mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:492/774)

Kurczak pieczony w aromatycznej marynacie 148

przygotowaliśmy przepyszną, aromatyczną marynatę. Składniki 4 średniej wielkości ćwiartki z kurczaka 100 ml oliwy z oliwek 1/2 czerwonej papryki 1 ząbek czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1/2  łyżeczki chili w proszku 1 łyżka brązowego cukru sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy marynatę: Oliwę, sos, przeciśnięty

R'n'G Kitchen
FLACZKI Z PIERSI KURCZAKA 245

sól pieprz Sposób wykonania: Wodę doprowadź do wrzenia, dodaj do niej piersi kurczaka pokrojone w paseczki, marchew i seler. Gotuj 20 minut. Warzywa wyjmij, ostudź, pokrój w cienkie paski. Dodaj je do garnka. Zupę dopraw do smaku vegetą, przyprawą do flaków, solą, pieprzem i majerankiem. Gotuj aż mięso będzie miękkie. Na 10 minut przed końcem gotowania w rondelku rozpuść masło

Przepisy kulinarne babci Antoniny
potrawka z kurczaka z warzywami... 170

potraw w płynie - do smaku, koperek 1/2 pęczka podudzia kurczaka filety pokroić na kawałki, obsypać mąką kukurydzianą i na gorącym oleju zrumienić marchew, papryki, cebulę, czosnek w rozdrabniaczu utrzeć na tarczy do warzyw pieczarki w rozdrabniaczu utrzeć na tarczy do warzyw wszystko dodać do mięsa, wsypać kucharka i podsmażać z 10 minut co jakiś czas mieszając, wlać wodę

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki z kurkami, serem i pietruszką 233

płaty (jak na schabowe). Każdy płat rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Kurki oczyszczamy i myjemy. Cebulę kroimy w kosteczkę, szklimy na rozgrzanej patelni. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy kurki, dusimy do miękkości. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach, pietruszkę siekamy. Na każdym płacie mięsa rozkładamy cebulę z kurkami, natkę pietruszki i ser. Wszystko zwijamy w ciasną

VioletoweKucharzenie
PIERŚ Z KURCZAKA NA ZIELONYM 188

natrzeć nimi pokrojoną na mniejsze kawałki pierś. Tak przygotowanego kurczaka poddusić podlewając wodą na patelni. Brokuł, czosnek i startą cukinię poddusić tylko na wodzie do miękkości i wygotowania całej wody. Przyprawić dowolnie (ja dałam tylko sól i pieprz oraz podlewałam trochę wodą od duszenia mięsa). Zdjąć z ognia i dodać jogurt

Vroblewska-fitlife
Aksamitny pasztet z drobiową wątróbką 176

ząbek czosnku 1 łyżeczka mielonej gorczycy białej Łopatkę i udka od kurczaka , myjemy i wkładamy razem do brytfanki , dodajemy cebulę i marchew ( można w całości – byle obrane ) , solimy do smaku . Dusimy pod przykryciem , w razie potrzeby dolewając szklankę wody ,żeby się nie przypalało , tak długo ,aż mięso będzie miękkie i rozpadające . Odstawiamy do wystygnięcia . Wątróbkę podsmażamy na patelni , dosłownie

Ogrodnik w podróży
Piersi kurczaka pieczone w ziołach 236

kompotu z naszych polskich jabłek i gruszek z dodatkiem suszonej żurawiny. Piersi kurczaka pieczone w ziołach Składniki: -dwie piersi -suszone oregano -suszone chili -suszone pomidory -czosnek granulowany -sól -pieprz -olej Umyte piersi osuszmy ręcznikiem papierowym. Wierzchnią część piersi przecinamy w kilku miejscach żeby przyprawy weszły w głąb mięsa.  Na patelni rozgrzewamy olej podsmażamy pierś najpierw stroną wierzchnią do zrumienienia

Kulinarne przemyslenia
Szybkie azjatyckie danie z kurczakiem i makaronem 264

papryka w proszku - czosnek granulowany - sól, pieprz - opcjonalnie: sos chilli Zaczynamy od kurczaka, którego myjemy, oczyszczamy, kroimy w niewielką kostkę i marynujemy. Co do marynaty? Łyżka czosnku, dwie łyżki słodkiej i 1/3 łyżeczki ostrej papryki, trochę pieprzu i sporo sosu sojowego - tyle, by nasze przyprawy dokładnie oblepiały mięso, ja lałam na oko, ale wyszło tego ok. 3 łyżek, może nawet

