mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:469/774)

Smażony kurczak z pak choi 197

kawałki. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, smażymy na nim kurczaka. Gdy będzie złocisty zdejmujemy go z patelni, przekładamy do  miski i przykrywamy, żeby nie wystygł. Na patelni smażymy cebulę i marchewkę przez 2-3 minuty, dodajemy fasolkę szparagową, mięso, kapustę, sezam i pieprz. Wszystko chwilę przesmażamy. Skrapiamy olejem sezamowym i od razu podajemy  z makaronem

Kulinarne przygody Gatity
Udka z grilla. 259

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 5 udek z kurczaka, 1/3 szklanki oliwy, 3 ząbki czosnku, majeranek, tymianek, sos sojowy ostra papryka zmielona, przyprawa do grilla WYKONANIE: udka dzielimy na udziec i pałki, ze wszystkich składników przygotowujemy marynatę, mięso dokładnie mieszamy z marynatą, przykrywamy folią i odkładamy do lodówki na noc, przy smażeniu

Kuchnia Beaty
Grillowanie - czas grillowania 464

Mięsa nie przekładamy co chwilę, ale grillujemy połowę żadanego czasu z  jednej strony i                          pozniej reszte czasu z drugiej strony. Dajmy wołowinie po ugrillowaniu- chwilkę "odpocząć" :) przepisy:    Wołowina i kurczak

Smaki Edyty
Dietetyczny Garnek 370

Wszystkie składniki myjemy, następnie kroimy. Do garnka wrzucamy Ziemniaki. Na koniec wrzucamy pierś z kurczaka. Następnie wlewamy 500 ml wody, doprawiamy garnek Vegetą, pieprzem i solą według uznania.  Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 30-40 min . Do momentu aż warzywa i mięso będzie miękkie. Smacznego

Sylwetka Od Kuchni
Sałatka gyros 230

ogórki konserwowe przyprawa do gyrosa 1/2 puszki kukurydzy 1 czerwona cebula 2 piersi z kurczaka 1 ząbek czosnku sól, pieprz majonez ketchup oliwa Piersi umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do gyrosa, solą, pieprzem i wymieszać z 3 łyżkami oliwy - następnie przygotowane mięso przesmażyć na rozgrzanej patelni. Ostudzić. W międzyczasie umyć warzywa. Kapustę pekińską posiekać, ogórki i pomidory pokroić

Ugotować
Gotowana rolada 200

obaw. Składniki: 1 kg łopatki 0,5 boczek chudy 0,25 kg fileta z kurczak 0,5 udziec z dzika (można zastąpić wołowiną) 4 ząbki czosnku pół łyżeczki mielonej kolendry szczypta gałki muszkatołowej majeranek 2 łyżki 0,5 łyżki tymianku sól, pieprz Wykonanie: Mięso myjemy osuszamy i mieliny w maszynce do mięska na sitku o  grubych oczka. Zmielone mięso

kgwjanczewo
Calzone 28729

czerwonej ½ sera mozzarella w kulce oliwki zielone 150 g sera żółtego ulubione przyprawy Pierś z kurczaka umyć, pokroić na mniejsze kawałki, posypać przyprawą np. kebab-gyros. Usmażyć i wystudzić. Pieczarki i paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Na połowę każdej pizzy ułożyć składniki: pieczarki, mięso, paprykę, kawałki sera mozzarella, oliwki. Całość posypać startym serem. Brzegi ciasta posmarować wodą, ciasto złożyć

kulinarnyswiatdomi
Kotlety z indyka w marchewkowo-migdałowej panierce 205

migdalow sprawi,ze  panierka bedzie chrupiaca i naprawde aromatyczna.Skladniki na 4 kotlety:4 kotlety z indyka ( lub kurczaka) po 100-120 g2 spore marchewki4 lyzki migdalow w slupkach2 lyzki maki3 lyzki oleju lub masla ghee1 jajkosol,pieprz1/2 cytryny Wykonanie:Mieso poporcjowac,umyc, osuszyc recznikiem papierowym i rozbic przykryte platem foli.Przyprawic sola i pieprzem , jednak mocniej niz zazwyczaj.Marchew umyc,obrac

