Poznaniu na ulicy Wrocławskiej była bardzo fajna restauracja, która podawała pierogi z pieca. Ostatnio przechodząc tamtędy stwierdziłam, że chętnie bym do niej zajrzała na pierogi z mięsem. Okazało się to jednak niemożliwe, bo restauracji tej już nie ma :( Postanowiłam zatem sama je zrobić. Znalazłam przepis na stronie Ooomnomnomnom i wzięłam się do roboty. Wyszło pysznie. Polecam! Ilość porcji: około(...)Składniki: Na ciasto: ½ kg mąki pszennej 250ml mleka ¼ opakowania świeżych drożdży (ok. 25g) 2 łyżki masła 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Na farsz: 2 piersi z kurczaka 100g żółtego sera 1 puszka pomidorów krojonych 1 cebula 1 ostra papryczka 2 ząbki czosnku Ponadto: 1 jajko Suszony koperek lub/i czarnuszka Sos koperkowy/czosnkowy lub inny ulubiony do podania Przygotowanie
Kolizje Smakówpierś z kurczaka – puszkę czarnej fasoli – 2 jajka – sól, pieprz – curry, bazylię, kozieradkę – domowy sos pomidorowy Kaszę gryczaną wrzucić do wrzącej wody (gotujemy 1:2 czyli 1 szklanka kaszy i 2 szklanki wody, chyba, że gotujecie w woreczkach). Gotować do wchłonięcia całej wody (ok. 20 minut). Po tym czasie ostudzić. Mięso pokroić na mniejsze kawałki
Szybko Tanio Smacznieporcje) - 1/2 mielonego fileta z piersi kurczaka - 1/2 pora - cebula czerwona - odrobina mąki - 250 ml przecieru pomidorowego - 1 łyżka śmietany - szklanka ryżu - przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy, czosnek, papryka słodka, odrobina cukru, tymianek - olej do smażenia Wykonanie Na oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Do miski wkładamy mięso mielone, pokrojonego w kostkę pora oraz podsmażoną cebulkę(...)zagotowania. Międzyczasie gotujemy ryż według tradycyjnego przepisu. Możemy podawać z surówką bądź ogórkami - u mnie sałatka meksykańska z ogórków własnej produkcji:) W ostatnim czasie polubiłam połączenie pora z kurczakiem ponieważ jest bardzo delikatne i aromatyczne. Polecam spróbować;) Smacznego
Health-Fit-Lifebrokuła 1 duża pierś z kurczaka (pojedyncza) 8 łyżek oliwy 10 szt. orzechów nerkowca (możesz zastąpić prażonym słonecznikiem) sól, pieprz (kolorowy) 1 łyżeczka cukru 1 duży ząbek czosnku 2 łyżeczki startego parmezanu Przygotowanie: W garnku zagotuj wodę z 1/2 łyżeczki soli - wrzuć pierś i ugotuj (ok. 15-20 min). Po ugotowaniu mięsa, pokrój pierś na małe kawałki. Do drugiego(...)gładkiej masy. Makaron ugotuj al`dente wg przepisu na opakowaniu - odcedź i przykryj (pokrywką) aby nie wystygł. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Na patelnię przełóż zblendowane warzywa i dodaj kurczaka - dopraw solą, pieprzem i wrzuć czosnek. Całość wymieszaj i podsmażaj ok. 5 minut. Na talerz wyłóż makaron i dodaj pesto. Gotowe danie posyp parmezanem
Alutka-GotujeSerem smarowano pieczywo. Obecnie do przygotowanie raclette wykorzystujemy specjalne grile elektryczne wyposażone w pokryte teflonem patelenki, wsuwane pod płytę grila. Na patelenkach roztapiamy ser, natomiast na płycie możemy opiekać mięso, warzywa, chleb czy inne dodatki. Jest to wyjątkowa atrakcja kulinarna. Idealnie sprawdza się na imprezę czy wspólną rodzinną kolację, ponieważ nie ma jak integracja przy wspólnym jedzeniu. Jeśli chcemy(...)żółty. Zamiast szynek dojrzewających można użyć również pokrojonego w cienkie plasterki bekonu, kurczaka czy polędwicy wołowej. Przygotowanie: Ser pokroić na porcje pasujące do specjalnych patelenek na raclette. Pomidorki na połówki, paprykę w słupki a resztę warzyw w plastry. Warzywa wyłożyć na półmisek i przyprawić ziołami. Wędliny lub mięso również wyłożyć na talerz. Pieczywo pokroić na mniejsze porcje. Możemy użyć gotowych
