mięso - 63110 przepisów (strona:837/4208)

Szybki obiad z polędwiczki 313

plasterki, doprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, kurkumą. Dokładnie wymieszać w przyprawach. Na patelni rozgrzać olej i rozłożyć plasterki polędwicy. Smażyć chwilkę aż lekko się zarumieni, następnie zdjąć mięso z patelni. Na tą samą patelnię gdzie smażyło się mięso wrzucić mrożone warzywa, podgrzewać na małym ogniu, aż lekko się rozmrożą. Ja miałam mieszankę warzyw tj – marchew, kalafior, groszek(...)brokuł. Wlać wodę lub wywar i gotować na małym ogniu aż warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku solą. Jak już warzywa są miękkie dodać mięso, część natki pietruszki, i śmietanę. Gotować na małym ogniu chwilkę minutę lub dwie Polędwiczki nie wymagają długiego gotowania. Wymieszać, sprawdzić smak i w razie potrzeby doprawić do smaku. Na koniec obsypać pozostałą natką pietruszki. Podawać

Kuchnia Pokoleń
Kasza gryczana z warzywami i dynią 142

podania parmezan tarty świeża bazylia Dużą patelnie rozgrzej, dodaj olej kokosowy, około łyżki. Podsmaż pora pokrojonego w talarki. Wsyp mrożone warzywa-słupki, przykryj i duś. Międzyczasie udusiłam mielone mięso z cielęciny z niewielką ilością tartej marchewki, które to mięso dodałam do warzyw, ale tylko w ilości jednej łyżki. Możecie śmiało pominąć mięso. Po chwili dodałam dynię i dusiłam chwilkę. Wsypałam

Z Kuchni Do Kuchni
FASOLOWA Z FASOLI PINTO Z KLOPSIKAMI 200

pokryta.  Ma leciuteńko słodki posmak Dziś jej debiut w mojej kuchni. I debiut baaardzo udany 😊  Zupa z tego gatunku fasoli wyszła pyszna 😋  Dodatkowo wzbogacona solidną porcją mięsa, tym razem pod postacią klopsików stanowiła dla nas zarówno I i II danie . Składniki: 300g fasoli pinto 2 marchewki 1 pietruszka 3 duże ziemniaki kawałek selera sól pieprz majeranek liść(...)laurowy ziele angielskie Na klopsiki: 1/2 kg mięsa mielonego (u mnie z łopatki) 1 cebula 1 jajko 1 łyżka kaszy manny sól pieprz ziołowy majeranek Wykonanie: Fasolę zalewamy zimną wodą i moczymy ok 12h.  Następnie odlewamy wodę, w której się moczyła, zalewamy świeżą, dodajemy listek laurowy i trochę soli. Gotujemy do miękkości fasoli.  Mięso mielone mieszamy z cebula

Walijskie Pichcenie
Indyk z galaretką z praski/szynkowara 138

również... - naprawdę proste w przygotowaniu. Wystarczą chęci, małe wskazówki i możemy się rozkoszować pysznym smakiem mięska. Poniższy przepis jest bardzo łatwy, a wędlinka z indyka reeewelacyjna w smaku. Mięso jest dobrze doprawione i ma odpowiednią, zwartą konsystencję. Dodatkowo doskonale się kroi, nie rozpada i posiada mnóstwo smakowitej galaretki. Jeśli nie macie szynkowara, to mogę polecić Wam sklep: tradismak . Możecie(...)przypraw dołączanych do zestawu również jestem zadowolona.   Tu możecie zerknąć na inne moje przykładowe smakołyki - klik . ( Szynkowar o pojemności 1,5 kg ) 1,2 kg mięsa z indyka (bez skóry i kości) Dodatkowo: 2 ząbki czosnku   2 łyżeczki żelatyny (płaskie) 120 ml wody 2 łyżeczki soli (płaskie) 1,5 łyżeczki cukru pudru 3 łyżki majeranku (płaskie

Di gotuje
SCHAB W SOSIE Z MARCHEWKĄ I POREM 153

sól, curry. Przygotowanie: Pora kroję w cienkie plasterki, czosnek siekam, podsmażam w garnku na maśle. Zalewam gorącą wodą i sosem sojowym oraz dodaję przyprawy: oregano, papryki, curry. Każdy plaster mięsa przecinam na pół, wkładam do wywaru, gotuję pod przykryciem na wolnym ogniu około 30 minut. Marchewkę kroję w kostkę, dodaję do sosu, gotuję kolejne 45 minut. Mięso wyjmuję, sos zagęszczam(...)mlekiem wymieszanym z mąką. Chwilę gotuję, aż sos zgęstnieje, wkładam mięso. W razie potrzeby doprawiam do smaku