Kulinarne zapędy Kokosa
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami 242

wierzch się przyrumieni. W międzyczasie paprykę pokroić w drobną kostkę. Pierś kurczaka pokroić w nieduże cienkie plastry. Lekko rozbić i oprószyć słodką papryką, majerankiem i czosnkiem granulowanym. Gdy ciasto serowe się zarumieni wystawić razem z papierem z piekarnika i chwilę przestudzić. Następnie rozłożyć na nim plastry mięsa, pokrojoną paprykę i podsmażone pieczarki. Potem ciasto serowe zwinąć ściśle w roladę

Monia miesza i gotuje
Szynka drobiowo-wieprzowa. 136

szukam nowego smaku!Dziś szynka drobiowo-wieprzowa. SKŁADNIKI: 30 dag. filetu z kurczaka 70 dag. szynki wieprzowej 40 ml. gorącej wody 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka soli peklowej po łyżeczce: suszony lubczyk, majeranek, zioła prowansalskie roztarte w moździerzu 1/3 łyżeczki pieprzu grubo mielonego 2 ząbki czosnku WYKONANIE: mięso kroimy w małą kostkę, dodajemy sól-wyrabiamy 20 min., zamykamy szczelnie

Kuchnia Beaty
Kurczak w sosie kokosowo-brokułowym 148

Składniki filet z udka kurczaka, 500g brokuł, 200g cebula, 1 sztuka czosnek, 2-3 ząbki bulion drobiowy, 300ml mleczko kokosowe, 160g skrobia kukurydziana, 2 łyżeczki sól, pieprz bazylia świeża, 5-7 listków Przygotowanie Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy opłukane mięso, dodajemy czosnek pokrojony w plasterki i cebulę w pióra. Smażymy 10 minut, aż mięso się przyrumieni. Zalewamy filety gorącym bulionem

Gotowanie moimi oczami
rolada drobiowa z jajecznicą i szpinakiem 223

podzielna. Wystarczy dla sporej gromadki.  Składniki: 700 g fileta z kurczaka 150 g mrożonego szpinaku mały trójkącik serka topionego 2 łyżki masła 5 jajek ząbek czosnku sól, pieprz słodka i ostra papryka łyżka oleju Filety pokroić na plastry, lekko rozbić tak aby nie zrobić dziur. Mięso ułożyć na folii spożywczej lub aluminiowej na kształt prostokąta, zakładając kawałki jeden

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kurczak duszony z warzywami w sosie pomidorowym 168

płaska łyżka mąki ziemniaczanej sól pieprz 2 łyżki oleju Przygotowanie: Kurczaka umyć i osuszyć. Obsmażyć z obu stron na złoty kolor.  Paprykę i cukinię pokroić w gruba kostkę, marchewkę na plasterki, a pieczarki w półtalarki. Czosnek i cebulę posiekać. Zeszklić. Pieczarki przesmażyć.   Dodać do podsmażonego mięsa.  Następnie dodać marchewkę, cukinię i pomidory w puszce wraz z bulionem

Fabryka pomysłów
Devolay z piersi kurczaka. 237

żółty, natka pietruszki, bułka tarta, sól, pieprz. Przygotowanie: Piersi z kurczaka przeciąć wzdłuż, rozbić. Posolić, popieprzyć. Położyć po małej kostce masła i sera żółtego, posypać posiekaną natką pietruszki.   Zawinąć. Jajka w talerzu roztrzepać, dodać troszkę soli i pieprzu. Na osobnym talerzu przygotować bułkę tartą. Zawinięte mięso maczamy w jajku i bułce tartej, ja tą czynność powtarzam dwa razy

W kuchni u Moniki
Makaron w sosie brokułowym z kurczakiem 136

opakowanie makaronu grubego, ½ litra śmietany, 1 brokuł, 1 podwójny filet z kurczaka, ½ szklanki białego wina wytrawnego, olej do smażenia, sól do smaku, cukier do smaku. Wykonanie: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu, a brokuł ugotować do miękkości w osolonej wodzie razem z cukrem lecz nie rozgotować. Mięso opłukać, pokroić w kostkę i usmażyć złociście na oleju, w między czasie podlewając

Tradycyjna Kuchnia
"Danie inspirowane podróżą" - podsumowanie akcji 236

domowym zaciszu ;) Pljeskavica z bloga Teoria smaków; nie przepadam za mięsem mielonym, ale kupiłeś mnie Jarku dodatkiem oscypka,który uwielbiam :) A oto pozostałe dołączone przepisy: Sałatka z kalafiorem i tuńczykiem Camembert w sosie malinowym z salsą pomidorową Najłatwiejszy sposób na kukurydzę Fasolka szparagowa do obiadu Kurczak w śmietanie Pomidorowe pomysły na czerstwy chleb Papryki faszerowane warzywami i amarantusem Tortilla patatas