Mania Gotowaniatyle fajna potrawa, że do środka można wsadzić dosłownie wszystko wystarczy troszkę inicjatywy i pomysł lub jakieś nasze indywidualne smaki. Zakupy: 2 piersi z kurczaka (ja kupiłam podwójne) koszt ok. 10 zł, 1/2 kg mąki - i tak musimy kupić kg - więc koszt ok. 1,65 zł, 1 jajko kosz ok. 0,40 zł, 1 litr mleka koszt(...)bardziej puszyste ciasto - smażymy naleśniki na patelni. Zajmujemy się teraz mięsem. Myjemy je w zimnej wodzie i w razie potrzeby obcinamy ze zbędnych farfocli. Kroimy w kostkę. Pieczarki również czyścimy i kroimy w dowolny dla siebie sposób ja akurat kroiłam w piórka gdyż pieczarki podczas smażenia się kurczą. Smażymy kurczaka z dowolnymi przyprawami ja zazwyczaj dodaję troszkę Curry
Tanio smacznie i prostogolonka z indyka 2 udka z kurczaka 2 marchewki kawałek selera 1 pietruszka 4 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe 2 łyżeczki żelatyny sól pieprz Do garnka włożyć golonkę z indyka,łapki kurze,i udka. Dodać marchewkę,seler, pietruszkę, liść laurowy, ziele angielskie, sól. Zalać całość zimną wodą tak, aby woda przykrywała mięso. Gotować na wolnym ogniu około
O kuchni z uczuciemosób: 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka (bez skóry i kości) 1 szklanka surowego ryżu (200 g) 2,5 szklanki wody 1,5 marchewki 1 mała czerwona cebula 2 łyżki masła, np. klarowanego 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz papryka ostra Najlepiej kilka godzin przed pieczeniem mięso umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze części, przyprawić solą oraz pieprzem
Ugotowaćjogurtu greckiego przyprawa do sosu tzatziki sól, pieprz, cukier 2 łyżki oliwa z oliwy bazylia Pierś z kurczaka kroję na trzy części i delikatnie rozbijam, posypuje przyprawą do kurczaka, pieprzem, solą i odstawiam na 30 minut. W tym czasie obieram batata i dynię.Warzywa ścieram na tarce jarzynowej osobno. Najpierw przesmażam dynię na oleju, doprawiam solą, pieprzem, dodaję czosnek(...)zmiękła. Przekładam na talerz. Na tej samej patelni przesmażam batata ale już nie dodaję czosnku, tylko doprawiam solą, pieprz em. Na rozbitej piersi układam dynię startą, na nią batata. Mięso zwijam w roladę i związuję nitką.Posypuję czubrycą czerwoną. Do garnka wlewam litr wody, dodaję liście laurowe i zagotowuję.Roladki wkładam na sitku i gotuję na parze około 15 minut
wesoła kuchniarazem połączenie z mięsem. Dodatek boczku jest dla faceta, który jak widzi coś zielonego to kręci nosem, a tak jak zobaczył, że roladka jest owinięta boczkiem zjadł ze smakiem, pytając tylko co to za kapusta w środku :) Bardzo łatwe do zrobienia, jarmuż można zastąpić szpinakiem, będą również bardzo smaczne. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 100 g jarmużu sól, pieprz
NA MOIM TALERZUWrap z McDonald's - Składniki:2 podwójne piersi z kurczaka1 mała bułka + mleko do namoczenia2 ząbki czosnkułyżka bułki tartejjajkoprzyprawy: odrobina chili, czosnek w proszku, słodka papryka, pieprz, sólprzyprawa do kurczaka (opcjonalnie)panierka:75 g płatków kukurydzianych6 łyżek bułki tartej2 łyżki mąki pszennejmąka do obtaczania mąka jajko rozbełtane z ok. 2 łyżkami mlekaolej do smażeniatortille (gotowe lub z tego przepisu(...)każdy fragment mięsa. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia (z obu stron)***.Sałatę lodową drobno siekamy. Żółty ser kroimy w słupki. Majonez mieszamy ze śmietaną w proporcji 3 łyżki majonezu na łyżkę śmietany (możemy użyć samego majonezu - bez dodatku śmietany).Każdą tortillę smarujemy po ok. łyżeczce ketchupu i sosu majonezowo-śmietanowego. Następnie wykładamy sałatę lodową, kurczaka i pokrojony
