konserwowych -kapusta pekińska -przyprawa gyros -majonez, keczup -olej do smażenia Przygotowanie Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Pokroić na małe podłużne kawałki. Obsypać przyprawą do gyrosa. Obsmażyć na odrobinie oleju. Ostudzić. Cebulę, paprykę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odsączyć. Kapustą pekińską poszatkować. Warstwami układać: mięso, majonez z keczupem, cebulę, ogórki, kukurydzę, paprykę, majonez z keczupem, kapustę pekińską. Smacznego
Zielona Kuchniaświąt i nie tylko.A takie zrobione z różnego mięsa drobiowego jest przepyszne.Kawałki mięsa z galaretką z cytryną komponują się wyśmienicie .Może kogoś zachęci mój sprawdzony od lat przepis.. 🙂 Składniki: 2 szyje z indyka 1 udziec z indyka 1 szyja z kaczki 4 pałki z kurczaka
Ugotujmy CośBakłażany nadziane pomidorami i mozzarellą ciekawie prezentują się w postaci kolorowego wachlarza. Można je podać jako dodatek np. do pieczonego kurczaka czy kotleta lub po prostu
Monia miesza i gotujeoglądanych przepisów na dania główne: 1. Kluski na parze – pampuchy 2. Chinkali z mięsem 3. Leniwe 4. Makaron z brokułami i sosem serowym 5. Spaghetti bolognese Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na dodatki: 1. Sałatka z brokułami, kukurydzą i jajkiem 2. Kuleczki ziemniaczane 3. Sałatka z kurczakiem z sosem miodowo-musztardowym 4. Sałatka na grilla 5. Sałatka z kapusty pekińskiej
PatiGotujePyszny Makaron Chow Mein ze szpinakiem i kurczakiem. Robi się szybko i smakuje rewelacyjnie. Polecam każdemu . Kto nie jadł jeszcze makaronu CHOW MEIN musi spróbować:) SKŁADNIKI: 🍜200 g Makaronu Chow Mein 🍜250 ml pomidorów w kawałkach z puszki 🍜500 m mięsa mielonego z indyka 🍜2 garście szpinaku 🍜Sól i pieprz do smaku 🍜2 łyżki natki pietruszki 🍜1 łyżka czosnku
Gotowanie Patkimielona, do smaku (pieprz czarny, chili, kolendra, gorczyca biała, czosnek). Przygotowanie: Filet z kurczaka, oczyszczamy, myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem i kroimy w średniej wielkości kostkę. Cebulę kroimy w prążki, cukinię na połowę, a następnie na plasterki, kalafiora dzielimy na małe różyczki. W woku rozgrzewamy oleje, dodajemy mięso i lekko podsmażamy. Następnie dodajemy cebulkę, kalafiora i cukinię, całość smażymy, często mieszając
Moniki SmakołykiTłuszcz odlewamy na potem ...będzie na sos lub do zupy... kurczaka porcjujemy i serwujemy :) Jeśli okaże się, że zjedliśmy tylko skrzydełka i udka, to z piersi możemy jeszcze coś przygotować. Robimy ciasto naleśnikowe, smażymy blade placki do odsmażenia. Po upieczeniu nakładamy szpinak, ser, mięso... i zawijamy. Na kolację odgrzewamy krótko na gorącej patelni z dwóch stron
chleba naszegogroszek konserwowy znacznie częściej, dodawałam go do zupy, szybkich sałatek, do dań z kurczakiem, potem do dań z makaronem. I tak moja miłość do zielonego groszku rosła, rosła z każdym posiłkiem. Bo groszek to też świetne źródło białka, a ja z tych co nie muszą jeść mięsa, zdecydowanie wolę zieleninę na talerzu. Potem gdy zaczęłam chodzić do pracy, zaczęłam
SMYKWKUCHNItheme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: podwójny filet z kurczaka puszka kukurydzy puszka ananasów 2 woreczki ryżu opakowanie przyprawy curry ½ cebuli czerwonej 1/2 czerwonej papryki majonez sól, pieprz Ryż ugotować, wystudzić. Fileta umyć, pokroić w niedużą kostkę, posypać curry i wgnieść w mięso ręką. Odstawić na kilka minut. Mięso usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor
kulinarnyswiatdomiPolecam! Kurczak w kremowym sosie ziołowym Składniki na 4 porcje: 2 piersi z kurczaka 1,5 szklanki bulionu warzywnego 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub śmietany 2 łyżeczki mąki pszennej 2 łyżeczki masła przyprawy: sól, pieprz po łyżce posiekanej świeżej szałwii, natki pietruszki i oregano Wykonanie: Mięso kroimy na cieńsze plastry, oprószamy solą i pieprzem i obsmażamy z obu stron
Smak mojej kuchniOczywiście jest to nie prawda ! Rosół robi się bardzo łatwo. Składniki: korpus kurczaka, ewentualnie porcja rosołowa Włoszczyzna (marchewka, seler, por, pietruszka, cebula) Przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy, pieprz) Woda Przygotowanie: Do garnka wlewamy tyle wody ile chcemy mieć rosołu. Wrzucamy pokrojone warzywa, podpieczoną cebulkę oraz mięso - gotujemy do czasu, aż na wierzchu pojawią się tzw. "szumowiny". Zbieramy je dokładnie
My World by Dagmara Rekryżem lub w innym towarzystwie. Składniki: 400 g filetów z kurczaka 2 sztuki cebuli 2 sztuki papryki czerwona i żółta 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 puszka pomidorów bez skórki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki tymianek, pieprz, sól, papryka do smaku Przygotowanie: Mięso kroimy w kostkę. Cebule i czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę
