mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:293/400)

Patelnia z powłoką Teflon™ Platinum Plus w mojej kuchni 200

pierwszy rzut oka" można tylko powiedzieć, że wygląda elegancko :) Ale wiemy, że w kuchni liczy się nie tylko wygląd, a najważniejsze jak sprzęt - tu patelnia- sprawuje się podczas gotowania, pieczenia czy smażenia.     Jest dość ciężka, ta o średnicy 28 cm ( o tak zważyłam ją!) ma 1,4 kg. Średnica pola grzewczego to 21,3 cm. Patelnię można używać(...)wykonane są z odlewanego aluminium, które jest niezwykle trwałe, nie deformuje się  pod wpływem temperatury i jest odporne na odkształcenia. Dodatkowe ucho przyda się podczas używania patelni w piekarniku do zapiekania lub przenoszenia ją na stół, bo tak jak wspomniałam jest dość ciężka. Patelnia ma grube dno wielowarstwowe, dzięki temu ciepło akumulowane podczas nagrzewania grubych ścianek patelni rozchodzi się

Proste Potrawy
Gnocchi zapiekane z sosem pomidorowym i mozzarellą / Baked gnocchi with tomato sauce and mozzarella 352

pysznym sosie pomidorowym i dużą ilością mozzarelli sprawdzą się zawsze. Oczywiście zamiast gnocchi możemy użyć tutaj wytrawnych pierożków, ravioli czy nawet zwykłego makaronu a zamiast boczku, inne ulubione mięso lub wędlinę. Doskonałe danie do oczyszczenia lodówki z resztek, których nie chcemy wyrzucać. Polecam! Scroll down for recipe in English Gnocchi zapiekane z sosem pomidorowym i mozzarellą (2-3 porcje) Składniki(...)wmieszaj śmietanę lub jogurt, pietruszkę i dopraw do smaku solą i pieprzem. Przełóż sos wraz z gnocchi do naczynia żaroodpornego i wyłóż na wierzch mozzarellę. Włóż do piekarnika i piecz przez 10 minut, aż mozzarella się rozpuści i lekko zarumieni. Wyjmij, odstaw na 5 minut i podawaj. Smacznego! English version Baked gnocchi with tomato sauce and mozzarella (2-3 servings

karmelowy
Pieczone ziemniaki z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i czerwoną cebulą (Patate al forno con pomodori secchi, olive nere 190

Co prawda na naszym polsko-włoskim stole często króluje makaron pod wieloma postaciami, ale nie zapominamy o ziemniakach ;) w sezonie pomidorowym często przygotowujemy   pieczone

La grande e la piccola cuoca
Czy stek po polsku może być ze schabu i smakować jak prawdziwy amerykański stek wołowy? 346

schabowe, zapanierowalam, usmażyłam i zjadłam. Oba na raz. W całości, bez żadnych dodatków. Chętnie zjadłabym jeszcze dwa. Założę się, że całkiem często przyrządzacie w swoich domach schabowe lub schab pieczony. Myśleliście jednak kiedyś o tym, żeby zamiast kroić schab na cienkie plastry i tłuc je na płaściutkie kotlety możecie przyrządzić go prawie tak jak stek z polędwicy wołowej(...)Mięso: 4 plastry schabu (mięso powinno być w kawałkach o wysokości ok. 3.5-4 cm i powinno mieć na bokach cienką wartstwę tłuszczu, ok. 1-2 mm) olej do smażenia świeżo i grubo zmielony pieprz sól morska Zebrać razem wszystkie składniki. W jednym naczyniu wymieszać dokładnie składniki na solankę. W odpowieniej wielkości naczyniu (najlepiej pojemniku ze szczelną przykrywką) umieścić mięso

Jem więc Jestem
Pieczary faszerowane mięsem mielonym i szpinakiem 197

Wielkie pieczarki, pyszny farsz i kilka minut w piekarniku. W moim wypadku był to debiut z piekarnikiem gazowym i odrobinę bałam się efektu. Całe szczęście wszystko wyszło jak należy, a obiad udał się świetnie. :) 5 dużych pieczarek (dostępne w Lidlu) ok. 350g mięsa mielonego z łopatki 150g mrożonego szpinaku siekanego 4 plastry sera 1 duża cebula 3 duże ząbki czosnku(...)przegryzły. Do tego czasu, warto pokropić pieczarki sokiem z cytryny, by nie ściemniały.  Po godzinie faszerujemy każdą pieczarkę mięsem, na nie nakładamy odciśnięty szpinak. Chciałam, by zachował swój smak, więc nie doprawiałam go i tylko przykryłam serem. Nadziane grzyby pieczemy w 180 stopniach przez około pół godziny, w zależności od sprzętu, którym, dysponujemy. Podawać można je jako przystawkę

Kuchenna Kontrrewolucya
Kurczak pieczony 145

Madzia zrobiła genialny obiad! Znaczy się pieczonego całego kurczaka. A ja uwielbiam kurczaka. Zwłaszcza właśnie pieczonego. Chrupiąca skórka, mięsko rozpływa się w ustach, mmmm

Marder&Marder Manufacture
Tarta grzybowa z serem feta i parmezanem 177

Ser parmezan można zastąpić innym twardym serem. To tak dla informacji dla tych co nie lubią parmezanu. Wykonanie ciasta do tarty , spód – brokuł rozerwać na

