mieso w sosie - 1636 przepisów (strona:31/110)

Roladki schabowe z suszonymi śliwkami i boczkiem 391

jeszcze chwilę razem smażyć. Następnie wlać wodę - około 300 - 350ml, przykryć i gotować całość na małym ogniu przez około 30 minut. Po upływie tego czasu wyjmujemy mięso (wyciągamy od razu wykałaczki) a sos przecieramy przez sito. Wlewamy go z powrotem do garnka, dodajemy konfiturę i zaciągamy niewielką ilością mąki aby zgęstniał. Przyprawiamy go do smaku (mój był wystarczająco aromatyczny

My simple kitchen
Czarny czosnek pasta do kanapek i jego właściwości 195

słony smak. Mnie przypomina pastę z trufli.  Jest cennym źródłem minerałów głównie potasu, magnezu, wapnia, żelaza, fosforu, selenu, siarki, cynku. Pastą można smarować kanapki, przyprawiać sosy, dipy i sałatki.  Dokonały do mięs i dań wegetariańskich. Sprawdza się także w deserach i w czekoladzie. Jadłam czekoladę z czosnkiem. Podchodziłam bardzo ostrożnie i nieco obawiałam się smaku. Byłam jednak oczarowana

AZgotuj!
Przykładowy jadłospis odchudzający 1700 kcal #2 155

Porcja) Makaron penne (pełnoziarnisty) – 180 g (2.57 x Szklanka) Czas przygotowania: 30 minut   1. Cebulę podduś na patelni ze zmielonym mięsem. 2. Dodaj pomidory. Gotuj aż sos się lekko zredukuje i dopraw ziołami do smaku. 3. Zjedz z ugotowanym makaronem. PODWIECZOREK K:295.1 / B:10.4 / T:6.8 / W:41.8 / Błonnik:13.1   KANAPKI Z PASTĄ FASOLOWĄ Koper ogrodowy

Powiedz dietom nie
Karkówka w marynacie musztardowo - pomidorowej 254

szklanki wody. Całość mieszamy i dokładamy kotlety. Kotlety układamy pod cebulą. Mięso przykrywamy i dusimy do miękkości. Moje potrzebowało około 90 minut. Jeśli podczas duszenia mięsa, wyparuje za dużo wody i sos zrobi się za gęsty, dolewamy ją (najlepiej gorącą). Smacznego

Smak mojego domu
Kurczak Tikka Masala / Chicken Tikka Masala 278

jego programu „The F Word”, która jest bardziej przyjazna dla przeciętnego konsumenta, gdyż jest łatwiejsza w przygotowaniu, no i mniej pikantna:) Pyszne, soczyste mięso z kurczaka w rewelacyjnie aromatycznym sosie na bazie pomidorów i cebuli z pewnością przypadnie do gustu wszystkim amatorom indyjskich smaków. Ponadto, danie to jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, więc jest też doskonałą

karmelowy
Nogi kurczaka z tarniną 148

ułożyć nogi kurczaka. Przykryć resztą owoców. Przykryć pokrywką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po 1/2 godziny wlać wodę, przykryć i piec kolejne 1/2 godziny. Mięso wyjąć i trzymać w cieple. Sos przetrzeć przez sito, zagęścić przez gotowanie. Podałam z puree z pietruszki. *u mnie kurczak kukurydziany zastawa

królestwo garów
Pierś z indyka duszona z pieczarkami. 163

wyciągamy mięsko na talerze i zagęszczamy sos wlewając go do 3 łyżeczek mąki i dokładnie mieszamy w kubku - dodajemy do sosu na patelnię i mieszamy, kiedy sos się zagęści wylewamy go na mięso i kluski. Smacznego

Moje-pitraszenie
Zaproszenie do akcji"Kuchnia Niemiecka" 2014 185

dobrego apetytu i smaku.Stworzyli kuchnie,ktora dostarcza podniebieniu wielu przyjemnosci.Kuchnia niemiecka to wiele wykwintnych dan,ale docenia popularna kapuste,szczegolnie kiszona,boczek czy kluski.Filarem kuchni jest jednak mieso,a Schweinebraten-pieczen z sosem to narodowa potrawa Niemcow.Maja przebogaty wybor przedniego pieczywa,pyszny,znany tort Schwarzwaldzki i Apfelstrudel.Zima zatem to idealna pora na zebranie przepisow z kuchni naszych zachodnich sasiadow.Mam nadzieje