Życie zaczyna się w kuchniwody Do dekoracji: -groszek konserwowy -jajka ugotowane na twardo Kurczaka porcjujemy. Wkładamy do głębokiego garnka. Dodajemy oczyszczone warzywa w całości. Zalewamy zimną wodą - 2,5 l. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i obrany czosnek. Gotujemy na bardzo wolnym ogniu około godzinę. Miękkie mięso i warzywa wyciągamy z wywaru. Cały wywar przecedzamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Ma być intensywny w smaku
Kulinarne przemysleniaRoladki lekkie z kwaskowym sosem cytrynowym i słodkim pomidorem suszonym. Polecam na szybki obiad dla rodziny lub gości. 1 pierś z kurczaka 1 oscypek 8 pomidorów
wesoła kuchniałyżki jogurtu naturalnego -puszka ananasa -sól, pieprz, papryka chili Przygotowanie: Pierś z kurczaka należy umyć, sprawdzić czy nie ma w niej pozostałości kości, czy też nieapetycznego tłuszczu a następnie wrzucić do gotującej się wody. Do wody należy także dosypać płaską łyżeczkę przyprawy curry, tak aby mięso przeszło nią podczas gotowania. Po około 15-20 minutach ( w zależności od grubości mięsa
Tanie przepisy studenckiejabłkiem i bekonem Szwedzka kanapka z krewetkami Tradycyjna zapiekanka z pieczarkami Sałatka z kurczaka z dynią Sałatka porowa z jajkiem i rodzynkami Sałatka z bobu z buraczkiem i fetą Sałatka z łososiem i granatem Roladki z bakłażana faszerowane serem feta Mus szparagowy z krewetkami Pieczarki faszerowane mięsem krabowym Tradycyjny hummus Pasta pieczarkowa ze szczypiorkiem Węgierska zupa gulaszowa Curry z wołowiny
Codzienne Gotowaniezalewie octowej. Przepis: kliknij po przepis Naleśniki z mięsem mielonym. To jeden z przepisów, do którego naprawdę często zaglądacie od kiedy tylko pojawił się na blogu. Przepis: kliknij po przepis Mini pieczarki w cieście naleśnikowym. Przepis: kliknij po przepis Pierś z kurczaka w zalewie octowej. Przepis: kliknij po przepis. Czerwona kapusta w słoikach
W kuchni u Monikimiodowo-cytrynowego. 30 minut i danie gotowe :) Składniki: 4 filety z piersi kurczaka (ok. 250 g każdy) 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka ciemnego sosu sojowego (można spokojnie pominąć) 1 łyżka startej na drobnej tarce skórki cytryny 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz Z mięsa odkroić widoczny tłuszcz i osuszyć ręcznikiem papierowym. Jeśli obawiamy się, że piersi się
Szczęśliwa kuchniaszkl wina 1 cebula kawałek pora ok 10 cm 1 udko z kurczaka 100 g dzikiego ogórka sól pieprz 2 ząbki czosnku oregano hyzop bazylia lubczyk suszona papryka tłuszcz do smażenia natka pietruszki koperek pomidorki cocktailowe Do rondla kroimy cebulę i pora, przysmażamy, dodajemy pokrojone mięso z udka, przysmażamy ponownie, następnie dodajemy ryż i smażymy aż zacznie się szklić, podlewamy
Gotowanie jest łatwenową gotować od zagotowania 15 minut odsączyć na sicie 3. • Piersi z kurczaka pokroić w paski dodać kostkę rosołową, sól,pieprz i starty na drobnej tarce czosnek.Odłożyć do marynowania na ok 1 godzinę 4. • Na patelni rozpuścić 2 łyżki masła ,podsmażyć zamarynowane piersi wyjąć mięso i zmielić w maszynce. • Na tą samą patelnię nie myć jej dać cebulę
W królestwie smaków Beatypostanowiłam przygotować kurczaka właśnie w ten sposób. Składniki: 1 kg pałek z kurczaka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki mleko kokosowe (400 ml) garść orzeszków ziemnych niesolonych 2 łyżki czerwonej pasty curry sól, pieprz słodka papryka imbir mielony tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Mięso posypujemy z każdej strony solą, pieprzem i słodką papryką. Smażymy
Pobite gary Barbarydobierzecie proporcje przypraw. Nie ma takiej opcji. Potrzebujemy: 700 g części z kurczaka, najlepiej skrzydełka/ nóżki 3 l wody 0.5 kg pieczarek 4 łyżeczki "kostki rosołowej" (bądź więcej, zależy od Waszych kubków smakowych, na początku lepiej dać mniej) 2 garście makaronu Do zimnej wody wkładamy mięso i gotujemy, od momentu zagotowania przez około pół godziny. Po tym czasie wyjmujemy
MamaOskarkanich ocet, miód i rozmaryn. Wymieszać i pozostawić na 1/2 godziny. Piersi kurczaka umyć, oczyścić i naciąć w nich z boku głębokie kieszonki (użyć bardzo ostrego noża). Orzechy połamać na mniejsze kawałki i wymieszać ze śliwkami. Napełnić równomiernie masą kieszonki w piersiach. Naciągnąć delikatnie brzegi mięsa, tak by dokładnie zamknąć szczelinę. Można delikatnie oprószyć solą jeśli nasza szynka nie jest
zadanie-gotowaniekosteczkę ser feta, sól i pieprz. Przygotowanym szpinakowym farszem smarujemy każdy płat kurczaka. Zwijamy w rulon na kształt roladki. Roladki układamy na środku ciasta francuskiego. Obsypujemy je serem, a na wierzchu dociskamy różyczki brokułu. Boki ciasta nacinamy w 3 cm paseczki. Przeplatamy je dociskając do mięsa (zaplatamy jak warkocz). Wierzch ciasta smarujemy rozmąconym jajkiem. Roladę układamy na papierze
VioletoweKucharzenieczasie kroimy warzywa :cebule w krążki,paprykę w paski i dokładamy do naszego kurczaka. Przez chwilę razem podsmażamy i przekładamy do piekarnika na 20 min w 200C Ważne by pozostawić troszkę świerzyw warzyw pożniej do dekoracji smarujemy placek sosem czosnkowym Po zapieczeniu wykładamy na placek nasze mięso Posypujemy Pietruszką,świerzymi warzywami i pomidorami Smacznego