Kuchnia Pokoleń
Rolada serowa z mięsem mielonym i papryką 180

Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Farsz : 500 gram mięsa mielonego papryka czerwona 2 jajka 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz Mięso przełożyć do miski, wbić jajka,  dodać bułkę tartą i pokrojoną w kostkę paprykę. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Normal 0 21 false false false(...)masę serową od strony z której zdjęliśmy papier nakładamy farsz, z jednej strony zostawiamy 1,5 cm wolnego. Powoli zwijamy w roladę. Zawijamy ją w papier do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.    SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Czy stek po polsku może być ze schabu i smakować jak prawdziwy amerykański stek wołowy? 261

schabowe, zapanierowalam, usmażyłam i zjadłam. Oba na raz. W całości, bez żadnych dodatków. Chętnie zjadłabym jeszcze dwa. Założę się, że całkiem często przyrządzacie w swoich domach schabowe lub schab pieczony. Myśleliście jednak kiedyś o tym, żeby zamiast kroić schab na cienkie plastry i tłuc je na płaściutkie kotlety możecie przyrządzić go prawie tak jak stek z polędwicy wołowej(...)Mięso: 4 plastry schabu (mięso powinno być w kawałkach o wysokości ok. 3.5-4 cm i powinno mieć na bokach cienką wartstwę tłuszczu, ok. 1-2 mm) olej do smażenia świeżo i grubo zmielony pieprz sól morska Zebrać razem wszystkie składniki. W jednym naczyniu wymieszać dokładnie składniki na solankę. W odpowieniej wielkości naczyniu (najlepiej pojemniku ze szczelną przykrywką) umieścić mięso

Jem więc Jestem
Niebo w gębie - sernik z brzoskwiniami :) 209

niebo w gębie :) kto spróbuje napewno nie pożałuje. Blacha znika w mgnieniu oka. Nawet kochany małżonek mając do wyboru mięso a sernik wybiera ten sernik. Składniki ciasto 3 szklanki maki 1 kostka margaryny 5 żółtek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru Składniki masa serowa 1 kg sera białego w wiaderku u mnie President 2 całe jajka 2 budynie(...)cukru pudru szczypta soli Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem. Margarynę siekamy i mieszamy z sypkimi składnikami. Wszystko dokładnie mieszamy dodając stopniowo żółtka (białka wkładamy do lodówki). Zagniatamy do jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto dzielimy na 3 części. Dwoma wykładamy formę wyłożoną papierem do pieczenia a 1/3 zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalki. Brzoskwinie odsączamy na sitku

Piekielna Kuchnia Pati
Klops 167

środka daje jakąś wkładkę . Dzisiaj są to grzyby leśne suszone ale z moich zbiorów tego rocznych Skład  Jak to z klopsami bywa mięso może być różne (drobiowe,wieprzowe ,wołowe) w zależności od rodzaju mięsa zmienia się ilość dodatków i obróbka. Ten jest z indyka. 500g filetu indyczego  1 duża cebula 2 jajka 1 łyżka majeranku 1/2 pęczka natki(...)czerstwe garść grzybów suszonych 1 szklanka mleka lub wody Wykonanie Krok1  . Grzyby moczymy i gotujemy. Kajzerki namaczamy w mleku.Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym Krok 2  Mięso i wyciśniętą bułkę  mielimy . Cebulę bardzo drobno siekamy , pietruszkę również Krok 3 , Wszystkie składniki w rzucamy do miski ,dodajemy przyprawy , jajka i bardzo dokładnie mieszamy (  masa musi być

Eli Gotowanie
Zapiekanka z cukinią, mięsem mielonym i pieczarkami 204

coś normalnego. Może nie zapiekankę jak poniżej, ale mam chrapkę na zwykłego pieczonego kurczaka i surówkę z odrobiną tylko oliwy i ziół. Mięso już się marynuje. Taka zapiekanka to idealny posiłek dla rodziny, na szybki weekendowy obiad. W zasadzie sama się robi. ZAPIEKANKA Z CUKINIĄ, MIĘSEM MIELONYM I PIECZARKAMI (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject(...)odrobiną tłuszczu. Wykładamy do miseczki. Na tej samej patelni podsmażamy mięso mielone, dodajemy do niego pomidory. Gotujemy chwilę i doprawiamy wyraźnie paprykami, bazylią, pieprzem i solą. Mięso z sosem wykładamy na cukinię. Na tym umieszczamy: osączony groszek, pieczarki oraz ser. Podpiekamy około 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Risotto z pieczonymi buraczkami 217

Risotto z pieczonymi buraczkami to kolejna pozycja z książki „Gordon Ramsay’s Ultimate Home Cooking”. Prawidłowe przygotowanie risotto wcale nie jest trudne

Moja Delicja
Quiche z ziemniakami, cebulą i boczkiem 274

Dzisiaj kolejna propozycja z serii kuchnia oszczędnej gospodyni :) Wraz z końcem miesiąca, moje pomysły dań na obiad są coraz bardziej niskobudżetowe, dlatego oczekując na wypłatę chcę

Taste Of My Day
Muszle makaronowe z mięsem 304

Z dużych muszli makaronowych można wyczarować efektowne danie. Ja zrobiłam nadzienie z mięsa mielonego a do tego sos pomidorowy. Robiąc zapiekankę z makaronu i mięsa nie

Ala piecze i gotuje