Dawno już nie wstawiłam Wam nowego przepisu, ale już się poprawiam! Jestem już dwa tygodnie po sesji, odpoczywam w domu, ale moje gotowanie do tej
Kuchnia moimi oczamiortografii dziewczyny która wydawała nam jedzenie. Te kotlety na szczęście nie były „ze selera” – ale były świetnym wyborem jeśli nie miało się ochoty na tłuste mięso, nie zawsze świeże naleśniki czy kurczaka po raz kolejny. Są banalnie proste i zaskakująco sycące. Nawet kotu smakowały! Warunek jest jeden – trzeba naprawdę lubić seler – bo te kotlety to jego kwintesencja. Seler(...)stron w roztrzepanych jajkach i panierujemy dokładnie w bułce tartej. Kładziemy na rozgrzany, gorący tłuszcz i na średnim ogniu smażymy z obu stron, do zezłocenia. Podajemy same, jako wegetariański obiad np. z surówką coleslaw albo z tradycyjną surówką z białej kapusty , albo jako dodatek do mięsa – świetnie pasują do białego mięsa drobiowego – kurczaka czy indyka. SKŁADNIKI 2 bulwy selera, duże
Karo in the Kitchenkawałki kurczaka, frytki i trochę warzyw zawinięte w domowe tortille i usmażone na patelni grillowej. Nie dość, że smaczne to bardzo syte. Sprawdzą się na ciepłą kolację lub nawet obiad. CIASTO NA TORTILLE: 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki gorącej wody 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki soli NADZIENIE: 1/2 pieczonego kurczaka 2 pomidory 8 liści sałaty lodowej(...)odstawić na pół godziny, aby odpoczęło. Po tym czasie podzielić na 8 części. Podsypując niewielką ilością mąki, cząstkę ciasta rozwałkować na krążek o średnicy ok 20 cm. Patelnię do naleśników rozgrzać i położyć ciasto. Smażyć po 1 minucie z każdej strony, aż będą widoczne bąble z powietrzem. Gotową tortillę odkładać na talerz i przykrywać mokrą bawełnianą ścierką, aby zrobiła
https:KKuchniaMniamDzień dobry! Znamy się już trochę i dobrze wiecie, że uwielbiam celebrować poranki i śniadania. Przepis na dutch baby w różnych wersjach podawałam już Wam na
SMYKWKUCHNIQuesadillas z kurczakiem i papryką (Quesadillas de pollo y pimientos) Quesadillas to jedna z najpopularniejszych potraw meksykańskich. Generalnie są tu tylko dwa obowiązkowe składniki: tortille i
Pełny talerzpieczarki będą miękkie, tj. po około 10 minutach, zdejmujemy je z ognia i mieszamy z kaszą gryczaną. Na koniec dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki i całość jeszcze raz dobrze mieszany. Naleśniki faszerujemy kaszą i zawijamy w koperty lub roladki. Po nafaszerowaniu wszystkich krokiecików, przystępujemy do panierowania, w rozmąconym jajku i bułce tartej i pieczenia krokietów na oleju z każdej(...)barszczem lub same. Dobrze też je zrobić w większej ilości i zamrozić, wówczas możemy je odmrażać, gdy tylko przyjdzie nam na nie ochota lub gdy potrzebujemy coś na szybki obiad :) R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width = 300; google_ad_height = 250; var linkwithin_site
Smakowy RajSpożywanie nabiału to dość kontrowersyjny temat gdyż zdania są bardzo podzielone. Jedni całkowicie eliminują go ze swojej diety i są krytykowani, a druga część populacji uważa
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Prosta, a jakże smaczna zapiekanka. Idealna na obiad. Składniki Ciasto: 1 jajko 250 ml mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5-6 łyżek mąki szczypta soli Farsz: 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 250 g pieczarek 500 g filetów z kurczaka 100 g startej mozzarelli 2 cebule 1 łyżka masła klarowanego sól, pieprz Sos beszamelowy: 500 ml mleka 4 łyżki masła(...)cukier sól biały pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mleko dokładnie łączymy z jajkiem, mąką, proszkiem i szczyptą soli. Z przygotowanego ciasta smażymy naleśniki. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plasterki. Filety i cebule kroimy w kostkę. Całość podsmażamy na maśle, nadmiar płynu odparowujemy, całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy
