wyszło mi za gęste i musiałam ratować je trzecim jajkiem :) do przełożenia dżem (u mnie czarna porzeczka, 100% owoców bez dodatku cukru) bieluch i syrop klonowy lub miód (po 12 miesiącu) można ciasto przełożyć ubitą śmietanką 30% i mascarpone, ja akurat miałam tylko bielucha do dekoracji owoce bakalie amarantus Wykonanie Po usmażeniu placka, kroimy go na cztery części
lady-och-mistrzyni.blogspot.comrzymskiego, nasion kopru, papryki suszonej (każdej przyprawy dajemy około 3/4 łyżeczki i razem ucieramy) ZALEWA: - 1 litr przegotowanej wody - 1/2 szklanki octu spirytusowego - 3/4 szklanki cukru - 1 duża łyżka miodu - 2,5 łyżki soli W/w składniki łączymy ze sobą, uzyskujemy gotową zalewę. Fasolkę ugotowaną (w lekko osolonej wodzie) all dente, układamy w słoikach, do których wcześniej rozdzieliśmy przyprawy (po około
SMYKWKUCHNIprzepis jest bardzo prosty, przez co zyskał moją sympatię! Opiera się na płatkach owsianych, roślinnym mleku, żurawinie i bananie - pycha! Mój drugi faworyt to deser - maślanka z dodatkiem malin, miodu i migdałów. Proste, ale jakie dobre! Podsumowując pozycja "Zdrowy detoks", tak naprawdę nie narzuca nam konieczności przeprowadzenia ostrego i nieprzyjemnego oczyszczenia organizmu. Wręcz przeciwnie! Motywuje, wyjaśnia i inspiruje. Jest
Emcia Pichcisklepu. Cokolwiek robi, rzuca to i biegnie do przedpokoju, a potem zanosi do kuchni. Gdy poproszę w porze śniadania czy obiadu, by zaniosła coś do pokoju, np. słoik miodu lub dżemu, robi to ochoczo i jest z siebie zadowolona. A jeszcze bardziej, gdy potem usadowię ją obok siebie przy stole i poczęstuję tym, co przyniosła. :) Wie też, gdzie
Anioszek w kuchniwkładam do torby. Koniecznie wypróbujcie! Miłego dnia Składniki: 1,5 szklanki płatków owsianych 2 banany 2 łyżeczki sezamu garść suszonej żurawiny 2 łyżki miodu Wykonanie: Banana rozgnieć na papkę, najlepiej widelcem. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i dociśnij i wyrównaj łyżką. Batoniki włóż
Kukuleczkijest mega krótka! SKŁADNIKI: - 8 do 10 jabłek papierówek - 2-3 łyżeczki płaskie cynamonu - 1 łyżeczka stewii (jeśli nie jesteś na diecie użyj 8 płaskich łyżek cukru brązowego bądź miodu) - 6 do 8 łyżek kaszy manny błyskawicznej - 2 łyżki oleju kokosowego ( alternatywa: masło) WYKONANIE: - jabłka obierz ze skórki i pokrój na cieniutkie plasterki, im większe tym lepiej, staraj się
SMYKWKUCHNImigdały) 1 szklanka wiórek kokosowych 1/3 szklanki oleju kokosowego + kilka łyżek (dałam z pestek winogron) 6 łyżek kakao 4 łyżki świeżo parzonej kawy 5-6 łyżek słodziwa – np. miodu/ słodkiego syropu (lub więcej, kto woli) 1 łyżeczka cynamonu (lub więcej) Namocz orzechy przez noc. Następnie odcedź i zblenduj je dokładnie razem z pozostałymi składnikami na jednolita masę. Przełóż
Qlinarnie i Qlinarniekremowego serka czy ricotty. Np. posmarować kromki bagietki i przybrać warzywami (np. zrobić takie bruschetty ), zrobić tarty z ciasta francuskiego z groszkiem i szparagami , czy słodki twarożek z dodatkiem miodu i suszonych owoców. Labneh może być także bazą dla różnych sosów i dipów, np. sosu tzatziki . Z labneh odcedzanego przez 1-2 dni można przygotować sernik. Z labneh odcedzanego
