muffiny czekoladowe - 1143 przepisów (strona:21/77)

Murzynek 259

Według mnie najlepszy murzynek jaki jadłam. Szybki w wykonaniu jak to murzynek i mocno czekoladowy po prostu bomba. Myślę, że można go zrobić również w formie muffin. Przepis zaczerpnięty z blogu Moje Wypieki . Składniki: 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 g masła 50 gorzkiej czekolady 50 mlecznej czekolady 300 g konfitury wiśniowej (ja dałam swojej roboty(...)posiekaną czekoladę. Mieszać aż się ładnie rozpuści, dodać konfiturę , cukier, sól oraz roztrzepane jajka. Wszystko mieszamy rózg do połączenia składników. Na koniec stopniowo dodajemy mąkę i łączymy z masą czekoladową. Foremkę 10×25 wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez 50-60 minut (do suchego patyczka). Składniki na polewę: 40 g masła

Mam apetyt na ...
Cafe HECA w Lublinie 154

herbaty, świeży sok z pomarańczy czy po prostu wodę mineralną.   A czym byłaby kawiarnia bez czegoś do jedzenia. W Hecy można spróbować croissanty, muffiny, tarty i przeróżne ciasta, ciasteczka (w tym moje ulubione ciastko czekoladowe z migdałami). Przyzwoite ceny zachęcają do powrotu do kawiarni aby delektować się pyszną kawą i jednocześnie porozmawiać z bardzo miłą obsługą na temat świata

Right Behind The Kitchen
Czekoladowe muffiny 115

Muffiny to coś, co tygrysy lubią najbardziej. Pyszne w każdej wersji. Przepisów na muffiny jest mnóstwo, ale to najlepszy jaki wypróbowałam. Tym razem w czekoladowej – mojej ulubionej. Przepis pochodzi z książki „Czekolada”. 125 g margaryny 125 g cukru 150 g mąki pszennej 1 i ¼ łyżeczki proszku do pieczenia 2 duże jajka 3 łyżeczki kakao w proszku pół kostki gorzkiej czekolady

Humanistka w kuchni
Wielka Brytania: Dyniowo-orzechowe muffiny 180

zeszłoroczną, dzięki czemu zamiast dwóch słoików, uzyskałam pięć. Zamroziłam je i co tydzień wyjmowałam jeden, by wypróbować nowy przepis. Powstały zatem muffiny dyniowo-orzechowe, które rzucę na pierwszy ogień w Festiwalu Dyni, ciasteczka dyniowe z czekoladowymi kropelkami, które niestety nie wyszły tak, jak powinny, sernik dyniowo-fistaszkowy oraz babka czekoladowo-dyniowa. Wszystko przepyszne i absolutnie godne polecenia. Ciasteczka wypróbuję jeszcze

Przepysznik - BLW i nie tylko
Domowe czekoladowe cukierki michałki 150

Najlepsze... jak oryginał :) Mocno czekoladowe, aksamitne, dzięki dodatkowi masła orzechowego. Cóż tu pisać - próbujcie :) Składniki: 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka masła

Chocolate Muffin Blog
MUFFINKI CZEKOLADOWE 140

Mięciutkie i lekkie jak piórko muffinki czekoladowe. Bardzo delikatne, puszyste i długo utrzymujące świeżość. Z dużą ilością gorzkiej czekolady i naturalnym masłem. Przygotowanie ich, trwa chwilę, bez konieczności używania miksera. Jak w przypadku innych przepisów na muffiny, składniki mokre dodajemy do suchych i delikatnie łączymy łyżką, widelcem lub szpatułką. SKŁADNIKI / 12 sztuk 160 g gorzkiej czekolady 125 g masła

cool and minty
Dietetyczny mus czekoladowy 150

Nareszcie jest! Pyszny, kremowy deser czekoladowy, który można jeść bez wyrzutów sumienia! Tradycyjne musy składają się z tłustej śmietanki, często również masła i dużej ilości cukru

