mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:228/400)

Pieczona pietruszka z miodem i czosnkiem 123

frytki z batatów pieczone młode warzywa ,  pieczona dynia ) ale obok pietruszki przechodziłam z  obojętnością... Wszystko do czasu, aż koleżanka opowiedziała mi jak pyszna jest upieczona  z miodem i czosnkiem. Będzie idealnym dodatkiem do mięsa, pyszna jest też pokrojona w małe kawałki, jako jeden ze składników sałatki. Pieczona pietruszka z miodem(...)przyprawy, dodajemy pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Pietruszkę układamy w naczyniu żaroodpornym.  Sos wylewamy na pietruszkę i dokładnie obtaczamy nim wszystkie korzenie. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy folię, pietruszka delikatnie się wtedy przyrumieni

Kulinarne przygody Gatity
Pełnoziarniste spaghetti z pastą ajvar i kwiatami cukinii. 148

Pasta ajvar to bałkański specjał zrobiony z pieczonych warzyw, gdzie większość z nich stanowi papryka. Na nasze szczęście pasta (choć też dostępna w sklepach), jest bardzo prosta do wykonania. Powiem Wam, że warto od razu zrobić sobie jej więcej by wykorzystać do gulaszów, makaronów - bo jest naprawdę bardzo smaczna i można używać ją na wiele sposobów. A sama papryka(...)Warzywa (papryka, czosnek, cebula, papryka) umyć. Paprykę i bakłażana nakłuć by nie wybuchły podczas pieczenia i wstawić do piekarnika (180 stopni). Paprykę piec tak długo by skórka się przypiekła się miejscami na czarno - około 30 minut. Pozostałe warzywa piec do miękkości. Po wyjęciu z pieca paprykę nakryć miską by zaparowała (sparzyła się) i usunąć z niej skórkę oraz gniazda nasienne

Poezja Smaków - blog kulinarny
Faszerowane pieczarki 114

mleku i wyciśnięta 3 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku natka pietruszki sól,pieprz do samku tarkowany ser zółty Sposób; Zaczynamy jak zawsze od mięsa ponieważ potrzebuje przejść przyprawami. Mięso wsadzamy do miski,wbijamy dwa jajka,dodajemy bułkę ,posiekaną drobno pietruszkę wyciśnięty na prasie czosnek,majeranek,pieprz,sól i cebulę .Cebule obieramy i tarkujemy na drobnych oczkach. Wszystko razem mieszamy(...)pieczarki. Myjemy i obieramy staramy się wybrać cały środek. Smarujemy blachę oliwą i nadziewamy naszym mięsnym farszem pieczaki, Do rozgrzanego piekarnika 200C wsadzamy blachę z pieczrkami na około 45 min. Następnie gdy będą juz zrumienione posypujemy serem i pieczemy około 10 min zmiejszając temperaturę piekarnika na 150C Smacznego

Viola cooks with passion
Sałatka z dzikim łososiem 210

Różnica między hodowlanym a dzikim łososiem jest głównie taka że dziki jest chudy i ma mało tłuszczu, dlatego dobrze nadaje się do sałatki. Dziko żyjący będzie też odznaczał się zdrowszym mięsem ze względu na naturalny pokarm który spożywa. Ma ładną soczystą barwę która dobrze prezentuje się na talerzu. Wiosennym akcentem sałatki będzie delikatny ogórek małosolny. Zapraszam! Dla 2 osób Czas przygotowania(...)główek rzodkiewki 2 małe ogórki małosolne olej z pestek dyni  kawałek limonki sól himalajska odrobina oleju Przygotowanie: 1/ Łososia nacieramy pieprzem cytrynowym i odrobiną oleju. Pieczemy 10 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Odstawiamy do ostudzenia. 2/ Na talerz układamy kawałki porwanej sałaty, pokrojonego w talarki ogórka, przepołowioną na 4 części rzodkiewkę oraz groszek. Nakładamy kawałki łososia, wszystko

