mieso w sosie - 1636 przepisów (strona:39/110)

Mięsko w pysznym sosie słodko-kwaśnym 177

Ilość składników wedle gustu..ja dodałam najpierw mniej octu , a potem dodałam jeszcze ..tak samo z wodą, ilość wody zależy od tego, jaki chcemy otrzymać sos. około 50-60 dkg polędwicy lub innego mięsa wieprzowego 2 jajka przyprawa do gyrosa Galeo około 6 łyżek mąki kukurydzianej 1 cebula 2-3 łyżki suszu warzywnego 1 szkl.octu białego winnego  około

Moje domowe kucharzenie
Patisony faszerowane mięsem mielonym i ryżem. Patisony a'la gołąbki. 262

bulionem do 1/3 wysokości patisonów. Piekę pod przykryciem ok. godzinę - półtorej w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem. Patisony sa gotowe kiedy warzywa są miękkie a mięso w środku upieczone. Gotowe patisony podaję z sosem pomidorowym. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Kartacze Joanny Jakubiuk 219

olejny przepis Joanny Jakubiuk sprawdzony podczas ziemniaczanych warsztatów kulinarnych  zorganizowanych przez Europlant . Podlaskie kartacze faszerowane dwoma rodzajami mięsa podane z wysmażonym boczkiem. Możecie je przygotować także tylko z wieprzowiny a zamiast boczku podać sos czosnkowy lub tzatziki.  Składniki: 2  kg surowych ziemniaków   1  kg gotowanych  ziemniaków   5 00 g mięsa wieprzowego mielonego

SzczyptaSmaQ
Schab z patelni, pieczarki w śmietanie i polenta 114

schab ; 2-3 porcje schabu sól pieprz ziołowy staropolski pieprz czarny łyżka oliwy szczypta papryki pieczarki w śmietanie ; 150 g pieczarek pół cebuli tłuszcz do smażenia

Gotowanie jest łatwe
Pizza z pieczarkami, cebulą i kukurydzą 155

połączenie łatwo dostępnych składników. Moja pizza to resztkowe danie, ponieważ wykorzystałam zalegające w lodówce warzywa. Pomimo tego, że w jej składzie nie ma ani grama mięsa - pizza jest bardzo sycąca. Najlepiej smakuje z sosem czosnkowym.  Składniki: ciasto na pizzę (przepis tutaj ) 3 pomidory lima 200 g pieczarek 1 średniej wielkości cebula 1/2 puszki kukurydzy sól, pieprz zioła prowansalskie starty

Ugotować
Pasztet z cukinii i soczewicy 178

natką pietruszki pasztet ma wyraźny, ostry smak. Jadłam go dzisiaj na śniadanie – schłodzony, bez dodatków – nic więcej nie było potrzebne. Ale docelowo dzisiaj zastąpi też mięso podczas obiadu – oczywiście podany na ciepło z sosem i ziemniaczkami. Pasztet nie jest gładki i jednolity, ale taki był mój zamiar :) Aaaa… na dnie keksówki ułożyłam podgotowaną fasolkę szparagową – taką miałam fantazję

Trzeci talerz
Pulpety w kapuście kiszonej i pomidorach 125

opłukałem , odcisnąłem i pokroiłem. Na rozgrzanym oleju zeszkliłem pozostałą cebulę. Dodałem kapustę , liście laurowe i pomidory z puszki. Wlałem odrobinę wody. Całość zagotowałem i posoliłem. Mięso po wyrobieniu uformowałem w kulki , ugotowałem w sosie z kapusty . Pod koniec gotowania dodałem pokrojone świeże pomidory bez skórki i posiekaną papryczkę chili. Zagotowałem , doprawiłem solą , pieprzem oraz brązowym cukrem

R'n'G Kitchen
Kiszone cytryny według przepisu Magdy Gessler 494

posiekana doda takiego smaku i aromatu, że aż chce się jeść, jako dodatek do dań z ryb - np. ćwiartka podana na talerzu, do pieczonego mięsa, do marynowania mięs przed pieczeniem, do dipów, sosów i twarożków, do zup, do soków warzywnych. Skórka kiszonej cytryny jest delikatna w swojej strukturze, podobna do kandyzowanej. Można ją bez obaw zjeść. Niektórzy miąższ z kiszonych