Viola cooks with passionudka/ćwiartki z kurczaka 500g. piersi kurczaka 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 2 puszki pomidorów krojonych mąka żytnia pełnoziarnista sól, cukier, płatki czili, szczypta oregano, szczypta bazylii Z udek zdjąć skórę, a mięso oddzielić od kości. Całe mięso zmielić przez maszynkę, razem z cebulą i czosnkiem. Dodać jajko, bułkę tartą i szczyptę
Lubię to gotujędomową zacierką) • sól, pieprz • 2 łyżki mąki krupczatki Sposób przygotowania: 1. Z udek kurczaka, pora, selera i przypraw ugotować wywar. 2. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na dużych oczkach tarki. Dodać do wywaru. Gotować 15 minut. Dodać listek i ziele. 3. Miękkie udka wyjąć z wywaru, oddzielić mięso od kości. Mięso podzielone na małe kawałki z powrotem włożyć do wywaru
W mojej kuchnigrill elektryczny! Poszperałam w lodówce i na mój grill wrzuciłam kiełbaskę, piersi z kurczaka, boczek a nawet znalazłam kawałeczek schabu. Wszystko było bardzo smaczne.:) Schab i pierś przyprawiałam tak samo. Składniki: -pierś -schab -przyprawy (papryka słodka, majeranek, kucharek, ostra papryka) Sposób przygotowania: Piersi i schab myjemy. Mięso kroimy na plastry o grubości ok. 1cm. Przyprawiamy z obu stron i kładziemy
Magia jedzenia.Pierś z indyka na parze robię rzadziej od kurczaka, ale tak samo lubię :) Ostatnio zauważyłem, że coraz rzadziej dodaję ziemniaki do swoich obiadów czy nawet kasze czy ryż. Na początku bloga było dużo przepisów właśnie z ziemniakami, ostatnio najczęściej jest samo mięso z parowaru plus warzywa, ewentualnie surówka :) Ale oczywiście każde z moich dań możecie modyfikować pod siebie
Parowar FacetaGdy gotujemy rosół zostają nam czasami udka, wtedy najlepiej zjeść je w panierce, smażone na oleju. Chrupiące udka z kurczaka Składniki: - 2 udka
Kulinarne życieSkładniki: ćwiartka kurczaka 2 pietruszki 2 marchewki niewielki kawałek selera kawałek pora pół szklanki drobnej kaszy jęczmiennej listek laurowy ziarna ziela angielskiego ziarna pieprzu czarnego sól natka pietruszki około 3 litrów wody Sposób przygotowania: Umyte mięso wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy. Gdy wywar zacznie wrzeć, zdejmujemy z powierzchni szarą pianę i doprawiamy wywar przyprawami. Włoszczyznę obieramy
Qchnia po prostuKokosowe roladki z figami Składniki : filet z kurczaka - 1 podwójny figi suszone - 8 szt jajko - 1 szt mąka do obtaczania wiórki kokosowe do panierowania - KRESTO tłuszcz do smażenia sól i pieprz Przygotowanie : Filet podwójny przekroić na cztery kotlety, dobrze rozbić . Mięso oprószyć solą i pieprzem. Na każdym rozbitym filecie, ułożyć po 2 przekrojone suszony figi, zwinąć w roladki
Kuchnia Danusimyślał o bigosie...A po świętach było czyszczenie lodówki...zostało różnego rodzaju mięs, kurczaka , wędlin..gotowanych, pieczonych ..no i trza coś było z tym zrobić..no i zrobiłam bigos.. główka kapusty różne rodzaje mięs pieczonych, gotowanych, kiełbasa przyprawy wedle gustu koncentrat pomidorowy Kapustę pokroić.Pokrojone mięsa wymieszać z kapustą, dodać przyprawy i koncentrat .Wymieszać , przełożyć do wolnowaru, wlać trochę
Moje domowe kucharzeniełyżkę oliwy, dokładamy łyżkę masła i na dość dużym ogniu przesmażamy kawałki kurczaka, delikatnie je rumieniąc. Następnie na patelnię dodajemy ugotowaną na parze marchew, dokładamy dwie łyżki masła, nakrywamy przykrywką, zmniejszamy ogień i dusimy przez pięć minut. Teraz w oddzielnym garnku, możemy ugotować makaron . Do mięsa i marchewki dodajemy groszek, c ałość doprawiamy solą, oraz pieprzem ( wcześniej próbując
Miód i pieprzPożywna - bo zawiera mięso, lekka - za sprawą poszatkowanej kapusty. Jednym słowem bardzo smaczna sałatka, idealna na wszelkie imprezy. Jej zrobienie nie zabierze nam zbyt dużo czasu, co jest dodatkową zaletą. Składniki: 1 po dwójna pierś z kurczaka 4 ogórki konserwowe kilka konserwowych pieczarek 3 ugotowane jajka mała (200g) puszka kukurydzy mała kapusta pekińska sól pieprz słodka papryka majonez
Walijskie PichcenieSkładniki: 1 kg fileta z udźca kurczaka 1 jajko 1 cebula 2 łyżki kaszy manny pęczek natki pietruszki po szczypcie papryki mielonej ostrej tymianku kurkumy oregano sól i pieprz świeżo mielony 3 łyżki mąki kukurydzianej olej do smażenia Wykonanie: Mięso przepuszczamy przez maszynkę do mięsa o średnich oczkach. Do mięsa dodajemy roztrzepane jajko, obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, kaszę
kgwjanczewopaski. Podsmażamy ok. 5 minut często mieszając aż warzywa się zrumienią. Następnie dodajemy kurczaka pokrojonego w paski i smażymy kolejne 5 minut. Teraz dodajemy posiekany i rozgnieciony czosnek, paprykę w proszku oraz sól i smażymy kolejne 2 minuty. Wlewamy bulion, mieszamy, przykrywamy pokrywką i gotujemy aż mięso będzie gotowe. Na koniec dodajemy kwaśną śmietanę i mamy danie gotowe. Paprykarz możemy
Kuchenne WariacjeMięso drobiowe w japońskim wydaniu ? Dlaczego nie ! Składniki 1 duże udko ze skórą 1 mały por tłuszcz rośliny do smażenia sos : 150 ml sosu sojowego 6 łyżek cukru 25 ml sake Przygotowanie Udko kurczaka podzieliłem na równych 12 kawałków. Przygotowałem sos : wymieszałem sos sojowy , cukier i saki. Kawałki kurczaka zamarynowałem w sosie ok.3 godziny. Pora po umyciu pokroiłem
R'n'G Kitchengrysikową. Mniam! Zupa grysikowa Składniki: 2 marchewki, pietruszka, kawałek selera, udko z kurczaka, 3-4 łyżki kaszy manny, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy. Wykonanie: Warzywa i udko obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości. Do wywaru dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Kiedy warzywa i mięso będą już miękkie wyciągamy je a do bulionu dodajemy kaszę mannę. Kaszę mannę
paapilotkaazdrowy. składniki na 5-6 porcji 2 udka lub 1/2 kg skrzydełek z kurczaka włoszczyzna ( 2 marchewki , pietruszka, mały seler ) 100 g kaszy jęczmiennej 2 ząbki czosnku 1 cebula natka pietruszki 4 duże ziemniaki kilka ziaren ziela angielskiego 2 listki laurowe sól i pieprz przepis Umyte mięso zalewamy w garnku wodą około 1,5 litra , dodajemy przyprawy ( ziele angielskie, liść
Smakowite Daniamiodowo-cytrynowego. 30 minut i danie gotowe :) Składniki: 4 filety z piersi kurczaka (ok. 250 g każdy) 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka ciemnego sosu sojowego (można spokojnie pominąć) 1 łyżka startej na drobnej tarce skórki cytryny 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz Z mięsa odkroić widoczny tłuszcz i osuszyć ręcznikiem papierowym. Jeśli obawiamy się, że piersi się
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comtwardo. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Filet z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju z przyprawa gyros. Żółty ser ścieramy na dużych oczkach, przekładamy do miski. Jajka kroimy w kosteczkę dodajemy do sera. Następnie dodajemy odcedzoną kukurydze, podsmażone mięso, ugotowany makaron i odcedzone cebulki. Całość mieszamy. Przygotowujemy sos. Do miseczki przekładamy jogurt, dodajemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipiersi z kurczaka200 g jogurtu naturalnegook 30 krakersów1 ząbek czosnkusól,pieprzPierś kurczaka dowolnie pokroić, można na małe kawałki czy paseczki. Ja piersi rozkroiłam wzdłuż na cienkie płaty. Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku oraz odrobiną soli i pieprzu. Do jogurtu włożyć kawałki mięsa i dokładnie wymieszać aby jogurt pokrył dokładnie mięso. Odstawić do lodówki na minimum godzinkę
Monia miesza i gotujebardzo rozgrzewająca , ale i sycąca – śmiało może zastąpic dwudaniowy obiad! SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kurczaka oczyszczamy , kroimy w paseczki. Cebulę i czosnek siekamy. Papryczki kroimy w drobniutkie paseczki. W garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulkę , czosnek i papryczki. Chwilkę razem smażymy uważając , by czosnek się nie przypalił! Dodajemy mięso , chwilę podsmażamy i zalewamy ok. 800 ml wody. Dodajemy sól , pieprz , kurkumę
Ostra na Słodkokurczaka wraz z resztą marynaty. Smażymy, aż kurczak się zarumieni. Podsmażone warzywa i kurczaka przekładamy do większego garnka, Następnie dodajemy cukinię, bakłażana, pomidory z puszki oraz trawę cytrynową. Dusimy przez około 15 minut. W tym czasie gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu. Dodajemy do warzyw z mięsem mleko kokosowe, sok i skórkę z limonki, ananasa pokrojonego na mniejsze kawałki oraz
Mania Gotowaniapieprzu cayenne 85 g pędów bambusa po odsączeniu 2 łyżki oleju Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę, cebulę i czosnek posiekać. Podsmażyć na oleju. Dodać warzywa, smażyć do miękkości. Posolić, popieprzyć i doprawić sosem sojowym. Orzechy zblendować na papkę (uproszczone masło orzechowe). Dodać do warzyw i mięsa. Wymieszać. Zalać bulionem. Dusić chwilę do przejścia smaków. Doprawić cayenne. Mąkę ziemniaczaną
Fabryka pomysłówteraz patelnię grillową. Składniki: 0,5 kg piersi z indyka lub kurczaka 10 dag płatków migdałowych ,uprażonych 1 puszka fig w zalewie słodkiej sól patyczki Glazura. 100ml oliwy 1 ząbek czosnku 1 łyżka musztardy ostrej 1 łyżka miodu 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: Mięso pokroić w szerokie paski o grubości 1 cm i uformować w kształt owalnego
Kulinarny karnet Christopherabrudzenia rąk..i oczywiście mięsko szybciej się zamarynuje w takiej misce. pałki kurczaka miód Ketchup Develey oliwa dowolne przyprawy wedle gustu Składniki marynaty wymieszać i zalać pałki.Wymieszać wszystko razem i odstawić do lodówki do zamarynowania.Przełożyć na blaszkę, dodać marchewkę i piec do miękkości mięsa
Moje domowe kucharzeniegniazd nasiennych. Doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać z jogurtem. Kostki kurczaka nadziać na 4 drewniane patyczki,które wcześniej przez 30 minut namoczyć w wodzie. Opiekać szaszłyki przez ok.10-15 minut na intensywnie rozgrzanej patelni grillowej (można dodać trochę oleju na patelnię) często obracając, aż mięso będzie upieczone.Uwagi:Podawać z ryżem i sosem jogurtowym
