SKŁADNIKI: - 500g. piersi z kurczaka - 200g pieczarek - 200g papryki (u mnie czerwona i żółta) - 3 jajka - 5 łyżek mąki - 1 łyżka musztardy - 2 łyżki majonezu - 1/2 łyżeczki soli - szczypta pieprzu WYKONANIE: Mięso, pieczarki i paprykę kroimy w dość drobną kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy jajka i mąkę. Mieszamy składniki. Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na oleju
Dziś Ja gotujejest przepyszna! Składniki : * mix sałat * podwójna pierś z kurczaka * ulubiona przyprawa do kurczaka * łyżka oliwy lub oleju rzepakowego * 100g sera ricotta salata * 2 rzymskie pomidory * czerwona papryka * 2 łyżki oliwy z oliwek, sok z połowy cytryny, sól, pieprz Przygotowanie : Mięso pokroić w kostkę, przyprawić i usmażyć. Przestudzić. Do miski wsypać sałatę, dodać pokrojony ser, pomidory
Magiczne Życie Martyłyżeczki przyprawy do kurczaka * 2 łyżeczki mieszanki przypraw John * 100 ml wody Wykonanie: Piersi z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki ( ja połówkę piersi rozkroiłam na 3 kawałki). Włożyć do miski, dodać wodę, sól peklową, żelatynę spożywczą i pozostałe przyprawy, wymieszać. Tak przygotowane mięso układać dość ścisło w szynkowarze. Zamknąć szynkowar i wstawić go do lodówki na około
Zrób to smacznieKwaśny kapuśniak ugotowany na delikatnym, drobiowym bulionie. Nieco delikatniejsza propozycja tradycyjnej zupy. 2 udka z kurczaka 300 g kiełbasy z kurczaka ok. 500 g kapusty kiszonej
Bullioszklanka mrożonego groszku 50 g żelatyny (na 2,5 L) sól, pieprz Wykonanie: Kurczaka umyć, włożyć do dużego garnka zalać wodą, gotować na małym ogniu. W tym czasie obrać i umyć marchewkę, pietruszkę, seler oraz por. Po 30 minutach gotowania mięsa dodać warzywa, sól oraz pieprz do smaku i gotować wszystko razem do miękkości mięsa
magiczna kuchnia Kasigruszkę z ryżem. Połączenie jak najbardziej trafione i godne polecenia. duża twarda gruszka jedna pierś z kurczaka łyżka masła 5 orzechów włoskich 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne szczypta soli szklanka ugotowanego ryżu Na suche patelni prażymy pokrojone orzechy, gdy się zrumienią przekładamy na talerz. Mięso nacieramy solą i smażymy na maśle aż się ładnie zarumieni i będzie całkiem przesmażone. Odkładamy
Dieta moja pasjatermoobiegu. Wyjmujemy z folii, studzimy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kurczaka myjemy, wkładamy do dużego garnka i zalewamy wodą. Solimy i gotujemy pod lekko uchyloną pokrywką(łyżką cedzakową zbieramy szumowiny), przez około 1-1¹⁄₂ godziny, do miękkości mięsa. Jeśli przygotowujemy barszcz na wywarze z jarzyn, etap ten pomijamy. Dodajemy opaloną nad ogniem cebulę
cool and mintyWyszła bardzo smaczna i jeszcze niejednokrotnie zagości w mojej kuchni. SKŁADNIKI: 2 cukinie, 1 udko z kurczaka, 2 pomidory, 1/2 cebuli, 1,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego, oliwa, sól, pieprz, zioła prowansalskie, 50g masła. PRZYGOTOWANIE: 1. Udko gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowane mięso obieram ze skóry i kości. Mięso kroję na mniejsze kawałki. Pomidory zaparzam we wrzątku i kroję
