muffinki z jajek - 2500 przepisów (strona:46/167)

Babeczki orzechowa rozkosz. Małe wilgotne babeczki z orzechowym nadzieniem. 169

Dziś zapraszam Was na rozkosznie orzechowe słodkości. Na weekend wraz z moją córeczką upiekłyśmy wspaniałe, wilgotne babeczki nadziane masą orzechową. Zachęcam Was do spróbowania. Po prostu

Słodkie okruszki
Ciasto kakaowo-kawowe z jabłkami 155

2 szklanki mąki krupczatki Młynomag 4 jajka 125 g masła łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody 3 łyżeczki kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 szklanka cukru

Gotowanie jest łatwe
Muffinki jagodowo-kokosowe 161

Muffinki jagodowo-kokosowe - pyszne połączenie! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g wiórek kokosowych 2 jajka 1/2 szklanki mleka 100 g masła 1 szklanka jagód Sposób przygotowania: 1. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy po jednym jajku i wlewamy mleko. Miksujemy do połączenia składników. Mąkę przesiewamy z proszkiem

Na Ciasteczkowych Papierach
Muffinka gigantka (Giant Cupcake) z niespodzianką 158

kogo: dla fanów babeczek dla posiadających formę do muffinki gigantki (giant cupcake) dla chcących sprawić radość najmłodszym (i nie tylko) :) Składniki na ciasto: 375 g mąki 300 g cukru pudru 5 łyżek kakao 5 jajek 330 g oleju Kujawskiego 330 g mleka 5 łyżek golden syropu lub sztucznego miodu ¾ łyżeczki sody Składniki na krem z nutą pomarańczową: 250g masła 500g

Mania Wypiekania
Muffiny z pastą daktylową i przepis na pastę z daktyli 216

cudnej paście - o karmelowym posmaku - należy się lepsze traktowanie, więc umieściłam ją w muffinkach.   Muffinki SKŁADNIKI (na 12 muffinek) 1 i 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody  200ml mleka 90ml oleju 1 jajko  1 łyżeczka cukru waniliowego lub kilka kropel olejku do ciast pasta daktylowa  2-3 łyżki

Zofiana
OWSIANE MUFFINKI Z RABARBAREM. Uśmiech Pana Rabarbara. 277

babeczkę. OWSIANE MUFFINKI Z RABARBAREM.(autorski? Hm... zmodyfikowany, to na pewno;)1 szklanka mąki1 szklanka otrąb1 szklanka jogurtu naturalnego1 szklanka + 0,5 szklanki cukru2 jajka75g roztopionego masła2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli300g rabarbaruRabarbar umyłam, obrałam i pokroiłam w kostkę. Zasypałam połowąszklanki cukru i odstawiłam.Mąkę, proszek przesiałam, dodałam otręby i sól, wlałam roztrzepane jajka,jogurt, wystudzone masło. Wszystko dokładnie zmiksowałam

W kuchni Karmel-itki
Pyszne ciasto owsiane z otrębami (na zdrowie!) 1597

proszek do pieczenia i sól (opcjonalnie dodać ziarenka z 1 laski wanilii). Utrzeć jogurt z miodem, jajkiem i opcjonalnie z masłem orzechowym. Zrobić zagłębienie w środku suchych składników i wlać jogurtową masę. Dodać żurawinę lub rodzynki. Wymieszać łyżką delikatnie (jak ciasto na muffinki). Przełożyć ciasto do foremki i piec 1 h ok. 20 min. (piekłam o 25 minut dłużej). Ciasto

coolinarnastrefa.blogspot.com
Muffinki kawowe 342

mleko, jajka, szczyptę soli, cukier waniliowy i rozpuszczoną kawę w łyżce gorącej wody. Miksujemy na kremową jednolitą masę . Następnie dodajemy margarynę , cukier i znowu miksujemy. Gdy składniki sie połączą wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucieramy do uzyskania jednolitej masy. Na sam koniec wsypujemy płatki owsiane.Ciasto nakładamy do foremek do 3/4 jej wysokości. Radziłabym piec muffinki w formie

Słodkości i nie tylko
Muffinki cytrynowo-kokosowe 178

Składniki na 8 muffinek:150 g mąki 70 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 8 łyżek wiórków kokosowych 2 jajka 120 g roztopionego masła 30 ml soku z cytryny otarta skórka z 2 cytryn Do posypania:wiórki kokosowe cukier puderSkładniki podzielić na suche i mokre (fot.1). W jednym naczyniu wymieszać składniki suche(...)mokre. Następnie wszystkie składniki połączyć razem. Wymieszać i napełnić wcześniej przygotowane papilotki (fot.2). Piec około 20 minut w 180ºC. Kiedy już będą rumiane, wyjąć i wystudzić na kratce. Wystudzone muffinki posypać cukrem pudrem, wymieszanym z wiórkami kokosowymi w stosunku

