mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:468/774)

Filet z kurczaka z mozzarellą i pomidorem. 305

postanowiłam go wykorzystać. Dziś pierwsza odsłona, następna wariacja będzie niebawem. :) 4 średnie piersi kurczaka 4 plastry  mozzarelli  4 plastry pomidora sól i pieprz łyżeczka suszonej bazylii 2 łyżki masła Dla osób które chcą zrobić bez tłuszczu kilka łyżek wody łyżeczka słodkiej papryki Mięso rozbijamy na cienkie płaty, należy uważać aby nie narobić dziur, aby nam później

Dieta moja pasja
Sałatka z brokułem i kurczakiem 1261

wrzucić do dużej miski, seler i kukurydzę odsączyć z zalewy, dodać do papryki. Gdy kurczak i brokuł ostygną również wrzucić je do warzyw.   W osobnej miseczce przygotować sos: czosnek przecisnąć przez praskę, dodać majonez, śmietanę i przyprawy, dokładnie wymieszać. Polać sosem warzywa i mięso, dokładnie wymieszać. Sałatka smakuje lepiej, gdy chwilę postoi i smaki się przenikną nawzajem

Simply Food
Pałki z kurczaka w marynacie barbecue 187

czosnku granulowanego Szczypta cynamonu Szczypta goździków mielonych 0,5 łyżeczki soli Sposób przygotowania: Pałki z kurczaka myjemy, lekko osuszamy. Do miski wlewamy sos barbecue, dodajemy przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy. Pałki nacieramy przygotowana marynatą, przekładamy do miski i wstawiamy na noc do lodówki. Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy pokrywą. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 przez

Bajeczna Kuchnia
Krokiety z kurczakiem i szpinakiem 213

Składniki na naleśniki miksujemy ze sobą. Smażymy je na rozgrzanej patelni.  Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do gyrosa. Smażymy go na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju lub oliwy. Dodajemy mrożony szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy do miękkości mięsa. Jeszcze ciepły farsz mieszamy z pokrojonym w kosteczkę serem feta. Farsz nakładamy na każdy placek

VioletoweKucharzenie
Sałatka z jarmużem, kukurydzą i granatem 220

umyć ( jeśli mamy świeży z ogródka ), drobno pokroić Kukurydzę osączyć, granat obrać Umyty filet z kurczaka pokroić, posypać carry, solą, ewentualnie pieprzem - usmażyć na głębokim tłuszczu (olej ze smażenia przyda się na sos ) Składniki połączyć, polać sosem. Jako sosu użyłam pozostałą oliwę ze smażenia mięsa, dodałam jedynie kilka kropel soku z cytryny - wymieszałam i tym polałam składniki sałatki

Proste Potrawy
Szybki sos pomidorowy àla Bolognese 231

sól, pieprz- do smaku * sól, pieprz, słodka papryka- do kurczaka * makaron spaghetti- dodatkowo Pierś z kurczaka pokroić na kawałki, doprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką, a następnie zmielić w maszynce do mielenia. Na oliwie zeszklić pokrojoną cebulę, kiedy będzie miękka, dodać posiekany czosnek oraz mięso i całość podsmażyć. Kiedy mięso będzie lekko zarumienione, wlać pomidory, wsypać oregano, suszoną włoszczyznę

Kraina Miodem Płynąca
Zupa z soczewicą i fasolą 170

Domowa jarzynka Sól, pieprz Słodka i ostra papryka Sposób przygotowania: Do garnka przekładamy udko z kurczaka, dodajemy obraną cebulę, listek laurowy, ziarna ziela angielskiego i pieprzu. Całość zalewamy 3 litrami zimnej wody, doprawiamy do smaku solą oraz jarzynką, gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa. Marchewkę i pietruszkę obieramy kroimy w kostkę, ziemniaki obieramy, kroimy w większą kostkę, selera naciowego

Bajeczna Kuchnia
Sałatka Gyros - II wersja 362

kolejna wersja sałatki Gyros... Składniki:   1/2 kg filetu z kurczaka, 2 łyżki przyprawy do gyrosa,  3 łyżki ketchupu,  2 łyżki majonezu,  1/2 puszki kukurydzy,  3 pomidory,  3 kiszone ogórki,  2 tosty, szczypta ostrej papryki,  1/2 kapusty pekińskiej. Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na odrobinie oleju, na koniec