Słodka Stronamakaronu tagliatelle 1/4 dyni hokkaido pół cebuli 2 ząbki czosnku 1 pierś z kurczaka 2 łyżki pesto z bazylii lub rzeżuchy sól pieprz oregano pieprz ziołowy ser parmezan lub podobny oliwa do smażenia Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy. Dynię kroimy w kostkę, mięso również w kostkę, cebulę siekamy drobno. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy czosnek, dodajemy cebulę
Gotowanie jest łatwedrobiowy z dodatkiem dyni, to przecież teraz jej czas! Składniki; 1 filet (pojedynczy z kurczaka) pół szkl. zielonego groszku z puszki pół szklanki kukurydzy z puszki 15 dag dyni 2 marchewki sól, pieprz, bazylia, słodka papryka 1 łyżeczka mąki pszennej 2 łyżki oleju Przygotowanie; Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Oprószamy solą i pieprzem i smażymy na oleju
Radość kipiąca uśmiechem.szklanki wody 10 różyczek brokułu 100 g serka topionego (kremowego) Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy według uznania solą, pieprzem, ostrą czerwoną papryką oraz liściem lubczyku. Czerwoną cebulę kroimy w piórka, paprykę w długie, cieniutki paseczki. Warzywa przesmażamy na patelni. Dodajemy mięso i dusimy kilka minut (aż mięso zmieni kolor, a warzywa zmiękną). Na patelnię wlewamy wodę
VioletoweKucharzeniesklepu. Dobrze, że miałam w lodówce kluseczki lane od Hilcona Składniki: 4 podudzia z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 1/2 cebuli 10 ogórków kiszonych trochę wody z ogórków kiszonych sól pieprz pietruszka lane kluseczki Hilcona śmietana mąka Do garnka wlałam wodę. Włożyłam mięso. Gotowałam około 20 minut. Dodałam obrane i pokrojone warzywa. Gdy warzywa zmiękły dodałam starte
MojaQchnia.plprzepisu . Potrzebne nam będą 1,5 kg udek z kurczaka 1 pęczek szczypioru z dymką 1 łyżeczka chilli łyżeczka pieprzu ziołowego szczypta pieprzu czarnego 1 łyżka warzywka 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka miodu Wykonanie Na wstępnie myję nasze mięso i osuszam , po osuszeniu przekładam do miski i dodaje wszystkie nasze
Mój SmakSkładniki: -750 g. filetu z kurczaka -100 g. jogurtu greckiego -1/2 małej startej cebuli -2 ząbki czosnku -sok z połowy cytryny -1 łyżka oliwy z oliwek -3 łyżki posiekanej mięty -sól -pieprz Sposób przygotowania: Mięso umyć i pokroić w 2,5 cm kostkę. Przygotować marynatę. Wymieszać jogurt, cebulę, czosnek przeciśnięty przez prasę, sok z cytryny, oliwę z oliwek, miętę
Magia jedzenia.kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę, a imbir ścieramy na tarce o małych oczkach. 4. Kurczaka płuczemy, oczyszczamy z błon i kroimy w wąskie paski. 5. Na rozgrzanym oleju sezamowym przez minutę podsmażamy czosnek, chili oraz imbir. 6. Następnie dodajemy oprószone szczyptą soli i pieprzu mięso, które podsmażamy przez 5 minut. 7. Po tym czasie dodajemy wcześniej przygotowane warzywa i całość
Bez Cebulimakaronu spaghetti Malma 1 pierś z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 2 łyżki pesto bazyliowego pół słoiczka pomidorów suszonych w oliwie ok 100 ml Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy. Mięso kroimy w kostkę. Na patelnię wrzucamy najpierw posiekaną cebulę i czosnek oraz trochę oliwy od pomidorów, podsmażamy i dodajemy mięso, smażymy mieszając
Gotowanie jest łatweleżą, niż te z książek. Składniki 200 g filetu z kurczaka 1 plaster sera 4 szparagi ze słoika mąka bułka tarta 4 jajka 50 ml mleka 5-6 pomidorków koktajlowych sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, robimy kieszeń przy pomocy ostrego noża. Można lekko rozbić