R'n'G KitchenJeśli nie znacie jeszcze mąki z ciecierzycy koniecznie musicie ją wypróbować! Zapewniam Was, że będzie to znajomość na dłużej ;) Ja po pierwszym użyciu tej mąki byłam
HealthyCreationsDziś przepis na pyszne krokiety z nadzieniem twarogowo-ziemniaczanym, powszechnie zwanym "ruskim". Próbowaliście? Jeśli nie, to bardzo polecam! Nie ma nic lepszego od
Rozpustne gotowanieRano ptaki wydawały się przekrzykiwać pracującego dzięcioła. Niemal wszyscy mijani ludzie zwracali na niego uwagę. Niektórzy próbowali namierzyć go wzrokiem. Dźwięk uderzeń o drewno niósł się
Weekendy w domu i ogrodziealkoholu – wysokoprocentowy trunek użyty do ciasta ma ogromny wpływ na to, że dużo wolniej tworzą się w cieście pasma glutenu. Placki z dodatkiem alkoholu nie mają efektu „gumy” i naleśnika przy jedzeniu – zostają bardzo delikatne. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki i wycinamy gniazda nasienne, a następnie ćwiartki jabłek kroimy w poprzek, na cienkie plasterki. Skrapiamy pokrojone jabłka łyżką soku(...)pozwolić im się nigdzie przypalić. Ściągamy usmażone placki z patelni na papierowy ręcznik, odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Smażymy do końca pozostałe ciasto. Jeśli szykujecie je do zjedzenia na obiad za chwilę, a nie na bieżąco, warto rozgrzać piekarnik do 110-120⁰C i wykładać świeżo usmażone placki na kratkę piekarnika – zostaną ciepłe kiedy skończycie smażyć ostatnią partię ciasta
Karo in the KitchenPierś z kurczaka w cieście cukiniowym to pyszny pomysł na obiad. Piersi obtoczone są w cieście zbliżonym do naleśnikowego z dodatkiem startej cukinii. Przepis polecam wszystkim, którzy chcą nieco urozmaicić zwykłe kotlety z kurczaka. Składniki: podwójna pierś z kurczaka pół młodej cukinii jajko 3/4 szklanki mąki pół szklanki mleka sól, pieprz, papryka wędzona Przygotowanie Piersi dzielimy na porcje i lekko(...)tarce o małych oczkach i odciskamy z niej sok. Mąkę, jajko, mleko i przyprawy miksujemy na gładkie ciasto (powinno być o płynnej konsystencji, ale gęstszej niż ciasto na naleśniki). Dodajemy cukinię i mieszamy. Ciasto odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej. Piersi maczamy w cieście z obu stron i kładziemy na rozgrzanym oleju. Smażymy
e-PrzepisyKulinarnezawsze musimy jeść mięso? Okazuje się ze dla większości Polaków nie istnieje obiad bezmięsny. Zakorzenione mamy ze ma być porcja mięsa, pół talerza ziemniaków, no jakaś może suróweczka. Większość naszych mam tak gotuje a ojcowie nie wyobrażają sobie żeby na talerzu pojawiła się kasza, warzywa, coś co będzie lekkie zdrowe i bezmięsne. Dlaczego jesteśmy do tego tak przywiązani? A gdybyśmy(...)nieprawda... to zapraszam na poniższy wpis, dowiecie się co to jest " Punkt krytyczny - Energia odNowa " oraz na przepis na bezmięsne danie, czyli naleśniki z pieczarkami. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikwyraźną nutą majeranku świetnie komponowały się z ostrym sosem chrzanowym. Podałam je tylko z sałatką z pomidorów ale można także z ziemniakami. Szybki i tani sposób na obiad lub kolację. Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 1 cebula 2 jajka 100 ml mleka 4 łyżki mąki pszennej 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki majeranku sól pieprz słodka i ostra(...)posiekać i usmażyć na złoto na oleju. Pod koniec dodać rozdrobniony czosnek. Mleko i jajka zmiksować. Dodać mąkę, pieprz, majeranek i papryki. Ciasto powinno być bardziej gęste niż na naleśniki ale nie kluskowate. Wrzucić do niego wątróbkę i cebulę, wymieszać. Łyżką nakładać ciasto na rozgrzany olej i smażyć powoli, żeby wątróbka w środku nie była surowa. Wszystkie składniki sosu
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia