napój - 7060 przepisów (strona:174/471)

Wyciskarka Artnico – recenzja + FILM 195

klarowny. Oczywiście wiele zależy od użytych składników, ale zazwyczaj uzyskujemy nieco inny sok niż ten z sokowirówki czy ze sklepu. Dla mnie to ogromna zaleta, ponieważ wolę bardziej treściwe napoje, z miąższem. Zdaję sobie jednak sprawę, że niektórzy mają inne preferencje. Dla takich osób Artnico stworzyło bardzo proste rozwiązanie (do kupienia osobno za 19,99 zł) – taca z sitem

Powiedz dietom nie
10 grudnia – Wege Festiwal – Kraków 180

Wegańskie potrawy, słodkości, napoje i produkty spożywcze - wege szturmem zdobywa polskie serca! Jeśli będziecie jutro w Krakowie, koniecznie odwiedźcie Wege Festiwal w Forum Przestrzenie. Artykuł 10 grudnia – Wege Festiwal – Kraków pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Kulinarne podróże Magalie - MORAWY część I 157

minutach Wasze nogi staną się mięciutkie. Niestety, za pół godziny pobiegniecie po następny, gdyż a – znów będzie Wam zimno, b – podobnie jak w przypadku szampana, efekt działania napoju jest krótkotrwały. Jako żeglarka i fanka rumu osobiście proponuję Lions Punč, koniecznie właśnie z rumem. :) Czesi to naród bardzo sympatyczny, wesoły oraz przyjazny i rozrywkowy. Nie zdziwi Was zatem fakt

Garniec Magalie
Konopie - właściwości zdrowotne, żywność :) 162

dzięki czemu charakteryzują się wysoką jakością oraz wspaniałym smakiem. Ziarna mają wiele zastosowań, zaczynając od tych prostych, czyli jako dodatek/posypka do owsianek, placuszków, ciast, sałatek a kończąc na koktajlach, napojach roślinnych czy sosach.  CZEKOLADY: KONOPIE / PYŁEK PSZCZELI 🍫 Skład 🍫 : czekolada ciemna: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy * ziarna konopi (10%) / pyłek pszczeli

Zdrowie na języku :P
Syrop żurawinowy z wanilią 185

Grudzień, choć piękny, ciepły i słoneczny, grudnia w zasadzie wcale nie przypominający, światło dawkuje nam bardzo skąpo. Cały dzień spędziłam na wyczekiwaniu odpowiedniego momentu na zdjęcia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wegańskie placuszki bananowe :) 205

podczas jedzenia. W smaku są bajecznie pyszne, a słodki krem z migdałów od Vegamarket nadaje plackom marcepanowego posmaku :)  Składniki: 60 g płatków owsianych 1 dojrzały banan 80 ml napoju ryżowego naturalnego (Amandin)  1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka pasty z migdałów (Amandin) 1 łyżeczka oleju kokosowego  Przygotowanie: Płatki owsiane zmiel z blenderze na mąkę

Zdrowie na języku :P
Święta tuż, tuż – potrawy wigilijne 199

Tradycje jej przygotowania są zróżnicowane. Jedną z bardziej popularnych jest ta z ziemniaków, marchwi, ogórków i majonezu. Na wigilijnym stole zdecydowanie nie może zabraknąć kompotu z suszu . Tego tradycyjnego napoju nie można porównać z niczym innym. Suszone owoce i przyprawy korzenne zapewniają niebywały smak i aromat. Potrawy wigilijne powinny być dobierane zgodnie z tradycją. Menu na świątecznych stołach zależy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Koktajl quinoa + gujawa + limonka 143

Szybkie koktajle z quinoą już na stałe zagościły w moim domowym menu. Tym razem mam dla Was przepis, który wymyśliłam w Peru, żeby maksymalnie wykorzystać moją