Chilli Czosnek i Oliwaciecierzycy z dodatkiem masła orzechowego . Niebo w gębie! Rozpływają się w ustach, dzięki delikatnej strukturze. Polecam! :) Składniki: 12-14 sztuk puszka odsączonej ciecierzycy 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżki miodu naturalnego 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia aromat waniliowy Sposób przygotowania: Wszystkie składniki wrzucamy do blendera. Blendujemy, aż powstanie jednolita, gęsta konsystencja. Następnie za pomocą łyżeczki na blachę wyłożoną papierem
Truskawkowa Fiestasoli Mokre: 5 jajek 180ml jasnego soku (użyłam 50ml syropu z kwiatów bzu i 100ml wody) 1 wanilia (wyskrobane ziarenka z całej laski) 1 łyżeczka aromatu cytrynowego 1 łyżeczka miodu Dodatkowo: 250g masła w temperaturze pokojowej 2 łyżki zimnego masła Rodzynki i żurawinę zalewamy herbatą, odstawiamy 4-5godzin. Odsączamy, mieszamy ze skórką cytrynową, pomarańczową, wiśniami. Całość polewamy łyżką masła
Gotowanie i blogowanietego jak lubicie , ja mieszam zazwyczaj ok połowy szklanki sosu chilii 1/3 szklanki sosu sojowego (takiego z zmniejszoną zawartością soli, żeby nie było za słono) do tego dodaje odrobinę miodu, octu winnego i oleju sezamowego, następnie sos zagotowuje i dodaje wcześniej rozpuszczoną w zimnej wodzie (1 łyżka wody na dwie łyżeczki mąki) mąkę ziemniaczaną dodaje do sosu i gotuje
zdrowa vege kuchniaszklanki mąki kokosowej 1/4 szklaanki oleju kokosowego 3 stołowe łyżki ciemnobrązowego cukru trzcinowego u mnie Muscovado 3 łyżeczki przecieru z suszonych daktyli lub opcjonalnie dowolnego miodu 1,5 łyżeczki cynamonu szczypta soli Na krem : 1 puszka 400 ml mleka kokosowego 1 łyżka (5ml) ekstraktu waniliowego lub laska wanilii ok. 1/4 szklanki cukru drobnego
vaniliowoczekoladowafety lub innego sera (biały też będzie pasował) pestki z dyni lub słonecznika. Na sos: pęczek bazylii pół pęczka pietruszki kilka gałązek kolendry szklanka oliwy dwa ząbki czosnku łyżka miodu dwie łyżki musztardy sól, pieprz. Sałatkę dobrze jest ułożyć warstwowo w szklanych miseczkach i podać osobno sos. Zaczynamy układać od drobno pokrojonej kalarepy, następnie awokado, dymka, pomidor, rzodkiewka, cebula, buraki
ladykitchenŁączymy z pokrojoną fetą. Dekorujemy świeżymi liśćmi kolendry i posypujemy uprzednio uprażonymi na suchej patelni ziarnami sezamu. Całość można polać dowolnym sosem, dobrze będzie się komponować taki z dodatkiem miodu lub octem balsamicznym
Wrzosowa Polanafiltr mocujemy na słoiku przy pomocy gumki i dla lepszego filtrowania wykładamy jeszcze jednym listkiem papierowego ręcznika (mogą być i dwa listki). Filtrowanie słodkich nalewek, zawierających dużo cukru lub miodu, to koszmar, może trwać i dobę nawet (albo i dłużej). Ale taki już urok nalewek, uczą cierpliwości. A im lepiej przefiltrowana tym ładniej później się prezentuje. Mówi się, że kunszt
Marder&Marder Manufacture