zdrowe owocowo-kokosowe musli śniadaniowe . Idealny początek dnia. Miseczka pełna zdrowia i smaku, którą przygotujecie dosłownie w kilka chwil. A wszystko dzięki produktom Foods by Ann Anny Lewandowskiej, o których pisałam Wam już tutaj (klik) Polecam Wam zapoznać się z całą ofertą. Do przygotowania śniadania wykorzystałam pyszne musli (wersji smakowych znajdziecie dużo więcej) oraz mój ulubiony mus kokosowy . Najchętniej dodawałabym
Słodkie okruszkiupalny, letni dzień zapraszam Was na 2 szybkie przepisy, które przygotowałam przy użyciu nowego blendera wraz z córeczką. Moje dzieci kochają owocowe desery i placuszki. A Wy? Zdrowy deser owocowy: Składniki: 2 średnie banany 3 małe brzoskwinie 12 truskawek + 1 na ozdobę Z podanych proporcji wychodzi 1 duży pucharek. Ja przygotowałam 1 średni pucharek + 1 małą szklaneczkę w wersji(...)wyłącznie truskawkowej (dla synka). Przygotowanie: Do misy blendera z nożami wkładamy obranego banana i obrane brzoskwinie bez pestek. Całość miksujemy dosłownie chwilę do uzyskania jednolitego musu. Mus przelewamy do pucharka. Tworzymy drugą warstwę naszego zdrowego deseru. Do misy przekładamy truskawki i obranego banana, znów miksujemy. Warstwę truskawkową przelewamy na wcześniej przygotowaną brzoskwiniowo-bananową. Pucharek zdobimy truskawką i podajemy. Taki zdrowy
Słodkie okruszkiPorzeczka to prawdziwa bomba witaminy C, zawiera jej najwięcej spośród... Artykuł Jogurt z porzeczkowym musem pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINETatara polubiłam za pierwszym kęsem.Idealnym połączeniem dla mięsa, które w nim będzie wiodło prym są dodatki. Wędzony łosoś, który gra główną rolę w tym
ChilliJemyksylitol, owocowa pianka, poziomki, truskawki Prep Time 10 minutes Czas chłodzenia 3 hours Total Time 3 hours 10 minutes Servings 3 Ingredients Pianka: 1 szklanka (250 ml) gęstego jogurtu naturalnego 1 szklanka (250 g) świeżych lub mrożonych truskawek (mrożone wcześniej rozmrozić) 2 łyżki (30g) ksylitolu 3 łyżeczki (15 g) żelatyny 1/4 szklanki (60-70 ml) gorącej wody Mus truskawkowy
Fitsweet.mewersji owocowej - jagody i truskawki doskonale się ze sobą komponują i nadają lodom piękny kolor :) Takich na pewno w sklepie nie znajdziecie;) Składniki: 4 żółtka 2 cukry waniliowe 3 łyżki cukru pudru 400 ml mleka 400 ml śmietany kremówki 250 g truskawek 250 g jagód Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Truskawki i jagody zmiksować ze sobą na mus. Żółtka utrzeć
My simple kitchenBardzo szybka i smaczna szarlotka na raz. Idealna do popołudniowej herbatki. :) Składniki: Kruche ciasto: 1 żółtko 4 łyżki oleju 3 łyżki zimnej wody 2 łyżki erytrolu
Truskawkowa Fiestaowocowego placka A Wy upieczcie to ciasto do niedzielnej kawy. Polecam inne nasze sezonowe przepisy z truskawkami: – ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką – Truskawki z bitą śmietaną – Truskawki w syropie karmelowym – Mrożony jogurt truskawkowy – Sernik z truskawkami i bezami – Chłodnik truskawkowy – Eton Mess z truskawkami – Lody truskawkowe na patyku – Konfitura truskawkowa z wanilią – serowe knedle z truskawkami i musem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMocno owocowe, sycące śniadanko. W sam raz na rozpoczęcie kolejnego aktywnego dnia. Bananowo-nektarynkowa nocna owsianka z chia Składniki: (na 3-4 porcje) 1 banan 2 nektarynki 400 g jogurtu greckiego 300 ml mleka 3 łyżki nasion chia 3 łyżki drobnych płatków owsianych dodatkowo: jeżyny czerwone porzeczki Banana obrać, z nektarynek usunąć pestki. Zmiksować owoce blenderem na gładki mus. Dodać
Pożeraczka, czyli raz adobrzeowocowe smaki. Moja starsza Królewna najbardziej gustuje w borówkach i malinach. Te ostatnie kupuje tym chętniej, ze mogę z nich wyczarować cudowne desery, małe słodkości, które poprawiają humor. Ich jedzenie to prawdziwa rozkosz. W połączeniu z moja ulubiona gorzka czekolada są prawdziwym rarytasem. Nikt nie potrafi się im oprzeć. Mam nadzieje, ze i Wam zasmakuje mój dzisiejszy deser. Zapraszam. Mus