Gorący kąsekgniazd nasiennych. Doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać z jogurtem. Kostki kurczaka nadziać na 4 drewniane patyczki,które wcześniej przez 30 minut namoczyć w wodzie. Opiekać szaszłyki przez ok.10-15 minut na intensywnie rozgrzanej patelni grillowej (można dodać trochę oleju na patelnię) często obracając, aż mięso będzie upieczone.Uwagi:Podawać z ryżem i sosem jogurtowym
Gorący kąsekzioła nadają im wspaniały aromat. Składniki:1/2 kg filetu z piersi kurczaka,4 plastry wędzonego boczku,4 suszone pomidory w oleju,2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki,łyżka posiekanej natki pietruszki,łyżka posiekanego szczypiorku,łyżeczka tymianku,sól, pieprz,2 łyżki oleju z suszonych pomidorów. Przygotowanie Mięso umyć, osuszyć i podzielić na 4 porcje, rozbić delikatnie. Z obu stron oprószyć solą
Z miłości do słodkościPewnie niektórzy chwycą się za głowę czytając proporcje składników .Zawartość ,, mięsa w mięsie" jest mała. Od razu wyjaśniam - nie jest to konieczność , a raczej świadomy
Buniabaje w kuchniKolejny przepis z z książki "The complete Slow Cooker" autorstwa Sary Levis. Mięso niezwykle miękkie, sos, dzięki śliwkom, lekko słodkawy, jak zwykle
Stare GaryBlanc. Doskonałe do ryb, owoców morza oraz potraw z białego mięsa. Importer:PWW Sp. z o.o. Panamera Chardonnay 2012 Region: California Aromaty cytryny, gruszki i jabłka, z nutą wanilii i cynamonu. Pyszne smaki dojrzałych gruszek i cytryn. Bogate i okrągłe o odpowiedniej kwasowości i koncentracji smaku. Polecane do kurczaka, pieczonego łososia z grilla i serów. Importer:Cerville Investments(...)złoty kolor. Aromaty owoców cytrusowych oraz tropikalnych z aromatami owoców moreli. Wino mineralne o przyjemnej kwasowości. Dobrze zbalansowane, świeże, kruche z przyjemnym, trwałym finiszem. Idealne do delikatnych mięs, indyka, kurczaka, jagnięciny, sosów na bazie śmietany, dojrzałych serów o mocnej kremowej strukturze. Importer: Piwnica Wybornych Win Marimar Estate, La Masia Pinot Noir 2004 Region: Russian River. Do fermentacji trafiają tylko wyselekcjonowane
królestwo garówZupa gołąbkowa to pomysł na sycący, a zarazem lekki obiad. Nazwa tej zupy bierze się stąd, że w składzie znajdziemy wszystko to co używamy do przygotowania gołąbków - kapustę pekińską, mięso mielone i ryż :) Zupa gołąbkowa będzie idealna na delegację, ponieważ możecie ją przelać do słoików. Jeżeli macie wątpliwości, czy ugotowany ryż nie zepsuje zupy - to uwierzcie mi na słowo(...)przeciwnie zupa gołąbkowa będzie jeszcze bardziej gęsta :) Składniki na porcję dla co najmniej 6 osób: 1 kapusta pekińska (wagowo około 0,8 kg) około 0,8 kg udek z kurczaka 100 g surowego ryżu basmati 1 puszka pomidorów w puszce 3 marchewki 1 pietruszka (korzeń) 1/4 selera 3 małe cebule sól, pieprz koncentrat pomidorowy odrobina oleju lub oliwy z oliwek
UgotowaćPlacuszki z kurczakiem, papryką i pieczarkami to moja propozycja na obiad w 20 minut! Jak Wam się podoba taki szybkie danie? Smakuje super, więc myślę, że chętnie skorzystacie z przepisu. Czas wykonania: 20 minut Ilość porcji: 15 – 18 placuszków Składniki(...)fileta z indyka 200 g pieczarek 1 papryka (200 g) 3 jajka 4 – 5 łyżek mąki 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy ½ łyżeczki soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Mięso, paprykę i pieczarki pokroić w niewielką kostkę. Przełożyć do dużej miski. Dodać jajka oraz mąką i dokładnie wymieszać. Następnie dodać majonez oraz musztardę. Doprawić
KuchniaWeDwoje.plMoją propozycją na dzisiaj jest bami , czyli makaron jajeczny z mięsem i warzywami. Moja wersja jest lekko, powiedziałbym nawet, że przyjemnie pikantna, delikatnie słodka od soku pomarańczowego z wyczuwalnym aromatem imbiru i trawy cytrynowej. A podane proporcje wystarczą na nakarmienie 4 osób. Składniki: 200g makaronu 1 filet z kurczaka 1 duża czerwona cebula 1 papryka czerwona 1 papryka żółta
Jacob TastesPrawdę powiedziawszy trudno jest mi napisać wstęp do tego przepisu. Sałatka z rukolą i oliwkami to błyskawiczna propozycja, którą możemy przygotować zawsze i na każda okazję
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 400g zmielonej wołowiny lub pierś z kurczaka około 12-14 muszli tacos ½ czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 1 pomidor 6-7 pieczarek 250 g kukurydzy z puszki ½ zielonej części cebulki dymki około 200 g sera cheddar (lub innego ulubionego) olej do smażenia Przyprawy do mięsa:* 1/2 łyżeczki rozgniecionych ziaren kolendry 1/2 łyżeczki kminu
Mania Gotowaniarodzinki 2+1): 2 udka - ćwiartki z kurczaka 1 skrzydełko 2 łyżki oleju roślinnego 1 łyżka wytrawnej konfitury z borówki 1 łyżka sosu sojowo-grzybowego 4 śliwki węgierki 1 ząbek czosnku sól, pieprz kolorowy majeranek Przygotowanie: Umyte udka nasoliłam i solidnie obsypałam pieprzem. Nacięłam też lekko skórę w kilku miejscach by mięso wchłonęło przyprawy. Odstawiłam na pół godzinki(...)obiady i mogę z czystym sumieniem stwierdzić, ze doskonale komponuje się zarówno z ryżem i surówką jak i z chrupiącymi domowymi frytkami i gotowaną fasolką szparagową. A sam kurczak? Aromatyczny, z chrupiącą skórką - smakowity moim skromnym zdaniem. Pieprz i czosnek dodały mu pikanterii, a owoce - smaku lata. Domowym Mięsożercom też smakował