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
ROLADKI Z SEREM I SZYNKĄ 341

Drobiowe delikatne mięso oraz szynka i zólty ser to połaczenie idealne, moi synowie przekonali sie o tym już dawno dlatego często robię na obiad takie roladkiSkładniki:70 dag piersi z kurczaka(wyjdzie ok.8 roladek)8 plastrów massdamera cienko krojonego8 plastrów szynkisól,pieprzpanierka;bułka tarta 1 jajkowykałaczki do spięcia roladekWykonanie:Piersi kurczaka kroimy wzdłuż na cienkie plastry.Z obu stron oprószamy

Z Majeczką w kuchni
Sznycle z kurczaka. 431

Litewskim chlebkiem i pomidorkami koktajlowymi. Pycha! Serdecznie zapraszam do wypróbowania! Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 100 g panierki jajko sól, pieprz 50 ml oleju Przygotowanie:  Piersie przekrawamy na połowę, aby powstał nam motylek. Układamy między dwiema warstwami foli spożywczej i odbijamy tłuczkiem do mięsa na cienki płat.  Piersie solimy i pieprzymy z obu stron. Rozmącamy jajko

Kuchnia Łukasza
Nowa jakość grillowania we własnej kuchni! 213

wygodnie obok równocześnie można sobie karmelizować śliwki.Poniżej widać jak zamarynowane mięsko z kurczaka grilluje się na suchej patelni. Nic nie przywiera, smaży się bardzo ładnie i czysto :) A tu już dodałam ocet balsamiczny z syropem klonowym. Rozmiar patelni umożliwia nam ułożenie mięsa z boku na patelni i możemy zająć się karmelizowaniem śliwek. Widać nawet, że płyn nie przypala się

Blondynka Gotuje
Zupa porowa 157

udka z kurczaka  1 marchewka  0,5 pietruszki 1,5 pora  3 srednie ziemniaki  4 lyzki smietany  2 lyzki jarzynki 6 ziarenek pieprzu  4 ziarenka ziela angielskiego 3 liscie laurowe  Zagotowujemy mieso, w tym samym czasie obieramy i kroimy warzywa w plasterki Do gotujacego miesa wrzucamy pokrojone warzywa ( oprocz ziemniakow), wsypujemy jarzynke, pieprz

Klaudynkowa kuchnia
"Z talerzem przez świat" czyli babskie spotkanie w kuchni. Marokański tagine z kurczakiem. 351

oliwek. Przekładamy do naczynia/garnka, a na patelni podsmażamy filety - 3 min. z każdej strony. Kurczaka również przekładamy do naczynia, dodajemy pokrojone na pół morele i oliwki, pokrojone w paski pomidory suszone i marchewkę w krążki. Dodajemy szafran i podlewamy bulionem, tak aby zakrył mięso. Dusimy na wolnym ogniu przez 60 - 70 min. Podajemy z kuskusem i posypane posiekaną kolendrą

Miksturownik
Sałatka z wędzonym kurczakiem i kiełkami mung 651

dodałam tym razem kiełki fasoli mung. Było smacznie.   Składniki: 2 wędzone udka z kurczaka 0,5 puszki kukurydzy 0,5 puszki fasoli czerwonej 1 puszka kiełków fasoli mung(200 g) 2 łyżki majonezu pieprz biały do smaku sól do smaku Przygotowanie: Obrać mięso z udek i pokroić w średnią kostkę. Fasolę czerwoną, kukurydzę i kiełki fasoli mung odsączyć

Ala piecze i gotuje
Kurczak, szalwia i roladki. 239

stylu, sa tez wspomnieniem moich wloskich wakacji i tesknota za sloncem.Roladki z kurczaka z szalwia skladniki4 male piersi z kurczaka lub indyka8 plastrow szynki parmenskiej16 listkow szalwioliwa z oliwek1 cebula - drobno posiekana200ml bialego wina200ml bulionu drobiowegosol i pieprzwykonanie:Po umyciu mieso rozbic i przekroic wzdluz na pol. Doprawic pieprzem i sola. Na kazdym kawalku miesa ulozyc po plasterku szynki

Przysmaki Karolki