Przysmaki KarolkiŚwietny owocowy chłodnik na bazie kefiru i bogatych w witaminy oraz minerały świeżych jagód to doskonała obiadowa propozycja na letnie, upalne dni. Jagodowa zupa na zimno świetnie chłodzi i gasi pragnienie gdy żar leje się z nieba. Składniki: 500ml kefiru 200g jagód 100ml śmietany 30% 3 płaskie łyżki cukru pudru 200g makaronu kolanka sól Wykonanie: 1. Jagody umyć, zblendować(...)postaci musu. 2. Następnie dodać kefir, śmietanę oraz cukier puder. Całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki żeby się schłodził. 3. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. 4. Chłodnik podawać z makaronem
Szalona Kuchnia Ewelinytylko gasi pragnienie, ale również dodaje energii, uzupełnia witaminy. PRZEPIS NA LEMONIADĘ BRZOSKWINIOWĄ Składniki na lemoniadę brzoskwiniową: 1 kg brzoskwiń woda gzowana lub niegazowana ulubiony słodzik: cukier trzcinowy, syrop owocowy np z owoców bzu czarnego 1 cytryna Jak zrobić lemoniadę brzoskwiniową: Owoce myjemy, pozbawiamy pestek, kroimy w ćwiartki, dodajemy łyżkę cukru, kilka łyżek wody i zaczynamy gotować. Gotujemy kilkanaście minut(...)owoce się rozgotują i puszczą sok. Rozgotowane brzoskwinie przecedzamy na sicie. Sok z brzoskwiń zatrzymujemy do lemoniady, miąższ możemy od razu pasteryzować w słoiczkach i wykorzystać jako dżem czy mus do ciast. Do soku z brzoskwiń dodajemy wodę, wyciśnięty sok z cytryny, dosładzamy do smaku. Lemoniadę wstawiamy do lodówki by porządnie się schłodziła. Możemy podawać z kostkami lodu. Artykuł Lemoniada
Dorota Smakujepysznego? Ostatnie ciepłe dni sprawiły, że zatęskniłam za letnimi smakami – orzeźwiającymi, chłodzącymi. Świeże truskawki w pobliskim zieleniaku zadziałały na moją wyobraźnię i kubki smakowe. Postanowiłam przygotować prosecco w owocowym wydaniu. Nie potrzeba nam wiele. Wystarczy kilka truskawek i limonka, a wiosenny koktajl na bazie wina powstanie w mgnieniu oka. Polecam i zachęcam! Będzie pysznie! Składniki na 4 porcje(...)pozbawionych szypułek + 6-8 łyżek prosecco 4 plastry limonki dobre wino musujące (prosecco) kilka truskawek do ozdoby Wykonanie Truskawki kroimy na kawałki, dodajemy kilka łyżek wina, całość blendujemy na mus, który od razu przekładamy do kieliszków. Mus zalewamy dobrze schłodzonym winem, kilka truskawek kroimy na małe kawałki, plastry limonki podobnie, wrzucamy do kieliszka, lekko mieszamy. I gotowe! Artykuł Prosecco
Raj dla PodniebieniaSezon na truskawki w pełni. Korzystam jak tylko się da, najczęściej zjadam na surowo. Dzisiaj przygotowałam jednak przepyszny, owocowy przysmak, który można traktować jako deser, śniadanie czy słodki lunch w pracy. Piękny, delikatny różowy kolor, a kasza manna dodatkowo zmiksowana blenderem, aby miała jeszcze gładszą konsystencję. Paluszki lizać moi Drodzy! Truskawkowa kasza manna / 1 porcja Składniki: 3 łyżki kaszy manny(...)szklanka mleka 2 garście truskawek cukier kokosowy do smaku Przygotowanie: Truskawki myjemy. Usuwamy szypułki. Miksujemy blenderem na jednolity mus. W razie potrzeby dodajemy cukier kokosowy do smaku. Kaszę wsypujemy do garnka. Wlewamy mleko i mus truskawkowy. Zagotowujemy, nieustannie mieszamy trzepaczką. Gdy uzyskamy odpowiednią gęstość gasimy płomień. Miksujemy blenderem ręcznym, aby uzyskać aksamitną konsystencję przypomniającą budyń. Gdy kasza będzie zbyt gęsta
Moja smaczna kuchniawyborem najsmaczniejszych lodów. Ostatnio numerem jeden były malinowe, jednak porzeczkowe chyba je przebiły. A następne czekają w kolejce. Póki są owoce robię lody owocowe, śmietankowe, waniliowe i całą gamę podobnych zostawiam na czas mniej bogaty owocowo. Lody porzeczkowe są pyszne!!! Składniki400 g czerwonych porzeczek (ok 300 ml po przetarciu)300 ml śmietany kremówki ( miałam(...)Przygotowanie24 godziny przed szykowaniem lodów misę maszyny do lodów wstawić do zamrażalnika – zgodnie z instrukcjąPorzeczki opłukać, zmiksować, przetrzeć przez sitko. Mleko lekko podgrzać, rozpuścić w nim cukier i ksylitol. Mus porzeczkowy zmiksować ze śmietanką i mlekiem. Wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny – u mnie stał przez całą noc.Dalej postępujemy zgodnie z instrukcją naszej maszynki
Stare Gary