Babeczki powstały na prośbę jednej z Czytelniczek. Nie zawierają mąki pszennej. Zamiast tego wykorzystujemy ugotowaną ciecierzycę i mąkę gryczaną - wykluczamy w ten sposób obecność glutenu. Nie używamy także jajek, a jedynie mleko roślinne (sojowe, kokosowe, ryżowe). Do babeczek nie dodajemy także masła i cukru. Słodki smak możemy uzyskać wybierając dowolny słodzik według gustu. Myślałam, że babeczki wyjdą twarde i zbite, ale tak się nie stało. Są pyszne, pachną masą makową i wanilią. Spróbujcie koniecznie! ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)
Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)