R'n'G KitchenJak co roku, nadszedł czas na podsumowanie najpopularniejszych przepisów na moim blogu, zapraszam! Moja ulubiona sałatka z kurczakiem i ananasem Najlepsze ciasto kruche na tarty słodkie
karmelowyprzepis zapraszamy tutaj. Miejsce piąte to propozycja pysznego danie obiadowego. Jest to filet z kurczak nadziewany serem mozzarella. Polecamy na niedzielny obiad i nie tylko. Przepis znajdziecie tutaj. Tuż za podium znajdują się cudowne żeberka według przepisu pani Magdy Gessler z naszymi malutkimi modyfikacjami. Mięso jest kruche, aromatyczne i same rozpływa się w ustach. Zajrzycie po przepis i wypróbujcie koniecznie
Kolizje SmakówPRZYGOTOWANIE : Ćwiartki kurczaka myjemy, przecinamy na pół, wkładamy do dużego garnka z liściem laurowym, zielem, pieprzem, kostką rosołową i całą jarzyną. Zalewamy wodą, Doprawiamy wywar solą, pieprzem i gotujemy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Grzyby przekładamy do małego garnka, zalewamy wodą i zagotowujemy, zakręcamy gaz, pozostawiamy na 2 godziny aż namiękną. Cebulę drobno pokrojoną, podpiekamy z wątróbką
Kulinarne Fantazje Mariolidrobną kostkę, przekładamy do miski, cebulę obieramy, kroje w kostkę, dodaje do kurczaka, doprawiamy naszymi przyprawami, i dodaje curry, wszystko razem mieszam. Na rozgrzaną patelnie wykladam nasza pierś z cebulką i przesmażamy około 10 minut od czasu do czasu mieszając, kiedy nasze mięso będzie dobre dodaje czosnek posiekany oraz szpinak, następnie wszystko razem mieszam przesmażam minutę
Mój Smakpokrój w kostkę, a następnie dodaj do mięsa i chwilkę podsmaż. Warzywa i mięso zalej wodą, dodaj 2 łyżki koncentratu pomidorowego, przyprawy i gotuj pod przykryciem aż warzywa się ugotują i będą miękkie. Gotowy gulasz podawaj z kaszą gryczaną. Spróbuj także: Pierś z kurczaka z warzywami pierś z kurczaka marchew pomidory Ciasto warzywne z papryką papryka cebula szpinak Pierś
Fit&Fast KitchenChwilę podsmażyć na następnie podlewać wodą i dusić na małym ogniu. 4. Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki ok. 4 cm. Przyprawić solą (jak najmniej), pieprzem (szczypta), kurkumą (ok. 1/2 łyżeczki), ostrą papryką (ok. 1/3 łyżeczki) i ziołami prowansalskimi (ok. 1 łyżeczki). 5. Mięso dodać do warzyw i dusić razem około 15 min. 6. Cebulkę posiekać
Vroblewska-fitlifemakronem spagetti Składniki : około 100 g ugotowanego makaronu spaghetti 1 wędzone udko z kurczaka 10 pomidorków koktajlowych pęczek rzodkiewek 150 g sera feta papryka żółta pół papryki zielonej pół cebuli łyżka majonezu łyżeczka musztardy zielona cebulka Przygotowanie : Ugotowany makaron kroimy na mniejsze kawałki. Mięso oddzielamy od kości i kroimy na kawałki. Fetę kroimy w kostkę. Na kawałki kroimy wszystkie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikurczaka, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka pieprzu, 1 cebula, Przygotowanie : Udka z kurczaka myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym i solimy. Przygotowujemy glazurę, cebulę drobno kroimy, dodajemy olej, miód, keczup i przyprawy. Mieszamy dokładnie i smarujemy udka . 3. Tak przygotowane w glazurze mięso odkładamy na kilka godzin ( najlepiej na noc ) do lodówki . Po tym czasie układamy udka w naczyniu
Pysznosci Babci BasiAromatyczna, lekka, ciekawa w smaku o kremowej konsystencji zupa cukiniowa :) Składniki: - 2 litry wody - 1 ćwiartka z kurczaka - 1 średnia młoda cukinia - 1 cebula
Zainspirowana w kuchnidomu) 1 cebula 2 marchewki 3 cm kawałek świeżego imbiru 6 filetów z udźca kurczaka 1 łyżka żółtej pasty curry curry w proszku olej do smażenia 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml) opcjonalne sól do smaku 2 łyżki jogurtu typu greckiego natka pietruszki Wykonanie: Mięso oprószamy przyprawą curry i odstawiamy na 30-60 minut. Cebulę obieramy i kroimy w piórka
