mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:126/400)

Aromatyczny kurczak pieczony z pomidorkami i czosnkiem 198

Uwielbiam zapach tego dania rozchodzący się po kuchni. Mięso pieczone w ten sposób jest bardzo kruche, a warzywa stanowią doskonały dodatek, pieczony czosnek staje się mniej ostry i dosłownie rozpływa się w ustach. Składniki: 4 podudzia kurczaka  200 g pomidorków koktajlowych 1 mała główka czosnku 2 czerwone cebule 3 gałązki rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 1 duża(...)olej z tymiankiem, słodką papryką, solą i pieprzem. Natrzeć marynatą mięso i odstawić do lodówki na co najmniej pół godziny (najlepiej na noc). Piekarnik rozgrzać do 200°C. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kurczaka, pomidory, ziemniaki (obrane i pocięte w plastry), ząbki czosnku, cebulę pociętą w piórka  i rozmaryn. Piec przez około 50-60 minut

Piąty grzech główny
Słodko pikantny pieczony kurczak w sezamie 222

Słodko-pikantny pieczony kurczak w sezamie Dzisiejszą wersję kurczaka zdecydowanie polecam jako danie błyskawiczne i nietuzinkowe. Przygotujecie obiad w pół godziny i wszyscy będą zadowoleni i oczarowani. Piersi z kurczaka zostały otoczone gęstą słodko-kwaśno-pikantną marynatą z dodatkiem ziaren sezamu i zapieczone w piekarniku. Mięso tak przygotowane jest delikatne, wilgotne, słodkawe i w zależności od ilości dodanej ostrej

na moim stole...
Filet z kurczaka z gruszką i kozim serem 321

podsmażamy gruszkę pociętą w paski. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy chlebek pita, na nim kawałek kurczaka i plasterki gruszki. Każdą porcję przykrywamy kawałkami sera koziego i skrapiamy oliwą truflową. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 10-15 minut, do momentu, aż ser się rozpuści, a mięso dojdzie. Smacznego

MarcinChef
Gęsie udka w sosie z warzywami 178

Szymanderskiej. To bardzo wygodny sposób na przygotowanie gęsiny, bo danie właściwie przygotowuje się samo. Tylko raz otwieramy piekarnik, by dołożyć kolejne przyprawy. Danie długo dusi się pod przykryciem, a mięso jest soczyste i delikatne, skórka rumiana i chrupiąca. Wielokrotnie czytałam o moczeniu mięsa i przyznam szczerze, że nie znając celu tej operacji zawsze ten etap pomijałam. Tym razem moczyłam (chciałam(...)SMACZNEGO ! Uwagi: Udka piekłam ponad 3 godziny i tu przydatna wskazówka. Gęsina w odróżnieniu od innych mięs w trakcie długiego pieczenia nie wysycha tylko staje się super miękka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mandi (mandy) do drobiu i jagnięciny 174

Kurczaka mandi marynujemy przez co najmniej godzinę i pieczemy bez dodatku tłuszczu. w piekarniku nagrzanym do ok. 170 stopni. W polskich warunkach najlepiej zrobić to w rękawie foliowym, który trzeba rozciąć na około 20 minut przed końcem pieczenia, aby odparować nadmiar wody. Czas pieczenia zależy od wielkości kurczaka. Kurczak mandy jest podawany z ryżem.  Dawniej Beduini przygotowywali kurczaka mandi(...)tandoor " czyli wykopanej w ziemi dziurze oblepionej w środku gliną. Dzięki temu mięso po upieczeniu pozostawało soczyste. Dziś tandoor " są coraz rzadziej spotykane. Składniki (proporcje na jednago dużego kurczaka, z podanych poniżej ilości powstanie ok. 1/3 szklanki przyprawy) 2 łyżki stołowe ziaren zielonego kardamonu (ziarna trzeba wyjąć najpierw ze strąków)   2 łyżki stołowe całych goździków   1 ,5 łyżeczki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Karkówka zapiekana. Karczek pod pierzynką 3353

karkówka jest idealna na wszelkie imprezy, gdy goście przychodzą na określoną godzinę. Produkty do dania można przygotować sobie wcześniej i tylko czekać na określoną godzinę, aby mięso wstawić do piekarnika. Potem pozostaje nam tylko czekać na gości, a następnie wyłożyć danie na talerze. Efekt- delektowanie się smakiem dania i przyjmowanie pochwał od gości Karkówka zapiekana. Karczek pod pierzynką – wypróbuj(...)plasterki cebuli. Układamy karkówkę w natłuszczonej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym kawałku karkówki układamy plasterek żółtego sera, który smarujemy (u mnie domowym majonezem i keczupem), i obsypujemy jeszcze plasterkami pozostałych pieczarek. Wstawiamy blaszkę z mięsem do nagrzanego do 170 stopni C piekarnika na ok. godzinę. Po upieczeniu karczek podajemy ze smażonymi ziemniakami i modrą kapustą. Smacznego! The post