Tradycyjna kuchnia Kasipodsmażam pokrojoną w kosteczkę cebulę, startą na tarce marchewkę. Jak marchewka zmięknie, dodaję pokrojone filety z kurczaka i cukinię. Wszystko chwile podsmażam, doprawiam solą. Pod sam koniec dodaję sos pomidorowy, mieszam, jak trzeba to doprawiam solą. Na makaron wykładam sos z warzywami i mięsem, daję roszponkę i posypuje cheddarem
kruche babeczkiosolonym wrzątku, tak aby nie był rozgotowany, przepłucz zimną wodą i osącz na sicie. Fileta z kurczaka umyj pokrój na cienkie paseczki, oprósz solą i pieprzem, przesmaż na rozgrzanej oliwie na patelni, w między czasie pokrój paprykę , brokuł oraz por dodaj do usmażonego mięsa, podduś pod przykryciem aż brokuł zmięknie, dodaj ugotowany makaron i wymieszaj, dopraw do smaku solą
Wanilia i Kardamonzdrowie. Na zdrowie i to w dosłownym tego słowa znaczeniu. SKŁADNIKI: 2 duże piersi z kurczaka ze skórą (bez skóry też się uda) sól pieprz słodka mielona papryka czosnek granulowany świeże zioła: tymianek, cząber, rozmaryn rękaw do pieczenia A jak to zrobić: Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą, pieprzem, papryką, granulowanym czosnkiem i dokładnie wmasować przyprawy
Kuchnia w opałachSmaczny obiad, który jest bardzo prosty do przygotowania. Kurczak idealnie komponuje się z ryżem i mozzarellą :) To smaki do których chętnie się wraca- Zapraszam! Zapiekanka
Tagebuch po polskuzimno. Jeden placuszek to 174 kcal. Składniki (ok 6 placuszków): 3 jaja podwójna pierś z kurczaka 5 łyżek mąki orkiszowej (lub innej) 2 łyżki otrębów owsianych duża marchew 3 łyżki startego żółtego sera 3 łyżki mleka sól, pieprz, pieprz ziołowy, oregano Przygotowanie Mięso kroimy w małą kostkę, marchew ścieramy na tarce. Dodajemy przyprawy, mieszamy z jajkami. Następnie dodajemy ser, mąkę
e-PrzepisyKulinarneryżu 1 l bulionu warzywnego lub z kurczaka 2 piersi z kurczaka 1 woreczek chińskiej mieszanki warzywnej sól, pieprz, szczypta chili do smaku 1 łyżka świeżego posiekanego lubczyku 4 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę Składniki : Mięso umyć i pokroić w kostkę, na patelni rozgrzać oliwę , przełożyć mięso posolić, popieprzyć, i chwilę podsmażyć
Sama słodycz i szczypta chiligranulowany opcjonalnie pęczek szczypiorku 200 g ryżu długoziarnistego Paprykę oraz cebulę kroimy w kostkę, pierś z kurczaka w małe kawałki. Następnie pokrojone składniki wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju/oliwy - doprawiamy solą, pieprzem i smażymy od czasu do czasu mieszając, do momentu zrumienienia mięsa. Potem dodajemy pomidory wraz z zalewą i doprawiamy papryką, solą, czosnkiem oraz obficie oregano i bazylią
Moje-pitraszenieSałatka z kurczakiem curry, granatem i olejem rzepakowym Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 pierś z kurczaka przyprawa curry liście sałaty lodowej liście rukoli 1 pomarańcza ziarenka z połowy granata 3 łyżki oleju rzepakowego ocet balsamiczny sól pieprz olej rzepakowy do smażenia Wykonanie: Mięso płuczemy, wycieramy ręcznikiem kuchennym, dokładnie wcieramy w nie curry. Odstawiamy na 15 minut. Pomarańczę bardzo dokładnie
Kulinarne przygody GatityJedno danie a zawiera tak wiele, makaron, mięso i warzywa. Bardzo dobra zapiekanka, pyszny pomysł na obiadek. Można również zabrać sobie do pracy na lunch.
Kuchnia Pokoleńobrać w różyczki i ugotować (na parze 6 minut, w wodzie 3-4 minuty). Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do głębokiego talerza, polać oliwą i przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i przełożyć na rozgrzaną głęboką patelnię. Smażyć do momentu, aż mięso nie będzie surowe, po czym wlać śmietanę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszać. Do małego
Passions hobbies lifeSkładniki; 40 dag żołądków drobiowych 40 dag serc drobiowych 2 duże udka z kurczaka 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera listek laurowy, ziele angielskie 4 ziarenka, przyprawa do flaków pieprz , słodka papryka majeranek 1 łyżka masła 1 łyżka czubata mąki Mięso wymoczyć, umyć, zalać zimną wodą, zagotować, zebrać szumowiny. Dodać włoszczyznę, ziele angielskie, listek
Radość kipiąca uśmiechem.taką lubię najbardziej,a wy? SKŁADNIKI: KAPUSTA PEKIŃSKA, 4-5 KORNISZONÓW CEBULKA KUKURYDZA PIERŚ W KURCZAKA PRZYPRAWA GYROS MAJONEZ,KETCHUP,SÓL, PIEPRZ prażona cebulka PRZYGOTOWANIE: Kapustę kroimy na kawałki,dodajemy odsączoną kukurydzę,pokrojone w grubszą kostkę korniszony,i w drobną kostkę cebulkę, mięso kroimy w grubszą kostkę i smażymy na łyżce ojeju z przyprawą gyros jak wystygnie dodajemy do sałatki
Swojskie jedzonkopieprzu 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki kolendry łyżeczka mielonego chilli olej Sposób przygotowania: Udka i skrzydełka kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Blaszkę z piekarnika lekko przetrzeć olejem. W głębokim talerzu wymieszać mąkę, kmin, pieprz, sól, kolendrę (ziarna zmielić w moździerzu), chilli. Kawałki mięsa obtoczyć dokładnie w mieszance, ułożyć na blaszce i skropić olejem. Piec w 200 stopniach
Na Ciasteczkowych PapierachMoje ulubione połączenie mięsa drobiowego. Koniecznie ze szpinakiem.Dla urozmaicenia zamiast smażyć roladki możemy je także upiec w piekarniku, będą mniej tłuste a tak samo smaczne Składniki: 70 dag piersi z kurczaka 20 dag szpinaku 5 dag sera feta sól,pieprz olej do smażenia bułka tarta i 1 jajko-panierka Wykonanie: Szpinak myjemy ,kroimy na mniejsze kawałki,dusimy na niewielkiej
Z Majeczką w kuchnipieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Papryki kroimy w paski, filety z kurczaka na większe kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy paprykę, osączony z zalewy groszek, smażymy 5 min. Na drugiej patelni (dużej) szklimy posiekane cebule i czosnek. Dodajemy mięso i lekko podsmażamy, dodajemy warzywa, opłukany ryż, a po paru minutach pokrojone w paski pomidory (sparzone
R'n'G Kitchenplasterkami pomidora malinowego. Składniki na porcję dla 3-4 osób: 0,5 kg piersi z kurczaka 1/2 pęczka zielonej pietruszki 1/4 kostki sera feta (50 g) sól, pieprz 8 łyżek mąki pszennej tortowej 4 łyżki mleka 2 duże jajka olej do smażenia Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę (lepiej trochę mniejszą). Pokrojone mięso przyprawić solą oraz pieprzem. Wymieszać
UgotowaćDelikatne mięso drobiowe, którego świetnym dopełnieniem jest chrzanowo koperkowy wyrazisty sosik. Polecam nie tylko na niedzielny obiad.Danie podałam na zastawie CAMEA- PORCELANA BOGUCICE Składniki: 1/2 kg piersi z kurczaka 1 jajko' sól,pieprz bułka tarta ok 1/3 szklanki sos: Bulion warzywny 1 szklanka pól kubka śmietany 12 % pęczek koperku ok. 5 cm korzeń chrzanu sól,pieprz do smaku Wykonanie
Z Majeczką w kuchniłyżki miodu sok z połowy cytryny 500 g piersi z kurczaka sól,pieprz Wykonanie: Pierś z kurczaka przekrawamy na połowę jak na kotlety, delikatnie rozbijamy dłonią. Oprószamy solą i pieprzem. Sok z cytryny łączymy z miodem, dobrze mieszamy. W tak przygotowana marynate wkładamy mięso na min 2 godziny. Po tym czasie grilujemy na rumiano
