mus owocowy - 1101 przepisów (strona:49/74)

Pyszny deser mango -kiwi. 166

Desery owocowe sprawdzają się u mnie ostatnio bardziej ,niż ciasta.Szybko się robi i każdy wybiera owoce,jakie lubi najbardziej .Kuszę was mango i kiwi , reszta to tylko dodatki. Składniki : 1 dojrzałe mango 3 kiwi jogurt grecki ciasteczka zbożowe ,kruszymy na piasek W szklance ,pucharku układamy warstwami : na spodzie ciasteczka jogurt mango ,zmiksowane na mus ciasteczka jogurt kiwi ,zmiksowane

Ladylaura.
Owocowa wariacja 161

moje odczucia. Chcę wiosny! I to już :) Świeżych sezonowych owoców, ciepłych słonecznych chwil, luzu. Przygotowałam dla Was smaczny, słodki - choć bez cukru, deser owocowy. Mam nadzieję, że znajdą się chętni :) Zapraszam na lekki deser. Zapraszam na owocową wariację!"Składniki na 3 desery:200 ml śmietanki 30%2 banany2 kiwi + miąższ z połówki kiwi3 truskawkidomowy dżem malinowySposób przygotowania:Zimną śmietankę(...)przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy na najwyższych obrotach, do momentu, aż całkowicie zesztywnieje. Dzielimy na pół.Pierwszą część dodajemy do zmiksowanych bananów, a drugą do zmiksowanego kiwi - oba musy mieszamy, ale nie łączymy ze sobą.Kieliszki od szampana napełniamy do 1/3 wysokości musem bananowym, następnie nakładamy około 2-3 łyżeczek dżemu malinowego - równo rozprowadzamy, na wierzch malin dodajemy mus

Słodkie Przyjemności
Deser czekoladowo - owocowy z kaszą jaglaną :) 120

Lubicie desery?? Mam dla Was dziś zdrowy , pyszny deser :)) 1,5 banana pół woreczka kaszy jaglanej 10 sztuk mrożonych truskawek 2 łyżeczki miodu pół jogurtu greckiego

Cukier&Puder
SMAKI KREMÓW DO TORTU – połączenia smakowe 669

frużeliny i owocowe curdy znajdziecie Tutaj. Zbiór przepisów na kremy do ciast i tortów Tutaj. Zbiór przepisów na torty Tutaj. A oto smaki kremów do tortu, które mam nadzieję, posłużą Wam za słodką inspirację! Nazwy kremów w kolorze różowym to linki do przepisów (kliknij i zobacz przepis). KREM CZEKOLADOWY mus/krem malinowy – mus/krem wiśniowy – mus/krem truskawkowy – mus jeżynowy – raffaello – krem raffaello

Słodki Pomysł
Jagielnik kokosowo-truskawkowy 171

najchętniej w sezonie owocowym. Do tej pory opublikowałam dwa przepisy na jagielniki z truskawkami ( kakaowy i podwójnie truskawkowy ) i kilka z wykorzystaniem innych owoców. Oba zawierały żelatynę i nabiał. Dziś przygotowałam pyszną, 5-składnikową wersję wegańską. Składniki (na tortownicę o średnicy 26 cm): Spód 400 ml kaszy jaglanej 400 ml mleka kokosowego 5 łyżek cukru trzcinowego Mus truskawkowy

Weekendy w domu i ogrodzie
PLACUSZKI NA MAŚLANCE Z TRUSKAWKAMI 1102

wilgotne placuszki, których nie odmówi chyba nikt! Placuszki smakują idealnie zarówno na ciepło jak i na zimno. Najlepiej ze szklanką zimnego mleka lub zmrożonego smoothie. POLECAM PRZEPIS NA CHŁODNE, OWOCOWE SMOOTHIE >>  SKŁADNIKI: ( W TEMPERATURZE POKOJOWEJ, ok. 10 placków) ·      2 duże lub 3 mniejsze jajka ·      2 płaskie łyżki cukru (najlepiej(...)szczypta soli ·      duża garść truskawek ·      olej kokosowy do smażenia lub inny ·      cukier puder do posypania DODATKOWO NA MUS: ·      ok. 150-200 g truskawek ·      cukier puder, miód lub inny słodzik PRZYGOTOWANIE: Truskawki dokładnie umyć, osuszyć i zdjąć szypułki. Pokroić na plasterki

Calzonella.com
Kolorowy koktajl owocowy 132

energii owocowy koktajl. Taki owocowy przysmak można przygotować nie tylko latem gdy są świeże owoce. Można również wykorzystać mrożonki. 1 kg truskawek (mrożonych) 1 pomarańcza 1 banan 1 szklanka mleka 3 łyżki cukru Truskawki delikatnie rozmrażamy i blendujemy. Powstaje nam masa taka jak do sorbetu. Banana i pomarańczę obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i osobno blendujemy. Do musu z truskawek

VioletoweKucharzenie
Jakie wino na Sylwestra? Alternatywy dla szampana. 222

wino-sok/nektar owocowy może się sprawdzić. Świetna jest np. wersja z truskawkami. Ja do drinków najchętniej używam mocno wytrawnego Prosecco, gdyż nie chcę, aby mój napój był za słodki.Bellini z brzoskwiniami i syropem malinowymSkładniki:1 butelka schłodzonego wina musującego1 puszka brzoskwiń w zalewiesyrop malinowy (można pominąć)Przygotowanie:Brzoskwinie odcedź z zalewy i zmiksuj na mus. Opcjonalnie, możesz

