sprawą moich postanowień, które związane były o zgrozo! z nie jedzeniem słodyczy:( W postanowieniu wytrwałam, mimo tego, że dużo piekłam! I tutaj jestem z siebie dumna!!! Przepis na muffinki znalazłam tutaj . Syso piecze je często, ja też do nich wrócę jeszcze i wtedy ocenię doznania smakowe:) A póki co, to wierzę, że są dobre Wam, Drogie Koleżanki: Edytko, Dorotko(...)zmiksowanych bananów dodać olej i jajko i chwilkę składniki pomiksować ze sobą. Następnie wsypać do mieszqaniny bananowej suche składniki, dodać pokrojoną grubo czekoladę i delikatnie wymieszać (nie za długo). Ciasto wyłożyć do formy na muffiny (wcześniej wysmarowanej lub wyłożonej papilotkami pergaminowymi). Muffiny pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 o C. Przestudzone muffinki można pokryć dowolną polewą czekoladową
In my kitchenHej! Z racji tego, że oddałam laptopa do serwisu na zdjęcia owsianeczki trzeba będzie chwilkę poczekać... Mam nadzieję, że uda mi się odzyskać go jeszcze
Emcia PichciZ porcji wychodzi około 20 klopsików wywar drobiowy około 1,5 litra 0,5 kg drobiowego mięsa mielonego 1-2 cebule 1 jajko mały pęczek koperku
Humanistka w kuchniSkładniki:280g mąki pszennej30g wiórków kokosowych150g cukrucukier waniliowy2 łyżeczki proszku do pieczenia2 jajka200ml mleka kokosowego90g jogurtu naturalnego85g masła, stopionegoPrzygotowanie:Formę do muffinek wypełniamy papierowymi papilotkami.Mąkę
Smakowity Blog KulinarnySkładniki (na 24 sztuki):280 g miękkiego masła1 szklanka drobnego cukru6 jajekcukier waniliowy3,5 szklanki mąki pszennej4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia1 szklanka Nutellicukierki M&
Smakowity Blog Kulinarnypodanych składników wyszło mi 10 babeczek. Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i mieszamy do połączenia składników (nie dłużej). Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami, na razie będą potrzebne tylko 3. Muffinki pieczemy przez około 15 minut. Powinny być zupełnie blade z wierzchu, ale nie mieć
CiastkozercyMuffinki z pieczarkami i żółtym serem to interesująca alternatywa dla tradycyjnych słodkich babeczek. Muffiny mają dość specyficzny smak szczególnie dla amatorów słodkich babeczek dla których muffinki na ostro mogą być nie do końca ciekawym połączeniem. Jednak są one na pewno ciekawą propozycją dla osób lubiących eksperymentować. Myślę, że warto spróbować muffinków w nowej, wytrawnej wersji, ponieważ może się okazać(...)podsmażamy na maśle. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem.Masło roztapiamy. Ser ścieramy na tarce o niedużych oczkach.Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy. W osobnym naczyniu roztrzepujemy jajka razem z mlekiem i roztopionym masłem, a następnie łączymy z mąką i proszkiem. Do całości dodajemy pieczarki, starty ser, oregano i bazylię. Dodatkowo doprawiamy szczyptą soli i pieprzu.Form
Słodka Stronanadzieniem paprykowym i 6 z pieczarkowym. Ja zrobiłam muffinki z dwoma rodzajami farszu, ale równie dobrze pieczarki, paprykę i cebulę można wymieszać razem i zrobić jeden rodzaj, dodając do tego jeszcze np. kukurydzę, żeby było kolorowo. SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z szynki) 1 jajko (L) 3 cebule 1 duża marchew 1 ząbek czosnku miąższ(...)tarce na drobnych oczkach, pieczarki pokroić w plasterki, paprykę w kosteczkę i każde z osobna poddusić soląc do smaku. 3. Miąższ chleba posiekać na drobniutko. 3. Mięso wymieszać z jajkiem, miąższem chleba, marchewką, cebulą (część odkładamy do farszu). Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. 4. Blachę do muffinek (u mnie na 12 sztuk) wysmarować olejem
Kto ugości moich gości?nadzieniem paprykowym i 6 z pieczarkowym.Ja zrobiłam muffinki z dwoma rodzajami farszu, ale równie dobrze pieczarki, paprykę i cebulę można wymieszać razem i zrobić jeden rodzaj, dodając do tego jeszcze np. kukurydzę, żeby było kolorowo. SKŁADNIKI:0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z szynki)1 jajko (L)3 cebule1 duża marchew1 ząbek czosnku miąższ z 2 kromek chleba1(...)tarce na drobnych oczkach, pieczarki pokroić w plasterki, paprykę w kosteczkę i każde z osobna poddusić soląc do smaku.3. Miąższ chleba posiekać na drobniutko. 3. Mięso wymieszać z jajkiem, miąższem chleba, marchewką, cebulą (część odkładamy do farszu). Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.4. Blachę do muffinek (u mnie na 12 sztuk) wysmarować olejem
Kto ugości moich gości?cukier, wszystko razem mieszamy, na koniec wlewamy rozbełtane jajka i mąkę. Mieszamy ciasto i napowietrzamy je aż do momentu aż stanie się elastyczne i będzie odchodzić od brzegów naczynia. Gotowe ciasto zostawiamy do wyrośnięcia, około 1,5 godziny. Gdy będzie gotowe przekładamy go do formy na muffinki i do każdej z nich wkładamy kostkę czekolady. Babeczki pieczemy 35 minut
