łyżkę octu, mieszam aż kapusta zmieni kolor na wrzosowy. Gdy przestygnie polewam 2-3 łyżkami oliwy z oliwek, doprawiam suszona cebulką. Kapustka najlepiej smakuje lekko podgrzana, chodź na zimno też jest niczego sobie. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródtwardo - 10 dkg makaronu ( u mnie małe muszelki ) - koperek świeży lub suszony - majonez, smietana - sól, pieprz Wykonanie Makaron gotuję w/g przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie, przelewam zimna wodą, odcedzam, studzę. Por kroję w półplasterki, przekładam do małej miseczki, solę, zostawiam na 10-15 minut aby zmiękł, puścił soki i stracił goryczkę. Kurczaka, paprykę, ogórki i jajka na twardo
Kuchnia z widokiem na ogródtalerzu układamy mix sałat, kurczaka, ziemniaczki, pomidora, ogórka, plastry cebuli. Na wierzchu układamy kawałki sera camembert z ziołami. Wszystko skrapiamy malinowym octem balsamicznym. Danie podałam na ciepło, jednakże na zimno smakuje równie wyśmienicie
VioletoweKucharzeniedobre jak to, które ląduje na kukurydzianej, świeżej bułce z masłem, przystrojone domowym majonezem. Kombinować z nim można jak się chce. Dajemy 99,99% że będzie smakowało i na zimno i na ciepło. Nie musimy się martwić nakładając kolejny kawałek, bo to jedynie czyste białko. Zero tłuszczu, bo ten z mięsa się wytopi (a powstały wywar częściowo zamieni się
Wypisz WymalujSkładniki: 500 g świeżego filetu z dorsza, 80 g tempury, zimna woda, mąka do obtoczenia, sól, pieprz cytrynowy, olej do smażenia. Przygotowanie: Filet dorsza myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Obtaczamy w mące. Tempurę mieszamy z wodą, tak by miała konsystencję gęstej śmietany i obtaczamy w niej rybkę. Smażymy w gorącym, głębokim tłuszczu. Podajemy z glazurowanymi
Aga w kuchniholenderski dzisiaj przygotowałam pierwszy raz, jest on tak prosty w obsłudze, że zastanawiam się czemu dopiero teraz ... Może być dodawany do potraw na gorąco, zimno ale oczywiście jedną ze słynniejszych potraw są jajka po benedyktyńsku,wspaniałości.Na pewno od teraz częściej będzie u mnie gościł. Składniki: pół kostki śmietankowego masła 4 żółtka sok z połówki cytryny
pieprzny smaczekgotujemy Brokuły również gotujemy, do miękkości. Wywaru nie wylewamy! Ziemniaka ubijamy z posiekanym koperkiem Ugotowane warzywa - odstawiamy Tajiny moczymy w chłodnej wodzie ok. 30 minut nie może być zimna i nie może być gorąca!) Ziemniaki ze składników kroimy najpierw na ósemki... ... a potem te ósemki jeszcze na pół Polędwicę myjemy i kroimy w plastry W namoczonych tajinach układamy najpierw pokrojone
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comczekoladowo-waniliowe i waniliowo-czekoladowe, jak kto woli. Nic prostszego i szybszego, kilknaście minut i mamy zdrową słodycz dla najmłodszych, można je również wykorzystać jako spód do sernika na zimno. Z podanych składników wyszły mi 2 blaszki ciasteczek. Co najistotniejsze (przynajmniej dla mnie), te są bez cukru, bez mleka, bez proszku do pieczenia i bez pszenicy (orkisz jest niemodyfikowany
Smaczne ZdroweRada: Pozostałe pomidory w puszce można wykorzystać na przygotowanie sosu do pizzy. Wystarczy je zmiksować, doprawi, dodać 1 łyżkę oliwy i gotowe. Można podawać go na ciepło lub zimno. Smacznego
Moniki Smakołykinagrzanego do 180 st opni C z termoobiegiem na około 20-25 minut. Tak przygotowaną dynię można podawać jako samodzielną przekąskę na ciepło i zimno. Lub przeznaczyć ją na zupę albo składnik sałatki z większą ilością składników. Na taką właśnie sałatkę zaproszę Was już wkrótce. Pozdrawiam i życzę Smacznego
Gosia gotujepodduś chwilę, dołóż pieprz i czosnek, zmniejsz ogień i podsmażaj aż do momentu, gdy makaron będzie gotowy. Wrzuć bavette i dobrze wymieszaj. Posyp parmezanem i SMACZNEGO. CMOK na zimno równie dobre
Pasje Jolkidanie to świetny sposób na recykling z naszej lodówki i jako szybki lunch do pracy. Idealny do zjedzenia na ciepło jak i na zimno. Składniki na 2 porcje: 2 woreczki ryżu parboiled Puszka łososia w wodzie w kawałkach lub kawałek pieczonego z obiadu Pół brokuła Szklanka mrożonego zielonego groszku 1/2 małej cukinii 1/3 natki pietruszki Sok z cytryny Sól Przygotowanie
Fabryka pomysłówporcja, jeśli jednak lubicie serki waniliowe nie powinno być problemu ze zjedzeniem. Kilka dni można go przechowywać w lodówce. Można na bazie takiego serka przygotować również sernik, zarówno na zimno jak i pieczony. Przepis znaleziony u Olgi Smile . Składniki: - 1 szklanka surowej kaszy jaglanej - 4 szklanki mleka roślinnego (owsianego, ryżowego lub sojowego) - 1 szklanka jogurtu sojowego lub krowiego
Smaczne ZdroweMarchewkę, pietruszkę, seler myjemy, obieramy ze sk ó rki i ścieramy na tarce jarzynowej, o dużych oczkach. Pora myjemy i kroimy, w kostkę. 2. Do garnka wlewamy zimna wodę i wkładamy do niej mięso, które wcześniej umyliśmy. Gotujemy na małym ogniu ok godziny, zbierając szumowiny. W moim wypadku zupa jest gotowana na kawałku organicznej kury rosołowej
Kulinarnie z Polką na Kresach