mięso - 63110 przepisów (strona:1740/4208)

Gulasz z wołowiną, marchewką, dynią i pieczarkami oraz kluski śląskie 191

zagotowaniu wrzucamy kluski. Od wypłynięcia klusek na powierzchnię gotujemy je jeszcze 1 minutę. Gulasz z udźca wołowego z marchewką, dynią i pieczarkami Na oliwie smażymy pokrojone w kostkę mięso z dodatkiem drobno posiekanego ząbka czosnku do uzyskania ładnego koloru brązowego, następnie dodajemy pokrojone na pół (lub ćwiartki) pieczarki. Całość dusimy kilka chwil. Kroimy marchewkę oraz dynię i również dodajemy(...)reszty składników, smażmy 2 minuty i dolewamy wino. Całość gotujemy na dużym ogniu 2 minuty, dolewamy bulion i dusimy 2 godziny aż mięso zmięknie. Doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką w proszku. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i całość dokładnie mieszamy. Podajemy z kluskami śląskimi

Mango Papaja
Galaretka z kurczaka 702

przepisem na opakowaniu) 1. Ćwiartki i nóżki z kurczaka gotujemy wraz z przyprawami i pokrojoną w grube słupki marchewką przez około 40 minut. Studzimy, pozbywamy się skórek i kości. Mięso rozdrabniamy na nieduże kawałki. Marchewkę kroimy w kostkę. 2. W bulionie rozpuszczamy żelatynę (ilość zgodnie z przepisem na opakowaniu). 3. Na dno naczyń (np. szklanek) wykładamy warstwami w preferowanej kolejności(...)posiekaną pietruszkę, groszek, marchewkę, mięso z kurczaka. 4. Do naczyń wlewamy gorący bulion. Pozostawiamy do przestudzenia, po czym wkładamy do lodówki, najlepiej na całą

Szefowa kuchni
Sałatka kalafiorowa z kokosowym kurczakiem. 322

naturalny - 3łyżki musztarda - 1łyżka miód - 1łyżeczka Sposób przygotowania: Filety z kurczaka kroimy na większe kawałki , solimy , oprószamy imbirem i mąką. Jajko rozbijamy do miseczki i dodajemy przyprawy Maggi. Kawałki mięsa zanurzamy w jajku , a następnie w wiórkach kokosowych. Smażymy na rumiano na oleju i odstawiamy do ostudzenia. Kalafiora dzielimy na różyczki i blanszujemy około 5 minut. Sałatę myjemy , odsączamy(...)rwiemy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka. Pomidora kroimy w cząstki. W misce układamy kolejno - sałatę , cebulę , kalafior , mięso i pomidory. Sładniki sosu dokładnie mieszamy i polewamy nim sałatkę. SMACZNEGO

Bazylia kontra Rozmaryn
Szaszłyki na raz 291

Małe szaszłyki to smaczna przekąska. Prosty i szybki przepis, dobrze przyprawione mięso i słodycz ananasa to ich zalety. Składniki 250 g piersi z kurczaka 10 plastrów ananasa z puszki 20 sztuk oliwek w zalewie 3 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżka oliwy z oliwek szczypta cząbru sól pieprz szpilki do rolady lub małe patyczki do szaszłyków Pierś z kurczaka(...)myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Umieszczamy w misce i dodajemy kurkumę, 2 łyżeczki tymianku, sól i łyżkę oliwy z oliwek. Mięso dokładnie nacieramy przyprawami i odstawiamy do lodówki na dwie godziny. Można użyć rękawiczek ochronnych, ponieważ kurkuma może zafarbować dłonie. Ananasy płuczemy ze słodkiej zalewy i osuszamy na ręczniku papierowym. Oliwki odcedzamy z zalewy, ananasy i suszone pomidory kroimy

My Chcemy Jeść
Zioła w kuchni - ROZMARYN 230

ochrania wątrobę. Obniża stężenie cukru we krwi. Ma również silne właściwości przeciwzapalne porównywalne z syntetycznymi niesteroidowymi lekami przeciwzapalnymi (NLPZ). ZASTOSOWANIE: W średniowieczu rozmarynem karmiono owce, gdyż dzięki temu ich mięso zyskiwało wyborny smak. To dlatego, że zarówno smak, jak i zapach rozmarynu jest bardzo intensywny, więc należy dodawać go do potraw rozważnie. Rozmaryn w kuchni występuje zarówno w formie świeżej(...)suszonej. Stosuje się go do przyprawiania dań z mięsa, zapiekanek, warzyw, makaronu, smażonych ryb, owoców morza, a także bulionów i marynat. Rozmaryn idealnie dopełnia również walory smakowe potraw z baraniny, dziczyzny, drobiu i ryb. Jest nieodzowny w potrawach z pieczonymi lub smażonymi ziemniakami i grzybami. Ponadto doskonale komponuje się z czosnkiem oraz takimi przyprawami jak majeranek i cząber. Aromatyczne właściwości