ciastkarnia na kruchym spodziewykonaniu :) Jak każde muffinki :) Muffinki z tego przepisy wychodzą spore, dlatego polecam wykorzystać większe papilotki, albo wykonać je własnoręcznie z papieru do pieczenia, tak jak ja to zrobiłam. Składniki na 12 dużych muffinek: 350 g mąki 150 g cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek kefiru 1/2 szklanki mleka 2 jajka 100 g masła rozpuszczonego 1 łyżka budyniu(...)Czereśnie umyć, obrać i wydrylować. W jednej misce umieścić składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz budyń waniliowy. W drugiej misce połączyć ze sobą składniki mokre: rozpuszczone masło, jajka, kefir oraz mlek. Mokre składniki wymieszać z suchymi na gęste ciasto (jeśli będzie zbyt gęste można dolać więcej mleka). Ciasto podzielić na pół. Jedną część pozostawić jasną, a do drugiej
My simple kitchenByła drożdżówka ..pyszna była..bardzo szybka zjedzona...a zostało w puszce trochę masy makowej ...no i cóż..powstały takie oto babeczki...szybkie do zrobienia..polecam.Przepis
Moje domowe kucharzenieDelikatne, kakaowe muffinki z dodatkiem brzoskwiń. Szybka, słodka przekąska. Polecam! :) Muffinki kakaowe z brzoskwiniami Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 płaskie
Smaki NataliiOstatnio słodycze są u nas od święta. Podobne serniczki przygotowałam na jedną z uroczystości rodzinnych. Od tamtej pory moja starsza córka jadłaby je niemal codziennie
Przysmaki Karolkinieco do popołudniowej kawy. Po domu roznosi się niebiański zapach pomarańczy, który uwielbiam. Muffinki podałam na talerzyku New Hollis Gold PORCELANA BOGUCICE 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 180 g jogurtu naturalnego 150 g kajmaku 2 jajka 70 ml oleju 0,5 szklanki mleka Olejek pomarańczowy 1 pomarańcza Cukier puder Skórka pomarańczowa
VioletoweKucharzenieZastanawiałam się jakie muffinki upiec na święta. W tamtym roku były piernikowe a w tym: Babeczki makowe z alkoholową wiśnią SKŁADNIKI: 1 szkl. mleka 1/2 szkl. maku kilka kropel aromatu migdałowego 1 jajko 1/3 szkl. oleju wiśnie w alkoholu 2 szkl. mąki 1/3 szkl. cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 płaskiej łyżeczki sody szczypta soli świąteczne
MarciochaKucharzyjednej misce łączymy mąkę, proszek do pieczenia i cukier. W drugim naczyniu rostrzepujemy jajka, dodajemy maślankę, roztopione masło. Wszystko mieszamy razem, na koniec dodajemy ulubione owoce. Masą napełniamy foremki do 3/4 wysokości. Każdą babeczkę posypujemy odrobiną brązowego cukru - utworzy słodką skorupkę. Pieczemy muffinki przez ok. 30 minut w temp. 170 stopni. Mała podpowiedź na koniec - jeśli używamy cukru brązowego
Kulinarne Inspiracjejabłkami - pyszny i niepowtarzalny smak. Nawet zimową porą jabłka w muffinkach są pyszne... :) Muffinki owsiane z jabłkami Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka mąki pszennej 2 jabłka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy 1 łyżeczka cynamonu 2 jajka mały jogurt gęsty 1/2 szklanki oleju Przygotowanie: W dużej misce mieszamy ze sobą suche składniki
Lawendowe NieboEkspresowe muffinki z płatkami musli smakują wyjątkowo dobrze.Składniki:Suche:1 szklanka mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia0,5 szklanki cukru2 szklanki musliMokre:2 jajka1 szklanka mleka6
Kuchnia domowa AniJakoś mi w tym tygodniu brakuje weny. To chyba wina zbliżającej się jesieni - wieczorami muszę się opatulać szalem, gdy wychodzimy na spacer z psą. Codziennie wypijam
Pożeraczka, czyli raz adobrzemuffinki z pewnością będą cieszyły się dużym powodzeniem na każdej imprezie..Składniki:2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 szklanki cukru2 łyżeczki cukru waniliowego1 jajko0,5 szklanki oleju0,5 szklanki mleka0,5 szklanki świeżego soku z pomarańczy lub mandarynek0,5 mocno dojrzałego bananaskórka pomarańczowagranatskładniki na krem budyniowy(zobacz link tutaj)Suche składniki mieszamy razem w misce. Dodajemy jajko, olej
Ciastkozercybabeczki inspirowane widokiem zza okna ;) Mocno czekoladowe muffinki z orzechowymi drażami i polewą czekoladową.Składniki:2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 szklanki cukru2 łyżeczki cukru waniliowego2 łyżki gorzkiego kakao1 jajko0,5 szklanki oleju1 szklanka mlekadraże orzechowe (lub inne chrupiące cukierki w czekoladzie)Polewa czekoladowaSuche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej i mleko dodajemy do masy i dokładnie
CiastkozercyOreo Śmietanę podgrzewamy, wrzucamy do niej czekoladę, rozpuszczamy, dodajemy mleko, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy zmielony twaróg i budyń czekoladowy. Ucieramy do połączenia się składników. Kolejno dodajemy kakao i przestudzoną czekolado-śmietanę. Ucieramy krótka chwilę. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Na dno każdej papilotki dajemy ciasteczko Oreo. Zalewamy masą serową do 3/4 wysokości. Wkładamy
Made By Mom And Son