Chilli Czosnek i Oliwa
Zdrowy dżem jeżynowy bez cukru 141

przetrzyj pulpe owocowa przez sito na samym poczatku,gdy masa jest maksymalnie rozrzedzona,a po pozbyciu sie pestek rozpocznij smazenie i zageszczanie dzemu.Pestek mozesz sie pozbyc w calosci lub tylko z czesci pulpy owocowejgdy dzem uzyska zadawalajaca konsystencje goracym napelnij wyparzone sloiczki,dokladnie zakrec,odwroc do gory dnem UWAGI:Zrobilam 2 porcje dzemu,pierwsza z musu calkowicie pozbawionego pestek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dorsz zapiekany z boczkiem i musem jabłkowym 127

idealny duet, ale jak to będzie z rybą? Dlatego dziś zapraszam Was po nieco odmienny od tych tradycyjnych połączeń przepis. Z całego serca polecam dorsza zapiekanego z boczkiem i musem jabłkowym! Przepis przetestowałam na mojej rodzinie, więc spokojnie mogę i Was zachęcić do jego przygotowania, wyszło pysznie! Na blogu znajdziecie też inne pyszne przepisy, w których wykorzystałam Jabłka Grójeckie: jabłkowe(...)Jabłek Grójeckich: Gala Jonaprince Golden Delicious Idared Jonagold Ligol Nieco historii W XVI wieku, Królowa Bona otrzymała w okolicach Grójca ogromne połacie ziemi, które przeznaczyła na królewską plantację drzew owocowych, w szczególności jabłoni. Przez kolejne stulecia, za dekretem Zygmunta II Augusta jabłka z okolic Grójca lądowały na królewskim stole. W 1918 roku Jan Cieślak z Podgórzyc wybudował pierwszą przechowalnię owoców

Kulinarne przygody Gatity
Tort z chrupiącą warstwą i malinową żelką 375

wkładki owocowe np. żelki czy frużeliny, a te bardziej wyrafinowane chrupiące warstwy – wszystko, aby przełamać monotonię). No i wygląd – minimalistyczne lub na bogato, ale zawsze zapierające dech w piersiach. W ozdobach nie jestem mocna, dlatego postanowiłam spróbować i postawić chociaż na smak. Ostatecznie wygrał tort z trzema kremami, które najlepiej wpasowywały w nasze gusta: z musem malinowym

Poezja smaku
Biszkopt z musem czekoladowym i czereśniami 92

pokaźne drzewo owocowe, dlatego pozwoliłam sobie użyć ich do ciasta. Oczywiście można użyć innych sezonowych owoców takich jak maliny, truskawki czy porzeczki. Ciasto jest mało słodkie i orzeźwiające. Idealne na letnie wieczory! Składniki na biszkopt : 6 dużych jaj, 1 szklanka cukru, 1,5 szklanki mąki, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka octu. Składniki na mus czekoladowy

Słodki Zakątek
Owsiane placuszki w pięciu odsłonach 142

wówczas smak placków jest jeszcze bardziej delikatny i "gofrowy".   Teraz czas na dodatki - i tu ogranicza Was tylko wyobraźnia! Poniżej moje propozycje podania:      Z sałatką owocową  (banany, kiwi, jabłka, pomarańcze, skropione sokiem z cytryny - do tego można dodać rodzynki albo suszoną żurawinę)         Z  serkiem waniliowym i gorzką czekoladą(...)orzechami włoskimi w miodzie (do rondelka włożyłam orzechy oraz dobry, prawdziwy miód, podgrzałam lekko, aby smaki się połączyły)        Z jogurtem naturalnym i musem truskawkowym - ulubiona wersja moich dzieci

Kulinarne Inspiracje
Śnieżno-zielony deser 137

owocowej 200 ml śmietanki 36% łyżka cukru waniliowego 8 kiwi łyżka soku z cytryny nieduża kiść winogron Winogrona pozbawić pestek, kiwi obrać. Winogron i kiwi (poza kilkoma plasterkami do dekoracji) zmiksować blenderem. Przelać do dużego płaskiego rondla skropić sokiem z cytryny i częściowo odparować, ostudzić. Biszkopty zamoczyć herbacie, przełamać,  przełożyć do szklanek. Polać ostudzonym musem

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Czekoladowe ciasto z kremem budyniowym i musem truskakowym 188

macie jeszcze zachomikowane mrożone truskawki ;). U mnie coś tam jeszcze pozostało i pokusiłam się o zrobienie tego pysznego ciasta. Wyszło idealne, czekoladowy, wilgotny spód połączony masą budyniową z musem truskawkowym. Co ja Wam będę pisać, musicie po prostu spróbować i już :).   Ciasto: 1 szkl. mleka 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 jajka 2/3 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju 1 szkl(...)Mieszankę budyniową wlewamy do do gotującego się mleka i gotujemy mieszając aż budyń zgęstnieje. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy partiami zimny budyń.     Masa owocowa: 1 galaretka truskawkowa 2 łyżki żelatyny 0,5 l truskawek świeżych lub mrożonych 200-250 ml wody Truskawki wyjmujemy z zamrażalki i wkładamy do garnka, gdy rozmarzną zagotowujemy

Cynamonowe szczęście