innego jak zwyczajny szaszłyk. Ale kurczak ma specyficzny słodko - słony smak. Składniki:2 filety z kurczaka1 mała cukinia1 paprykakilka pomidorków koktajlowych 4 małe cebule2 łyżki miodu 1 łyżka sosu sojowego + dowolne ziołaMożemy też dodać pieczarki.Kurczaka marynujemy w miodzie i sosie sojowym przez około pół godziny. W tym czasie moczymy też patyczki
Bon Appetit Małgorzatyobieramy i kroimy w grubą kostkę. W garnku z grubym dnem roztapiamy masło, dodajemy jabłka i dusimy, aż odparujemy nadmiar wody i uzyskamy dosyć gęsty „dżem”. Dodajemy miód, cynamon i rodzynki, jeszcze chwilkę dusimy.Rolada – wykonanie:Teraz kolej na zawinięcie rolady. Na czystą i suchą ściereczkę (lub ręcznik papierowy -ogólnie coś co pozwoli nam potem łatwo zwinąć ciasto
kuchcikowniacytryny i wstawiłam do lodówki, aby czekało na jakiś pomysł. A czekać nie musiało długo. Zaledwie do chwili, aż ugotuje się kasza jaglana. JAGLANY KREM Z AWOKADO Z MIODEM. /własny;/ 1/2 dojrzałego awokado 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (ok. 1/2 szklanki suchej kaszy) 2-3 łyżki ulubionego miodu sok z 1/2 cytryny Wszystko razem dokładnie zmiksować na pastę. Trzymać
W kuchni Karmel-itkitęsknoty za tymi smakami. Aby uzyskać ciemny kolor i odpowiednią konsystencję użyłam grubo mielonej mąki gryczanej i kukurydzianej, siemienia lnianego i mielonej łuski gryki. Aromat kminku, kolendry i miodu pasuje idealnie. Temu wypiekowi nikt nie potrafi się oprzeć. Nawet część rodziny, która nie jest na diecie i omija z daleka bezglutenowe pieczywo, skusiła się na więcej niż kilka kanapek ;) Składniki(...)mąka gryczana mąka kukurydziana skrobia kukurydziana 1 szklanka 1 szklanka 1 szklanka karob mielony 2 łyżeczki błonnik gryczany siemię lniane mielone 3 łyżki 4 łyżki miód lub brązowy cukier 1 łyżka sól 1 łyżeczka drożdże instant 7 g olej (użyłam rzepakowy) 3 łyżki woda 1 szklanka mleko (sojowe, ryżowe lub inne) kminek mielony kolendra mielona 1 szklanka
głodny alergikskładników :) Moje owoce jagód goji pochodzą od sprawdzonego sprzedawcy, czyli od Owocowego Raju :). Składniki na nalewkę: 30 dag suszonych jagód goji 1 litr wódki 2-3 łyżki prawdziwego miodu 1. Owoce goji zalewamy wódką w dużym słoju, lub w gąsiorze. Wierzch słoja przykrywamy bawełnianą, lnianą lub jedwabną tkanina i obwiązujemy sznurkiem. Owoce wchłoną prawie cały alkohol. Słój odstawiamy(...)tygodni. 2. Wymacerowane jagody goji odcedzamy przez gazę, a następnie dobrze odciskamy owoce. Gotową nalewkę mieszamy z miodem i zlewamy do butelek. 3. Można dodać więcej alkoholu jeśli chcecie uzyskać płyn o mniejszym stężeniu jagód, moja nalewka na konsystencję syropu i kolor czekolady, w smaku słodka ze zdecydowanym owocowym posmakiem
Apetyczna babeczkaSkładniki: 3 kg papierówek, 6 łyżek Miodu Wileńskich , 15 g domowego cukru waniliowego , 1 szklanka wody. Przygotowanie: Jabłka myjemy i obieramy. Kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Następnie kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do garnka, zalewamy je wodą i dusimy do rozgotowania. Możemy pomóc sobie praską do ziemniaków i trochę porozbijać kawałki jabłek. Dodajemy miód i cukier waniliowy
Aga w kuchnikostkami lodu i chłodzącą miętą, smakuje najlepiej! A z jego przygotowanie poradzi każde dziecko. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: 4 jabłka (2 gatunków) garść rodzynek 3-4 goździki 2 łyżki miodu 10 listków mięty 2 suszone gruszki 2 l wody Przygotowanie: W dużym garnku doprowadzamy do wrzenia wodę, dodajemy pokrojone w ósemki jabłka, suszone gruszki, rodzynki, goździki i gotujemy(...)koniec dodajemy miód i miętę, przykrywamy i odstawiamy na 10 min. Kompot serwujemy z kostkami lodu. Smacznego