Weekendy w domu i ogrodzie
Rosół na niedzielę i nie tylko :) 410

przyjaciółki, która miała  około 5-6 litrowy. Składniki: 3 podudzia kurczaka ok 250g wołowiny 4-5 marchewek ( ja lubię marchewkę z rosołu więc dodaję jej dużo) 3 pietruszki 1 mały seler 1/2 pora 1 cebula natka pietruszki  kilka liści selera sól czarny świeżo mielony pieprz Mięso dokładnie umyć i włożyć do zimnej wody.  Gotować na wolnym ogniu

Jemy Pijemy
Prawdziwe zimne nóżki - galert, studzienina 269

potem przed podaniem kroiło na trójkątne części. Niewiele w nich było mięsa bo nie w tym tkwi ich urok. Nie dodawano też warzyw - żadnych marchewek czy groszku a już na pewno nie jajek zatopionych w galarecie. Te składniki były zarezerwowane do galaretki jarzynowej , bezmięsnej albo z kurczakiem. Zimne nóżki to zimne nóżki i nic nie ma prawa pętać się

Smaczna Pyza
Zapiekane piersi z kurczaka w śmietanie 628

piersi z kurczaka w śmietanie. Składniki (dla 4 osób): - 1 pierś z kurczaka - 1/2 l śmietany 30% (nie innej, bo nie wyjdzie!) - 2 Francuskie zupy cebulowe z Knorra (nie inna, bo nie wyjdzie!) Wykonanie: Umytą pierś kroimy w dowolnie, paski lub kostkę. Śmietanę mieszamy z zupą cebulową. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy powstałym sosem śmietanowym, żeby niemal przykryło piersi

Tanio szybko zdrowo
Szaszłyki 120

pieprzu granulowanego i czosnku z dodatkiem tymianku i oliwy) Piersi z kurczaka ok 300-400 g ( w marynacie z mielonej ostrej papryki, majeranku i oliwy z oliwek) Krewetki gotowane bądź surowe ( ewentualnie namaczamy w cytrynie) Papryka ok 3 sztuk ( ćwiartki) Cebula ok 3-4 sztuki ( ćwiartki) Mięso kroimy na kawałki w kształcie kwadratów. Kolejność nabijana

ClauditteMissCooking
Kurczak w sosie pomarańczowym 251

Składniki:  - pierś z kurczaka - 1 sztuka  - ryż brązowy - 1 woreczek  - pomarańcze - 2 sztuki  - papryka czerwona - 1 sztuka - ananas - 5 plastrów - cebula - 1 sztuka  - czosnek - 2 ząbki  - oliwa - 1 łyżka  - szczypiorek  - ostra papryka - curry  - kurkuma  - pieprz, sól    Sposób przygotowania:    Mięso pokroić w kostkę. Łyżkę oliwy wymieszać

Fit-amina
GRILLOWANA PIERŚ Z KURCZAKA 144

też było smacznie. Ps. uciekam do pracy. SKŁADNIKI: 3 piersi z kurczaka sos sojowy ocet balsamiczny pieprz A jak to zrobić: Piersi umyć i oczyścić z błonek. Jeśli są duże to pokroić na mniejsze kawałki. Z sosu sojowego, octu i pieprzu przygotować marynatę. Przełożyć do niej mięso i dobrze  wymieszać. Odstawić do lodówki na minimum 2-3 godziny, najlepiej

Kuchnia w opałach
WARSTWOWA SAŁATKA Z KURCZAKIEM 3217

Składniki:pół dużej kapusty pekińskiej lub jedna mała filet z kurczakamała puszka kukurydzy (bonduelle takie małe robi :)4 ogórki konserwowe1 marchewka (dla nadania koloru między

Walijskie Pichcenie
Barszcz ukraiński dla alergika 208

świeże: 3 buraki, 2 marchewki, fasolka szparagowa) filet z kurczaka lub indyka      około 200 g czosnek (niekoniecznie) 2 ząbki liść laurowy majeranek świeży koperek kleik ryżowy (lub mąka ryżowa) 5 łyżek (2 łyżeczki) sinlac lub mleko sojowe sok z buraków, sok jabłkowy sól Przygotowanie: Mięso wypłukać, ugotować  osolonej wodzie (najszybciej w garnku ciśnieniowym). Wywar wylać, mięso

głodny alergik
Sałatka gyros 1548

opaksól i pieprztłuszcz PRZYGOTOWANIE:Filety z piersi kurczaka, pokroić w grubsze paski, przełożyć na patelnię, usmażyć na tłuszczu , dobrze obsypując przyprawą gyros usmażyć na złoty kolor.  Ogórki pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Sałatkę układać warstwami. Dno salaterki wyłożyć połową mięsa, polać mięso keczupem i majonezem. Następnie ułożyć połowę pokrojonych ogórków

