mojprzepisna.pl | Jagodzianki wegańskie Bułeczki bardzo podobne do jagodzianek , które są już na blogu, tylko bez mleka krowiego, jaj czy masła, za to z olejem i z
moj przepis namojprzepisna.pl | Tort różowy Mam dziś dla Was tort jak dla księżniczki, mocno różowy o smaku śmietankowo-malinowym. Tort jest całkiem wysoki i efektowny, proponuję wykonać go
moj przepis naDzień dobry mam dziś dla Was wspaniały, letni przepis na wyśmienite ciasto z dużą ilością owoców oraz pysznego, lekkiego kremu. Karpatka po królewsku. Przepis jest mojego
moj przepis namojprzepisna.pl | Ciasto marchewkowe z kremem serowym Przepis jest ze strony Moje Wypieki , starałam się nic nie zmieniać, aby jak najbardziej zbliżyć się od ideału, nie mogłam
moj przepis namojprzepisna.pl | Szarlotka pomarańczowa z bezową pianką i rosą Przepis na dużą rodzinną blachę. Szarlotka szalenie posmakowała rodzinie, to tego stopnia, że po obfitym obiedzie prosili o
moj przepis naużyć papierowych). Masło rozpuścić na niewielkim ogniu i ostudzić. Wymieszać wszystkie składniki suche: mąkę, cukier, cukier waniliowy, kakao, proszek do pieczenia, sodę i szczyptę soli. Wymieszać wszystkie składniki mokre: jajka, mleko i masło. Wlać składniki mokre do suchych i dobrze wymieszać, aż do ich połączenia. Do foremek nałożyć najpierw trochę ciasta, później nadzienie i znowu ciasto, rozsmarowując(...)porzeczek. Rozpuścić na małym ogniu. Następnie dodać kakao i cukier puder. Wymieszać tak, żeby nie było grudek i do gotującej się masy dodać czerwone porzeczki. Jeszcze chwilę mieszać. Muffinki można oblać już gorącą czekoladą, lub też ostudzić ją żeby miała gęstszą konsystencję i tak nie spływała z muffin (ja polewałam gorącą). Zdjęcia zrobione w trakcie robienia muffinek
Passions hobbies lifeporcji 1 jajko 1/4 szklanki mleka Wszystkie suche składniki wymieszać w misce (mąkę, proszek do pieczenia, sól, sodę, cukier). W osobnym naczyniu połączyć ze sobą przestudzoną kawę, mleko, roztrzepane jajko, esencję waniliową. Do suchych składników wlać mokre składniki. Wymieszać tylko do połączenia. Ciasto wychodzi dość luźne, więc przelałam je do garnuszka z dzióbkiem i przy jego pomocy napełniałam papilotki(...)pokroić w cząstki i układać na wierzchu ciasta. Piec w temperatura stopni przez około 20-30 minut. Przed wyjęciem sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy są upieczone. Wystudzone na kratce muffinki można polukrować dowolnym lukrem lub polewą czekoladową. Ja użyłam lukru kawowego. lukier: kilka czubatych łyżek cukru pudru 1 łyżeczka rozpuszczalnej kawy (użyłam Inki, ale nada się każda inna miałka
Codzienna kuchnia niecodziennaUrocze muffinki z dodatkiem marchewki i mieszanki keksowej, dzięki której nabierają świątecznego charakteru. Śliczne czerwone foremki ze świątecznym nadrukiem znajdziecie w sklepie PapilArt . Składniki: (5 dużych
Gotowanie i blogowanieBabeczki powstały na prośbę jednej z Czytelniczek. Nie zawierają mąki pszennej. Zamiast tego wykorzystujemy ugotowaną ciecierzycę i mąkę gryczaną - wykluczamy w ten sposób obecność glutenu. Nie
Chocolate Muffin BlogPrzepis na te pyszne serniczki pochodzi z bloga Moje Wypieki . Nie mogłam go nie wypróbować. :) Uwielbiam masło orzechowe i gdy widzę jakiś przepis z jego użyciem
Cooking MonsterPomarańcze, kiedyś towar deficytowy. Moi rodzice musieli się nieźle nagimnastykować żeby zdobyć kilka sztuk na świąteczny stół, ależ jak dzięki temu smakowały. Teraz idziemy do
FarmażonySkładniki na 12 muffinek: 250 g mąki pszennej 100 g płatków migdałowych 50 g posiekanych orzechów włoskich 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki brązowego cukru 1/4 szklanki
Moja Galeria SmakuŚniadanie na diecie są najtrudniejsze. Łatwo jest zjeść kanapkę czy płatki z owocami, ale co jeśli tych rzeczy nie możemy, a omlety się nam znudziły? Można
Bernika - moj kulinarny pamietnikcukru 1 jajko 110 ml mleka 50 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo: 3-4 łyżki konfitury morelowej 200 ml śmietanki kremówki 1 opakowanie śnieżki 2 łyżki wiórek z różowej czekolady Masło stopić i wystudzić. Składniki ciasta wymieszać rózgą, nie za długo, tylko do połączenie składników. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i napełnić ciastem do 2/3 wysokości
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaMałe słodkie babeczki z domieszką kwaskowatych jeżyn świetnie sprawdzą się do popołudniowej kawki :) Składniki: - 250 g mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki
Zainspirowana w kuchni