Kuchnia Łukaszajednego zapachu, a sami zobaczycie marynata jest bardzo aromatyczna no i z czosnkiem :D Składniki : 4 steki ok 1,5 - 2 kg marynata 1/4 szklanki miodu 0,5 filiżanki burbonu 0,5 łyżeczki płatków czerwonej papryki 3 żabki czosnku 1 łyżeczka soku z limonki 1 łyżeczka zmielonego pieprzu 2 łyżeczki kolendry pęczek szczypiorku puree(...)ziemniaków 0,5 szklanki ciepłego mleka 1 łyżka masła sól do smaku pietruszka do dekoracji Przygotowanie: W misce koniecznie z przykrywką łączymy produkty: płynny miód, burbon, czosnek i szczypiorek posiekany, przyprawy - wszystko mieszamy, wkładamy steki, miskę zamykamy i wkładamy do lodówki na 12h. Na rozgrzanej grillowej patelni bez tłuszczu smażymy steki, ja lubię wysmażone po 3 minuty
Niezły MłynekKuchni Maćka . Standardowo nie trzymałam się zbyt sztywno przepisu- taka natura ;) Uwaga! zgodnie z moim przepisem mięso trzeba zamarynować dzień wcześniej! Składniki: 1kg szynki czubata łyżka musztardy łyżka miodu pieprz ziołowy papryka słodka rozmaryn 2 ząbki czosnku łyżka octu winnego szklanka bulionu olej do smażenia+ 2 łyżki do marynaty Musztardę, miód, pieprz ziołowy, paprykę słodką, rozmaryn, czosnek i ocet winny
Czerwona PorzeczkaZrobiłam tak jak zaleca Tombak w swojej książce " Droga do zdrowia " wzięłam : 75 dag cukru kryształu 200 ml wody 20 dag miodu Przygotowanie : Wszystkie składniki połączyć i wymieszać w dużym słoju Odstawić w ciemne miejsce na 8 dni , 3 razy dziennie mieszać drewnianą łyżką W ten sposób " szkodliwa dla organizmu sacharoza , która pochłania wapń , pod wpływem miodu i wody
Proste PotrawySkładniki : 4 soczyste, kwaskowe jabłka 8 łyżek miodu 8 łyżeczek masła pół butelki wina czerwonego, wytrawnego mielony cynamon Przygotowanie: Umyte jabłka kroimy na połówki, usuwamy gniazdka nasienne Układamy w naczyniu do zapiekania wydrążoną strona do góry i w każde nalewamy miód Nakładamy na wierzch po łyżeczce masła, posypujemy cynamonem i całość podlewamy winem (jabłka powinny lekko w winie być zanurzone
Proste PotrawySkładniki: banany miód i masło Przygotowanie: Masło rozgrzewamy na patelni, banany obieramy, kroimy i wrzucamy na tłuszcz, mieszamy Gdy banany lekko zmiękną, dodajemy miód i jeszcze chwilę smażymy Przekładamy do miseczek, ale uwaga - to deser prosty i szybki, ale bardzo, bardzo słodki
Proste PotrawySkładniki : około 1 kg żeberek około 5 łyżek miodu 1 łyżka cynamonu, 2 gwiazdki potłuczonego anyżu, imbir mielony około płaskiej łyżki i świeży starty 1-2 cm sól, pieprz prawdziwy mielony sos sojowy 1 główka czosnku - obrać i zmiażdżyć Przygotowanie : Umyte żeberka osuszamy i przekładamy do miski Przyprawy oprócz soli mieszamy z miodem i czosnkiem, trzeba uzyskać tyle marynaty
Proste Potrawypostanowienie, że tym razem będzie deserek. Deser rozpływał się w ustach jest po prosu rewelacyjny i w sumie bardzo prosty. Składniki: 1 świeża figa 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka miodu prawdziwego cynamon 2 łyżki śmietany 18% (słodka i gęsta) migdały drobna kosteczka Przygotowanie: Figę naciąć na krzyż uważając by nie rozciąć do końca. Lekko rozchylić. Do środka figi włożyć(...)masło, miód i delikatnie oprószyć cynamonem. Przełożyć do naczynia do zapiekania, włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni góra dół i zapiekać około 15 minut. Wyjąć przełożyć na talerz i polać gorącym sosem. Podać na gorąco z śmietaną i posypać migdałami