Quinoa Raz!
Prawdy i mity o piciu wody 141

Badania wykazały także, że wypicie pół litra zimnej wody zwiększa tempo metabolizmu o prawie 30%. Najlepszym sposobem na walkę z nadmiarowymi kaloriami jest wprowadzenie zamiennika słodkich i kalorycznych napojów w postaci wody. 3. Powinniśmy pić tylko wodę niegazowaną Mit Woda gazowana, w przeciwieństwie do wody niegazowanej powoduje orzeźwienie, wpływając na lepsze samopoczucie gasząc pragnienie. Woda gazowana nie szkodzi, a tylko

Tradycyjna Kuchnia
Czeko- kawa z bitą śmietaną 121

kawa nada się do tego znakomicie. Do czeko-kawy potrzebujemy dobrej jakości czekoladę. Ja używam tej o zawartości kakao 90%. Moja kawa wychodzi dość gorzka, jeśli więc lubicie słodsze napoje, do kawy Inka, dosypcie 1 łyżeczkę cukru. Możecie użyć również czekolady o mniejszej zawartości kakao – jest mniej gorzka. Jeśli chcecie uzyskać bardziej świąteczny smak, można do rozpuszczonej czekolady dorzucić

Mieszam w Garnku
Inka po irlandzku z likierem 153

Dzięki wykorzystaniu kawy zbożowej nie musimy się martwić o kofeinę, czyli mamy przyjemne z pysznym i naturalnym. Jedynymi winowajcami w tym przepisie są mini pianki, które jednak w ciepłym napoju rozpływają się wręcz w ustach, więc nie mogłam ich sobie odmówić. No dobra jest też odrobina likieru, bo uwielbiam niespodzianki. Likier gromadzi się na dnie szklanki, więc na koniec mamy

Ugotowane pozamiatane
DRINK Z GINEM, CUKREM TRZCINOWYM I GAŁKĄ – DISHONORED 2 180

się też, że w bogatszych dzielnicach znajdujemy upieczone wielkie króliki. Jednocześnie już od samego początku widać, że mieszkańcy Cesarstwa Wysp uwielbiają wszelakie trunki, pełno jest win, cydrów, czy nawet napoju gruszkowego. Już w misji w Dunwall w barze widać wielką tablicę z notką o recepturze drinka na bazie ginu. Co ciekawe, owa notka przewija się również w kilku innych lokacjach

Nerds Kitchen
Kohersen MyCook – wielofunkcyjny robot kuchenny 189

budowie naczynia głównego dania nie przypalają się. Funkcje robota Kohersen MyCook Gotowanie na parze Podsmażanie Wyrabianie ciasta Rozcieranie i szatkowanie Emulgowanie Ubijanie Miksowanie Mielenie, proszkowanie i ścieranie Rozdrabianie Przyrządzanie napojów Przygotowywanie wywarów Ważenie Funkcja TURBO – mielenie twardych składników W przypadku pasztetu w jednym naczyniu ugotowałam mięso na pasztet (nie musząc doglądać jak się gotuje, czy się nie przypala), połączyłam

Kuchnia Bazylii
Najlepsze książki o fermentacji 2016 163

zarówno praktycznie, teoretycznie, pod względem biochemii, ale baliście się zapytać. Zawiera wiedzę teoretyczną np. dlaczego dodaje się sól czy zawierające taninę liście do ogórków, przepisy na kiszone dania i napoje z całego świata, testimoniale osób, którzy namiętnie fermentują i rozwiązania typowych problemów, które mogą się pojawić, gdy zaczniemy sami przygotowywać kiszonki. Zwraca też uwagę na transformacyjną moc fermentacji, która pozwala

Ugotowane pozamiatane
Kruche z rabarbarem i bezą 126

wszystkim wykrzywiało buzię. Rabarbar lubię do dziś ale już w innych postaciach. Ten kwaskowaty smak to smak wiosny i pasuje do ciast, napojów i dżemów. Udało mi się nawet przekonać rodzinę i również go polubili. Składniki: Kruche ciasto • 2 szklanki maki • 4 żółtka • 200 g masła • 1 łyżka cukru • cukier waniliowy

To co kocham

Proponowane wyszukiwania