Wykonanie banalnie proste, a smak zaskakująco dobry. Zapraszam do wykonania pysznych i zdrowych muffinek orkiszowych! Cudownie pachną, znikają w oka mgnieniu, najlepsze oczywiście cieplutkie z
Wielopokoleniowoakcesoriów do zdobienia, więc w najbliższym czasie będę Was pewnie męczyć Moimi wariacjami na temat tych wdzięcznych babeczek. Dziś zapraszam do wypróbowania mojego sposobu na przepyszne czekoladowo-pomarańczowe muffinki. Muffiny czekoladowo-pomarańczowe Składniki na 12 muffinek : Składniki suche: · 300 g mąki(...)cukru dark muscovado Składniki mokre: · 200 ml coca-coli · 3 jajka · 100 ml oleju · 2 łyżki likieru pomarańczowego lub wódki · skórka
Mania GotowaniaZostałam zaproszona na Wydarzenie pt. "Ciasto na niedzielę". Każdy chętny miał upiec muffiny w dowolnym smaku. Postanowiłam sprostać temu zadaniu, ponieważ dawno muffinek nie piekłam a
Kuchnia u KrysiMuffinki są przepyszne, wilgotne i smakują jak mięciutkie, serowe bułeczki. Podczas pieczenia tak cudownie pachną, że trudno im się oprzeć. Cieplutkie - rewelacja, ale na zimno też smaczne. Kolejnego dnia - również zachowują świeżość i bez problemu można je podgrzać (np. w mikrofalówce). (7-8 sztuk) 75g żółtego sera 50g marchewki (*) 110 ml mleka 35-40 ml oleju 1 jajko 120g(...)proszku do oprószenia wierzchu W pierwszej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy (**). Ser oraz obraną marchewkę zetrzeć na tarce (o średnich oczkach) i połączyć z lekko roztrzepanym jajkiem, mlekiem i olejem. Suche składniki wymieszać z mokrymi. (Masę należy mieszać ręcznie - widelcem i do połączenia się całości, nie dłużej.) Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem
Di gotujejajka). Wszystko mieszamy łyżką - nie musi być bardzo dokładnie. Następnie wlewamy ciasto do formy wyłożonej już wcześniej papierkami do muffin (lejemy je do 2/3 wysokości, bądź więcej, w zależności od tego, jak wysokie muffiny chcemy uzyskać). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy ok. 25 - 30 minut ( zaznaczamy jednak, że to ile będziemy czekać na muffinki często uzależnione
WeAreCrazytemu przygotowałam muffinki z pajęczyną , specjalnie w klimacie Halloween. Teraz zdecydowałam się na babeczki. Z efektu końcowego jestem zadowolona. Jednak gdybyście zobaczyli moją kuchnię po wszystkim. Cała była w czerwone kropki. Podłoga i ściana ochlapane barwnikiem, którym na sam koniec przyozdabiałam babeczki. Przedstawiam moją słodką propozycję na Halloween, w lekko krwistym klimacie :) Składniki (na 12 szt. babeczek) Składniki(...)zmiksować jajka z mlekiem i olejem. Przelać masę do składników suchych i przemieszać łyżką, do momentu połączenia się składników. Krem do babeczek- Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem. Do śmietanki dodać czerwony barwnik i ubić mikserem. Dodawać do ubitej śmietany po jednej łyżce serka mascarpone i miksować na jak najmniejszych obrotach. Wstawić do lodówki. Formę na muffinki wyłożyć
pink envelopepyszne co nieco do kawki SKŁADNIKI 1/3 kostki masła, 1 szkl. mąki, 1/3 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 jajko, 1/3
słodki bratekPiękne, malutkie słodkości polecają się do popołudniowej kawki <3 Składniki: Babeczki: 85 g masła 180 g cukru 1 duże jajko 1 łyżka kakao barwnik
Malinowo w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachPrzygotowanie: Przesiać mękę, kakao i proszek do pieczenia. Dodać szczyptę soli, wymieszać. Jajka roztrzepać z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mleko i olej - wymieszać. Do masy jajecznej dodać produkty sypkie wymieszać, pamiętając o zasadzie by nie mieszać dokładnie tak, aby powstały lekkie grudki dzięki temu muffinki będą bardziej mięciutkie i puszyste. Ciastem napełniać foremki do 3 / 4 wysokości. Do środka
Ciastka - domowe słodkościSkładniki na 12 muffinek: 100 g masła 280 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki cukru z wanilią 2 jajka 250 g
UgotowaćBanalnie proste muffinki bananowe to deser do który chętnie kiedyś powtórzę , zasmakują miłośnikom bananów i nie tylko ponieważ są smaczne i szybko rozpływają się w ustach. składniki na 4 porcje 1,5 szklanki mąki 1 jajko 3 banany 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka przepis Banany
