naleśniki serem - 2015 przepisów (strona:42/135)

Kukurydziane naleśniki zapiekane z kurczakiem i szpinakiem w sosie jogurtowym 164

czosnku oraz ugotowanego już kurczaka. Przyprawiam solą himalajską, pieprzem, kurkumą, curry, imbirem oraz słodką papryką. Całość gotuję około 25 minut. Pod koniec gotowania dodaję garść startego sera żółtego i mieszam. Gdy farsz i naleśniki są już gotowe, czas przygotować z nich danie :) Umieszczam w blaszce jedną sztukę naleśnika, do którego dodaję kilka łyżek farszu oraz zawijam w rulonik(...)samo robię z pozostałymi naleśnikami, układając je ciasno obok siebie. W misce mieszam jogurt naturalny, 2 starte ząbki czosnku, starty ser żółty, przyprawiam solą i pieprzem do smaku. W ten sposób przygotowany sos, wylewam na naleśniki ułożone w blaszce. Danie pieczemy w temp. 175 st. przez ok 15 minut iii... gotowe! Nie da się oprzeć ;) Smakujcie i piszcie

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Naleśniki zapiekane w sosie serowym 286

będzie już ciasta. Naleśniki układajcie na talerzu jeden na drugim. Z podanej porcji wychodzi ok. 13 naleśników.     Sos serowy: 650 ml aromatyzowanego mleka (przepis TUTAJ ) 4 łyżki masła 3 łyżki mąki ok. 50 g startego cheddara (lub innego sera żółtego) szczypta gałki muszkatołowej (można pominąć) szczypta chilli pieprz Do garnka z szerokim dnem wkładamy masło, rozpuszczamy(...)chilli do smaku Na każdy z naleśników wykładamy plaster wędliny, następnie wykładamy farsz pieczarkowo-cebulowy lub ananasa i kukurydzę i kładziemy plaster sera, zawijamy oba boki, następnie dół naleśnika i dalej zawijamy jak krokiety. Naleśniki układamy w foremkach, posypujemy przyprawami i polewamy sosem serowym, a wierzch dodatkowo posypujemy mozzarellą.     Naleśniki zapiekam w dwóch foremkach LYCKAD

Cooking Monster
Naleśniki z jarmużem i suszonymi jabłkami oraz "W cieniu Pałacu Zimowego" 126

postaci". Przypomniał mi się wówczas słój z suszonymi latem jabłkami. Postanowiłam je nareszcie wykorzystać :) Składniki (ilość składników zależy od upodobań i wielkości placków naleśnikowych: naleśniki suszone jabłka (w sklepach funkcjonują pod nazwą "chipsy jabłkowe") ser z niebieską pleśnią młode liście jarmużu (u mnie odmiana fioletowa) ewentualnie: kukurydza(...)puszki (dodałam, by wykończyć resztkę niewykorzystaną ostatnio) olej do smażenia Na naleśniku ułożyć liść jarmużu (pozbawiony zgrubiałego nerwu), na nim kawałki sera pleśniowego i suszone talarki jabłek. Ewentualnie dodać kukurydzę. Zawinąć w rulon. Podgrzewać na małym ogniu na rozgrzanym oleju. Patelnię przykryć pokrywką - chodzi o to, by ser się rozpuścił i wsiąkł trochę w jabłka, by stały się sprężyste. Placek

Weekendy w domu i ogrodzie
Naleśniki z cukinią i pieczarkami zapiekane z serem 159

Naleśniki nie zawsze muszą być na słodko,  czy jako mięsne krokiety, wystarczy dobry pomysł i chęci by w kilka chwil z prostych składników, przygotować smaczne i bezmięsne danie, te zapiekane pod serem z pieczarkami i cukinią to świetny pomysł zarówno na obiad jak i późniejszy posiłek. Do zjedzenia od razu po wyjęciu z piekarnika. Pycha! Składniki: Ciasto naleśnikowe(...)skórki. Chwilę dusić aż warzywa zmiękną około 5 -7 minut , zestawić z ognia, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, do ciepłych warzyw dodać połowę startego żółtego sera, wymieszać. Farsz rozłożyć na naleśnikach zawijać w trójkąty, ułożyć w formie do zapiekania, wcześniej wysmarowanej delikatnie masełkiem, posypać resztą startego sera , posypać wiórkami masła, włożyć naczynie do nagrzanego piekarnika zapiekać 10 minut