Kuchnia po mojemuprosty, a zupa bardzo sycąca. Polecam 😊 Składniki: 2 udka z kurczaka 500 g pieczarek 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 3-4 łyżki śmietany 18% masło do smażenia 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz dodatkowo makaron Wykonanie: Mięso myjemy, wkładamy do garnka, dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy. Zalać
magiczna kuchnia Kasinieśmiertelną „jarzynówkę” w swoim garnku… Składniki: 2 skrzydełka z kurczaka lub 350g kości na zupę 2 duże marchewki 1/2 selera 1 korzeń pietruszki 1 kalarepka 2-3 ziemniaki 1/2 małego kalafiora posiekany koper i natka pietruszki sól, pieprz śmietana Wykonanie: w garnku umieścić mięso / kości na bulion, dodać ok. 1,5l wody, gotować ok.15min. Następnie dodać całą
Raj dla Podniebieniaprzykład oglądanie filmu) albo jako danie główne. Składniki: nóżki z kurczaka (same pałki) w zależności od liczby osób. 2 duże, soczyste cytryny świeży tymianek (jak nie ma, suszony też się nadaje) sos sojowy ocet balsamiczny sól pieprz Każdą nóżkę naciąć ostrym nożem dookoła kości, mięso odskrobać od kości nożem, chrząstkę odciąć i razem z przyczepioną do niej skórą odłożyć. Mięso
stajnia gołębie od kuchniDziś kolejna smaczna propozycja na wykorzystanie mięsa z rosołu. Jak wiecie nie jestem zwolenniczką kupnych wędlin,chleba też jem bardzo mało - jeśli jednak mam ochotę na kromeczkę to wolę zjeść zdrowo i smacznie. Polecam wiec mój przepis na pastę z kurczaka,indyka - zależy z czego robimy rosołek. U mnie była to kura szczęśliwa bo z własnej hodowli. Składniki
Niespełnione zdolności kulinarneświeżo mielony pieprz dodatkowo można podać do dekoracji kiełki rzodkiewki WYKONANIE Pierś z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i przełożyć do miski lub głębokiego talerza. Polać oliwą i posypać bardzo mocno przyprawą gyros-kebab. Wymieszać, przykryć przejrzystą folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum godzinę. Mięso przełożyć na rozgrzaną patelnię i smażyć mieszając od czasu do czasu. W międzyczasie
Passions hobbies lifeSkładniki: -3 pojedyncze piersi z kurczaka -100 g. makaronu penne -150 ml. śmietany 12% -50 g. startego sera żółtego -sól -pieprz -majeranek -tymianek -odrobina oleju -odrobina wody Sposób przygotowania: Piersi myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Gdy mięso będzie już miękkie dodajemy przyprawy i jeszcze chwilkę smażymy. Następnie dolewamy wody i wrzucamy makaron. Gotujemy aż makaron będzie miękki
Magia jedzenia.kostkę i posypuję naszymi przyprawami . Kiedy mamy przyprawioną pierś z kurczaka , na rozgrzaną patelnie przekładam masło ziołowe i smażymy pierś około 10 minut , następnie dodaję pokrojoną w plastry cebulę , i pieczarki i wszystko razem przesmażam często mieszając , wszytko przesmażam około 15 minut . Kiedy nasze mięso jest gotowe , na nasze gotowe ciasto do pizzy wykładam plastry sera
Mój SmakSkładniki: 1 ćwiartka z kurczaka 35 dag wołowiny (szponder) 3 marchewki 2 pietruszki 1/2 średniego selera 1 cebula ćwiartka małej kapusty włoskiej 2 kapelusze suszonych podgrzybków sól, pieprz w ziarnach, ziele angielskie, listek laurowy natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso myjemy, wkładamy do dużego garnka i zalewamy około 3 litrami wody. Gotujemy. Gdy woda się zagotuje zmniejszamy ogień i zdejmujemy szumowiny
Qchnia po prostuprzykryć, odstawić do lodówki najlepiej na całą noc do rękawa włożyć porcje kurczaka razem z marynatą, zawiązać, włożyć do blaszki piekarnik elektryczny nagrzany a 220 C, grzanie góra/dół, piec 35 minut, następnie rozciąć rękaw i piec dalej w 180 C około 15-20 minut mięso było pyszne, soczyste, aromatyczne,. podać z czym się lubi, jest dobre
W Mojej Kuchni Lubięwięcej jak ktoś lubi bardzo ostre) oraz sól i pieprz. Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy i czyścimy z niepotrzebnych części. Obtaczamy je w przygotowanej marynacie, po czym układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy i wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Mięso wkładamy w przykrytym naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do temp. 190 stopni
Kuchnia MagdaLenyprostu z chlebkiem. Także do dzieła! Składniki 500 g polędwiczek z kurczaka 250 g pieczarek 2 cebule 1 czerwona papryka 3 kromki chleba razowego sól pieprz vegeta czosnek granulowany majeranek papryka słodka olej Przygotowanie: Polędwiczki kroimy w kostkę. Rozgrzewamy odrobinę oleju na patelni i przesmażamy mięso przez krótką chwilę. Kroimy pieczarki w plasterki, paprykę i cebulę w kostkę. Dodajemy
Taste Therapypuszczą sok i się rozprażą, dodaj ocet balsamiczny i filet z kurczaka. Dalej dusimy aż sos mocno się zredukuje a ocet troszkę odparuje, pozostawiając smak i aromat w sosie. Kuczaka dusimy do miękkości około 13 do 20 minut w zależności od wielkości użytej porcji. Nakłuj mięso szpikulcem i sprawdź czy jest już gotowe. Filet wraz z sosem wykładamy na talerze