Ala piecze i gotujeSkładniki : 4 kotlety karkowe z kością (jeden ok 250g) 4 duże łyżki miodu Marynata: 1 łyżeczka nasion kopru 1 łyżeczka suszonej kolendry 1 łyżeczka chilli 0,5 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu kolorowego 0,5 łyżeczki soli 2 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki gorczycy 0,5 szklanki oleju sok z połowy cytryny Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy w misce(...)nacieramy mięso. Karkówkę zostawiamy w marynacie na ok 12h najlepiej przygotować marynatę na noc. Tak przygotowaną karkówkę układamy na grilla ( ja użyłam patelni grillowej). Podczas grillowania kotlety smarujemy miodem. Smacznego
Niezły MłynekSoczyste, słodko - słone skrzydełka zamarynowane w miodzie i sosie sojowym to smaczny sposób na podanie kurczaka. Należy tylko pamiętać, by odpowiednio wcześniej je zamarynować :) Składniki: 8 skrzydełek z kurczaka na marynatę: 2 łyżki miodu 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oliwy łyżeczka suszonego tymianku łyżeczka suszonego rozmarynu Wymieszać składniki marynaty i natrzeć nią skrzydełka. Włożyć
wyzwania kuchenneSkładniki: 150 g serka wiejskiego lekkiego 2 łyżeczki otrąb żytnich 1 łyżka miodu lipowego 1 łyżeczka orzechów włoskich Przepis: Do serka dodajemy otręby i całość mieszamy. Następnie przekładamy do miseczki, polewamy miodem i posypujemy orzechami włoskimi. Niezwykle prosta przekąska, ale za to wyjątkowo smaczna :) Otręby żytnie Sante są źródłem cennych składników odżywczych jak: błonnik pokarmowy, białko czy węglowodany oraz składników
Emcia Pichciazjatyckiej egzotyki. Polędwiczki przypadną zdecydowanie do gustu wszystkim miłośnikom słodko-ostrych smaków. Jeśli poszukujecie ciekawych inspiracji na obiad to zachęcam do wypróbowania przepisu. Polędwiczki wieprzowe w glazurze z miodu i sosu teriyaki Składniki: 400 g polędwiczki wieprzowej ½ łyżeczki imbiru 1 łyżka sosu sojowego jasnego 1 łyżeczka czosnku granulowanego pieprz oliwa z oliwek Sos (glazura(...)łyżka brązowego cukru 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 4 łyżki sosu teriyaki 4 łyżki miodu 1 łyżka musztardy Dijon ½ papryczki chili Przygotowanie: Umyte polędwiczki przyprawiamy pieprzem, jasnym sosem sojowym, imbirem i czosnkiem. Odstawiamy do lodówki na około godzinę. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Smażymy polędwiczki, aż do zarumienienia (przez około 2 minuty z każdej strony). Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Składniki
Mania GotowaniaChar Siu. Polędwiczka jest niezwykle aromatyczna, rozpływa się w ustach. Przepis zmodyfikowałam odrobinę, skracając czas pieczenia oraz dodając do marynaty sos sojowy. Polecam. Char Siu, czyli polędwiczka wieprzowa glazurowana miodem Składniki: 1 spora polędwiczka wieprzowa 2 ząbki czosnku (drobno posiekane) 1 cm imbiru (drobno posiekane) 1 gwiazdka anyżu ½ łyżeczki przyprawy 5 smaków 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 4 łyżki(...)cukru brązowego 4 łyżki sosu hoi sin 1 łyżka oleju 2 łyżki płynnego miodu 1/4 łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Łączymy wszystkie składniki marynaty. Mięso oczyszczamy i myjemy. Nacieramy polędwiczkę dokładnie marynatą. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godzin, najlepiej jednak aby mięso marynowało się całą noc. Mięso wyciągamy z lodówki, zostawiamy na 30 minut w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzewamy
Mania Gotowaniaosoby: - 100 ml wody -120 ml mleka 3,2% - 1 słodzik - 1/2 banana - 1 łyżka płatków jęczmiennych instant - 1 łyżka płatków górskich - 1 łyżka płatków owsianych instant - łyżeczka miodu ekologicznego eukaliptusowego W rondelku zagotuj mleko z płatkami, zmniejsz ogień do minimum. Gotuj 13 minut. Banana pokrój na plastry dodaj do masy, gotuj 1 minutę. Przełóż do miseczki polej miodem
SMYKWKUCHNIzwlekać i zrobić w końcu domową chałwę, na którą to sezam zakupiłam zaraz po znalezieniu tego przepisu. Zdążyłam zrobić pastę tahini do hummusu i kilka razy na słodko z miodem, a chałwy dalej niet! A przecież kręciłam się cały czas koło niej, bo chałwa to pasta tahini z miodem, tylko bez oliwy;) Nie byłam jednak pewna, czy wyjdzie
Zdrowa Kuchnia Sowyotwarte mleczko kokosowe i zastanawiałam się co z tym zrobić i padło na takie danie i był to super pomysł:) Bardzo polecam! Składniki: makaron żytni maliny mleczko kokosowe miód Ugotowałam makaron, maliny rozgniotłam z mlekiem i miodem, polałam makaron i z przeogromną przyjemnością zjadłam:) "Pisanie mnóstwa książek i artykułów nie jest dowodem mądrości czy energii, lecz tylko przyzwyczajeniem
Zdrowa Kuchnia Sowymiseczkę: * 7 suszonych moreli * 5 dużych daktyli * 5 dużych suszonych śliwek * 4 figi * garść rodzynek * garść orzechów włoskich * 1 i 1/2 szklanki miodu Posiekałam drobno wszystkie bakalie, wrzuciłam do rondelka (oprócz orzechów), zalałam miodem i trzymałam chwilę na maleńkim ogniu rozgniatając bakalie o ścianki. Dorzuciłam orzechy, wymieszałam i przelałam do słoiczków. Konfitura
Zdrowa Kuchnia SowySkładniki: 400-450 g polędwicy wieprzowej 1/3 szkl. wina Celebro ( czerwone, włoskie ) 1 łyżka miodu 1 łyżeczka sosu sojowego sól, pieprz olej do smażenia 1 pomidor 1/2 kabaczka świeży tymianek Wykonanie: Mięso oczyścić z błon, pokroić w plastry grubości 2 cm. Lekko rozbić. Wino, miód, sos sojowy - wymieszać. Polać mięso. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na min. 30 minut
kolorowotorcikowojesienne wieczory:) Składniki: 2 szklanki płatków owsianych, 1/2 szklanki słonecznika, 1/2 szklanki sezamu, 1/4 szklanki pestek dyni, 1/2 szklanki żurawiny, 1/2 szklanki rodzynek, łyżka masła, 4 łyżki miodu, 1/2 szklanki cukru. Przygotowanie Płatki owsiane zrumienić na suchej patelni, aż staną się złociste. Następnie uprażyć słonecznik, dynię i sezam. Dodać do płatków. Dodać rodzynki i żurawinę oraz masło stopione(...)miodem. Wymieszać. Cukier z dodatkiem odrobiny wody (około 2 łyżek) skarmelizować na suchej patelni. Gdy zrobi się płynny, dodać do podprażonych ziaren. Wymieszać bardzo dokładnie. Masę rozsmarować na kwadratowej blaszce o boku 17cm wyłożonej pergaminem. Pokroić w kwadraty i schłodzić
Z miłości do słodkościosiągania wytyczonych wcześniej celów zachęcam i zapraszam owocowo - lekkim i energetycznym deserem, który zapewni nam zdrową dawkę pozytywnej energii:) Owoce otulone jogurtowym sosem z nutką miodu i limonki Składniki: owoce, np: 4 banany 4 nektarynki (lub brzoskwinie) 1 szklanka borówek amerykańskich wspaniale komponowałyby się tutaj jeszcze kiwi sos: duży jogurt naturalny 2 łyżki soku(...)limonki 2 łyżki (jeśli robiliście miód z mleczu , można go tutaj wykorzystać:) Owoce umyć. Banany i nektarynki pokroić w kostkę. Składniki na sos wymieszać i otulić nim przygotowane owoce
