muffiny czekoladowe - 1143 przepisów (strona:10/77)

Muffiny w kropki :) 154

mokrych. Następnie składniki mokre dodajemy do suchych i dokładnie mieszamy. Do papilotek umieszczonych w formie do pieczenia muffinów nakładamy ciasto do 3/4 wysokości foremek. Na wierzch nakładamy kilka kropelek czekoladowych. Muffiny pieczemy w 200C przez około 20 minut. Studzimy na kratce. insertCookd("7c9e6899bc674da2418f73d9ce3e163d

Emcia Pichci
muffinki z twarogiem 167

składniki: 240 g mąki orkiszowej lub pszennej 20 g kakao 130 g cukru 80 ml maślanki 1 jajko 125 ml wody 125 ml oleju słonecznikowego 1

Domowy Smak Jedzenia
muffinki czekoladowe z bitą śmietaną i wisienką 155

składniki: 250 g mąki 100 g cukru 100 g masła 150 ml mleka 2 jajka 50 g czekolady deserowej, posiekanej 2 łyżki kakao 1 i 1/2

Domowy Smak Jedzenia
Drugie życie śliwki ze spirytusu, czyli muffiny czekoladowo-śliwkowe z kruszonką 190

Muffiny czekoladowo-śliwkowe to generalnie propozycja jesienna. Jednak mam odrobinę śliwek po nalewce i postanowiłam je właśnie w tych muffinach spożytkować. 2,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 5 łyżek kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 8 wypestkowanych śliwek 2 jajka 8 łyżek roztopionego masła 400 ml mleka Kruszonka cynamonowa

Humanistka w kuchni
Czekolada nie pyta, czekolada rozumie. Mocno czekoladowe cuda 318

świadczy o spisku satanistów i żydokomuny. Dobrze, że Piechocińskiego na papieża wybrali, bo naród już by całkiem zidiociał.Stres koi czekolada, dużo czekolady i jeszcze więcej czekolady. Dziś muffiny bardzo czekoladowe, niesłodkie i z karmelem. Proste jak aparycja przeciętnego hipstera z Krakowa. Dwie miski, jedna rózga, blacha do muffinów i piekarnik gwarantują doskonały środek uspokajający. Rozgrzewamy piekarnik

ladykitchen
Muffinki bananowe z polewą czekoladową i kolorową posypką 268

muffinki staną się złociste. Upieczone muffiny wyjąć z piekarnika i odstawić na około 5 minut do lekkiego przestygnięcia.  Lekko przestudzone muffiny wyjąć z blachy do muffinek, ułożyć na kratce i dostawić do całkowitego wystudzenia. POLEWA CZEKOLADOWA: Do miseczki (odpornej na wysokie temperatury, np. szklanej, ceramicznej czy metalowej) wsypać drobno pokrojoną czekoladę. Dodać miód, wodę oraz masło. Miseczkę położyć(...)Zawartość miseczki energicznie mieszać, aż do całkowitego rozpuszczenia się i połączenia składników.  Garnek z miseczką zdjąć z ognia. Odstawić do lekkiego przestudzenia. MUFFINKI BANANOWE Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ I KOLOROWĄ POSYPKĄ: Wystudzone muffiny zanurzać w ciepłej polewie czekoladowej (tak aby polewa pokryła całą koronę muffinki), pozwalając, aby jej nadmiar spłynął, po czym układać na kratce i posypywać kolorową posypką cukrową

Gospodyni Miejska
Czekoladowo – migdałowe muffiny z cukinią 147

spełnienie moich muffinowych marzeń Są idealnie miękkie, wilgotne w środku, czekolada w środku nich pozostaje miękka nawet gdy ciasto wystygnie i do tego są bardzo zdrowe! Szczerze polecam!!! CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWE MUFFINY Z CUKINIĄ 45 minut (z pieczeniem) 16-20 muffinów Składniki Suche 225 gram mąki pszennej (lub 150 gram pszennej i 75 razowej) 50 gram płatków owsianych 1/2 łyżeczki sody

sierotka maRysia w kuchni
Czekoladowe pająki 275

Jakiś czas temu na blogu pojawił się przepis, jak samemu zrobić czekoladę plastyczną - czyli taką cukierniczą wersję plasteliny. Dziś pokażę Wam jak prosto i korzystając z

