Składniki na 12 muffinek: 250 g mąki pszennej 100 g płatków migdałowych 50 g posiekanych orzechów włoskich 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki brązowego cukru 1/4 szklanki oleju 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli płatki migdałowe i orzechy włoskie do posypania W misce wymieszać składniki suche: przesianą mąkę, cukier brązowy, szczyptę soli, proszek do pieczenia, posiekane orzechy i migdały. W drugiej misce zmiksować mleko, olej i jajko. Połączyć drewnianą łyżką mokre składniki z suchymi. Foremki... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...