Z Majeczką w kuchniMakaron podgotowujemy w osolonej wodzie na pół-twardo. Przekładamy go do naczynia żaroodpornego, dodajemy na górę kurczaka, przykrywamy sosem, podlewamy śmietanką. Posypujemy startą mozzarellą. Pieczemy w temperaturze 185 stopni około 25 minut. RADA: możecie sprawić, że danie będzie jeszcze bardziej ekonomiczne; można użyć mięsa z obiadu z dnia poprzedniego; może to być dowolny drób. Szybko, tanio i niezwykle smacznie
BaRepasprzyprawy curry i czosnku, ćwierć łyżeczki pieprzu i 2 duże szczypty majeranku połączyć z olejem. Nasmarować kurczaka i odstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie delikatnie posolić i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na godzinę. Po około 30 minutach polać mięso marynatą, w której się piecze. Marchewki obrać i ugotować. Pokroić w plastry. Wyłożyć na talerze razem
W poszukiwaniu inspiracjitemperaturze pokojowej lub na całą noc do lodówki.3. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Piersi z kurczaka wyjmujemy z woreczka (marynatę zachowujemy), umieszczamy w małym naczyniu żaroodpornym, polewamy 2 łyżkami marynaty i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 25-30 minut, w między czasie polewamy mięso pozostałą marynatą 2-3 razy.4. Mięso wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na 7 minut, żeby "odetchnęło
My Culinary Arttemperaturze pokojowej lub na całą noc do lodówki.3. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Piersi z kurczaka wyjmujemy z woreczka (marynatę zachowujemy), umieszczamy w małym naczyniu żaroodpornym, polewamy 2 łyżkami marynaty i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 25-30 minut, w między czasie polewamy mięso pozostałą marynatą 2-3 razy.4. Mięso wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na 7 minut, żeby "odetchnęło
My Culinary Artsmażeniasól,pieprzdodatki300 g pomidorków koktajlowych1 mała cebula1 łyżka posiekanego koperkuolej sezamowy do skropieniapesso pszenno-gryczane WodzisławPierś kurczaka pokroić wzdłuż w niezbyt cienkie paski. Następnie lekko rozbić i oprószyć solą z pieprzem. Ser żółty pokroić na małe kawałki (aby można było zawinąć je w mięso). Każdy kawałek sera zawinąć w 1-2 liście szpinaku a następnie w rozbite mięsko. Gotowe roladki
Monia miesza i gotujekolejny pomysł...Tym razem całkiem spontanicznie!Zobaczcie co mi wyszło!:) Kurczak otulony szynką szwarcwaldzką filety z kurczaka (ok. 600 g) szynka szwarcwaldzka ( 4 plasterki) ser żółty (4 kawałeczki) olej (lub masło) do wysmarowania naczynia żaroodpornego papryka czosnek i masło ( ewentualnie masło czosnkowe) Czyścimy mięso, Filety przekrawamy na dwa kotlety każdy. Najlepiej zrobimy to, gdy każdą pierś położymy
Kuchnia moimi oczamikostkę, ale niezbyt drobną. Obraną marchewkę tniemy w pół talarki. Podsmażamy cebulkę, marchewkę i kurczaka. Gdy kurczak się zarumieni podlewamy go 300 ml bulionu i dusimy około 25 min. Kuskus zalewamy pozostałym gorącym bulionem.Na półmisek wykładamy kaszkę kuskus, a na środek wykładamy mięso.Podajemy na ciepło. Polecam z sałatką z świeżych pomidorów, papryki, czerwonej cebulki z kuminem, rozmarynem, solą, pieprzem
MiksturownikMięso z rosołu zawsze wykorzystuję do zrobienia innych potraw. Drugiego dania, pierogów, krokietów itp. Warzywa też przydają się do zrobienia np. sałatki. Dziś zrobiłam puree z