Garniec Magalie
Pulpety drobiowe ze słonecznikiem w sosie pomidorowym. 254

Wyśmienite pulpety ze słonecznikiem w pomidorowym sosie .U mnie z makaronem , ale można je podać z czym lubicie najbardziej. Składniki : 500 g mięsa z kurczaka 1 jajko 100 g słonecznika ,podprażonego na suchej patelni sól ,pieprz ,ulubione przyprawy cebula ,pokroić ,zeszklić na rumiano na patelni bułka tarta Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dobrze wymieszać . Bułki dodajemy tyle ,aby masa(...)była za luźna i dało się z niej formować pulpety .Mięso wcześniej mielimy ,lub jeśli nie macie maszynki można je bardzo drobno pokroić nożem , co ja zrobiłam.Formujemy pulpety i obsmażamy ze wszystkich stron na złoto ,następnie przekładamy do pomidorowego sosu i dusimy jeszcze 15 minut na małym ogniu . Sos pomidorowy: puszka pomidorów 400 g 50 g koncentratu pomidorowego mała

Ladylaura.
Gołąbki z młodej kapusty 226

Składniki: 1 młoda kapusta (jeśli jest duża, lub 2 średnie) 1 kg mięsa mielonego 400g białego ryżu sól pieprz słodka czerwona papryka 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 litry bulionu warzywnego 2 łyżki mąki + 1/2 szklanki zimnej wody Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotować na sypko. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. 2. Mięso doprawić solą, pieprzem i papryką. Dodać ryż i wymieszać

A Ty Smakuj Mnie
Makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowo-serowym 373

pieprz, zioła prowansalskie WYKONANIE Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do głębokiego talerza lub miski, polać oliwą i przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, po czym wymieszać. Mięso przysmażyć na rozgrzanej patelni. W głębokiej patelni rozpuścić masło, dodać odmrożony szpinak, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć jakiś czas żeby odparował nadmiar wody. Następnie(...)wymieszać i zostawić na wolnym ogniu 5 minut. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju (ilość minut podana na opakowaniu). Gotowy odcedzić z wody. Do szpinaku dodać mięso, wymieszać. Nakładać na talerz makaron, polać sosem szpinakowym i posypać startym serem

Passions hobbies life
Grillowany filet w ziołach śródziemnomorskich 272

www.kamis.pl/produkty/grill/grill/grill-srodziemnomorski.aspx#sthash.0zW5asYu.dpuf Sól, czosnek, gorczyca biała, bazylia - 6%, kolendra, pieprz czarny, cukier, oregano - 6%, cebula, cząber, tymianek - 4,5%, rozmaryn, majeranek. - See more at: http://www.kamis.pl/produkty/grill/grill/grill-srodziemnomorski.aspx#sthash.0zW5asYu.dpuf Przygotowanie: Mięso kroimy na kotlety. Ponieważ miały to być zwykłe kotlety z patelni - Mama je lekko rozbiła, co wcale nie okazało się złym pomysłem. Nasoliła, oprószyła pieprzem i wstawiła do lodówki. Kiedy(...)strony wystarczy. Tak przyrządzone kotleciki wychodzą soczyste i kruche. Mieszanka przypraw bardzo delikatna - lekko ziołowa i orzeźwiająca. Zgodnie z zapewnieniami producenta nie zawiera glutaminianu sodu. Idealny sposób na przyrządzenie mięsa z grilla dla dzieci i osób nie nielubiących wyraźnych, ostrych smaków. Wprawdzie sami też bardzo łatwo możemy taką mieszankę skomponować. Pewne jest to, że takie kotleciki były na pewno zdrowsze