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wały Chrobrego , Odra od strony wody i Restauracja Ładoga 201

duża ( podgrzewany kociołek) , że starczyła by na 3 osoby. A pielmienii to totalna porażka . Nie wiem czy kupne ale ciasto tak grube , że nie czuć mięsa , a zamiast kwaśnej śmietany jakiś sos serowy ( założę się , że kupny z torebki). Za ton piwo było zimne i smaczne, sala dobrze klimatyzowana i obsługa miła. Po atrakcjach nad Odrą wróciliśmy taksówkami ( bo akurat

Buniabaje w kuchni
Pide 361

kuzynem jest włoska pizza. Można go przygotować na cienkim i grubym cieście, ale od wersji z Włoch różni się sposobem podania. Farsz do pide zawiera wymieszany sos z warzywami lub warzywami i mięsem.  Ponadto, ma on kształt łódki  lub okrągły w zależności od regionu. Podobnie jest z dodatkami, którymi jest ser, pomidory, kiełbasa, grzyby, mięso itp. Po prostu

Fabryka pomysłów
Karczek faszerowany papryką i szpinakiem pieczony w rękawie 221

szpinakiem dzieki czemu mieso nabralo charakteru i smakowitego paprykowego aromatu. Podalam z pieczonymi pieczarkami.Pieczen jest bardzo aromatyczna,po prostu pyszna.Polecam!Skladniki :okolo1,5 kg 3 waskie czerwone paprykigarsc swiezego szpinakusol,pieprzslodka czerwona papryka w proszkuolejsuszone oreganowarzywa:marchewka kawalek pora,selera i pietruszki2 liscie laurowe1 szklanka (200 ml) wrzatku kilka ziarenek ziela angielskiego300 g malych pieczareksmietana do sosu Wykonanie:papryki umyc(...)piec jeszcze okolo 20 minut.wyjac upieczone mieso i pozwolic mu odpoczac przed pokrojeniem w plastrywylowic pieczarki i odlozyc na bokcaly wywar z warzywami zlac do ronelka (usunac listek laurowy i ziele angielskie).Zmiksowac na gladki krem.Dodac smietane i wymieszac.Sos gotowymieso uwolnic ze sznurkow,pociac w plastry.Podawac z sosem i pieczarkami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
KLOPSIKI W SOSIE POMIDOROWYM 160

kremowym sosie pomidorowym. Przygotowanie ich jest proste, a efekt końcowy zadowalający. Klopsiki są niewielkiej wielkości, w kształcie małych kulek, otulone sosem z dodatkiem ziół. My takie klopsiki lubimy jeść z makaronem, ale można także z ryżem.  SKŁADNIKI: Klopsiki: mięso mielone wieprzowe 300 g.  mięso mielone drobiowe 200 g.  czosnek 1 ząbek sól 1/2 łyżeczki kucharek 1/2 łyżeczki(...)kucharek,czosnek granulowany,natkę pietruszki, jajko, kasze mannę i przeciśnięty przez praskę czosnek razem wymieszać. Na mokre dłonie nabrać trochę mięsa i uformować małe kulki. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażyć z każdej strony klopsiki. Przełożyć do garnka. Sos: Klopsiki zalać bulionem i gotować na małym ogniu. Pomidory w puszce zmiksować blenderem razem z przecierem i dodać do bulionu. Gotować

Kuchnia Paulettes
Gołąbki bez zawijania 185

Przepyszne gołąbki z kapusty włoskiej i kaszy jęczmiennej W aksamitnym sosie pomidorowym Składniki • 1 woreczek ugotowanej kaszy jęczmiennej • 500 g mięsa mielonego z karczku • 1 cebula • 1 ząbek czosnku • 1/2 małej główki kapusty włoskiej • 1 jajko • tarta bułka • olej • przyprawa do hamburgerów z grilla sos • 1 słoik musu pomidorowego (lub mały koncentrat pomidorowy ) • 2 łyżki masła • 2 łyżki płaskie mąki

W królestwie smaków Beaty
Pita 191

schab pokrojony w plastry  pomidor ogorek  cebula  sos czosnkowy ketchup  bulka pita  sol  pieprz papryka slodka Myjemy mieso, osuszamy i doprawiamy przyprawami ( mozna utuc jak na kotlety ) Szmarzymy mieso wczesniej obtaczajac tylko w mace   Myjemy warzywa i wszystkie kroimy w plasterki  Rozkrajamy bulki i ukladamy warstwowo  pomidora, cebule, ogorka mieso

Klaudynkowa kuchnia