Buniabaje w kuchnikurczaka 2 marchewki 1 pietruszka kawalek selera 1 por 1 zabek czosnku 3 duze kiszone ogorki warzywko 8 ziaren pieprzu 5 ziaren ziela angielskiego 3 liscie laurowe Mieso myjemy, w garnku zalewamy woda i stawaimy na rozgrzany palnik Warzywa marchewke, pietruszke i seler obieramy Wszystko sieramy na tarce
Klaudynkowa kuchniaczosnkiem, pomidorem i oregano Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Hummus z suszonymi pomidorami Jajka zapiekane z pomidorkami koktajlowymi Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Kuskus z papryką, kukurydzą i cukinią w pomidorach Mini penne rigate z ciecierzycą w pomidorach Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią(...)podane na patelni Naleśnik z gorgonzolą zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami Oliwki marynowane z czosnkiem i suszonymi pomidorami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pasta z pieczonej dyni
Moja smaczna kuchniamielonego mięsa z dzika 2 łyżki masła 1 cebula - drobno posiekana 4 ząbki czosnku posiekane 1/4 szklanki bułki tartej 1/2 łyżeczki posiekanego suszonego rozmarynu 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu 1/2 łyżeczki startej skórki z pomarańczy 1 łyżka oleju do smażenia na sos 1/4 - 1/3 szklanki bulionu z kurczaka 1/4 - 1/3 szklanki soku(...)cytryny przygotowanie: Rozgrzać masło na małej patelni i podsmażyć cebulę i czosnek, aż zmięknie, ale nie będą przypalone. Przełożyć do miski i pozostawić do wystygnięcia. Do zmielonego mięsa dodać bułkę tartą, suszony rozmaryn, sól, pieprz i 1/2 łyżeczki startej skórki pomarańczowej, dodać przesmażoną cebulę i czosnek. Wymieszać dokładnie do połączenia składników. Wilgotnymi rękami, uformować ok 20 małych
Stare Garymasz pomysłu co zrobić z mięsa z rosołu? Ten przepis na pewno przypadnie Ci do gustu! Pyszne uszka! Ten i inne przepisy znajdą Państwo również w menu głównym Uszka Gotowe uszka podajemy z barszczykiem czerwonym. Smacznego:) Składniki : 600 g mi ęsa z rosołu ( kurczak, ka czka) 370 g podgardla ( ugotowanego) 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżeczka Vegety(...)pokrojoną w kostkę i smażymy do miękkości, aż delikatnie zbrązowieje. Gdy podgardle ugotowane, należy odkrajać skórę, a resztę na mniejsze części i przemielić maszynką na grubym oczku. Następnie mielimy mięso drobiowe na przemian z zmielonym podgardlem. Na koniec przemielamy również gotową cebulkę. Następnie całość dokładnie mieszamy ręcznie, doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Farsz gotowy.!. Gdy farsz gotowy szykujemy ciasto
Sprawdzone przepisy kulinarnekością. Zsuwamy mięso wraz z skórą ( jak skarpetkę ). Miejsca przyczepów delikatnie podcinamy. I wyjmujemy kość. Podobnie robimy z drugiej strony i w ten sam sposób postępujemy ze skrzydełkami. Pieczarki kroimy na małe kawałki a cebulę w kostkę. Przesmażamy na oleju i doprawiamy solą i pieprzem. Do przestudzonych pieczarek dodajemy 1 jajko, pokrojony na kawałki filet z kurczaka, łyżkę bułki tartej
Smaki Ewykolejny przepis inspirowany kuchnią tajską i chińską ( od której ostatnio nie mogę i chyba wcale nie chcę się uwolnić! ). Był już kurczak w przeróżnej postaci .. rybka na ostro … były sajgonki i dania wegetariańskie … Dziś przyszła pora na wieprzowinę w 5 smakach. Danie niesamowicie aromatycznie, niezwykle łatwe i sycące. Tanie danie jest świetnym pomysłem np. na randkę ;) Gwarantuję(...)się ze smakiem! A może i poprosi o dokładkę ;) SKŁADNIKI: * cebula – 1 szt *czosnek – 2 ząbki * pieczarki – ok. 6 szt * czerwona papryka – 0,5 szt * mięso mielone ( u mnie łopatka ) – 200 g * imbir, przyprawa 5 smaków , cukier – do smaku * sos sojowy – 1 łyżeczka * olej sezamowy – 1 łyżeczka * ocet winny – 1 łyżeczka
Ostra na Słodko