Kuchnia PROzdrowotna
Wiosenny placek lotaryński ze szparagami, pokrzywami, czosnkiemniedźwiedzim i olejem rzepakowym 144

ciasta, wyłóż formy, ponakłuwaj widelcem. Wstaw do piekarnika na 15 minut (180 stopni), po upieczeniu przestudź.   Nadzienie Pokrzywy włóż do wrzącej wody na minutę, przełóż łyżką cedzakową do zimnej wody, odsącz na sicie, odciśnij wodę, pokrój. Czosnek niedźwiedzi posiekaj. Odłam zdrewniałe końcówki szparagów, miękkie części pokrój na 2 cm kawałki.  Mięso  pokrój w kostkę(...)podsmaż na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym przez 3 minuty ciągle mieszając. Jajka zmiksuj ze śmietaną, solą i pieprzem, wymieszaj z posiekanymi pokrzywami i czosnkiem. Mięso wyłóż na podpieczone spody, zalej masą jajeczną, posyp serem. Piecz 25 minut w 180 stopniach

SzczyptaSmaQ
Ciasto banoffee (lekko odchudzony przepis) 165

karmelowej przygotowujemy masę daktylową - równie słodką i smaczną, ale o wiele zdrowszą.  Wiele osób pewnie ucieszy również fakt, że jest to ciasto, które przygotowujemy bez pieczenia, więc nie potrzebujemy do jego wykonania piekarnika. Czego potrzebujemy? spód:  - 2 opakowania ciasteczek zbożowych (jedno opakowanie może być z czekoladą) - 4 łyżki oleju kokosowego góra: - 2 szklanki namoczonych daktyli + woda(...)kakao do posypania Przygotowanie: 1. Ciastka rozkruszamy, aż zostaną z nich okruszki. Można zrobić to wkładając je do woreczka strunowego, a następnie rozdrobnić je wałkiem lub młotkiem do mięsa. Pokruszone ciastka wysypujemy na patelnię, dodajemy olej kokosowy. Podgrzewamy na małym ogniu, mieszamy, aż olej i czekolada się rozpuszczą. 2. Pokruszone ciastka wykładamy na tortownicę, tworząc spód ciasta. Mocno wgniatamy

two broke sisters
Cytrynowy sernik z bezową pianką 131

mięsa na drobnym sitku.  Masło roztopić i przestudzić.  Do zmielonego twarogu dodać żółtka i jajka, cukier, esencję waniliową oraz obie mąki. Zmiksować. Wlać sok z połowy cytryny oraz skórkę otartą z cytryny. Ponownie zmiksować. Na końcu wlać stopione i przestudzone masło. Zmiksować wszystko do uzyskania gładkiej konsystencji. Formę wysmarować tłuszczem i wysypać mąką (ja używam papieru do pieczenia(...)podoba mi się potem nierówna faktura ciasta i jest znacznie wygodniej). Wylać masę serową i wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na około godzinę. Upieczony powinien być w miarę równy i lekko zrumieniony na górze.  W tym czasie przygotować piankę bezową. Ubić białka na sztywną pianę, dodając w trakcie ubijania stopniowo cukier. Powinna wyjść lśniąca  i zwarta

Codzienna kuchnia niecodzienna
ZAPIEKANKA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I KURCZAKIEM 210

mielona słodka sos sojowy gałka muszkatołowa świeży tymianek olej A jak to zrobić: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem papryką i sosem sojowym. Mięso usmażyć na rozgrzanym oleju. Ziemniaki obrać i pokroić w grube plastry. Szpinak umyć, osuszyć. Wrzucić na rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju i chwilę przesmażyć, dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Przygotować(...)warstwy fasolki, podsmażonego kurczaka, szpinaku, znów fasolki. Każdą warstwę oprószyć dodatkowo sola i pieprzem. Całość zalać śmietanką i posypać żółtym serem. Wierzch oprószyć świeżo startą gałką muszkatołową. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, w zamkniętym naczyniu. Po tym czasie zdjąć pokrywę i piec jeszcze 10 minut, żeby ser nabrał złotego koloru

Kuchnia w opałach
Dla tych, co mają dość sklepowych wędlin | Boczek pieczony z kminkiem 208