Kulinarne przygody GatityUlubionym daniem mięsnym moich dzieci są kotlety mielone, albo kurczaczek. Kurczak najczęściej w formie udek pieczonych z różnymi dodatkami. Dzisiaj moja wersja kurczaka z różnorodnymi warzywami
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniekrążki (tylko białą część), przełożyć do głębokiej patelni i skropić oliwą. Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do głębokiego talerza lub miski, polać oliwą i przyprawić solą, pieprzem, curry i odrobiną kurkumy (opcjonalnie można dodać również szczyptę ziół prowansalskich). Przyprawione mięso wymieszać i dodać na patelnię do pora. Włączyć palnik i smażyć mieszając od czasu do czasu
Passions hobbies lifejednak dodaję śmietanę Drukuj Zupa ogórkowa window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 2 udka z kurczaka 3 marchewki 1 pietruszka pół selera pół pora 4 ziela angielskie 3 listki laurowe 4 ziemniaki 4 ogórki kiszone 1/2 szkl. śmietany sól, pieprz Wykonanie Z warzyw (bez ziemniaków), mięsa i przypraw gotujemy wywar. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ogórki ścieramy na tarce jarzynowej
Mieszam w Garnkupieprz, bazylia, oregano, 2 łyżki oleju, por, 10 śliwek suszonych, majonez. Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć, dodać bazylię i oregano oraz dwie łyżki oleju. Wymieszać i podsmażyć. Pozostawić do ostygnięcia. Por i śliwki suszone pokroić drobniej, dodać do nich ostygnięte mięso, majonez. Posolić i popieprzyć. Wymieszać. Smacznego
W kuchni u Monikioliwy z oliwek musztardy, miodu i do smaku soli i pieprzu, włóż do niej kurczaka, wymieszaj i odstaw na 30 minut. Nadziej po 2 kawałki na grube i krótkie patyczki do szaszłyków i smaż na maśle klarowanym na mocny złoty kolor. W trakcie marynowania mięsa przygotuj sałatkę. Przebież jeśli trzeba 2 garście miksu sałatkowego z roszponką, dodaj do niej pokrojoną
Mechanik w kuchnichwilę z ognia. Do cebuli i czosnku dodajemy paprykę i dokładnie mieszamy. Następnie wrzucamy kurczaka, dodajemy sól i odrobinę pieprzu. Ponownie wszystko mieszamy, po czym znów stawiamy na ogniu i dusimy, od czasu do czasu podlewając lekko wodą, aby nie przywarło do dna. Gdy mięso będzie już odpowiednio miękkie dodajemy szpinak (w tym czasie można dodać opcje z pomidorem), czekamy
Kubki smakuwłożyć do worka i zalać marynatą. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie wyjąć kurczaka z marynaty i ułożyć w naczyniu żaroodpornym dolewając 2-3 łyżki marynaty. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny czas, od czasu do czasu obracając mięso, aby nabrało koloru z każdej strony
My simple kitchenCzasami gdy nie mamy już pomysłu co można zrobić z mięskiem z rosołu, warto wypróbować ten sposób. Kurczak wychodzi obłędny, najlepiej do panierowania
Rozpustne gotowaniewrzucamy kurczaka i mieszamy do momentu, gdy cały kurczak pokryty jest pastą. Smażymy, aż kurczak zacznie zmieniać kolor na biały. Dodajemy puszkę mleka kokosowego, pieczarki i ugotowane ziemniaki. Po chwili doprawiamy do smaku - sosem sojowym i rybnym oraz cukrem/syropem*. Gotujemy na wolnym ogniu, aż mięso i ziemniaki będą całkiem ugotowane. Jeżeli sos jest zbyt gęsty podlewamy wodą z ziemniaków. Ostatnie
