już na blogu mus z gorzkiej czekolady , tym razem proponuję białą czekoladę w połączeniu z zieloną herbatą. Do tego dowolne owoce i mamy pyszny i efektowny deserek w 15 minut. Czas przygotowania: 15 minut + chłodzenie Porcje: 4 Składniki: 60 g białej czekolady, 120 ml śmietany kremówki, 1 duże jajo, 15 g cukru, 60 ml wody, 1 łyżeczka zielonej
SzczyptaSmaQczereśnie są bogatym źródłem witamin i mikroelementów. Niestety żywot ich jest bardzo krótki. Co zatem zrobić aby przetrwały dłużej w naszej kuchni ? Sposobów jest sporo, można je przerabiać na musy, dżemy czy konfitury. Można robić nalewki czy soki. Można także mrozić owoce. Ja dziś proponuję owoce suszyć i choć teraz nie sezon na wiśnie i czereśnie to za chwilę jednak
Moje Małe Czarowaniemascarpone . Gotowy krem wyłóż na ostudzoną bezę. (Należy to zrobić dopiero przed samym podaniem ). Mango pokrój w kostkę. Część owocu rozłóż równomiernie na kremie, a resztę zmiksuj blenderem na mus . Polej nim bezę. Na sam koniec posyp wszystko siekanymi pistacjami i natychmiast podawaj
Food SquareJogurt z ciasteczkami digestive z dodatkiem musu z mango to mój ostatni s zybki, smaczny, zdrowy deser, mała przekąska, lub moja propozycja na śniadanie/kolację :-) Czytaj więcej
Ana Mari's worldDzisiaj coś na świąteczny obiad ;) no dobra nie mus być świąteczny może być zwykły, ale wykwintny, przy tym prosty nie wymagający spędzenia całego dnia w kuchni. Jak ja to mówię minimum pracy maksimum efektu! W roli głównej udziec z indyka w otoczeniu pomarańczy! PYCHA! Składniki: 1 udziec z indyka z kością 2 pomarańcze 2 cebule marynata: keczup
W kuchennej krainiejeśli chcecie żeby spód był słodszy) Wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy w malakserze i ugniatamy ciasto i przekładamy do delikatnie wysmarowanej masłem formy. Wstawiamy do lodówki. Składniki na mus: 200 g pianek marshmallows 125 ml mleka 3,2% 50 ml likieru truskawkowego u mnie Bols 375 ml kremówki opcjonalnie barwnik czerwony Wykonanie: W rondelku umieszczamy mleko
W kuchennej krainieFlammkuchen z niecodziennymi dodatkami, musem dyniowym, mięsem mielonym i włoska kapustą. Typowe zimowe dodatki smakują super i nie wiem , czy nie jest on smaczniejszy od skromnego orginału. Składniki na ciasto : 250 g mąki orkiszowej 150 ml wody 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy Składniki na nałożenie : 200 g mieszanego mięsa mielonego 300 g dynii Hokkaido 1 ząbek czosnku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dokładnie rozpuścić, przelać do miseczki i wstawić do zimnej wody. Truskawki zmiksować i dodać do ostudzonej galaretki, wymieszać. Zimną śmietanę ubić na sztywną pianę, dodać masę serową i mus truskawkowy, wymieszać mikserem na najmniejszych obrotach, do postania jednolitej masy. Wylać na spód ciastek, wyrównać. Dodatkowo można z góry przyozdobić pokrojonymi truskawkami. Dać do lodówki do stężenia (trzymałam całą noc). Smacznego
pink envelopecoś z procentami ;) Natomiast kasza ucieka od skojarzeń z gulaszem. Na stronach magazynu prezentujemy jej różne odmiany - w deserach, przystawkach lub daniach głównych. Ode mnie przepis na prosty mus kawowy oraz szybki koktajl w propozycjach "na kaca" :) Smacznej lektury! Składniki 200g świeżego szpinaku 1 łodyga selera naciowego 1 banan 1 szklanka wody niegazowanej 2 łyżki miodu 1/2 łyżeczki zmielonego imbiru
pink envelopeoleju/masła/oliwy. Smażymy aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę. Gotowe placuszki przekładamy na talerz, podajemy z jogurtem naturalnym oraz musem truskawkowym, udekorowane całymi truskawkami i migdałami. Smacznego
Chocolate Muffin BlogPierogi wrzucamy porcjami na wrzącą wodę i gotujemy 4-5 minut od momentu kiedy wszystkie wypłyną. Podajemy ze śmietanką z cukrem- taka jest wersja konserwatywna KonQbka. Ja zrobiłam jeszcze mus truskawkowy- zmiksowałam truskawki z kilkoma łyżkami waniliowego cukru pudru i polałam nimi pierożki. Recenzje? Pozytywne- KonQbek docenił ciasto i rozmiar pierożków. Jeśli jednak chcecie, żeby wasze pierogi były bardzo miękkie
les mirabellesdziś do kawy?". Robi się je błyskawicznie, zawsze wychodzą, a zależności od nastroju można je przyrządzić z czym się właściwie chce- nawet z boczkiem :) Dzisiejsze będą z zawijasem z musu z malin i serka mascarpone. Bardzo delikatne i aromatyczne. Dawno nie używałam olejku arakowego i muszę przyznać, że jego aromat bardzo fajnie zagrał z malinami. A jakby tak dorwać prawdziwy
les mirabellessprawdza się praca w ogrodzie, gdzie mogę się zaszyć ze swoimi dylematami. A jeśli pogoda lub pora dnia jest niesprzyjająca, kończę w kuchni- na przykład przez pół nocy smażąc mus mirabelkowy, którym wkrótce się z pewnością podzielę. Ale dziś chcę zaprosić na śniadanie. W sam raz na przedjesienne chłodne poranki. W sam raz na poranne przemyślenia, bo przy robieniu tych
les mirabellesPodgrzewamy na małym ogniu aż jabłka się rozpadną a masa będzie dość gęsta. Zostawiamy do ostudzenia. Piekarnik nastawiamy na 175*C. Ciasto w formie wyjmujemy, smarujemy konfiturą różaną, wykładamy mus i przykrywamy drugą porcją ciasta. W górnej warstwie wycinamy kilka otworów. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym żółtkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy 60-70 minut aż ciasto się zarumieni. Można
les mirabelleswody. Przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier puder i kawę. Banana zmiksować, skropić sokiem z cytryny. Na dnie pucharków ułożyć pestki granatu, śmietaną i mus bananowy. Udekorować pestkami granatu. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego
Domowa cukiernia Ewy