przygotowałam według mojego sprawdzonego przepisu. Pychotka Składniki: 450 g szpinaku mrożonego (ja dałam świeży, który wcześniej umyłam i posiekałam) 100 g sera żółtego 1 jajko 1 łyżka masła czosnek sól, pieprz Sposób przygotowania: Przygotować ciasto na naleśniki i usmażyć je. Zamrożony szpinak umieścić w rondelku i dusić(...)średnim ogniu pod przykryciem, aż się rozmrozi. Dodać masło, przyprawy, zmiażdżony czosnek i jajko, dokładnie wymieszać. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do farszu. Na każdym naleśniku układać po łyżce farszu ze szpinaku i zawijać krokiety. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Naleśniki zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 10 minut. Naleśniki ze szpinakiem podawać
Cukiernia Pychotkitartego sera żółtego 4 piersi z kurczaka przyprawa Gyros kukurydza w puszczce olej do smażenia Ciasto na naleśniki: 750 ml mleka 3 jajka 300 g mąki Tym razem chciałam znaleźć jakieś danie z kurczaka, ale które nie wymaga żadnej dostawki w postaci ziemniaków. Dzięki temu wyszperałam doskonałe danie(...)umyć i pokroić w kostkę. Przesmażyć na patelni, a następnie odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Kukurydzę odcedzić. Na naleśnikach ułóżyć kurczaka i kukurydzę. Zwinąć w ruloniki i ułóżyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać serem i zapiekać w temperaturze 180°C przez około 10 min. Podawać ciepłe prosto z pieca. Inspiracja: przepisy.pl linkwithin_text='Zobacz również
Świat Domowej Kuchniobiad przygotowujecie swoim dzieciom? Moje wprost uwielbiają naleśniczki. Dziś wersja z białym serem na słodko. Przyznam Wam szczerze, że sama też uwielbiam takie obiady. Nie tylko za ich szybkość wykonania, ale przede wszystkim za smak. Ja swoją porcję naleśniczków często polewam jeszcze sosem czekoladowym. Ot mała rozpusta Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka (u mnie 2%) 1 szklanka(...)jednolite lejące się ciasto. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu – u mnie patelnia dosłownie wysmarowana jedynie tłuszczem, wylewamy małe porcje ciasta i ruchem patelni rozlewamy je tworząc kształt naleśnika (naleśniki powinny być w miarę cienkie). Naleśniki smażymy z obu stron na złoto. Zaraz po zdjęciu z patelni rozsmarowujemy na nich porcję słodkiego białego sera, składamy i podajemy
Słodkie okruszkifarsz: 2 serki puszyste typu almette (ulubiony smak) 200 gram łososia wędzonego (sałatkowego w kawałkach lub w plastrach) sok z 1/2cytryny dodatkowo: ogórek 10 dag żółtego sera kilka oliwek Zacznij od przygotowania naleśników. By wyszły lekkie i puszyste rozbij jajka, oddziel białka od żółtek i ubij je na sztywną pianę. Żółtka połącz z pozostałymi składnikami, dokładnie je zmiksuj(...)Gotowe, przestudzone, smaruj warstwą serka, układaj kawałki wędzonego łososia (skrop go sokiem z cytryny) i zwijaj. Zwinięte naleśniki możesz odstawić na jakiś czas do lodówki a przed planowanym podaniem pokrój je na mniejsze roladki i udekoruj plastrami świeżego ogórka, żółtego sera i oliwkami
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałakostkę. Pomidorki przekroić na pół po długości. Ciasto naleśnikowe przygotować z mąki, wody, jaja,1 łyżki oleju, 3 łyżek salsy ze słoika, dokładnie wymieszać. Upiec naleśniki. Na naleśnik położyć trochę rukoli, mięso, paprykę, ser, pomidory. Polać salsą. Podawać na gorąco
Przepisy kulinarne babci Antoninypomysł na śniadanie na słodko Składniki 6 naleśników 2 brzoskwinie 250 g mielonego sera twarogowego 1 żółtko 2 łyżki cukru pudru wiórki kokosowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ser ucieramy mikserem z żółtkiem i cukrem pudrem. Brzoskwinie kroimy w kostkę lub cienkie plasterki. Na środek naleśnika nakładamy łyżkę twarogu i garstkę brzoskwiń, zawijamy jak krokieta. Układamy w naczyniu żaroodopornym i zapiekamy
Delusional TrineSkładniki na farsz: 0,5 kg pieczarek 250 g sera żółtego Sól, pieprz Panierka: 1 jajko 100 g bułki tartej Przepis: Mąkę przesiewamy, dodajemy resztę składników na ciasto naleśnikowe i miksujemy do uzyskania średnio gęstej, jednolitej masy. Naleśniki smażymy na patelni wysmarowanej tłuszczem. Pieczarki ścieramy na tarce na grubych oczkach(...)oleju do momentu aż woda z pieczarek całkowicie wyparuje. Doprawiamy je do smaku solą i pieprzem. Po ich wystygnięciu dodajemy je do startego na grubych oczkach sera. Całość mieszamy i nakładamy na naleśniki, które następnie zawijamy. Zawinięte naleśniki moczymy w rozbełtanym jajku i obtaczamy z każdej strony w bułce tartej. Następnie smażymy je na patelni wysmarowanej tłuszczem