SMYKWKUCHNIpomysł na smaczny i niedrogi obiad SKŁADNIKI 8 pałek z kurczaka, 2 łyżki musztardy stołowej Orzech , 2 ząbki czosnku, po pół łyżeczki: słodkiej papryki, majeranku, ostrej papryki, sól i pieprz WYKONANIE Musztardę mieszam z przyprawami, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotową marynatą dokładnie nacieram mięso, odstawiam na całą noc do lodówki. Następnego dnia wykładam mięso na blaszkę wysmarowaną
słodki bratekUdka możemy podać z frytkami i surówką. SKŁADNIKI: 3 udka z kurczaka, 9 plastrów boczku, 1 łyżka papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka rozmarynu, 1/2 łyżki domowej przyprawy warzywnej, 1/2 łyżki pieprzu, szczypta soli, 5 łyżek oleju, 3 łyżki masła. PRZYGOTOWANIE: 1. Wszystkie przyprawy razem mieszam. Mięso nacieram każdej strony przyprawami. Udka zawijam w plastry boczku, spinam wykałaczkami i układam
Tradycyjna kuchnia Kasiefekt końcowy jest bardzo zadowalający :-) SKŁADNIKI 2 duże udka z kurczaka 2 marchewki 2 pietruszki kawałek selera kawałek pora 1/2 cebuli natka pietruszki zielony groszek (ewentualnie 1 - 2 jajka ugotowane na twardo) sól, pieprz 4 - 5 łyżeczek żelatyny woda Obrane warzywa (oprócz cebuli) i mięso umieszczamy w garnku i zalewamy zimną wodą, tak żeby skryła całość, a następnie gotujemy
Czary - gary w kuchniDziś sobota - dzień sprzątania a więc szybki obiad... Składniki: -2 piersi z kurczaka -przyprawy (imbir, papryka słodka, curry, majeranek, sól) -olej do smażenia Sposób przygotowania: Piersi myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy w kostkę o wielkości ok. 2x2 cm. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojone mięso. Dodajemy przyprawy i od czasu do czasu mieszamy. Smażymy
Magia jedzenia.czerwona, 1 mała szt przyprawa gyros, 2 łyżki olej Przygotowanie Filet z kurczaka kroimy w paseczki, smażymy na oleju na złoto, doprawiamy przyprawą gyros. Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach. Paprykę kroimy w cieniutkie paseczki. Patelnię teflonową rozgrzewamy. Kładziemy placek tortilli, posypujemy serem, dodajemy mięso, paprykę oraz kukurydzę. Przykrywamy drugim plackiem, mocno dociskamy. Smażymy 2-3 minuty
Gotowanie moimi oczamiprzysłowiowej pomidorówki? Podpowiadamy... Składniki 300 g ugotowanego makaronu 500 g ugotowanego kurczaka 250 g pieczarek 300 ml rosołu 150 g roquefort (lub innego pleśniowego) 250 g startego sera żółtego 1 cebula czerwona Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Na dnie naczynia układamy makaron. Mięso oddzielamy od kości, kroimy w kostkę, układamy na makaronie, następnie kładziemy oczyszczone
R'n'G Kitchenwiększych ćwiartek z kurczaka lub 3 ćwiartki i 1 podwójna pierś z kurczaka 3 łyżki żelatyny pęczek pietruszki mała czerwona papryka (lub pół dużej) sól pieprz nasze ulubione przyprawy (u mnie czosnek majeranek) kwadratowy karton po soku lub mleku Sposób przygotowania: Z ćwiartek ściągamy skórkę, odkrawamy mięso od kości, i kroimy je w większą kostkę. Kości, które nam zostaną możemy
na moim stole...prosto. Składniki: 90 dag skrzydła z indyka 90 dag filetu z kurczaka włoszczyzna na rosół +cebula (i przyprawy: sól, pieprz liść laurowe, ziele angielskie, lubczyk, czosnek) 25 dag wątróbki drobiowej 3 jajka 1 szklanka rosołu 1,5 łyżki kaszki kukurydzianej przyprawy: majeranek, tymianek, sól pieprz Mięso myjemy zalewamy wodą (ok. 3- 4 l ) dodajemy włoszczyznę oraz jedna cebulę opaloną
Delicious Titbitszastosowaniem. Otrzymałam 20 paczuszek doskonałych przypraw: Cebula prażona Przyprawa warzywna Kurczak po złotopolsku Americkan Chicken Zioła Św. Jakuba Zioła Ojca Mateusza Pieprz cytrynowy Pieprz pomarańczowy Czubryca biała Czubryca czerwona Czubryca zielona Kozieradka mielona Przyprawa cygańska Przyprawa mexykańska Przyprawa gosposi Przyprawa do pierogów Przyprawa do mięsa mielonego Przyprawa do boczku Przyprawa do schabowych Przyprawa pieczysta do mięs
Di gotujesałatkę: 1 opakowanie polędwiczek z kurczaka (400 gramów) lub duża pierś z kurczaka 1 opakowanie mieszanki sałat 1/2 opakowania młodego szpinaku 8-10 kolb młodej kukurydzy 4 jajka 3 małe czerwone cebule 1 mała ostra papryczka garść świeżego tymianku garść świeżej bazylii Składniki na marynatę do mięsa: 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki wędzonej papryki
Garniec Magaliezupa literkowa z bajki "Marta mówi" :) Zje ją każdy mały niejadek ;) kawałek kurczaka ( udko, dwa skrzydełka, itp. ) włoszczyzna ( marchewki, pietruszka, zielona część pora, seler ) ziele angielskie, liść laurowy makaron bez jajeczny w kształcie literek mały słoiczek koncentratu pomidorowego sól i pieprz Warzywa umyć i obrać, opłukać mięso. Do garnka z zimna wodą wkładamy mięso, ziele angielskie i liść laurowy. Zagotowujemy
Atlas Smakówużyłam pomidorów w kawałkach od Primo Gusto 1 wędzone udo z kurczaka 3 łyżki śmietany (18 lub 30%) 3 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz do smaku Makaron gotujemy wedle wskazówek producenta, al dente. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Następnie mięso oddzielamy od kości i kroimy w dość dużą kostkę. Dorzucamy do zeszklonej cebuli. Całość
