muffinki z jajek - 2500 przepisów (strona:60/167)

Muffiny malinowo- kokosowe 145

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
MUFFINY KAKAOWE Z TRUSKAWKAMI 147

Przygotowanie: Przesiać mękę, kakao i proszek do pieczenia. Dodać szczyptę soli, wymieszać. Jajka roztrzepać z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mleko i olej - wymieszać. Do masy jajecznej dodać produkty sypkie wymieszać, pamiętając o zasadzie by nie mieszać dokładnie tak, aby powstały lekkie grudki dzięki temu muffinki będą bardziej mięciutkie i puszyste. Ciastem napełniać foremki do 3 / 4 wysokości. Do środka

Ciastka - domowe słodkości
Muffinki jogurtowe 110

Składniki na 12 muffinek: 100 g masła 280 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki cukru z wanilią 2 jajka 250 g 

Ugotować
Muffinki bananowe 130

Banalnie proste muffinki bananowe to deser do który chętnie kiedyś powtórzę ,  zasmakują miłośnikom bananów i nie tylko ponieważ są smaczne i szybko rozpływają się w ustach. składniki na 4 porcje 1,5 szklanki mąki 1 jajko 3 banany 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2  szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka przepis Banany

Smakowite Dania
Tarta ze szpinakiem 193

Proste, szybkie i smaczne to chyba najlepsza rekomendacja dla tarty ze szpinakiem. 2 opakowania ciasta francuskiego 400-500 g szpinaku w liściach mrożonego lub świeżego 200

Humanistka w kuchni
Drożdżowe babeczki z farszem pieczarkowym 165

palnika i odstawiamy na kilka minut do przestudzenia. Następnie dodajemy do farszu jajko, natkę pietruszki, pastę paprykową, paprykę w proszku i kilka sztuk suszonej żurawiny.Całość dokładnie mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 7-8 mm i wycinamy z niego koła. Wykładamy je do foremek na muffinki i wylepiamy nimi foremki jakby. Do środka nakładamy łyżką przygotowane nadzienie, a na wierzch

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Waniliowe mini serniczki słodzone owocami :) 150

duży, bez skórki) 1/2 owocu kaki 1 mała laska wanilii Piątnica 1 jajko Przygotowanie: Banana i kakę obierz ze skórki i zmiksuj na gładki mus. Z laski wanilii wyciągnij ziarenka, dodaj pozostałe składniki i wszystko dokładnie ze sobą połącz. Masę wylej do silikonowych foremek na muffinki i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 30-35 minut (jak widać

Zdrowie na języku :P
Muffiny dyniowe z cynamonowym lukrem 145

zaszkodzi :) Przepis wzięłam z bloga Gotuję, bo lubię , jedynie odrobinę zmodyfikowałam. Muffinki wychodzą delikatne i mięciutkie, aż chce się jeść. Potrzebne nam: - 2 pełne szklanki  pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody - 1 pełna szklanka cukru trzcinowego - 1 pełna łyżeczka cynamonu - 2 jajka - 1 szklanka  puree z dyni (ja użyłam zwyczajnej) - 1/3 szklanki mleka - 4 łyżki

W poszukiwaniu inspiracji
Muffiny z prażonymi jabłkami i kremem budyniowym + ocena 161

cieście francuskim- strudel- sakiewki naleśnikowe- ciasta ucierane- muffinki i co tylko nam fantazja podpowie!   Składniki:( 12 szt )Ciasto :- margaryna – 40 g– drobny cukier – 150 g– mąka pszenna – 120 g– proszek do pieczenia – 1 łyżeczka– sól – 1 szczypta– cynamon – 1 łyżeczka– jajko – 1 szt– mleko