Kuchnia Danusi
Roladki z ogórkiem i serem 178

odsłonie Roladki z ogórkiem i serem  SKŁADNIKI: filety z piersi kurczaka- 1 szt podwójna ogórek zielony - 2 szt ser bałkański- 40 g sól i pieprz jajko -2 szt mąka -2 łyżki bułka tarta do obtoczenia tłuszcz do smażenia  PRZYGOTOWANIE: Filety umyć, osączyć, rozbić tłuczkiem do mięsa. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ogórki obrać, pokroić w cieniutkie plasterki

Kuchnia Danusi
Warstwowa sałatka gyros 348

gyros-0,5 opaksól i pieprzolej RAPSO do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Filety z piersi kurczaka,pokroić w grubsze paski,przełożyć na patelnię,podlać olejem i usmażyć dobrze obsypując przyprawą gyros na złoty kolor. Ogórki pokroić w kostkę. Cebulę obrać,pokroić w plasterki. Sałatkę układać warstwami. Dno salaterki wyłożyć połową mięsa,polać mięso keczupem i majonezem. Następnie ułożyć połowę pokrojonych ogórków,cebulę

Kuchnia Danusi
Kotlety pożarskie 310

Składniki na trzy porcje.  Składniki:500 g mielonej piersi z kurczaka1 żółtko1 czerstwa bułka namoczona w mleku2 łyżki masła1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzuBułka

Emcia Pichci
Pieczony filet z indyka 162

Odstawić na 2 godziny. Wyjąć i osuszyć. Składniki marynaty wymieszać. Natrzeć nią mięso. Zawinąć w folię do pieczenia i schłodzić godzinę. Piec  45 minut w temperaturze 220oC. Folię rozciąć i rozchylić. Piec jeszcze 10 minut. Uwaga – sprawdzona rada 1) do potrawy pasuje również filet z kurczaka Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku

Świat Smaku
S... Szpinak&Szparagi! 194

Szpinak często kojarzy się z daniami jednogarnkowymi i makaronem, który jest przez niego oplatany. Ja uwielbiam go jeść ot tak i sama decydować, czy chcę go skosztować z mięsem, czy bez ;)  Niesamowity jest fakt, jak nasze smaki potrafią się zmienić! Pamiętam, jak w dzieciństwie szykowany przez mamę szpinak, lądował po kryjomu w garnku. Dziś nie wyobrażam sobie życia(...)Zapraszam Was na pyszny obiad, który jest doskonałym daniem zarówno po treningu, jak i ciekawą i ładnie prezentującą się potrawą na kolacje. Składniki na 2 osoby: 2x pierś z kurczaka opakowanie szpinaku jogurt naturalny* 1 x mozarella saszetka (?) ryżu  sól/pieprz/ ząbek czosnku/papryka/imbir 2 łyżki masła  łyżka oliwy z oliwek 6 x szparagi ze słoika *można zastąpić śmietaną

Kitchens Alphabet
Multicooker Redmond RMC-280E, zupa krem z kurczaka i kurczak faszerowany suszonymi pomidorami 211

parze? Wkładacie kurczaka, wybieracie opcję „para”, potem opcję „kurczak” i o nic więcej się nie martwicie. Nic nie trzeba pilnować. Maszyna sama was poinformuje (sygnałem dźwiękowym), gdy obiad będzie gotowy. Programy automatyczne: "STEAM/COOK" (5 podprogramów dla danego rodzaju produktu) - przeznaczony jest do gotowania różnych produktów na parze: warzyw, ryb, mięsa, owoców morza, ryb, drobiu i innych. "SOUP/BEANS" - przeznaczony jest(...)innych dań z ryżu i kasz, przygotowywania garnirunków. "BAKE" - do pieczenia biszkoptów, zapiekanek, przygotowywania wypieków z ciasta drożdżowego i francuskiego. "FRY" (5 podprogramów dla danego rodzaju produktu) - do smażenia mięsa, warzyw, drobiu, ryb, owoców morza. "RICE/GRAIN" - do gotowania kasz na sypko, przygotowywania różnorodnych garnirunków. "PASTA/RAVIOLI" - program przeznaczony do gotowania makaronu, parówek i innych półfabrykatów. "HOMEMADE BREAD" - przeznaczony jest do wypiekania

Marder&Marder Manufacture