MamaOskarkasól, pieprz, 2 ziarna ziela angielskiego, liść laurowy, ząbek czosnku Oczyszczonego kurczaka gotować w 2 litrach wody przez ok 30 minut,ściągnąć " pianę" i dorzucić ziele angielskie i liść laurowy, ząbek czosnku. Umyte warzywa, obrać pokroić na kawałki lub w kostkę. Wrzucić do gotującego się mięsa i gotować przez 15-20 minut. Pod koniec gotowania dodać sól, pieprz. Spróbować
MarciochaKucharzypulpecików potrzebujemy: - 1 polędwiczkę wieprzową (ok 300-400 g) (oczywiście możecie zastąpić kurczakiem) - 1/2 do 2/3 woreczka ugotowanej kaszy jaglanej - 1 jajko - domowy koncentrat pomidorowy - koncentrat ze słoiczka - świeże zioła - sól, pieprz do smaku Polędwiczkę umyć, wykroić wszelkie tłuszczyki, błonki i pokroić na mniejsze kawałki. Zmiksować mięso z kaszą jaglaną, jajkiem i przyprawami na jednolitą masę, z której będą formowane
Szybko Tanio Smaczniepekińskiej przyprawa Gyros olej Sos: majonez musztarda ketchup Wykonanie: Pierś z kurczaka kroję w kostkę,posypuję przyprawą Gyros i odstawiam na ok 30 min do lodówki. Wrzucam na rozgrzany olej i podsmażam na złoto. Osączam na ręczniku papierowym i studzę. Na spód salaterki kładę usmażone mięso, na mięso daję pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, na cebulę daję osączoną kukurydzę
Bea(u)ty kitchenkokosowego, chili, trawy cytrynowej i limonki uwielbiam tajską kuchnię. Kaczkę można zastąpić kurczakiem lub rybą i cały czas będzie pysznie. Jeżeli macie ochotę część ananasa można zastąpić pędami bambusa. Ja za nimi nie przepadam, więc zostałam przy ananasie. Gorąco polecam! Składniki dla 4 osób: 500 g mięsa z piersi kaczki (bez skóry i kości) 1 ząbek czosnku 300 g zielonych
Pełny talerzotworzyłam u siebie sezon grillowy. Zaczęłam go od tradycyjnego kurczaka(4 duże udka), boczku(plastry 300g) i karkówki(bez kości, plastry 400g) :) Przygotowanie marynaty i składniki: Oliwa z oliwek imbir - utarty na najmniejszych oczkach (kawałek imbiru o długości 4 cm na to całe mięso) pieprz odrobina soli ostra papryka mielona curry 8 ząbków czosnku (wyciśniętych przez
ClauditteMissCookingosolonej wodzie. Następną czynnością którą należało by wykonać jest przygotowanie piersi z kurczaka (myjemy ,suszymy , kroimy na 2 części wzdłuż a następnie na pół aby wyszly nam mniej wiecej kwadraty. ) teraz czas na przykrycie folią śniadaniową miesa i rozbicie go w jak najcieńszy kawałek , czym cieńsze mięso tym wieksze prawdopodobieństwo, że kotlet.sie.nie spali a.będzie ready w środku. Robimy
Wspólne smakijuż widział, straciłem rachubę przy 44 razie.A ja do kuchni.Dziś będzie filet z kurczaka, jeszcze do końca nie wiem w jaki sposób go zrobię, ale użyję:-pierś z kurczaka podwójna-ogórek zielony-papryka mielona czerwona słodka wędzona-czosnek-sól, pieprz-oliwa-por część biała-masło-pieczarki -ocet balsamiczny-koperek świeży-makaron mezze penne rigate -ocet jabłkowy -dowolny starty(...)przykrywamy pokrywką. Zostawiamy na najmniejszym ogniu na 10 minut.Odstawiamy pokrywkę i ustawiamy na największym palniku co chwila podrzucając patelnią, aż grzyby zbrązowieją.Rozgrzewamy patelnię grillową, bez użycia tłuszczu wrzucamy mięso, jak się zrumieni będzie gotowe.Ogórek zielony kroimy na cztery części wzdłuż i obieraczką każdą z nich tniemy na długie cieniutkie plastry. Jeżeli jest mało zbity wykrawamy gniazda nasienne
BaRepasliść laurowy olej śmietana 12% bulion koperek lub szczypiorek Wykonanie:Filet z kurczaka kroimy w dużą kostkę, obsypujemy solą i pieprzem i wkładamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie dodajemy mięso, dość mocno podsmażamy całość ciągle mieszając. Kiedy mięso lekko sie zrumieni dorzucamy pokrojone
Walijskie Pichceniebędzie na pewno. Spróbujcie koniecznie! Smacznego! Składniki :* pół brokuła* pierś z kurczaka* ulubione przyprawy* łyżka oliwy z oliwek* pół czerwonej papryki* pół żółtej papryki* 4 łyżki jogurtu naturalnego greckiego* sól, pieprz do smaku Przygotowanie :Brokuł ugotować al dente, wystudzić i pokroić. Papryki pokroić w kostkę. Mięso pokroić w małą kosteczkę, przyprawić i usmażyć. Wystudzić, dodać do reszty składników sałatki
Magiczne Życie MartyFried Noodles czyli makaron smażony z jajkiem. Pyszny zarówno z dodatkiem mięsa, jak i w wersji warzywnej. Szybkie, proste i smaczne danie, idealne kiedy nie mamy czasu na gotowanie. Makaron smażony z jajkiem po chińsku Składniki: 200-250 g chińskiego makaronu błyskawicznego 1 pierś z kurczaka 1/2 pęczka zielonej cebulki ½ marchewki ½ papryki ½ papryczki chilli 1 cm korzenia imbiru 1 ząbek
Mania Gotowaniaucieramy 1 łyżkę oliwy z solą morską i czosnkiem. Nacieramy piersi z kurczaka, układamy w naczyniu żaroodpornym, wcześniej wysmarowanym oliwą. Układamy dwie warstwy, zamarynowaną pierś, starty świeży imbir, gałązki rozmarynu i znowu pierś, imbir, rozmaryn. układamy ząbki czosnku. Podlewamy 1/4 szklanki wody. Zapiekamy 35 minut. Przepyszne, mięso rozpływa się w ustach. Porcja 150g ma 198kcal
SMYKWKUCHNI