Ostra na Słodko
Mamusi zakręcenie i bardzo kakaowe muffiny. Z gruszkami 158

Mamy to istoty wyjątkowe - każdy się z tym zgodzi, prawda? Sama nie jestem mamą, ale za to jestem dzieckiem mojej Mamy, co dostarcza mi nie tylko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Imbir z gruszką w najprostszej formie 146

imbirowe muffinki z gruszkamiSkładniki:(na 12 sztuk)suche:340 g mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia1/8 łyżeczki soli80 g jasnego brązowego cukru2 łyżeczki imbiru1 łyżeczka cynamonumokre:2 jajka260 g jogurtu naturalnego90 ml oleju4 łyżki złotego syropudodatkowo:2 gruszki30 g kandyzowanego imbiruMąkę przesiać do miski, wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą, cukrem, imbirem i cynamonem.W drugiej misce rozptrzepać jajka, dodać jogurt

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mini muffiny z dyniowym curdem i bezą włoską 170

względu na rozmiar), warto. Gwarantuję, że najbardziej wybredni goście je docenią.Przepis na babeczki z Den store dessert og bagebog, wypełnienie i dekoracja to już moja wariacja na temat.Mini muffinki pomarańczowe z curdem i bezą włoskąSkładniki:(na 26 sztuk)suche:225 g mąki pszennej80 g cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki soli1/4 łyżeczki mielonych goździkówmokre:1 jajko125 g creme fraiche(...)soku z pomarańczy70 ml oleju125 ml mlekadodatkowo:135 g curdu dyniowo-pomarańczowegobeza włoska:2 białka80 ml wody220 g cukruMąkę przesiać do miski, wymieszać z cukrem, proszkiem, solą i goździkami.Jajko lekko ubić, wymieszać z creme fraiche, skórką i sokiem z pomarańczy, olejem i mlekiem.Płynne składniki wlać do suchych, wymieszać tylko do połączenia składników.Masę przełożyć do formy na mini

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rajskie muffiny z wiśniami 132

oraz kakao przesiewamy do dużej miski. Dodajemy posiekaną drobno czekoladę, cukier, szklankę mleka, jajko oraz olej. Całość dokładnie mieszamy. Gdy powstanie w miarę jednolita masa dodajemy owoce.Dajemy do foremek trochę ciasta na spód. Układamy 2 wiśnie, znów dajemy ciasto i znów wiśnie. Całość przykrywamy ciastem. Muffinki pieczemy 20 minut w 200*C. Gotowe obficie oprószamy cukrem pudrem

Apetyczna babeczka
Muffinki straciatella 133

próbowałam coś zrobić:) Oczywiście w ramach rekompensaty "chudszych" obiadków postanowiłam zrobić mojemu łasuchowi muffinki z kawałkami czekolady. W sumie muszę stwierdzić, że tutejsza czekolada bardzo mi smakuje, chyba najlepsza jaką jadłam (najbardziej byłam rozczarowana belgijską) tym bardziej więc polecam do wypróbowania: Składniki na 12 sztuk: 2 jajka szklanka jogurtu naturalnego 35 ml oleju 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku

ciastkarnia na kruchym spodzie
Babka cytrynowa 278

Bardzo lubimy babki,szczególnie cytrynowe i lekko wilgotne.I właśnie ta babka taka jest.Więc zapraszam Was na pyszną babkę. Składniki: 5 jajek, 2 szklanki mąki, 1

Ala piecze i gotuje
Czekoladowe babeczki z bezą 184

Niesamowicie pyszne czekoladowe babeczki z bezą oblaną rozpuszczoną czekoladą. Błyszczące czekoladowe babeczki na niedzielę. Słodka beza przypomina ciepłe lody, więc babeczki można najpierw zlizać, a potem

codojedzenia
Kawowe muffinki z lukrem 205

orzechowa) Lukier: 230g cukru pudru 1 łyżka gorącej wody 1 łyżka kawy rozpuszczonej w 2 łyżkach wrzątku Przygotowanie: Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem. Dodawać po jednym jajku, miksuąc do połączenia skałdników. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia do masy jajeczno- maślanej, zmiksować, pod koniec dodając śmietanę i kawę rozpuszczczalną. Tak przygotowaną masą wypełniać do ⅔ wysokości papilotki muffinkowe, piec(...)stopniach około 20 minut. Upieczone wystudzić. Aby przygotować lukier należy ptrzesiać cukier puder do miski, dodać wodę i rozpuszczoną we wrzątku kawę. Utrzeć dokładnie. Przygotowanym lukrem pokryć muffinki