Kiedy wędliny ze sklepu Wam się znudzą, czas zrobić o niebo lepsze we własnym piekarniku.   Wystarczy dobrej jakości surowe mięso, ulubione przyprawy i gotowe! SKŁADNIKI 1kg surowego boczku 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 1 łyżka przyprawy do mięs 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka papryki wędzonej w proszku (opcjonalnie) 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka soli 2 łyżki(...)WYKONANIE Czosnek wyciskamy przez praskę i mieszamy z olejem i resztą przypraw (bez kminku). Marynatą nacieramy boczek z każdej strony. Kminkiem posypujemy boczek. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Pieczemy w temperaturze 180 stopni 1-1,5 godziny. Przejadły Wam się sklepowe wędliny? Wędzicie lub pieczecie w domu własne wędliny

Zofiana
Skrzydełka z grilla 142

mięsa nie utknął na ruszcie (końcówkę skrzydełka przewinąć na drugą stronę, tak aby całość utworzyła trójkąt). Przygotowane skrzydełka wstawić na kilka godzin do lodówki, dzięki temu mięso przejdzie przyprawami.  Zamarynowane mięso piec na rozgrzanym grillu, tak długo, aż mięso zmieni kolor. Podawać z ulubionym sosem

Ugotować
Drożdżowe „skręcaki” z figami mielonymi 152

mąki, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 15 min.W tym czasie figi kroimy w bardzo drobną kosteczkę i miksujemy blenderem, można też zmielić przez maszynkę do mięsa.Do wyrośniętego rozczynu z drożdży dodajemy żółtka, pozostały cukier, mąkę i zmielone figi. Wyrabiamy ciasto, tak aby  wszystkie składniki dobrze się wymieszały.Z ciasta formułujemy kulę, którą  przekładamy(...)nich formułujemy wałek o dł. 25 cm, końcówki łączymy ze sobą i cisto skręcamy. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Odstawiamy do wyrośnięcia.W tym czasie nastawiamy piekarnik na 180°C.Figowe „skręcaki” pieczemy 15 – 20 min.Po wyciągnięciu z piekarnika, jeszcze gorące smarujemy syropem trzcinowym za pomocą pędzla.Smacznego

Moniki Smakołyki
Kolorowe szaszłyki 159

piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni. Oczywiście jest to tylko propozycja, a więc jeśli są to nielubiane warzywa zamieniamy je na lubiane. I tak możemy dodać pieczarki, oliwki, usmażone ziemniaki (tylko takie się nie rozpadną), kukurydzę pokrojoną w krążki, cukinię. Mięso też można zmienić, ja używam karkówki bo jest tłusta. Pasuje tu także boczek albo łata wołowa. Mięso(...)indyka (zwłaszcza pierś) może być w szaszłykach zbyt suche. Z drobiu raczej wybrałabym kurczaka. Szaszłyki podajemy do chleba lub do pieczonych ziemniaków i surówki

prawdziwe jedzenie
Lekkie gołąbki z młodej kapusty, z mielonym indykiem i brązowym ryżem 157

sprawy, ale codziennie jej nie używam), wciśnijcie ząbek czosnku. Pokrójcie drobno średnią cebulę i zeszklijcie ją na łyżce oleju. Dodajcie do mięsa. Całość zagniećcie, najlepiej dłonią, aż wszystkie składniki równomiernie się połączą. Garnek w którym będziecie piec gołąbki wysmarujcie delikatnie masłem. Umytymi i osuszonymi wierzchnimi liśćmi kapusty, które są zazwyczaj lekko porwane i podniszczone, wyłóżcie dno naczynia.   W dużym(...)krokieta. Gołąbki układamy warstwami w naczyniu, w miarę ciasno. Podlewamy je szklanką bulionu (reszta bulionu zostaje na sos), na wierzchu rozkładamy kilka kawałków świeżego masła, zakrywamy pokrywką i pieczemy w piekarniku nastawionym na 180⁰C. Jeśli to kapusta zimowa- ok. 2 godzin. Przy młodej w zupełności wystarczy 1.15 albo 1.30h Szybki sos naszykujemy bazując na bulionie i przecierze pomidorowym

