piekarnik i sernik studził się w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Zimny wstawiłam do lodówki na całą noc. Ps. Przed wstawieniem do piekarnika na wierzchu sernika zrobiłam małe kropki z musu z mango, z których za pomocą wykałaczki zrobiłam sobie takie esy floresy. Ta czynność spowodowała, że w tych miejscach podczas pieczenia zrobiły się takie szczeliny jakie widać na zdjęciach
Blondynka Gotujemąki pszennej 25 dag masła/margaryny 50 g świeżych drożdży 2 jajka 2 łyżki śmietany cukier waniliowy, małe opakowanie nadzienie : powidła śliwkowe, połówki jabłka (lub mus jabłkowy) do posypania : cukier puder lub lukier (w wersji light bez posypki :)) Przygotowanie Mąkę posiekać z margaryną, dodać jaja, drożdże, śmietanę i cukier waniliowy. Wyrobić ciasto, zawinąć w p łócienną
coolinarnastrefa.blogspot.commiało bardziej wyraźny różowy kolor przy tak dużej ilości dodanego kisielu, ale niestety, wyszło jak wyszło. Ma za to bardzo ładny zapach i ciekawy smak, które doskonale harmonizują z musem truskawkowym i delikatnym kremem. Konsystencja całości jest bardzo dobra do krojenia. Zobacz też przepis na bardzo łatwy Tort z bitą śmietaną i ananasem ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzarondelka, podlewamy 150 ml wody, wsypujemy szczyptę soli i zagotowujemy. Gdy zacznie się gotować zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem 30 minut. Następnie odcedzamy, zachowując wodę spod gotowania. Gdy mus wysygnie miksujemy go. Drożdże rozpuszczamy w 100 ml wody z gotowania dyni, dodajemy łyżkę mąki i mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Zmiksowaną dynię oprószamy przesianą mąką, dodajemy 3/4 łyżeczki soli
Zainspirowana w kuchnistopniach przez około 25 minut, a następnie studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody, odstawiamy do napęcznienia. Truskawki myjemy i oczyszczamy z szypułek, miksujemy na mus. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zostawiamy do przestygnięcia. Śmietankę ubijamy, a gdy masa zgęstnieje dodajemy czekoladę i ricottę. Truskawki i żelatynę łączymy delikatnie z kremem za pomocą łyżki i przekładamy
sama złodyczdekoracji) zmiksować blenderem. Przelać do dużego płaskiego rondla skropić sokiem z cytryny i częściowo odparować, ostudzić. Biszkopty zamoczyć herbacie, przełamać, przełożyć do szklanek. Polać ostudzonym musem, ułożyć ubitą śmietanę. Czynności powtórzyć. Udekorować kiwi
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałamleko i jeszcze raz zmiksować. Gotowy koktajl przelać do szklaneczek. Ilość mleka może być większa lub mniejsza zależy jaką konsystencję lubimy, jeśli nie dodamy wogóle mleka powstanie pyszny gęsty mus
Monia miesza i gotujeczekoladek. Po 10 sekundach przewracamy foremkę "do góry nogami", aby wylać nadmiar czekolady ( tak powstanie góra czekoladki) i wkładamy do lodówki na 30 min. W tym czasie przygotowujemy mus z kiwi , którym wypełnimy wnętrze czekoladek. Obieramy 4 kiwi i blenderujemy je z 2 łyżkami cukru. Całość przelewamy do małego garnuszka i gotujemy na małym ogniu, aż masa zgęstnieje
cookplTruskawkowy przekładaniec to pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto bez pieczenia, które doskonale sprawdzi się na każdą okazję. Artykuł Truskawkowy przekładaniec pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaOwocowy krem śmietankowy z galaretką używany jest jako masa do przełożen ia tortu i ciast, a także jako dodatek do deserów . Możemy z niego zrobić różne
SmartBake.plTym razem nietypowy przepis na panna cottę, mój eksperyment, który mogę uznać za bardzo udany. Lekko słodka galaretka z wina musującego, delikatna waniliowa panna cotta i
AleTorcikOstatnio razem z mamą prześcigamy się w pieczeniu ciast! I Ona ma do tego zapał, i ja! Może to znak zbliżającej się wielkimi krokami wiosny, kto
Ostra na SłodkoTort bezowy to deser, który idealnie sprawdza się na wszelkiego rodzaju przyjęciach i uroczystościach. Dzisiejsza wersja to pyszny i efektowny torcik bezowy z delikatnym kremem
cool and minty