Chocolate Muffin Blog
Sernik waniliowy z musem czekoladowym i likierem kawowym 163

Przepyszne połączenie aksamitnego spodu sernikowego i puszystego musu czekoladowego z nutką likieru kawowego Bailey's. Wygląda skomplikowanie? Nie jest :) Wykonanie sernika wymaga jedynie zmiksowania wszystkich składników

Chocolate Muffin Blog
Muffiny miętowe z czekoladą 130

miętowe nadające się do ciasta, pani magister zrobiła ooogromne oczy i zapytała "do czego?!". Musiałam powtórzyć pytanie :) Babeczki wyszły akurat słodkie, akurat czekoladowe i jak najbardziej akurat miętowe. Nie sama mięta, tylko jej delikatny posmak, pycha! :) Miętowe muffiny z czekoladą Proporcje na 12 sztuk SKŁADNIKI SUCHE: 280 g mąki pszennej 1 płaska łyżka proszku do pieczenia szczypta soli

Kuchenne zapiski Edyty
Budyń czekoladowy 139

Nie ma nic lepszego o poranku niż miseczka domowego budyniu czekoladowego :) Na blogu znajdziecie już budyń bananowy, waniliowy czy też sojowy. Dziś przyszedł czas na smak

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowe ciasteczka owsiane z miodem i skórką pomarańczową (bez mąki) 169

Niecodzienne ciasteczka przygotowane bez użycia mąki. Ciekawe w smaku, mocno czekoladowe z aromatyczną skórką pomarańczową... Polecam! Składniki: 75 g posiekanej czekolady gorzkiej 120 g masła 200

Chocolate Muffin Blog
Owsianka z gorzką czekoladą, bananem i migdałami 177

Tak, wiem - owsianka czekoladowa już pojawiła się na blogu - ale przecież ciepłych płatków, z roztopioną gorzką czekoladą i plasterkami banana nigdy za wiele. Dziś wersja dla

Chocolate Muffin Blog
Nadziewane babeczki z dynią i kremem 266

bardzo apetycznie, polecam… Babeczki upiekłam w pięknych papilotkach marki Birkmann (podczas pieczenia troszkę dziwnie pachną, ale po wyjęciu z piekarnika już tego nie czuć). Środek babeczek wydrążyłam wykrawaczem do muffinów marki OXO , ciekawy gadżet :). Przy dużej ilości babeczek na pewno się sprawdzi ( patrz film ). Szpatułka w kolorze papilotek jak i piękna patera jest również marki Birkmann , a otrzymałam(...)minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu w piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia.     Nadzienie: 6. Czekoladowy krem wymieszać z serkiem na jednolitą masę. 7. Z ostygniętych babeczek wydrążyć środek przy pomocy noża lub wykrawacza do muffinów, patrz film (wykrojone ciasto zachować). 8. Środek babeczek napełnić nadzieniem. Wykrojone ciasto przyciąć i nakryć nim nadzianie. Krem: 9. Śmietankę kremówkę

Mała Cukierenka
Nadziewane babeczki z dynią i kremem 130

bardzo apetycznie, polecam… Babeczki upiekłam w pięknych papilotkach marki Birkmann (podczas pieczenia troszkę dziwnie pachną, ale po wyjęciu z piekarnika już tego nie czuć). Środek babeczek wydrążyłam wykrawaczem do muffinów marki OXO , ciekawy gadżet :). Przy dużej ilości babeczek na pewno się sprawdzi ( patrz film ). Szpatułka w kolorze papilotek jak i piękna patera jest również marki Birkmann , a otrzymałam(...)minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu w piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia.     Nadzienie: 6. Czekoladowy krem wymieszać z serkiem na jednolitą masę. 7. Z ostygniętych babeczek wydrążyć środek przy pomocy noża lub wykrawacza do muffinów, patrz film (wykrojone ciasto zachować). 8. Środek babeczek napełnić nadzieniem. Wykrojone ciasto przyciąć i nakryć nim nadzianie. Krem: 9. Śmietankę kremówkę

Mała Cukierenka