Karo in the Kitchen
Sałatka z dyni, orzechów i koziego sera 170

Sałatka z dyni, orzechów pekan i koziego sera to wspaniały dodatek do indyka czy pieczonego mięsa. Lekka sałatka z dyni piżmowej o smaku klonowego syropu i balsamicznego octu. Słodka dynia i słony kozi ser to super kombo. A do tego jeszcze prażone orzechy pekan, wędzony boczek i wspaniały dressing z dodatkiem sherry…Jak pisałam wcześniej sherry to moje(...)połówkę na ćwiartki. Usuń twardą skórkę i nasiona z miękkim miąższem. Pokrój dynię na grube plasterki. Polej oliwą, klonowym syropem i posyp morską solą. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 180ºC i piecz przez 40 minut. Dynia powinna być upieczona na al dente. Boczek zrumień na suchej patelni i ułóż na papierowym ręczniku. Opłucz rukolę i ułóż na półmisku. Na wierzchu

codojedzenia
Golonka pieczona w piwie 118

Uczta jest na tyle wyjątkowa, że golonkę jem mniej więcej raz na 5 lat. Więc trzeba tę chwilę celebrować. A golonkę naprawdę lubię. Taką pieczoną. Na piwie. I z piwem :) Kawał konkretnego, solidnego mięsa. Prawdziwa mięsna uczta. Wyszła genialnie. Cudownie upieczona z fantastycznie przyrumienioną skórką. I powiem wam szczerze, że nie zmogłem jej na jeden raz, jadłem przez(...)Cebulę kroimy na piórka i wykładamy nią dno naczynia żaroodpornego. Cebulę podlewamy piwem i na to wszystko kładziemy golonkę. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Pieczemy z termoobiegiem. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze 2,5 godziny. Na ostatnie 30 minut zdejmujemy pokrywę i przełączamy piekarnik na funkcję

Marder&Marder Manufacture
Drożdżowe paszteciki z mięsem. 128

łyżka cukru 1 łyżka oleju Przygotowanie: Cebulę kroimy w kosteczkę i razem z mięsem mielonym podsmażamy. Posypujemy oregano. Nie dodajemy tłuszczu, gdyż  wytopi się z mięsa. Zostawiamy do wystygnięcia. Następnie wszystkie rodzaje mięsa, a także marchewkę i pietruszkę przepuszczamy 2 razy przez maszynkę do mięsa lub blendujemy.  Dodajemy jajko oraz obficie sól, pieprz i bardzo dokładnie mieszamy. Przygotowujemy(...)rulony i dokładnie sklejamy.  Przewracamy ciasto, aby połączenie znalazło się na spodzie. Rulony kroimy na równe około 4 centymetrowe kawałki.  Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni z termoobiegiem. Na blaszce układamy papier do pieczenia, a na nim paszteciki i pieczemy około 20-30 minut do zarumienienia. Smacznego

Symfonia smakowa
Rolada z cukinią, fetą i suszonymi pomidorami 166

dokładamy tartą cukinię i smażymy kolejne 5 minut. Zdejmujemy z patelni, doprawiamy solą oraz pieprzem i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Gdy całość ostygnie dodajemy tartą mozzarellę oraz parmezan, mieszamy. Mięso rozkładamy na desce (gładką stroną do spodu). Na środek wykładamy nadzienie z cukinii, na nim kładziemy pokrojoną w kostkę fetę, a na niej pokrojone na mniejsze części suszone pomidory. Zwijamy(...)temp. pokojowej). Całość można jeszcze posmarować 1-2 łyżkami oliwy ze słoika po suszonych pomidorach. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy około 4-5 łyżek wody. Pieczemy około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni

Smaki Na Talerzu
Pikantna pasta paprykowa do słoików 133

Gęsta i aromatyczna, pikantna pasta paprykowa do słoików. Idealna do tortilli, pizzy, jako dip, na kanapki czy jako marynata do mięs. Smakuje wspaniale i gwarantuję, że jeśli ktoś raz spróbuje tej pasty, to już nie sięgnie po gotowy ketchup! Pasta paprykowa przepis: Składniki Składniki na około 2 słoiki po 250 ml: Czerwona papryka – 1 kg 4 papryczki chilli(...)łyżka soli 1 łyżka pieprzu 1 łyżka cukru Garść liści bazyli   Przygotowanie Dokładnie myjemy czerwone papryki i papryczki chilli, układamy na blasze i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy aż skórka się pomarszczy i zrobi się czarna. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Następnie zdejmujemy skórkę z papryki i papryczek chilli, kroimy na kawałki i oczyszczamy z nasion

ale Pysznie
Calzone 169

papierem do pieczenia. Połowę ciasta smarujemy sosem, posypujemy serem i wykładamy ulubionymi składnikami. Ja położyłem ser zarówno pod, jak i na pozostałe składniki. Wstawiamy pieroga do piekarnika rozgrzanego do ok. 220°C i pieczemy przez przez ok. 12-14 minut. Gdy ser się stopi, a ciasto zarumieni – calzone jest gotowe. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest ciekawą, niestandardową(...)kolejnym przepisem z wykorzystaniem uniwersalnego ciasta drożdżowego. Geniusz tkwi w prostocie! Po trzecie: dodatki nie mają znaczenia. Podobnie jak w przypadku pizzy – powyższy przepis ma nieskończoną ilość możliwości konfiguracji. Mięso, owoce, warzywa, różne sosy – kombinowanie pozostawiam już

Proste-przepisy.pl
Zapiekanki z pieczonym kurczakiem 150

lubię. Idealna przekąska. Moje wspomnienie ze szkolnych lat. Do zapiekanki wykorzystałam resztkę pieczonego kurczaka. Jeśli Wam zostanie pieczone mięso to właśnie podsuwam Wam pomysł na małe co nieco. Polecam Wam również bagietki smażone w jajku Składniki 1 pieczona pierś z kurczaka 2 krótkie bagietki 8 pieczarek 1 cebula starty żółty ser ketchup masło sól pieprz Bagietki(...)pieczarki pokrojone w półplasterki. Doprawić solą i pieprzem. Upieczoną pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki. Do bułki nakładać podsmażone pieczarki,kurczaka, a następnie posypać startym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż ser się rozpuści. Po wyjęciu polać ketchupem. zapiekanka z pieczonym kurczakiem

O kuchni z uczuciem
Koszyczki z kruchego ciasta z farszem mięsnym 98

sól do smaku 1 jajko do smarowania Składniki na nadzienie: 30 dag pieczonego mięsa ½ czerstwej bułki 1 cebula 2 dag masła sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Mąkę posiekać z masłem, smalcem, dodać żółtka i sól do smaku. Następnie wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce. Mięso do nadzienia zmielić z namoczoną i odciśniętą bułką. Połączyć z posiekaną(...)smaku i całość dokładnie wymieszać. Schłodzone ciasto rozwałkować, wycinać szklanką kółka i wcisnąć do nasmarowanej tłuszczem foremki. Z resztek ciasta uformować uchwyty do koszyczków. Koszyczki i uchwyty podpiec w piekarniku na złoto. Następnie nadziewać mięsnym farszem, posmarować rozmąconym jajkiem, wpiąć uchwyty i zapiec w temperaturze 190 stopni około 15 minut

Tradycyjna Kuchnia
Aromatyczne biryani z soczewicą, marchewką i pomidorami 175

oznaczającego "pieczony". Zasadniczo polega ono na zapiekaniu w szczelnie zamkniętym garnku na przemian ułożonych warstw ryżu i mięsa, z dodatkiem różnych kombinacji przypraw. Na patelni, na 1 łyżce oliwy podsmażyć najpierw pokrojoną w plasterki cebulę i pora. Dodać posiekany drobno czosnek. Przełożyć do dużego wysokiego rondla. Na tą samą patelnię wlać drugą łyżkę oliwy, włożyć mięso z indyka(...)dokładnie je obsmażyć. W międzyczasie dodać słodką i ostrą paprykę, kolendrę i koper włoski. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Mięso również przełożyć do rondla. Piekarnik nagrzać do 180°C. Składniki wymieszać w rondlu, dodać obraną i pokrojoną na cienkie plasterki marchewkę oraz pietruszkę i smażyć przez około 5 minut, co chwilę mieszając. Wlać 2-3 szklanki wrzącej wody

