filet z porem i mozarellą

filet z porem i mozarellą

filet z porem i mozarellą

Jeśli znudziły Wam się tradycyjne kotlety drobiowe, to polecam fileta pieczonego w piekarniku. Robię go w różnych wariantach, najczęściej właśnie z porem. Przygotowanie wymaga nieco więcej czasu, dlatego polecam na niedzielę lub rodzinne spotkania. Nam bardzo smakuje.  Składniki: podwójny filet z kurczaka 1 duży por 1 duża kulka mozarelli (125 g) 1 łyżka masła sól pieprz 2 łyżki oleju szczypiorek Filet opłukać zimną wodą i pokroić na 4-5  płatów. Każdy oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć krótko z ob... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.