawy zbożowej nie musimy się martwić o kofeinę, czyli mamy przyjemne z pysznym i naturalnym. Jedynymi winowajcami w tym przepisie są mini pianki, które jednak w ciepłym napoju rozpływają się wręcz w ustach, więc nie mogłam ich sobie odmówić. No dobra jest też odrobina likieru, bo uwielbiam niespodzianki. Likier gromadzi się na dnie szklanki, więc na koniec mamy

Ugotowane pozamiatane
DRINK Z GINEM, CUKREM TRZCINOWYM I GAŁKĄ – DISHONORED 2 201

się też, że w bogatszych dzielnicach znajdujemy upieczone wielkie króliki. Jednocześnie już od samego początku widać, że mieszkańcy Cesarstwa Wysp uwielbiają wszelakie trunki, pełno jest win, cydrów, czy nawet napoju gruszkowego. Już w misji w Dunwall w barze widać wielką tablicę z notką o recepturze drinka na bazie ginu. Co ciekawe, owa notka przewija się również w kilku innych lokacjach

Nerds Kitchen
Kohersen MyCook – wielofunkcyjny robot kuchenny 206

budowie naczynia głównego dania nie przypalają się. Funkcje robota Kohersen MyCook Gotowanie na parze Podsmażanie Wyrabianie ciasta Rozcieranie i szatkowanie Emulgowanie Ubijanie Miksowanie Mielenie, proszkowanie i ścieranie Rozdrabianie Przyrządzanie napojów Przygotowywanie wywarów Ważenie Funkcja TURBO – mielenie twardych składników W przypadku pasztetu w jednym naczyniu ugotowałam mięso na pasztet (nie musząc doglądać jak się gotuje, czy się nie przypala), połączyłam

Kuchnia Bazylii