JejKuchnia
Klopsiki 129

razem postanowiłam zrobić coś z mięsa mielonego, ale nic z dań, które przygotowywałam do tej pory. Owszem były duże klopsy, ale w zupełnie innym wydaniu. Nie ukrywam, że w efekcie chciałam uzyskać klopsiki podobne do znanego mi już smaku. Myślę, że nie tylko mnie w szale zakupów zdarzyło się coś zjeść w tym markecie (z własną gastronomią). Wiadome jest(...)ludziom smakuje. Klopsiki okazały się lepsze, niż przypuszczałam. Mój mąż stwierdził, że są równie dobre jak w ..., a nawet lepsze, bo bardziej mięsne :) Składniki na klopsiki (około 24 sztuki): mięso wołowo - wieprzowe 500 g cebula ząbek czosnku (opcjonalnie) 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki natki pietruszki jajko sól pieprz mąka Cebulę pokroić w małą kostkę i podsmażyć na patelni

Karola gotuje
Nadziewana papryka 103

Pyszny i samo robiący się obiad lub kolacja. Nadziewana papryka z ryżem i mięsem mielonym. Farsz przypomina farsz na gołąbki, lecz przyprawy są nie co inne. Osobiście używam papryk czerwonych, ale też zielonych.  Papryka jest tak idealnie ugotowana/upieczona, że skórka odchodzi praktycznie sama, więc nie ma z tym problemu. Polecam bardzo! Składniki: * 250g mięsa mielonego z indyka * pół szklanki(...)pojemności wody i zagotowujemy. Do zagotowanej wody wrzucamy ryż, mieszamy, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przed dokładnie 18 minut. Po 18 minutach, odcedzamy i lekko studzimy. Dodajemy do mięsa i mieszamy. Farsz przyprawiamy pół łyżeczki soli i pieprzu oraz szczyptę papryki słodkiej. Papryki nadziewamy farszem i układamy w garnku (najlepiej, żeby garnek był na tyle duży lub mały

Klasyka Gotowania
Filet z kurczaka w sosie jarzynowym 236

skóry (użyłam Cirio),  puszka groszku,  1 czerwona papryka,  1 marchewka,  1 cebula,  sól, pieprz,  ugotowany makaron,  olej do smażenia.  Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Zalać mlekiem i odstawić na minimum 2 godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc.  Następnie mięso osączyć, oprószyć solą i pieprzem(...)kosteczkę, wraz z papryką dodać do warzyw. Podlać odrobiną wody i dusić około 20 minut na małym ogniu. Następnie dodać osączony groszek, doprawić do smaku solą i pieprzem.  Mięso wraz z sosem podawać z ugotowanym makaronem. Teraz kilka słów na temat pomidorów bez skóry Cirio.  Ich skład zdecydowanie mnie zadowolił, bo znajdziemy tam tylko pomidory, sok pomidorowy

Z miłości do słodkości
Torcik boloński , pyszna zapiekanka 135

zabawny sposób. Doskonale trafia w gusta dzieci , moje były zachwycone sposobem podania i smakiem. Prosty w wykonaniu , może być przyrządzony dzień wcześniej i odgrzany . Polecam Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego mała marchewka 1 mała cebula 1 puszka pomidorów 1,5 łyżeczki bazylii 2 ząbki czosnku 1 szklanka soku pomidorowego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka ostrej, mielonej papryki(...)smaku sos beszamelowy : przepis tutaj starty , żółty ser do posypania paczka makaronu rurki o bardzo dużym przekroju ( im większe tym lepsze – np cannelloni ) Mięso mielone podsmażamy na patelni , razem ze startą na tarce marchewką i posiekaną drobno cebulką . Kiedy mięso się ze-złoci , dodajemy wyciśnięty praską czosnek i wlewamy pomidory z puszki , sok ,cukier , sól , bazylię i ostrą paprykę

Ogrodnik w podróży
KĄSKI Z KURCZAKA W PANIERCE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH 131

bułki tartej dodawałam "na oko"). Jajko roztłuc w drugiej miseczce. Kawałki kurczaka obtoczyć w jajku a następnie dokładnie w panierce w płatków i bułki tartej, dociskać aby mięso dobrze obkleiło się płatkami. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, lekko podsmażyć kawałki mięsa w panierce z obu stron. Następnie podsmażone mięso wykładać na blachę wyłożoną folią spożywczą i wstawić