Wanilia i Kardamon
Naleśniki orkiszowe z szynką, brokułem i serem 153

chodziły za mną ostatnio naleśniki i te na słodko i te wytrawne.... Dzisiaj pyszne połączenie szynki brokuła i sera, w środku wilgotne z lekko odchudzonym sosem, całość zapieczona... - musicie spróbować!  Składniki: NALEŚNIKI (7 sztuk): 2 jajka 1 szklanka mleka 0,5 szklanki wody 1,5 szklanki jasnej mąki orkiszowej typ 630 sól ziołowa 2 łyżki oliwy(...)śmietankę, wodę wymieszaną z mąką, wodę z blanszowania, przyprawy, gotować aż masa zgęstnieje. Na koniec dodać brokuł, wymieszać. Na każdy naleśnik nałożyć farsz (lekko odcedzając z sosu), zwinąć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Górę polać pozostałym sosem, można posypać startym serem. Zapiec w temp 200 stopni ok 15 minut. Podawać od razu z dodatkiem siekanego szczypiorku. Smacznego

coolinarny
Naleśniki z mąki żytniej razowej z nadzieniem serowo-kokosowym 169

dużą ilością ulubionych owoców smakują wyśmienicie !! To świetna alternatywa na słodki obiad dla dbających o linie :) Składniki ( na około 10 naleśników) : - 1 jajko -2 szklanki mleka 1,5% - mąka żytnia razowa typ 200 - 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych - ser twarogowy chudy - 2 łyżeczki cukru waniliowego - wiórki kokosowe -szczypta soli Owoce: - kilka borówek amerykańskich -pół banana  - pół kiwi Przygotowanie(...)łyżeczkę cukru waniliowego (lub stewii dla dbających o linie) i odrobinę mleka i mieszamy, wyrabiając na gładką masę. Ja dodaje jeszcze żółtko jaja przez co ser nabiera pięknego koloru :)     4. Naleśniki smażymy na odrobinie oliwy z oliwek lub oleju kokosowym. Jeśli posiadamy dobrej jakości patelnie staramy się używać go jak najmniej. Osobiście, preferuje grubsze naleśniki, stąd

Zdrowo kolorowo lifestylowo
Truposz w dywanie, czyli naleśnik z pysznym farszem :) 187

łyżeczka pieprzu Cayenne 1 łyżeczka ziół prowansalskich ½ łyżeczki bazylii ½ łyżeczki kolendry ½ łyżeczki gyrosu ½ łyżeczki soli 2 łyżki mąki do zagęszczenia 30g margaryny Naleśniki: 3 jajka 3 szklanki mleka 2 ¼ szklanki mąki Dodatkowo: Ok. 200gr żółtego sera, może być gouda Kiełbasę i cebulę obieramy ze skórki, kroimy w kosteczki i podpiekamy na patelni, z dodatkiem margaryny. Następnie dodajemy przecier pomidorowy(...)faszerowania. Na blasze wyłożonej pergaminem układamy kolejno naleśniki, nadziewamy farszem, składamy. Na koniec układamy na placuszki plasterki sera i wkładamy do gorącego piekarnika na czas rozpuszczenia się sera, czyli około 3 do 5 minut. Zbyt długie przetrzymywanie naleśników w piekarniku powoduje, że stają się twarde. Smacznego :) R E K L A M A google_ad_client

Smakowy Raj
Naleśniki z porem 15337

rzepakowy do smażenia Składniki na farsz: 500 g pora (waga tylko białych części, bez zielonych łodyg) 3 łyżki gęstej śmietany 18% 250g żółtego sera sól i pieprz do smaku olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Naleśniki z porem – Wykonanie: Usmaż naleśniki wg tego przepisu: Naleśniki – przepis podstawowy (z pominięciem dodawania cukru). Z podanego przepisu(...)minuty. Na każdy naleśnik, na jego jednym brzegu, nałożyć część farszu z pora. Posypać żółtym serem i zawinąć jak na krokiety (czyli najpierw boki naleśnika złożyć do środka, a potem całość zwinąć w rulonik). Na patelni ponownie rozgrzać olej i podsmażyć zwinięte naleśniki na złoty kolor z obu stron (rozpocząć podsmażanie od strony ‘łączenia’ naleśnika, by potem

Kulinarne Przeboje
Naleśnik ze szpinakiem z domowym sosem czosnkowym 265

wyciskamy do niego czosnek. Wszystko razem łączymy i odstawiamy na jakiś czas na bok by zająć się serem, który trzemy na tarce na dużych oczkach. Zakładając iż mamy gotowe już ciasto ( jeżeli nie to przepis na podstawowe ciasto do naleśnika znajdziesz na górze przepisu)  wylewamy(...)patelnie i rumienimy naleśnik na jednej stronie. Następnie obracamy naleśnik. Podczas gdy druga strona będzie się piekła na już usmażonej wykładamy (tak jak na zdjęciach) ser, a następnie szpinak - następnie składamy naleśnik w pół, przyklepujemy nieco, trzymamy kilka sekund jeszcze na patelni i kładziemy na talerz. I mamy najsmaczniejsze, najprostsze i najtańsze danie na obiad

W Moim Magicznym Domu
Naleśnik ze szpinakiem z domowym sosem czosnkowym 146

wyciskamy do niego czosnek. Wszystko razem łączymy i odstawiamy na jakiś czas na bok by zająć się serem, który trzemy na tarce na dużych oczkach. Zakładając iż mamy gotowe już ciasto ( jeżeli nie to przepis na podstawowe ciasto do naleśnika znajdziesz na górze przepisu)  wylewamy(...)patelnie i rumienimy naleśnik na jednej stronie. Następnie obracamy naleśnik. Podczas gdy druga strona będzie się piekła na już usmażonej wykładamy (tak jak na zdjęciach) ser, a następnie szpinak - następnie składamy naleśnik w pół, przyklepujemy nieco, trzymamy kilka sekund jeszcze na patelni i kładziemy na talerz. I mamy najsmaczniejsze, najprostsze i najtańsze danie na obiad