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto na naleśniki 235

dodatku cukru dlatego świetnie pasują i do podawania na słodko z dżemem, bitą śmietaną, cukrem pudrem czy dowolnymi owocami, i do podawania na wytrwanie - z mięsem, z warzywami, zapiekane z serem czy z sosem. Wiele osób cukier dodaje zupełnie niepotrzebnie. Po pierwsze jest to niezdrowe dla organizmu, a po drugie po co? Podając naleśniki na słodko, właśnie tym słodkim nadzieniem

Jedzeniomania
Lasagne z mięsem mielonym i trzema serami 180

Lasagne to danie dla tych, którym od czasu do czasu kalorie nie straszne. Nie namawiam, żeby jeść ją na obiad w każdy weekend, bo raz na

bistro mama
Penne lazur 345

Robiłam porządek w szafce i przez przypadek znalazłam stary, odręcznie i szybko zapisany na skrawku kartki przepis na makaron penne z serem lazur, jaki wiele lat

Taste Of My Day
Comber z sarny po kapitańsku. 133

mąką i zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu ,skropić winem i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać sparzone rodzynki i śliwki. Miękkie mięso pokroić  na porcje ,ukośnie, w poprzek włókien . Sos połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką

Kulinarny karnet Christophera
Delikatna potrawka z kurczaka z sosem jogurtowym 857

Ileż to razy głowimy się co zrobić z resztkami w garnkach? zapewne wiele razy. Szkoda wyrzucić, bo przecież jedzenie nie może się marnować. Czasami

Codzienna kuchnia niecodzienna
Klopsiki wołowe z pieczonymi ziemniakami 128

cebula -jedno jajko - 4 ogórki konserwowe wielkości ok. 10 cm -łyżka majeranku -łyżeczka suszonych pomidorów  (suchych- nie w oliwie ) -szczypta chili -łyżka ciemnego sosu sojowego -sól -pieprz -80 ml zimnej przegotowanej wody Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, starte na tarce o drobnych oczkach ogórki, dodajemy resztę suchych przypraw przypraw. Wyrabiamy mięso na gładką puszystą(...)pieczenia.Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni. Z przygotowanego wcześniej mięsa wołowego, mokrymi rękami, wyrabiamy klopsiki i układamy na żaroodpornym półmisku. Przykrywamy i wkładamy do piekarnika równocześnie z przygotowanymi ziemniakami. U mnie pieczenie trwało 50 min, ale wszystko zależy od piekarnika. Upieczone klopsiki i ziemniaki podałam z pomidorkami koktajlowymi, a ziemniaczki polałam sosem jogurtowo – czosnkowym,również wg swojego przepisu

Kulinarne przemyslenia
Zapiekamy makaron z grzybami, serem, kulkami mielonymi oraz sosem pomidorowym #lubelloveinspiracje i #lubella #lubellaikoszgrzy 135

mielone kulki: 500 gram mięsa mielonego 1 papryka u mnie pieczona ale może być świeża 1 duży ogórek kiszony 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz 1 jajko płaska łyżeczka wędzonej papryki pęczek szczypiorku olej do smażenia pozostałe: grzyby - ilość i rodzaj dowolny u mnie ok 200 gram podgrzybów duża łyżka masła sól 250 gram domowego sosu paprykowo pomidorowego  Przygotowanie(...)Przygotowujemy mielone kulki: Mięso mielone przekładamy do miski, dorzucamy do niej również jajko, bułkę tartą, sól, pieprz, wędzoną paprykę, posiekany szczypiorek, upieczoną i obraną ze skóry paprykę i pokrojonego drobno ogórka kiszonego. Wyrabiamy farsz ręką, aby dobrze połączyć składniki. Formujemy nie wielkie kulki i smażymy na rozgrzanym oleju. Na koniec makaron układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem, następnie kładziemy usmażone

Życie zaczyna się w kuchni