MamaOskarkazasadzie do obiadu. Wiele zup gotuję na udkach z kurczaka i nie zawsze mam ochotę podawać je potem w jakimś sosie. Czasem jest tak, że z bulionu czy innej czystej zupy odlewam po filiżance do popicia , a warzywa i mięso podaję z taką właśnie ,,musztardą ,,. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniużyć do zapiekanek (zarówno takich , jak i tego typu ), doskonale komponują się z mięsem, zwłaszcza drobiowym , a pomysłów na ich wykorzystanie można naliczyć całą masę :) Dzisiejszy pomysł to mała wariacja na temat tego przepisu , przydatna w sytuacji, w której nie mamy w domu kurczaka, a do tego staramy się eliminować z diety niechciane kalorie, w tym przypadku śmietanę. Makaron można
Kulinarne zapędy KokosaPyszne, słodkie połączenie owoców z mięsem to jest to co smakuje mi od dawna. Do tego odrobina chrupkości innych warzyw i dużo prażonych pestek słonecznika. Skusiłam Was na sałatkę? Koniecznie spróbujecie! Składniki : * podwójny filet z kurczaka * przyprawa do kurczaka * puszka ananasa * puszka kukurydzy * 6 ogórków konserwowych * czerwona papryka * szklanka pestek słonecznika * sos : łyżka majonezu, mały jogurt grecki, 2 ząbki czosnku
Magiczne Życie Martysera oliwa do smażenia przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, gałka muszkatołowa WYKONANIE Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do wysokiego talerza lub miski. Polać oliwą, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, wymieszać. Rozgrzać dużą patelnię lub brytfannę i wrzucić do niej mięso. Smażyć do momentu, aż nie będzie surowe. W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem oleju
Passions hobbies lifebalsamiczny Sposób przygotowania: Warzywa myjemy i osuszamy, to samo robimy z piersią z kurczaka. Cebulkę, ogórek i melona obieramy ze skórki, kroimy na małe kwadraciki, trójkąty bądź wycinamy kółeczka foremką – jak wolicie.Pomidorki kroimy na ćwiartki, wydrążamy miąższ. Nadziewanie szaszłyków najlepiej rozpoczynać od mięsa, pokrojonego na Male cząstki – kwadraty, jednak nie jest to koniecznością. Przygotowane warzywa nadziewamy na przemian
Słodkie Przyjemnościskładniki* 2 piersi z kurczaka* 2 średnie cebule* 2 ząbki czosnku* 30 dag pieczarek* puszka pomidorów w zalewie* sól, pieprz naturalny, pieprz Cayenne* 40 dag makaronu rurki* ser typu parmezan do posypaniaSposób wykonaniaMięso pokroić w kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekać, pieczarki pokroić w plasterki, a pomidory zmiksować.W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić mięso, cebulę, czosnek i podsmażyć.Następnie wrzucić
Mix smakuciasto. Następnie kolejno kładziemy warzywa: kapusta pekińska, pomidory, ogórki, cebulę, paprykę. Na sam wierzch dajemy kurczaka i wszystko posypujemy tartym serem.Pieczemy ok. 7-10 minut w maksymalnej temperaturze piekarnika (ok. 250 stopni).Gotową pizzę polewamy sosem czosnkowym lub śmietanowym.*nie za długo, pamiętajmy, że mięso będzie się piekło również w piekarnikuMoje posty
Słodka StronaPyszne roladki na słodko w płatkach kukurydzianychRoladki drobiowe z brzoskwiniamiSKŁADNIKI:piersi z kurczaka -1 podwójnabrzoskwinie w syropie -4 sztmąka -2 łyżkipłatki kukurydziane -0,5 szkljajko -1 sztsól i pieprz PRZYGOTOWANIE:Filety drobiowe umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Podzielić mięso na 4 porcje. Następnie filety drobiowe cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem.Brzoskwinie, odcedzić z syropu, osączyć. Płatki
Kuchnia DanusiSkładniki - 1 kapusta pekińska - pojedynczy filet z kurczaka - 2 pomidory - ogórek - ser feta - mały kefir naturalny - łyżka majonezu - ząbek czosnku - przyprawa do grosa - tłuszcz do smażenia Wykonanie Kapustę poszatkować. Pomidory, obranego ogórka i fetę pokroić w kostkę. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do grosa i podsmażyć. Wystudzić i dodać do warzyw. Wymieszać, posypać fetą. Czosnek obrać i przecisnąć przez
Świat Smaku