Smakowite DaniaProste, szybkie i smaczne to chyba najlepsza rekomendacja dla tarty ze szpinakiem. 2 opakowania ciasta francuskiego 400-500 g szpinaku w liściach mrożonego lub świeżego 200
Humanistka w kuchnipalnika i odstawiamy na kilka minut do przestudzenia. Następnie dodajemy do farszu jajko, natkę pietruszki, pastę paprykową, paprykę w proszku i kilka sztuk suszonej żurawiny.Całość dokładnie mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 7-8 mm i wycinamy z niego koła. Wykładamy je do foremek na muffinki i wylepiamy nimi foremki jakby. Do środka nakładamy łyżką przygotowane nadzienie, a na wierzch
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiduży, bez skórki) 1/2 owocu kaki 1 mała laska wanilii Piątnica 1 jajko Przygotowanie: Banana i kakę obierz ze skórki i zmiksuj na gładki mus. Z laski wanilii wyciągnij ziarenka, dodaj pozostałe składniki i wszystko dokładnie ze sobą połącz. Masę wylej do silikonowych foremek na muffinki i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 30-35 minut (jak widać
Zdrowie na języku :Pzaszkodzi :) Przepis wzięłam z bloga Gotuję, bo lubię , jedynie odrobinę zmodyfikowałam. Muffinki wychodzą delikatne i mięciutkie, aż chce się jeść. Potrzebne nam: - 2 pełne szklanki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody - 1 pełna szklanka cukru trzcinowego - 1 pełna łyżeczka cynamonu - 2 jajka - 1 szklanka puree z dyni (ja użyłam zwyczajnej) - 1/3 szklanki mleka - 4 łyżki
W poszukiwaniu inspiracjicieście francuskim- strudel- sakiewki naleśnikowe- ciasta ucierane- muffinki i co tylko nam fantazja podpowie! Składniki:( 12 szt )Ciasto :- margaryna – 40 g– drobny cukier – 150 g– mąka pszenna – 120 g– proszek do pieczenia – 1 łyżeczka– sól – 1 szczypta– cynamon – 1 łyżeczka– jajko – 1 szt– mleko
Ostra na SłodkoMamy to istoty wyjątkowe - każdy się z tym zgodzi, prawda? Sama nie jestem mamą, ale za to jestem dzieckiem mojej Mamy, co dostarcza mi nie tylko
Pożeraczka, czyli raz adobrzeimbirowe muffinki z gruszkamiSkładniki:(na 12 sztuk)suche:340 g mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia1/8 łyżeczki soli80 g jasnego brązowego cukru2 łyżeczki imbiru1 łyżeczka cynamonumokre:2 jajka260 g jogurtu naturalnego90 ml oleju4 łyżki złotego syropudodatkowo:2 gruszki30 g kandyzowanego imbiruMąkę przesiać do miski, wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą, cukrem, imbirem i cynamonem.W drugiej misce rozptrzepać jajka, dodać jogurt
Pożeraczka, czyli raz adobrzewzględu na rozmiar), warto. Gwarantuję, że najbardziej wybredni goście je docenią.Przepis na babeczki z Den store dessert og bagebog, wypełnienie i dekoracja to już moja wariacja na temat.Mini muffinki pomarańczowe z curdem i bezą włoskąSkładniki:(na 26 sztuk)suche:225 g mąki pszennej80 g cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki soli1/4 łyżeczki mielonych goździkówmokre:1 jajko125 g creme fraiche(...)soku z pomarańczy70 ml oleju125 ml mlekadodatkowo:135 g curdu dyniowo-pomarańczowegobeza włoska:2 białka80 ml wody220 g cukruMąkę przesiać do miski, wymieszać z cukrem, proszkiem, solą i goździkami.Jajko lekko ubić, wymieszać z creme fraiche, skórką i sokiem z pomarańczy, olejem i mlekiem.Płynne składniki wlać do suchych, wymieszać tylko do połączenia składników.Masę przełożyć do formy na mini
Pożeraczka, czyli raz adobrzeoraz kakao przesiewamy do dużej miski. Dodajemy posiekaną drobno czekoladę, cukier, szklankę mleka, jajko oraz olej. Całość dokładnie mieszamy. Gdy powstanie w miarę jednolita masa dodajemy owoce.Dajemy do foremek trochę ciasta na spód. Układamy 2 wiśnie, znów dajemy ciasto i znów wiśnie. Całość przykrywamy ciastem. Muffinki pieczemy 20 minut w 200*C. Gotowe obficie oprószamy cukrem pudrem
Apetyczna babeczkapróbowałam coś zrobić:) Oczywiście w ramach rekompensaty "chudszych" obiadków postanowiłam zrobić mojemu łasuchowi muffinki z kawałkami czekolady. W sumie muszę stwierdzić, że tutejsza czekolada bardzo mi smakuje, chyba najlepsza jaką jadłam (najbardziej byłam rozczarowana belgijską) tym bardziej więc polecam do wypróbowania: Składniki na 12 sztuk: 2 jajka szklanka jogurtu naturalnego 35 ml oleju 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku
ciastkarnia na kruchym spodzie