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Najlepsze kotleciki mielone w sosie cebulowym. 159

podsmażaj na patelni. Odstaw do ostygnięcia. W misce wymieszaj mięso mielone wołowe, wieprzowe razem z jajkiem, przyprawami, bułką tartą oraz wodą. Na koniec dodaj podsmażona cebulę z czosnkiem i dokładnie ugniataj przez około 5 minut. Uformuj kotleciki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym po czym wstaw do piekarnika i piecz około 20 minut w 180 º C. Sos: W garnku

wysmienity
Chcę prawdziwy, męski obiad! Chili con carne zapiekane w paprykach 169

zwykły kminek , będzie równie smaczne)1 łyżeczka suszonego oregano500 g mięsa mielonego (wołowego lub ulubionego)100 g chudego boczku1 łyżka ciemnego sosu sojowego1 łyżeczka cukru2/3 puszki pomidorów w sosie (bez skórki, najlepiej krojonych)1/2 puszki czerwonej fasoli w zalewie (odsączonej i opłukanej)100 ml bulionu wołowego( lub innego)Przygotowanie:Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Papryki umyj i osusz, następnie każdą(...)rozłóż gotowe "miseczki" rozcięciem do góry w naczyniu do zapiekania. Piecz 30 minut. Wlej na dużą, dość głęboką patelnię z przykrywką oliwę i zeszklij cebulę. Wyciśnij czosnek, dodaj chilli, kmin, oregano i smaż , mieszając, przez minutę. Stopniowo dodawaj mięso i boczek, rozdrobnij szpatułką i zrumień z każdej strony.Kiedy mięso będzie już gotowe, dopraw je sosem sojowym i cukrem.Następnie

Gotowanie to kochanie
Zapiekanka wiejska 218

zalewy groszek, mieszamy i ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku *** *** Mięso przekładamy do żaroodpornego naczynia *** *** Na mięso wykładamy warstwę z ziemniaków *** *** Ziemniaki smarujemy z wierzchu delikatnie olejem i posypujemy mieloną papryką – słodką i ostrą *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez około 20 minut – bez przykrycia *** *** Ziemniaki powinny się ładnie zrumienić z wierzchu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM

Blog z Apetytem
sernik waniliowy na biszkoptach pieczony... 153

cukier, aromat wanilinowy, dodać ser śmietankowy (jeśli twaróg jest zbity to trzeba zmielić w maszynce do mięsa), wsypać budyń, wlać 1/4 szklanki oleju i mikserem wszystko dobrze połączyć forma 20x15 z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty, wylać sernik, piec w nagrzanym piekarniku na 180C około 60 minut, zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia białą czekoladę stopić

W Mojej Kuchni Lubię
Schab z pasztetem 229

Składniki: 6 plastrów schabu 2 opakowania po 190 g pasztetu pieczonego z żurawiną "DUDA" 1 duża cebula 20 dag żółtego sera 3 łyżki majonezu 2 łyżki masła mąka, jajka i tarta bułka do panierowania mięsa sól pieprz tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Schab lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Panierujemy kolejno w mące, jajkach(...)tarce na grubych oczkach. Ser łączymy z cebulą i majonezem. Pasztet kroimy w cienkie  plastry. Mięso wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdy kawałek schabu kładziemy po kilka plastrów pasztetu. Wierzch przykrywamy masą serowo-cebulową. Danie zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopnic C do czasu aż ser się rozpuści i ładnie zarumieni. #Duda #ŚwiętazDuda #GotujzDuda źródło

Pobite gary Barbary
Roladki drobiowe ze szpinakiem i ricottą 190

tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą. Następnie mięso oprószyć z obu stron solą ziołową. Następnie każdy płat mięsa posmarować szpinakowym farszem i zwinąć w roladkę. Gotowe roladki ułożyć zwinięciem do dołu w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 25 minut. Po ok 12 minutach pieczenia roladki przekręcić aby równomiernie się upiekły

Monia miesza i gotuje
Piersi kurczaka z pomarańczami 164

Zalać mięso i odstawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie przełożyć mięso razem z całą marynatą do naczynia do zapiekania. Na wierzchu można położyć 2-3 gałązki rozmarynu. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni i piec około godziny. Naczynia nie przykrywać do pieczenia. Smacznego

kuchnia doski
Rillettes z łososia 163

ryba nie wysychała podczas pieczenia), przełożyć na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Łososia piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 minut, do lekkiego zrumienienia ryby.  Po upieczeniu ryby, wyjąć ją z piekarnika, pozostawić do wystygnięcia.  Następnie oddzielić upieczone mięso łososia od skóry, usunąć ości, ugnieść widelcem. Do łososia dodać oliwę (lub masło), sok z cytryny

Codziennik Kuchenny
BABECZKI Z KURCZAKA Z JARMUŻEM 166

być kwadraty takie by zmieściły się do foremek. Mięso doprawiam solą i pieprzem. Foremki wykładam mięsem. Następnie robię farsz. FARSZ Z JARMUŻEM Farsz odkładam na bok by przestygł. Następnie za pomocą łyżki faszeruję babeczki. Na wierzch kładę ser żółty. Piekę w piekarniku przez 30 min Góra-dół w 180 stopniach.  Przekąskę podaję na ciepło lub zimno

Gotowanie Patki