Świat Ciasta
MUFFINKI Z MAKIEM I KREMEM Z RICOTTY 107

zazwyczaj przygotowujecie, jak zachce się Wam słodkiego? U mnie, często są to muffinki :) Wiem, że zdecydowanie zdrowsza była by miseczka pełna owoców, ale cóż zrobić - mam do nich słabość.     SKŁADNIKI: 1 1/2 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3/4 szkl cukru 1 jajko 200 ml naturalnego jogurtu 1/2 szkl mleka 1/3 szkl oleju 1/2 szkl(...)miseczkach. Do każdej z nich dodać po połowie ricotty i dokładnie wymieszać na gładki krem. Przełożyć masę do rękawa cukierniczego (po łyżce na przemian - raz jasna raz ciemna). Gdy muffinki przestygną, udekorować je kremem

Kuchnia w opałach
Muffiny snickers – z karmelem i orzechami 253

Takie właśnie są te muffinki!Delikatne ciasto oblane pyszną , słodką , karmelową masą i obsypane dużą ilością chrupiących orzeszków. Gwarantuję, że jak raz spróbujecie , tak już zawsze będziecie do nich wracać! Koniecznie spróbujcie!  SKŁADNIKI:( 8 szt. )- mąka pszenna – ok. 120 g- cukier – 50 g- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka- sól – 1 szczypta- jajko – 1 szt- mleko(...)krówkowa w puszce – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:  Do miski dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia , solą i cukrem. W drugiej umieszczamy wszystkie „mokre” składniki , czyli jajko, mleko, olej i olejek waniliowy. Mieszamy do połączenia składników.  Mokre składniki dodajemy do suchych. Dodajemy posiekanego snickersa i jeszcze raz delikatnie mieszamy – tak by tylko połączyły się składniki. Przygotowanym

Ostra na Słodko
Muffinki z dżemem śliwkowym 101

Muffinki z dżemem śliwkowym są inspirowane przepisem od Kluko. Są nie tylko proste w przygotowaniu ale i jest to pierwszy mój eksperyment, jeżeli chodzi o takie

Pink Envelope
Muffiny z kremem mascarpone 370

Klasyczny bazowy przepis na miękkie i pachnące muffinki. Dekoracja wykonana z kremówki ubitej z serkiem mascarpone i cukrem pudrem.  Składniki na 12 sztuk: (powinny być w temperaturze pokojowej) 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju roślinnego 1 szklanka maślanki 1 jajko łyżka ekstraktu z wanilii na krem: 250 g sera mascarpone(...)stopni C. Formę na muffiny wypełnić papilotkami. Mąkę przesiać do miski. Dodać cukier i proszek do pieczenia, wymieszać. Zrobić wgłębienie i wlać w nie maślankę, olej, ekstrakt waniliowy i jajko.  Całość wymieszać delikatnie łyżką, tylko do połączenia składników. Masę nałożyć do papilotek (do 2/3 wysokości) i wstawić formę do nagrzanego piekarnika na około 25 minut lub do "suchego" patyczka

wyzwania kuchenne
Muffinki dyniowe z aromatem imbiru 149

Puszyste muffinki z pieczonej dyni z aromatem imbiru, polane polewą z białej czekolady, cukru pudru i musu z dyni. Muffinki są bardzo smaczne i lekko wilgotne. Idealne na podwieczorek lub słodką przekąskę PS. Polewa ma piękny złoty kolor, którego na drugim zdjęciu niestety nie widać :/Składniki (na 12 babeczek):3/4 szklanki musu z dyni* + 2 łyżki do polewy3 jajka3/4(...)krócej pieczemy. Upieczoną dynię ostudzić, obrać ze skóry i zmiksować na mus.Do miski wsypać przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, imbir, szczyptę soli i wymieszać. Wbić jajka, dodać olej i mus z dyni. Wszystko razem mieszać, ale nie za długo, tylko do połączenia składników. Formę do babeczek wyłożyć papierowymi papilotkami i wypełnić przygotowaną masą, do 3/4 wysokości. Piec

Oryginalny smak
Świąteczne muffinki – w rolach głównych olej rzepakowy, płatki owsiane i śliwki 156

przyszły Święta… Aby w ferworze pochłaniania nieziemskich ilości jedzenia nie zapomnieć o zdrowym odżywianiu wymysliłam sobie zdrowe, zbilansowane a jednocześnie pyszne muffinki – olej rzepakowy, płatki owsiane i suszone śliwki – mniam – samo zdrowie w BARDZO przystępnej formie Składniki: 150 ml oleju rzepakowego śliwki suszone (tyle sztuk ile wam wyjdzie mufinek choć ja miałam małe śliwki więc dałam(...)soli. W drugim naczyniu roztrzepujemy jajka i dodajemy do nich cukier, cukier wanilinowy, olej rzepakowy i jogurt lub kwaśną śmietanę. Suche składniki łaczymy z mokrymi i mieszamy łyżką aż wszystkie składniki będą wilgotne. Foremki wypełniamy ciastem do połowy. (należy zostawić ok 1/3 ciasta) Do każdej foremki wkładamy suszoną śliwkę i przykrywamy łyzka ciasta. Muffinki pieczemy

Kulinarna Patilogia

Proponowane wyszukiwania