Świat Domowej Kuchni
Żeberka z kapustą z żurkiem 131

zimnej wodzie. W naczyniu do zapiekania z grubym dnem, u mnie żeliwna gęsiarka, rozgrzać tłuszcz. Żeberka pokroić na porcje, podsmażyć na tłuszczu, na złoty kolor z każdej strony. Mięso wyjąć, włożyć cebulę pokrojoną w półplasterki, podsmażyć dodając szczyptę cukru i soli. Do cebuli dodać rozkruszone grzyby, liście laurowe, pieprz, ziele i dusić aż cebula zmięknie. Dodać kapustę, przesmażyć razem. Dodać(...)kapustą wyjąć resztę rozłożyć na dnie naczynia, następnie ułożyć żeberka i przykryć pozostałą cebulą z kapustą. Żurek zamieszać w butelce, wlać do naczynia, przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Piec niecałe 2 godziny. Aż żeberka będą miękkie. zastawa

królestwo garów
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i cukinią. 176

mięso zrumieni się. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy, sos pomidorowy, zalewamy 2 szklankami wody i dusimy na małym ogniu przez ok. 20 min do odparowania wody.  Póki mięso i warzywa się duszą gotujemy makaron. Do 4 litrów wrzącej wody dodajemy makaron, łyżkę soli i gotuje przez ok. 5 min do średniej miękkości. Następnie makaron odcedzamy i przemywamy zimną wodą(...)pieprz, majeranek i dokładnie mieszamy.   W dużym garnku łączymy sos mięsny, makaron, sos śmietanowy i dokładnie mieszamy. Następnie przekładamy do formy żaroodpornej, lub dwóch. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 min, następnie wierzch zapiekanki posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze 10 min. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Roladki z kurczaka z mięsem mielonym i naleśnikiem 330

solą i pieprzem, zdejmujemy z ognia. W misce łączymy mięso mielone, łyżkę śmietany i majonezu, 80 g żółtego sera i podsmażone pieczarki. Dokładnie mieszamy. 3. Na naleśniki wykładamy nadzienie i zawijamy w rulon (zdjęcie poniżej). Rulony kładziemy na piersiach z kurczaka i ponownie zawijamy. Roladki zawijamy szczelnie w papier do pieczenia jak cukierek i wkładamy do lodówki na 2 godziny(...)Roladki rozwijamy i obsmażamy na patelni na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy 20 g żółtego sera, przykrywamy folią aluminiową (tak żeby nie dotykała sera) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 ° C. Pieczemy 40 minut. Podajemy z ulubionymi surówkami i ziemniakami. Smacznego

My Culinary Art
KOPERTY / KIESZONKI Z INDYKA FASZEROWANE SUSZONYMI POMIDORAMI, SEREM TYPU GRECKIEGO I... 135

ziół, oliwę. Mieszamy./Farsz sam w sobie jest słony - pomidory suszone i ser - więc już nie dosalamy.Na mięso nakładamy farsz i spinamy kawałki w kieszonki.Chwileczkę obsmażamy na patelni, na rozgrzanej oliwie (dosłowna chwila).Mięsne kieszonki wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temperaturze 180 stopni (góra-dół z termoobiegiem) przez około 45 minut (ale sprawdzamy je, bo może(...)przepis na "szpinak idealny" był przy tym przepisie (klik).To takie "nasze" dodawać do potraw zieloną 'papkę' i czosnek.W całym domu pachnie pięknie! Aromat unosi się i zaprasza do piekarnika! :)Psy z nadzieją oglądały przez szybkę cały proces tworzenia, mocno wdychając zapach. Kochani, jeśli wypróbujecie ten przepis, to koniecznie pochwalcie się jak wyszło i czy smakowało!Więcej naszych przepisów

Wypisz Wymaluj