Dzisiaj mam dla Was pyszne pełne czekolady muffiny, takie bomby czekoladowe! Idealne na taką deszczową pogodę, jaka panuje za oknem. Oj jak ja bym chciała wiosnę, albo jeszcze bardziej lato... Ale w taką pogodę jak dziś, trzeba się ratować słodkościami. :) Muffinki przygotowane z przepisu Wedla (na stronie Wedla konkurs - wielkie testowanie przepisów - same pyszności!). Składniki: 2 jajka 160 g cukru
Trufelkowooliwek) i wypełniamy je przygotowaną masą. 5. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 25 min. 4. Wszystkie składniki na polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. 5. Przestudzone muffiny dekorujemy polewą czekoladową oraz bakaliami. SMACZNEGO! Dla czytelników naszego bloga 5% na produkty Agnex na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie www.sklepagnex.pl (rabat obowiązuje
PodwójnaporcjaBabeczki czekoladowo – bananowe z masą makową.Bardzo lubię to połączenie. Przydały się do popołudniowej herbaty. Składniki: 12 babeczek 100 g gorzkiej czekolady 150 g miękkiego
Ladylaura.łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli pół łyżeczki sody oczyszczonej 1 szklanka mleka Przygotowanie: Na grubej tarce ścieramy tabliczkę czekolady. Nie przejmujcie się większymi kawałkami, takie czekoladowe grudki nadadzą muffinom charakteru. Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, szczyptę soli, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia. Mieszamy wszystko, po czym dodajemy mleko, dwa jajka i masło. Wszystko miksujemy
Smaczne PotrawyJagody i Nutella to jedna z najsmaczniejszych ciastkowych kombinacji jaką mogę sobie wyobrazić. Czekoladowe babeczki można w prawdzie piec z kostką czekolady w środku, ale to
CiastkozercyCzeko-czeko-czekolada... Uwielbiam ! Propozycja na czekoladową pychotkę - muffiny brownies. Muffiny brownies - przepis Składniki: - 2 gorzkie czekolady - 80 g masła lub margaryny - 2/3 szkl. cukru - 2 łyżki mąki - 4 jaja - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Odłóż 12 kostek czekolady. Resztę roztop razem z masłem w kąpieli wodnej. Jaja ubij z cukrem na puszystą, jasną masę. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia
kolorowotorcikowoZauważyliście jak ubywa już dnia? Niby wiem, że przecież już prawie wrzesień i większa część roku dawno za nami, ale … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniZaletą muffinek była dla mnie zawsze szybkość ich przygotowania. W krótkim czasie mogliśmy otrzymać coś słodkiego. Dziś przedstawiam przepis na mocno czekoladowe (czekolada, nutella, kakao) muffiny z dodatkiem śliwek. Ten ostatni składnik jest jak dla mnie strzałem w dziesiątkę. Dzięki śliwkom bowiem babeczki stają się wilgotne i to właśnie one przełamują słodki czekoladowy smak. 300 g węgierek 80 g masła
Smaki Na Talerzumiodownikom czy ciastom na zimno. Nigdy jednak nie wzgardziłam czekoladą. Doceniam jej smak w wielu swoich wypiekach: czekoladowych spodach moich serników, w gęstych i mazistych brownie, muffinach czy po prostu w mocno czekoladowym cieście. Do tego, które prezentuję Wam dzisiaj, dodałam swoich powideł śliwkowych, które także zostały wzbogacone czekoladą. Całość wyszła wybornie! W sam raz na taki listopadowo – grudniowy
Raj dla PodniebieniaTruskawki w środku zimy? Wy też miewacie takie zachcianki? Przy odrobinie szczęścia można je znaleźć w Tesco (ważne jednak, żeby dobrze sprawdzić czy nie są zepsute
Ciastkozercydyniowych, mogłaby ich pożreć całą tackę i prosiłaby o jeszcze. Wam też radzę wypróbować przepis, szczególnie że masa serowa dodaje im niesamowitej delikatności i łagodzi mocno kakaowy smak. Babeczki czekoladowo-serowe 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szkl. cukru kokosowego lub syropu daktylowego 1/3 szklanki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki maślanki lub jogurtu naturalnego(...)cukrem, mąką i białkiem jaja, całość powinna stworzyć jednolitą masę, którą następnie na pół godziny wstawiamy do zamrażalnika. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni i przygotowujemy sylikonowe foremki na muffiny, bądź formę do ich pieczenia wykładamy papilotkami. W misce mieszamy wszystkie suche składniki, przesianą mąkę, cukier, kakao i sodę, następnie po środku tworzymy dołek, do którego wlewamy składniki mokre, czyli wodę
Przepysznik - BLW i nie tylkorozpuszczamy w rondelku, dodajemy cukier puder i mleko, następnie kakao i wszystko dokładnie mieszamy. Polewę przelewamy do miseczki i mieszamy przez jakieś 2 minuty. Ostudzone muffiny maczamy w polewie czekoladowej i dekorujemy drażetkami mlecznymi.Smacznego
Słodkie PrzyjemnościPodwójnie czekoladowe, szybkie, bardzo smaczne muffiny z chrupiącą posypką z orzechów włoskich, płatków owsianych i jagły. Na weekend, do kawki, do książki idealne, spróbujcie jeśli macie ochotę ;) Składniki na 12 sztuk: Muffinki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki brązowego cukru 2 łyżki kakao 2 jajka 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 4 paski mlecznej czekolady Posypka
Simply Food1 pełna szklanka maki 1 łyżka kakao 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego lub z pestek winogron 1/2 szklanki maślanki
KorniszonkiPyszne muffiny z dodatkiem kremu czekoladowego ozdobione bitą śmietaną :) Owe babeczki są sycące, aromatyczne i puszyste, po prostu smaczne ;) Można je przyrządzić z różnymi dodatkami, np. orzechami, rodzynkami, czekoladą, czy z kremami, krówką, dżemem etc. Kombinacji jest naprawdę wiele ;) u mnie wygrał krem czekoladowy :D Składniki (15 szt.): 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru szczypta
Kulinarna (nie)codzienność