Emcia Pichciprzyprawa gyros lub inna do kurczaka kawałek świeżej lub konserwowej papryki 5 małych ogórków konserwowych 5 łyżek tartego żółtego sera szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz Panierka: jajko + mleko bułka tarta Sposób wykonania: 1. Z podanych składników zrobić ciasto i usmażyć naleśniki. 2. Piersi pokroić w kostkę, obsypać przyprawą(...)szczyptą gałki muszkatołowej. Usmażyć na oleju. 3. Jak mięso będzie miękkie, dodać warzywa pokrojone w kostkę, ewentualnie doprawić i chwilkę dusić. Zdjąć z ognia, dodać ser żółty i wymieszać. 4. Farsz nakładać na naleśniki, zwijać jak krokiety i opanierować w jajku z mlekiem, a potem w bułce tartej. 5. Naleśniki zrumienić na patelni. Smacznego
Kuchnia domowa Aninaleśnikowej (bez oleju) smażę naleśniki. Składniki na farsz: 1 kostka białego półtłustego sera 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka łosoś wędzony 2 łyżki śmietany 18% sól pieprz Ser rozdrabniam widelce, dodaję pietruszkę, chrzan, śmietanę, sól, pieprz, mieszam. Smaruję naleśniki serkiem, układam plastry wędzonego łososia i zawijam naleśnik. Naleśniki kroję w cienkie plasterki
MojaQchnia.ploleju -woda(niecałe pół szkl.) farsz -80 g kurczaka (może być wędzony) -1 pomidor -50 g sałaty -2 plastry sera żółtego Przygotowanie: 1. Do mąki dodajemy olej i stopniowo dolewamy wody, aby konsystencja była lejąca. Smażymy naleśniki. 2. Kurczaka(...)kroimy w kostkę, doprawiamy i smażymy. Jeśli macie wędzony to tylko w kostkę. 3. Pomidora kroimy drobno, mieszamy z sałatą i serem (ser w kostkę lub zetrzeć). 4. Wszystko ze sobą mieszamy, napełniamy farszem naleśniki i gotowe do zabrania na wynos :) google_ad_client = "ca-pub-9330148888060747"; google_ad_slot = "6542007950"; google_ad_width = 728; google
Zdrowie i pysznie na talerzuSer na słodko toleruję wyłącznie w serniku. Nie wiem, czemu zdecydowałam się zrobić te placki, ale kiedy okazało się, że smakują jak maleńkie serniczki, zawładnęły moim
Kulinarne Inspiracjesmak. Ostrzegamy jednak, ze danie to jest bardzo smaczne i bardzo sycące ;)! Ilość porcji: 9 Składniki: Na naleśniki: 2 jajka 2 szklanki mleka 2 szklanki mąki 4 łyżki oleju Szczypta soli Na farsz: 0,5 kg mięsa mielonego 100g żółtego sera ½ pęczki natki pietruszki Bułka Przyprawy: sól, pieprz, majeranek W misce wymieszać mąkę sól, jajka oraz mleko i olej(...)miksera. Smażymy cienkie naleśniki na patelni. W między czasie przygotowujemy farsz: mięso mieszamy wraz z bułką namoczoną w wodzie. Dodajemy starty żółty ser oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem oraz odrobiną majeranku. Na usmażonych naleśnikach układamy farsz, zawijamy krokiety. Tak przygotowane naleśniki umieszczamy w parowarze na jakiś 25 minut. Podajemy na ciepło od razu z parowaru
Kolizje Smakówz pieczarkami - smaczne i sycące, a robi się je w bardzo prosty sposób ;) Naleśniki z pieczarkami Składniki na ciasto: 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1 1/2 szklanki mąki 2 jajka sól Składniki na nadzienie: 30 dag pieczarek cebula natka pietruszki ser żółty sól pieprz Przygotowanie: Jajka(...)ubijamy i dodajemy do nich mleko, wodę i mąkę. Wszystko ucieramy na gładką masę. Pieczarki i cebule podsmażamy i doprawiamy. Studzimy. Smażymy cienkie naleśniki i na środku każdego układamy pieczarki i dodajemy ser żółty. Zawijamy tak jak krokiety, żeby nadzienie nam nie uciekło ze środka. W miseczce rozkłócamy jajko i dolewamy troszkę mleka. Obtaczamy w nim naszego
Lawendowe Niebopieczarek 1 duża cebula 200 g szynki (użyłam schabu od Nove ) 300 g dyni startej na dużych oczkach kawałek żółtego sera startego na drobnych oczkach sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa Podane składniki na naleśniki dokładnie mieszamy ze sobą na jednolitą masę (powinna mieć konsystencję gęstej śmietany - jeśli zajdzie taka potrzeba dolać więcej mleka lub wsypać więcej mąki). Ciasto(...)pieczarek znacznie odparował. Na końcu dodać dynię i smażyć, aż dynia zacznie się powoli rozpadać. Dodać odrobinę gałki muszkatołowej i ewentualnie doprawić. Na każdy naleśniki kłaść porcję farszu oraz porcję startego żółtego sera. Zawijać w tzw. "chusteczkę" (tj. na pół i jeszcze raz na pół) i obsmażyć na złoto z każdej strony (aż ser w środku się rozpuści). Podawać
My simple kitchenmogą się rozwalać. Farsz szpinakowy Szpinak myjemy dokładnie, odcinamy ogonki, dusimy na małym ogniu bez dodatku tłuszczu, dodajemy posiekany czosnek i pieprz. Gdy woda odparuje, ściągamy z ognia, smarujemy naleśniki i posypujemy je drobno pokrojoną fetą. Zawijamy wedle uznania, w ruloniki, trójkąty, koperty. Farsz kurczak z pieczarkami Pieczarki myjemy i obieramy, kroimy drobno lub ścieramy na tarce o większych(...)odparowania większości wody. Następnie kroimy drobno kurczaka i dodajemy go do pieczarek. Dusimy chwilę, dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę i trzymamy na małym ogniu do rozpuszczenia sera. Doprawiamy farsz i smarujemy naleśniki
Powiedz dietom nie