Zrób to smacznie
SAKIEWKI Z INDYKIEM I DUSZONĄ MARCHEWKĄ 182

SKŁADNIKI: 10 naleśników 500 g mięsa mielonego z indyka 3 marchewki 6pieczarek 2 szalotki 1 ząbek czosnku 2 lyżki koncentrat pomidorowych 3 łyżki ketchupu pikantnego Przyprawy sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki chilli 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżeczka przyprawy gyros 1 łyżka papryki peperoni 1 łyżeczka suszonej bazyli PRZYGOTOWANIE:  Na rozgrzaną patelnię(...)wlewam łyżkę oleju. Następnie dodaję mięso mielone. Szalotkę i pieczarki obieram i drobno siekam,dodaję do mięsa. Dodaję przyprawy. Smażę na rumiano. Marchewkę obieram a następnie za pomocą obieraczki robię wstążki dodaję do farszu. Całość dokładnie mieszam. Dodaję ketchup i koncentrat pomidorowy. Mieszam i duszę jeszcze ok 2 min aż całość zgęstnieje. Na naleśniki nakladam farsz oraz ser. Zwijam

Gotowanie Patki
PIERGI Z MIĘSEM W SOSIE ŚMIETANOWO-GRZYBOWYM 155

wcześniej. Ciasto z którego przygotowujemy pierogi jest niezawodne - delikatne i równocześnie bardzo elastyczne. Daje się łatwo rozwałkowywać i formować.   Super ekonomiczne danie i kolejny dobry sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu.  SKŁADNIKI / 50 pierogów CIASTO 250 g mąki pszennej 200 ml wrzątku 25 g masła szczypta soli FARSZ 400 g mięsa z rosołu 250 g świeżego szpinaku(...)partiach wrzucamy szpinak. Podsmażamy, aż listki szpinaku zwiędną i znacząco zmniejszą objętość. Często mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Po ostudzeniu wykładamy na deskę i siekamy. Mięso drobiowe (bez skóry) i wołowe (jeśli używamy) mielimy w maszynce, wykładamy do miski i dokładnie mieszamy z pokrojonym szpinakiem oraz sosem sojowym, solą i pieprzem. SOS : Grzyby wkładamy do garnka, zalewamy

cool and minty
Kapuśniak 127

łopatką. *500g łopatki wieprzowej * 2 duże marchewki * 1 pietruszka * kawałek selera * sol, pieprz * 400g kiszonej kapusty (im więcej tym bardziej kwaśna zupa) * kawałek wędzonego boczku  * 2 ziemniaki  Mięso pokrojone na duże kawałki (najlepiej na 2-3 części) gotujemy w wodzie przez 30 minut. W tym czasie obieramy marchew, pietruszkę, ziemniaki i seler. Do gotującego się mięsa wkładamy przekrojone(...)godzinie dodajemy posiekaną kapustę i gotujemy kolejne 30 minut. Ugotowane ziemniaki dorzucamy do zupy. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Podsmażony boczek dodajemy do gotowej zupy.  Mięso możemy pokroić w mniejsze kawałki, ale jest to opcjonalne.  Smacznego

Klasyka Gotowania
Naleśniki po meksykańsku 188

wykonać według przepisu na idealne naleśniki . Składniki: 2 duże marchewki 1 korzeń pietruszki 1/4 selera duża cebula 2 ząbki czosnku 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 kg mięsa mielonego 1/3 szklanki przecieru pomidorowego 4 łyżki keczupu olej do smażenia papryka czerwona łagodna w proszku zioła prowansalskie sól pieprz Sposób wykonania: Marchew, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć(...)tartce o grubych oczkach. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju dolać niewielką ilość wody i dusić do miękkości. Odłożyć. Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać mięso mielone i dalej smażyć. Odłożyć do warzyw. Do warzyw z mięsem dodać przecier pomidorowy, keczup, sól, pieprz, paprykę w proszku i zioła prowansalskie oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę dusić. Na koniec

Cukiernia Pychotki
ryż z mięsem 144

Szybki dobry obiad dla każdego :) Dwie szklanki ryżu, pół kg mielonego mięsa, cebula, czosnek...przyprawy :) Mięso smażymy z cebulą i czosnkiem, jak mamy paprykę to dorzucamy... Ryż gotujemy w jednym litrze bulionu... i przesmażamy razem z mięsem...jeżeli jest za gęste podlewamy ... ... dodajemy koncentrat i chwilę gotujemy mieszając... Tak przygotowany ryż odstawiamy na parę minut, przygotowujemy talerze i serwujemy

chleba naszego

Proponowane wyszukiwania