Cakes By Kejt
Muffinki pomarańczowe 183

Moje pierwsze muffinki zrobiłam w sobotę. Wyszły dobre, nie za słodkie, momentami nawet lekko gorzkawe (podejrzewam, że to przez czekoladę). Podaję przepis na wersję z lukrem

Pasja Smaku
Muffiny z Szynką i Serem 198

Muffinki z szynką i żółtym serem to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych, słodkich babeczek. Muffiny mają dość oryginalny, specyficzny smak szczególnie dla fanów babeczek na słodko dla których muffinki na ostro mogą być nie do końca ciekawym połączeniem. Pomimo tego, są one na pewno interesującą propozycją dla osób lubiących eksperymentować. Być może warto spróbować muffinków w nowej, wytrawnej wersji - ponieważ może(...)jajka razem z mlekiem i roztopionym masłem, a następnie łączymy z mąką i proszkiem. Do całości dodajemy szynkę, starty ser oraz zioła. Dodatkowo doprawiamy szczyptą soli oraz pieprzu.Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do wysokości ok. 1 cm od brzegu. Pieczemy ok. 20-25 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia (nie za długo ponieważ muffinki

Słodka Strona
Babeczki pomarańczowo-piernikowe z kremem cynamonowym 155

czyli mleko, roztrzepane jajka, masło oraz 3/4 szklanki zblendowanej pomarańczy i dokładnie wszystko razem mieszamy. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy porcję ciasta do wysokości 3/4 papilotki. Pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 180ºC i studzimy. Śmietankę ubijamy razem z serkiem na gładki krem, dodajemy cukier puder i cynamon i dokładnie miksujemy. Gotowym kremem dekorujemy muffinki i posypujemy czekoladowymi

Na Ciasteczkowych Papierach
Muffinki jogurtowo-pomarańczowe 159

nadzieniem cytrusowym Składniki suche mieszam ze sobą, dodaję skórkę pomarańczową. Jajka ubijam w szklanej misce, łączę z masłem, wlewam sok z pomarańczy, dodaję jogurt, mieszam. Składniki suche dodaję do mokrych, miksuję dokładnie, ale nie za długo. Cisto nakładam łyżką do papilotek w blaszce do 2/3 wysokości, w środek każdej muffinki wkładam cukierka. Wkładam do piekarnika nagrzanego

Kuchnia Prezydentowej
Muffiny cytrynowo-migdałowe 229

mielonymi migdałami i nutą orzeźwiającej cytryny. Muffinki są puszyste i wilgotne w środku a na wierzchu lekko chrupiące. Można je po prostu posypać cukrem pudrem lub dowolnie udekorować. składniki: 2 szklanki mąki typ 500 Młyn Kopytowa 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mielonych migdałów 100 g masła 1 jajko 1 szklanka mleka kilka kropel aromatu cytrynowego(...)odstawić do wystudzenia. Śmietankę ubić na sztywno i dodać tężejącą już galaretkę. Krem wstawić na 10 minut do lodówki aby nieco stężał. Następnie za pomocą rękawa cukierniczego udekorować muffinki kremem. Na wierzchu posypałam jeszcze odrobiną startej gorzkiej czekolady.  Z podanych składników wyszło12 muffinek, kremu nieco zostało ale córeczka się nim zaopiekowała. Niestety talentów dekoratorskich

Monia miesza i gotuje