Ciastkozercy
Z cyklu do plecaka: rogale czekoladowo-orzechowe 158

Może nie wszystkich to cieszy, ale 1. września zbliża się nieubłaganie. Żeby nieco osłodzić sobie pierwsze dni spędzone w szkole, dobrze jest mieć coś pysznego na

Ciastkozercy
Czekoladowe miseczki 232

Taki pomysł na pewno spodoba się dzieciom i choć jego wykonaniem pewnie powinny zająć się mamy (bo nawet dorosłym zdarzają się tu wpadki, czego dowód znajdziecie

Ciastkozercy
Czekoladowe muffiny z kaszą manną 139

pakuję sobie całkiem spory ekwipunek z jedzeniem, który pochłaniam w drodze do pracy. Po bardzo pożywnym posiłku, czasem lubię sobie dopełnić żołądek czymś słodkim - na przykład takimi oto muffinami. Domowe, czekoladowe i z dodatkiem kaszy manny. Taki prosty smak dzieciństwa, który może każdemu umilić dzień. To co, spróbujecie? :)Składniki:4 łyżki kaszy manny1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki kakao120(...)misce roztrzepujemy jajka, następnie dodajemy olej, mleko i mieszamy. Do mokrych składników dosypujemy suche i mieszamy następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę czekoladę i przekładamy ciasto do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami do 3/4 wysokości i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180`C i pieczemy do suchego patyczka - około 25 minut.Studzimy w foremkach.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Kolorowa czekoladowa polewa do babki 170

Babki same w sobie są pyszne i nie koniecznie potrzebują dekoracji. Jeśli jednak marzą Wam się kolorowe, pięknie udekorowane babki i babeczki to skorzystajcie z tego

Rusty Fork
Muffiny marcepanowo-czekoladowe 159

Cześć :) Jakiś czas temu robiłam ciasteczka marcepanowe o właśnie te i zostało mi trochę marcepanu... Przejrzałam kilka przepisów i trafiłam na ten (trochę zmodyfikowałam go). Muffiny

Pora coś zjeść
Muffiny Czekoladowo – Kokosowe 218

samą myśl ślinka cieknie. I tak też było po pierwszym kęsie. Babeczki są mięciutkie, delikatne kokosowe, idealnie czekoladowe, wprost rozpływające się w ustach. Zdecydowanie polecam. Warto zrobić. Smaki czekoladowo-kokosowe wspaniale ze sobą współgrają i powinny posmakować niejednemu. Składniki na 12 sztuk: 175 g masła 150 g cukru szczypta soli 4 jajka 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku(...)minut, sprawdzając patyczkiem czy babeczki są gotowe. Po upieczeniu zostawiamy do ostygnięcia w formie. Następnie wyciągamy na kratkę, polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i posypujemy wiórkami. The post Muffiny Czekoladowo – Kokosowe appeared first on Made

Made By Mom And Son
Muffiny czekoladowe 153

kształt jest taki fantazyjny hehe ^^ . Po mimo ich ciekawego kształtu jestem z nich dumna , gdyż właśnie nimi zaczęłam przygodę w słodkim świecie wypieków :) Od samego patrzenia człowiekowi cukier skacze :) *** Muffiny czekoladowe ***    150 g masła • 150 g czekolady (dowolnej, mlecznej, białej lub gorzkiej ) • 300 g mąki • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej • 2 łyżki kakao(...)kompieli wodnej i dodajemy do masy ) 4. Przekładamy masę do foremek i pieczemy w rozgrzanym do 180 C piekarniku przez około 25 min ( jeśli wydaje się wam że muffiny są gotowe wcześniej zróbcie Test suchego patyczka

ciemna strona patelni