W Moim Magicznym Domu
Krokiety z farszem z warzyw i jajek 362

warzyw, które zostaną po ugotowaniu zupy. Tym razem zrobiłam farsz bez dodatku mięsa, z jajek połączonych z warzywami i serem. Bardzo fajna odmiana, spróbujcie koniecznie. KROKIETY z FARSZEM  z WARZYW I JAJEK Składniki: (7-8szt) naleśniki: 2 jajka 1 szkl mleka 1 szkl mąki szczypta soli 3 łyżki oleju farsz: 2 jajka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pora(...)tarta Przygotowanie: naleśniki: Jajka roztrzepujemy z mlekiem, dodajemy mąkę, olej oraz sól. Jeśli ciasto jest za gęste można dolać jeszcze trochę mleka. Smażymy naleśniki. farsz: Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce o grubych oczkach,  pora kroimy w pióra, kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, musztardę oraz

Bon appetit mon amie
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami w sosie serowym 281

szpinaku świeżego lub 400 g mrożonego Sos serowy: -1 serek topiony (100 g) -pół szklanki mleka -250 ml śmietany kremówki 18 % -100 g tartego sera (żółtego lub mozzarella) -sól, pieprz Przygotowanie --> Naleśniki: --> Jajka, mleko, wodę i olej mieszamy rózgą. Dodajemy mąkę, sól. Miksujemy na gładkie ciasto. Odstawiamy na kilka minut. --> Patelnię rozgrzewamy. Smażymy cienkie naleśniki z obu stron(...)składniki farszu. Doprawiamy. --> Wykonanie: --> Na każdy naleśnik nakładamy trochę farszu. Zwijamy ściśle w rulon i układamy w naczyniu do zapiekania. Całość polewamy sosem serowym. --> Sos serowy: --> W rondelku podgrzewamy mleko i śmietankę. Dodajemy serek topiony i starty ser. Mieszamy do zagotowania i zgęstnienia sosu. Pod koniec sos doprawiamy solą i pieprzem. --> Smacznego Post Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami

Marta Gotuje
Zapiekanka naleśnikowa z parówkami w sosie beszamelowym 274

mąki pszennej 2 łyżki pikantnego ketchupu 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 łyżki tartego żółtego sera sól i pieprz do smaku Dodatkowo 4 parówki 4 plastry szynki ogonówki 2 łyżki tartego sera 3 łyżki bułki tartej 4-6 pomidorków koktajlowych szczypior do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Przygotowujemy naleśniki. Do miski wlewamy mleko, dodajemy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy sól i olej i mieszamy(...)energicznie mieszamy.  Następnie dodajemy ketchup i doprawiamy solą i pieprzem.   Dodajemy zioła i całość mieszamy, na koniec dodajemy żółty ser.  Podgrzewamy do roztopienia sera.  Naczynie do zapiekania polewamy 1/3 sosu, układamy naleśniki z parówkami, zalewamy pozostałym sosem, oprószamy bułką tartą.   Pieczemy w nagrzanym do około 190 stopni piekarniku przez 30 minut do zarumienienia bułki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zapiekane naleśniki z pieczarkami i kurczakiem 345

oleju szczypta soli Farsz: 300 g piersi z kurczaka 450 g pieczarek cebula 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz Ponadto: 150 g sera żółtego mały kubek śmietany 30% 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego   Przygotowanie Wszystkie składniki na naleśniki przekładamy do miski i miksujemy lub ubijamy trzepaczką. Odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki(...)pieczarek nie odparuje woda, następnie przyprawiamy i dokładamy koncentrat pomidorowy rozmieszany z kilkoma łyżkami wody. Dusimy jeszcze przez ok 5 minut. Na naleśniki nakładamy po sporej łyżce farszu, zwijamy w rulony i układamy na blaszce. Ser żółty ścieramy na tarce i mieszamy ze śmietaną i koncentratem. – taką mieszanką polewamy naleśniki. Zapiekamy je w piekarniku przez

e-PrzepisyKulinarne
Naleśniki z warzywami i boczkiem pod beszamelem / Pancakes with vegetables and bacon under bechamel sauce 163

grease the mold 450 g warzywa na patelnię Hortex / 450 g vegetables on frying pan Hortex 6 sztuk naleśników / 6 pieces of pancakes 150 g boczku  / 150 g bacon sos beszamelowy / 1/2 juice with lemon 100 g sera parmezan / 100 g parmesan cheese   Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, pieczenie: 20 min, ilość porcji(...)przygotowane wszystkie części potrawy to zabieramy się do jej składania. Na naleśniki nakładamy trochę farszu, zwijamy je i układamy w naczyniu żaroodpornym. Na końcu polewamy naleśniki sosem i posypujemy resztą startego sera. Naczynie wkładamy do rozgrzanego piekarnika (200 stopni) na 20 minut. ***** First, we fry the bacon to blush. Then, we prepare the vegetables for the pan according

Projekty ze smakiem