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałabułce, smażyć w gorącym tłuszczu. SOS SŁODKO-KWAŚNY Cebulę obrać pokroić w pół plastry, zrumienić na oleju, posypać wegetą. Do rondla przełożyć koncentrat pomidorowy, dodać miód , sok z cytryny, listki i olej, lekko podgrzać do połączenia się składników. Zrumienioną cebulę dodać do sosu, wymieszać, chwilę razem poddusić, ostudzić. Do ostudzonego sosu dodać rybę, wymieszać
Kuchnia Danusizamarynowałam w soli,pieprzu ziołowym i soku z cytryny. Jako dodatek przygotowałam kapustę kiszoną (prawdziwą kiszoną! ;). Pokroiłam ją na mniejsze kawałki... ... i przesmażyłam na oleju z miodem i kminkiem, dodając odrobię soku z cytryny, soli i pieprzu. Dorsz po godzinie był gotowy do dalszej obróbki. Rozgrzałam na patelni odpowiednią ilość oleju. Rybę obtoczyłam delikatnie w mące
Sajkofanka smakugrilla proponuję zaskoczyć gości mini szaszłykami, które naprawdę są pyszne ! Składniki: 4 filety z kurczaka (pojedyńcze) 3 ząbki czosnku 2 szalotki 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżka miodu 1 łyżka ketchupu 2 łyżki oleju roślinnego pieprz patyczki do szaszłyków Filety z kurczaka pokroić wzdłuż w cieńkie paski, odstawić i przygotować marynatę. Czosnek oraz cebulki obrać i drobno
Zabawa smakiemWitam ponownie! :-) Dzisiaj tak jak obiecałam drugi przepis, żeby zdążyć ze wszystkimi przed Świętami! Ostatnio było bardzo słodko, zatem dzisiaj propozycja śledzika z niewielką ilością miodu i cytryny. Bardzo smaczne połączenie, zachęcam do wypróbowania! :-) Zapraszam! Zachęcam Was również do przejrzenia innych wielkanocnych propozycji w zakładce Wielkanoc . Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć! Dzisiaj chciałabym Wam zaprezentować przepis na wyborną szynkę w miodzie, którą znalazłam w 2 numerze KUKBUK'a. Szynka jest aromatyczna i bardzo smaczna! Idealnie wkomponuje się na świątecznym wielkanocnym stole. Ja Wam ją gorąco polecam :-). Dodam, że to pierwsza tego typu szynka, którą samodzielnie upiekłam. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćpieczeniacukier waniliowygarść (duża) żurawinyWykonanie:Mąkę przesiać z proszkiem, dodać cukier waniliowy i wymieszać. Masło pokroić w drobniejsze kawałki i dać do mąki, posiekać nożem. Następnie dać śmietankę i miód, oraz żurawinę. Zagnieść ciasto. nabierać ciasto w dłonie i robić nieduże kulki, układać na natłuszczoną blachę, a następnie lekko spłaszczyć widelcem.Piekarnik nastawić na 200 stopni i piec 20-25 minut.Smacznego
Moje pyszne gotowanieZjadałam wszystko sama ! Orzechowo jesienny serek z miodem75 g śmietankowego lub jogurtowego serka po łyżce migdałów, orzechów laskowych i włoskichpół łyżeczki skórki pomarańczowej w cukrze tzw. cykaty1-2 łyżeczki miodu, do smakunajlepiej domowy chleb żytniOrzechy rozdrabniamy w moździerzu lub blenderze. Łączymy z serkiem
Dzieje kuchennej Wiewiórytrzcinowy nierafinowany Dry Demerara drobny (Diamant)50 ml wina Madeira - użyłam Izidro Madeira Fine Rich (Justino's Madeira Wines)10 ml octu balsamicznego60 g miodugarść goździkówCukier, ocet, wino oraz miód umieścić w rondelku, wymieszać, doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć moc palnika i gotować przez około 4 minuty, aż uzyskamy błyszczący syrop.Szynkę włożyć do odpowiednio dużego garnka, zalać wodą
Delicious Titbitsrodzinka już nie chce innej. ok. 2 - 2,5 kg papryki czerwonej Zalewa : 8 szklanek wody 1 szklanka octu 10% 1 szklanka cukru 2 łyżki soli 4 łyżki miodu Wszystko razem zagotować. Do słoików dać paprykę oczyszczoną z nasion i pokrojoną w ćwiartki, do każdego słoika liść laurowy, gorczycę, kuleczkę ziela angielskiego, i 1 łyżkę oleju. Zalewać gorącą zalewą
Praktyczna pllepszego jak własnoręcznie zrobione pieczywo. Pachnie w całym domu, smakuje obłędnie! Polecam! SKŁADNIKI: - 1 kg mąki pszennej babuni - 20 g drożdży świeżych - 2 g soli - 6 łyżek miodu - 1 łyżeczka cukru do rozczynu - 600 ml ciepłego mleka 3,2% tłuszczu - garść pestek z dyni Mąkę przesyp do miski, zrób dołeczek dodaj pokruszone drożdże, cukier i część ciepłego mleka, Wymieszaj
SMYKWKUCHNIkwaśnego jest pozytywnym zaskoczeniem kulinarnym w moim domu. Smak zachwycił każdego i do tego zapach prażonego sezamu - pychota. Składniki: 8 skrzydełek marynata: 3 łyżki ketchupu 2 łyżki miodu 30 g sezamu 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka papryki słodkiej 0,5 łyżeczki chilli 8 ziaren zielonego pieprzu 0,5 łyżeczki soli i pieprzu Przygotowanie: Składniki marynaty
Niezły Młynekcienkie ćwiartki - 2 marchewki starte na tarce - papryka żółta - papryka czerwona - mała cukinia pokrojona w słupki - kawałek pora - 2 łyżki oleju słonecznikowego - 2 łyżki octu winnego lub ryżowego - łyżka miodu - 2 łyżki sosu sojowego - 2 ząbki czosnku przeciśniętego - zielone chili - sok z 1/4 limonki - 2 łyżeczki mąki kukurydzanej do zagęszczenia Warzywa pokroić na kawałki tej samej wielkości i długości
SMYKWKUCHNIZostawiłam na ok. 1/2 godziny, a po tym czasie smażyłam (na suchej patelni) małe placuszki z obydwu stron, aż do zbrązowienia. Na talerzu posypałam odrobiną fruktozy i polałam łyżeczką miodu. Pycha! Pycha! Pycha! „Istnieje standardowy albo konwencjonalny punkt widzenia. Istnieje osobisty punkt widzenia. Istnieje ogólny punkt widzenia, podzielany przez większość. Istnieje skrajny punkt widzenia, który podzielają nieliczni. Ale właściwy punkt
Zdrowa Kuchnia SowyKrólewski miody - Miód wrzosowy Przedstawiam Wam kolejny miód od Królewskich Miodów. Tym razem - miód wrzosowy. MIÓD WRZOSOWY Miód pszczeli wrzosowy powstaje z nektaru kwiatów tej rośliny. Najjaśniejsze miody są koloru bursztynowego, ciemniejsze mają barwę herbacianą. Niezbyt słodki, przyjemny w smaku. Dość ostrzy i szlachetnie gorzkawy. Aromatem przypomina zapach wrzosu i dojrzałych pól. Ja postanowiłam miodem posmarować chałkę - to moje słodkie(...)śniadanko. Miód ma ciekawy, inny smak - słodki z nutką goryczki. Sądzę, że do goryczki tej trzeba przywyknąć. Mimo wszystko miód bardzo dobry, przyznam szczerze, że pierwszy raz jadłam miód wrzosowy. Warto spróbować ! Cena: 25zł / 375 ml Zapraszam na zakupy: http://sklep.krolewskie-miody.pl/index.php?d=katalog&k_id=9
kolorowotorcikowośniadanie... - Maca z miodoczekoladą - Lubicie śniadanie na słodko? Ja od czasu do czasu sobie pozwalam na takie :) Dziś na śniadanie Maca od SONKO z miodoczekoladą Królewskie Miody . Próbowaliście kiedyś pieczywo Maca? Maca z miodem od SONKO - Maca jest to chleb przaśnyznany od tysiącleci, wypiekany z mąki i wody, bez uzycia zakwasu. Sonko Maca z miodem jest smaczną przekoską(...)będącąźródełem błonnika pokarmowego. Do ciasta wyrobionego z mąki pszennej zostałdodany mprawdziwy miód. Dzięki temuu maca jest słodka, delikatna, z wyczuwalnym, subtelnym smakiem i zapachem miodu. 100g produktu zawiera 344 kcal ( 1462 kJ ) 1 kromka to zaledwie 43 kcal ( 183 kJ ) Waga : 200g W pudełku znajdzicie 2 opakowanie produktu, po 100 g W każdym 8 kromek. Skład: mąka pszenna, miód
kolorowotorcikowo