Z miłości do słodkości
Roladki z kurczaka z pieczarkami i serem 483

pierś z kurczaka 250 g pieczarek trochę startego żółtego sera sól, pieprz ew. przyprawa do kurczaka Z podanej porcji wychodzi 6 roladek + ew. dwie polędwiczki. Pierś myjemy, oczyszczamy. Dzielimy na połowę. Delikatnie rozklepujemy tłuczkiem, najlepiej z płaską końcówką przez folię spożywczą, aby nie porozrywać mięsa. Powstały płat mięsa, posypujemy przyprawami, posypujemy startym serem i pieczarkami. Nie za dużo

Pelusiowa Kuchnia
Rozgrzewająca zupa pomidorowa z tymiankiem 206

litrów. Mój mąż wszelkie zupy naprawdę pochłania ;) Składniki: Bulion - przygotowuję rosół na wywarze z kurczaka: 2 skrzydełka 2 udka porcja rosołowa - korpus   Zazwyczaj używam jedynie korpusu i skrzydełek, a udka mrożę i wykorzystuję do innego dania. Jednak tym razem ugotowałam je, gdyż ich mięso świetnie nada się do przygotowania planowanych wkrótce pierogów ;) 3 marchewki 2 pietruszki 2 cebule seler

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
CHIŃSZCZYZNA 228

odstawiłam na 2 godziny do lodówki. W woku podsmażyłam pokrojoną cebulkę z kurczakiem. Przełożyłam je do miski i  następnie   smażyłam  mrożone całe marchewki,zieloną fasolkę i grzybki mun. Podlałam warzywa bulionem i smażyłam aż zmiękną. Dodałam brokuły, kalafiora i usmażone wcześniej mięso,  podlewałam wszytko bulionem, dodałam parę łyżek sosu sojowego,sól i pieprz

potrawyregionalne
roladki drobiowe z kaszanką 171

kaszankę, więc takie roladki z niespodzianką bardzo mu smakowały.  Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 duża kaszanka lub dwie mniejsze sól pieprz kolorowy 2 ząbki czosnku słodka papryka 3 łyżki oleju Fileta pokroić na płaty. Delikatnie je robić tak, żeby nie przerwać mięsa. Mięso oprószyć przyprawami i natrzeć czosnkiem. Ułożyć na desce w kształt prostokąta. Na mięsie ułożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
luzowanie drobiu 3837

teraz należy wziąć w dłoń ostry nóż  i zabrać się do dzieła. Tuszkę kaczki (kurczaka, gęsi lub innego ptactwa) układamy na desce grzbietem do góry. Nożem wykonujemy cięcie oddzielające kuper od kręgosłupa, a następnie delikatnymi ruchami (cały czas odciągając jedną ręką skórę) odcinamy mięso od kości pamiętając aby ruchy noża były zawsze skierowane w stronę kości szkieletu. Kiedy dojdziemy

Miód i pieprz
Pieczone żeberka z ananasem 184

Wiem, że nie wszyscy przepadają za takim połączeniem, ale ja bardzo lubię pieczone mięsa w towarzystwie owoców. Jednym z takich ulubionych owoców jest ananas. Przepisy z jego udziałem pojawiały się już wcześniej na blogu. Była wieprzowina z fasolką szparagową i ananasem oraz kurczak z mango i ananasem . I tym razem połączenie okazało się bardzo trafne. Żeberka są soczyste, aromatyczne

Wiem co jem
Smażony kurczak z pak choi 176

kawałki. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, smażymy na nim kurczaka. Gdy będzie złocisty zdejmujemy go z patelni, przekładamy do  miski i przykrywamy, żeby nie wystygł. Na patelni smażymy cebulę i marchewkę przez 2-3 minuty, dodajemy fasolkę szparagową, mięso, kapustę, sezam i pieprz. Wszystko chwilę przesmażamy. Skrapiamy olejem sezamowym i od razu podajemy  z makaronem

Kulinarne przygody Gatity