Kuchnia po mojemu
Grillowana kanapka z pieczonym kurczakiem - domowy fast food 276

przykład kawałki piersi. Jeśli nie zjemy tego od razu, to najczęściej ląduje w lodówce, a potem przekładane jest z kąta w kąt, aż do wyrzucenia. A można pozostałe mięso użyć do przygotowania pysznej gorącej kanapki. Nie trzeba udziwnionych dodatków, gwarantuję, ze każdy z Was znajdzie co potrzeba w swojej lodówce :) Składniki: pierś z pieczonego kurczaka , 4 kromki chleba tostowego - najlepiej(...)opcjonalnie ketchup. Pierś pokroić na plastry. Chleb krótko opiec na patelni grillowej lub na ruszcie. Majonez wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Chleb przesmarować czosnkowym majonezem, na niego ułożyć mięso. Na mięsie dowolne dodatki - ja ułożyłam plastry pomidora i posiekaną dymkę ze szczypiorem. Całość przykryć drugą kromką posmarowanego majonezem chleba. Jeśli ktoś lubi może tez dodać ketchup. Taka kanapka może

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pomarańczowa pierś z kurczaka pod kruszonką. 281

Lubicie połączenia mięsno - owocowe ? Jeżeli tak to ten przepis jest właśnie dla Was . Pierś z kurczaka jest bardzo soczysta a zastosowana w przepisie kruszonka nadaje mięsu aromatycznej chrupkości. Składniki( 4 porcje ): pierś z kurczaka - 1szt czosnek - 1ząbek sok z połowy pomarańczy sok z połowy limonki oliwa - 4łyżki sól , pieprz Składniki na " kruszonkę ": bułka tarta - 4łyżki oliwa - 3łyżki czosnek - 1ząbek świeża(...)połowy pomarańczy , drobno pokrojoną papryczkę chili , tarty parmezan. Całość solimy , pieprzymy , dodajemy oliwy i dokładnie mieszamy. Filety z piersi kurczaka wyciągamy z marynaty i układamy w naczyniu żaroodpornym. Mięso dokładnie pokrywamy " kruszonką ". Pieczemy w temperaturze 200stopni przez 20-25 minut. SMACZNEGO

Bazylia kontra Rozmaryn
Domowa wędlinka z kurczaka 245

Polecam! Składniki: 2 piersi z kurczaka  jajko 250 g pieczarek natka pietruszki przyprawy (sól, pieprz) Pieczarki podsmażamy na patelni. P iersi z kurczaka mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy surowe jajko i przyprawiamy. Mięso dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy posiekaną natkę pietruszki, do drugiej części dodajemy podsmażone pieczarki. Ja z takiej ilości przygotowałam dwie duże roladki

NA MOIM TALERZU
Kurczak w sosie curry 297

Składniki: -podwójny filet z piersi kurczaka -czerwona papryka -cebula -por -garść orzeszków ziemnych -przyprawa do mięs, słodka papryka, sól, curry -olej -ok. 1/2 l wody - łyżka mąki kukurydzianej Mięso kroimy w dość dużą kostkę. Przyprawiamy przyprawą do mięs, słodką papryką i oczywiście curry. Kroimy pora, cebulę i paprykę, Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy orzeszki i smażymy(...)minutę. Dokładamy mięso i podsmażamy. Dodajemy warzywa i smażymy ok. 3 minuty. Dolewamy wodę wymieszaną z mąką kukurydzianą i smażymy wszystko do zgęstnienia sosu. Doprawiamy do smaku. Idealny do ryżu, makaronu lub kaszy. Smacznego

Maminek kulinarny
SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM, PAPAJĄ I AWOKADO 216

awokado 1/2 papai 1/2 strąka czerwonej papryki 1 młoda dymka pestki dyni (uprażone) oliwa sok z cytryny  1 łyżeczka miodu sól  pieprz kolorowy A jak to zrobić: Mięso umyć, oczyścić z błonek i zamarynować w occie, sosie sojowym i pieprzu. Odstawić na 1-2 godziny. Gdy mięso się zamarynuje, grillować je na tradycyjnym grillu, ale równie dobrze można

Kuchnia w opałach
Kotlety mielone 358

Przepis pochodzi z książeczki "Proste  i wykwintne dania z mielonego" z serii Lubię gotować ..znaleziony tutaj. 40 dag mięsa mielonego  20 dag wędzonego boczku 1 jajko 1 czerstwa bułka 1/2 szkl. mleka  1 cebula 1 łyżka masła sól i pieprz       Cebulę posiekać i usmażyć na łyżce masła.Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć .Zemleć razem(...)boczkiem pokrojonym w kostkę i połączyć z mięsem mielonym i jajkiem, dodać cebulę. Przyprawić solą i pieprzem, pamiętając żeby nie przesolić, bo boczek jest słony. Starannie wyrobić. Jeżeli masa byłaby zbyt rzadka, dosypać bułki tartej. Formować kotleciki, panierować w bułce tartej [ niekoniecznie]  i smażyć na oleju z obu stron na rumiano

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania