strzępistej czerwonej 1 dojrzałe awokado 2 pomidory 1 kostka sera feta 200 g 1 nieduża cebula kilka gałązek koperku Sos: 3 łyżki oliwy sok z połowy cytrtny 1 łyżeczka miodu 1 łyzeczka musztardy francuskiej kilka płatków chili sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Sałatę umyć, osuszyć i rozłożyć na półmisku, na niej ułożyć plastry awokado, czastki pomidora
Gosia gotujemnie maślana i rzymska pół na pół) 10 listków bazyli 1 pieczona pierś z kurczaka 3 mandarynki 1/2 garści rodzynek garść winogron 1/2 papryczki chili Sos: 1 łyżeczka miodu sok z jednej mandarynki 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku przeciśnięte rzez praskę szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Sałatę umyć osuszyć i porozrywać na drobniejsze kawałki usuwając jednocześnie zgrubiałe końcówki
Gosia gotujepokroić w dość dużą kostkę ( robię tak ponieważ jabłka i tak się rozpadną podczas gotowania , a chce, żeby chutnej nie miał konsystencji papki), dorzucić do cebuli, dodać cukier i miód.Papryczkę oczyścić z ziaren, pokroić w drobną kosteczkę i dorzucić do garnka.Ja dodaję jeszcze kilka ziaren ( płatków), tak około 10 szt, lubię wyrazisty i ostry smak chili w chutneyu.Czas
Gosia gotujeszklanki kaszy pęczak 2 granaty 1/2 pęczka natki pietruszki 1/2 papryczki chili bez pestek 150 g sera feta garść rodzynek Dresing: 1 łyżka musztardy francuskiej 2 łyżki płynnego miodu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny 5 łyżek oliwy otarta skórka z połowy cytryny suszone płatki chili według uznania 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę ( można pominać) sól
Gosia gotujepomidorów. Na koniec obrać upieczone cebulę i czosnek i dodać do pomidorów. Jabłka pozbawić gniazd nasiennych i dorzucić do całości. Wszystko zmiksować na jednolitą masę. Doprawić solą, pieprzem, miodem i octem balsamicznym. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Smacznego
Gosia gotujeorzechów 200 g sera feta 1 mała czerwona cebula 1/3 papryczki chili kilka zielonych oliwek bez pestek bazylia do dekoracji Dresing: 4 łyżki soku z pomarańczy 1/2 łyżeczki miodu 3 łyżki oliwy szczypta morskiej soli szczypta gruboziarnistego pieprzu Sposób przygotowania: Buraki umyć, owinąć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C z termoobiegiem
Gosia gotujeświeżymi wiśniami, a mrożone dały sobie radę. Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 100 g płatków migdałów 50 g wiórków kokosowych 1 szklanka mąki orkiszowej 5 łyżek płynnego miodu (może być więcej jeżeli lubicie słodko) 1 jajko 100 g masła roztopionego szczypta soli 2 szklanki wiśni Składniki dostaniecie taniej tutaj Przygotowanie: Wszystkie składniki połączyć
Niezły Młynekniezawodnego przepisu na te świąteczne ciasteczka :) Składniki: 300g mąki pszennej 100g mąki żytniej 2 jajka 1 łyżka przyprawy korzennej do piernika 130g cukru pudru 100g roztopionego masła 100g płynnego miodu 1 łyżka kakao 1 łyżeczka sody Wszystkie składniki połączyć i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce 30 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto
Chocolate Muffin Blogciepło z powidłami śliwkowymi :) Składniki : 3 łyżki mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki cynamonu 1 jajko 1 łyżeczka miodu 3 łyżki jogurtu naturalnego Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Na wcześniej rozgrzaną patelnię* nakładać małe porcje i smażyć równomiernie z każdej strony. Podawać na ciepło z powidłami śliwkowymi. Smacznego :) *jeśli patelnia
Chocolate Muffin Blogszkoły... lub ewentualnie zjeść od razu po przygotowaniu :) Składniki: 3 łyżki mąki pełnoziarnistej 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka miodu Dodatkowo: 1 kostka gorzkiej czekolady, roztpiona kolorowe drażetki M&M's Rozgrzewany patelnię*. W misce umieszczamy wszystkie składniki i łyżką dokładnie mieszamy. Nakładamy małe porcje i smażymy równomiernie
Chocolate Muffin Blogświecie, który tak obłędnie smakuje. Polecam szczególnie na poprawę humoru w mroźne wieczory :) Składniki: 1 jabłko cynamon do posypania Kruszonka : 1 łyżeczka cynamonu 1/2 szklanki płatków owsianych 2 łyżki miodu 2 łyżki mąki pełnoziarnistej 30g roztopionego masła Ceramiczne foremki* o średnicy 9 cm wysmarować masłem. Wyłożyć wydrążonymi, pokrojonymi na połówki jabłkami, posypać cynamonem. W misce wymieszać składniki na kruszonkę
Chocolate Muffin BlogNowa ulubiona owsianka, cudownie pachnąca kokosem, podana z ciepłym sosem malinowym :) Składniki : 4 łyżki płatków owsianych taka ilość mleka, która przykryje płatki (ok.150ml) 1 łyżka wiórków koksowych ewentualnie odrobina miodu garść rozmrożonych i podgrzanych malin W garnku z grubym dnem umieścić wszystkie składniki oprócz malin. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 8 minut. Przełożyć do miski i udekorować ciepłym
Chocolate Muffin Bloggrupy B oraz żelazo i magnez. Pyszna, zdrowa i czekoladowa! Składniki: 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 1 łyżeczka ciemnego kakao 1 łyżeczka cynamonu 1 banan rozgnieciony widelcem 1 łyżeczka miodu 2 łyżki mleka kilka posiekanych orzechów włoskich Kaszę umieścić w garnku, podlać mlekiem i podgrzać na małym ogniu. Dodać resztę składników i wymieszać. Trzymać na palniku i nadal podgrzewać
Chocolate Muffin Blogjajko 1 łyżka jogurtu naturalnego szczypta cynamonu szczypta imbiru szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżeczka skórki otartej ze sparzonej pomarańczy pół marchewki startej na drobnych oczkach 1 łyżeczka miodu Rozgrzewany patelnię*. W misce umieszczamy wszystkie składniki i łyżką dokładnie mieszamy. Nakładamy małe porcje i smażymy równomiernie z każdej strony. Podajemy na ciepło z jogurtem naturalnym. Smacznego! *jeśli
Chocolate Muffin Blogbanana lub orzeszkami. Przygotowane oczywiście z użyciem domowego masła orzechowego :) Składniki : 2 łyżki mąki pełnoziarnistej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka płynnego miodu 1 łyżka masła orzechowego Rozgrzewany patelnię*. W misce umieszczamy wszystkie składniki i łyżką dokładnie mieszamy. Nakładamy małe porcje i smażymy równomiernie z każdej strony. Podajemy na ciepło
Chocolate Muffin Blog