mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:117/400)

Makaron zapiekany z mięsem mielonym 117

ugotować al dente. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Ułożyć warstwę makaronu, następnie mięso i pozostały makaron. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekać 15 minut. Po tym czasie wyciągnąć, oprószyć serem żółtym i piec kolejne 10 minut. Smacznego

Ania i Marcin gotują
Szynka z dzika z kurkami 221

Spiąć wykałaczkami lub szpilkami. Wysmarować tłuszczem, włożyć do formy do zapiekania, obłożyć kilkoma gałązkami rozmarynu. Przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stopni i piec około 2,5 godziny. Po godzinie pieczenia wlać 150 ml wody. Od czasu do czasu podlewać mięso wytworzonym sosem, w razie potrzeby dolać trochę wody. Odłożone kurki podsmażyć na tłuszczu. zastawa

królestwo garów
BOEUF BOURGUIGNON – WIEDŹMIN 3: KREW I WINO – wołowina po burgundzku 234

tradycyjnych receptur, ale jak zwykle podkręciliśmy i dostosowaliśmy kilka szczegółów. Wiele przepisów na tę wołowinę podaje wersje pieczoną – my zdecydowaliśmy się na duszoną w garnku, gdyż nie każdy z Was ma zawsze dostęp do piekarnika. Zrezygnowaliśmy także z marynowania mięsa, aby skrócić przygotowania – przez 3h duszenia bez problemu zdąży ono przejść smakiem wina i przypraw. Opis jest długi

Nerds Kitchen
Golonka faszerowana mięsem mielonym (pieczona w rękawie) 188

Następnie na musztardzie położyć startą (na grubych oczkach) marchew, połowę cebuli (pokrojonej w piórka) i farsz z mięsa mielonego. (Farsz - wszystkie składniki dokładnie wymieszać.) Całość zwinąć, związać nitką i umieścić z pozostałą cebulą - w worku do pieczenia.  Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 2-2,5 godziny. Przez pierwsze 30 minut w 200 stopniach, a następnie zmniejszyć temperaturę

Di gotuje
Sałatka z gęsią, malinami, ogórkiem i nutą mięty 201

można podać na zimno bo chłodniki czy sałatki nie tylko zaspokajają głód, ale są też zdrowe i pyszne. Mięso, którego użyłam do sałatki, upiekłam w nocy bo wtedy włączony piekarnik tak bardzo nie dokucza. Możecie użyć też porwanego na kawałki pieczonego kurczaka albo plasterków pieczonego schabu. Ostatecznie zastąpić gęś wędliną, jakąś dobrą szynką i też będzie smacznie. ROZWIŃ

Smaczna Pyza
Polędwiczka wieprzowa faszerowana suszonymi borowikami i zawinięta w szynkę parmeńską. 164

parmeńską, wkładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy wodę z borowików i nakrywamy folią aluminiową, w której robimy kilka nakłuć. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut. Po tym czasie odkrywamy mięso i trzymamy jeszcze 2-3 minuty w piekarniku. Smacznego

Symfonia smakowa
Paszteciki 107

paszteciki dowolnej długości. Układamy na blaszce, smarujemy roztrzepanym jajkiem (możecie też posypać wierzch makiem lub kminkiem) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 20 minut. Z tej ilości wychodzi 80 - 100 pasztecików. Moje propozycje farszu: 1.  Gotowane mięso z 4 udek, 1/2 kg pieczarek, 2 cebule, 2 łyżki oleju, 2 jajka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Cebulę

Czary - gary w kuchni
Eskalopki ze schabem i suszonymi śliwkami 188

wierzch mięsa wysypałem pokrojone w plasterki suszone śliwki. Brzegi ciasta posmarowałem rozmąconym jajkiem, a następnie wszystkie kawałki mięsa przykryłem pozostałymi kawałkami ciasta francuskiego, dokładnie sklejając brzegi. Wszystkie eskalopki z wierzchu również posmarowałem rozmąconym jajkiem, a następnie piekłem je w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni z włączonym termoobiegiem przez 20 minut. Na talerze wyłożyłem sałatę i pokrojone w połówki pomidorki koktajlowe

Wyprawy kulinarne
Pieczarki faszerowane mięsem 139

paprykę, sól oraz pieprz  i całość podsmażamy do odparowania wody z warzyw. Na koniec na patelnię dodajemy mięso i podsmażamy jeszcze 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Tak przygotowanym farszem napełniamy pieczarki. Pieczarki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30 minut w 175 stopniach (piekarnik z termoobiegiem). Smacznego

Smak mojego domu
Pierś z indyka po azjatycku z mleczkiem kokosowym 166

pozostałymi sosami które wymieniłam wyżej. Na dno naczynia żaroodpornego lub brytfanki wyłożyć 1/2 warzyw chińskich, potem papryki, mięso i ponownie mieszankę chińską. Zalać to mleczkiem wymieszanym z chilli cayenne i sokiem z limonki. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec przez 40 minut

ClauditteMissCooking
Kalarepki nadziewane 83

oliwie razem z posiekanym czosnkiem. Mięso zemleć. Dodać do niego ostudzoną cebulę, zmiksowaną kalarepkę, wlać bulion, doprawić solą. Mięso włożyć do wydrążonych kalarepek, przykryć wierzchami, posmarować oliwą. Naczynie do pieczenia posmarować oliwą, ułożyć kalarepki, przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 – 50 minut. Podałam z czereśniami. 400 g czereśni bez pestek, 2 łyżki cukru

królestwo garów
Pizza z pieczoną szynką i majonezem 157

tarty 100-150 g 2 plastry pieczonej w rękawie szynki wieprzowej- można użyć innego mięsa, np. smażonego bądź duszonego - szynka wieprzowa 2 plastry - czerwona papryka w proszku - szczypta soli - szczypta pieprzu -szczypta tymianku Plastry szynki dokładnie smarujemy z obu stron przyprawami, odstawiamy na 1-2 h, po czym pieczemy w rękawie do pieczenia przez(...)oliwy z oliwek. 3. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 4. Układać ser na sos, następnie nakładać mięso, cebulki i szczypior, Piec: 15-30  min w temperaturze 200 stopni. Bądź 10-15 w temperaturze 230 stopni. Po wyjęciu z piekarnika, dekorować majonezem za pomocą szprycy cukierniczej i końcówki o kształcie gwiazdki. Podawać na ciepło Smacznego :) Zobacz także

KreatywnePiny
smaczna lasagne "po mojemu"... 172

mąkę wymieszać rózgą z jajkiem, mlekiem na konsystencję bez grudek do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą nakładać warstwami: trochę mięsa - płat lasagne, trochę polać mlekiem - zakończyć nakryciem płatu lasagne i polaniem resztą mleka piekarnik 180C, grzałka góra/dół, 2 poziom, piec około 40 minut, na koniec pieczenia posypac startm żółtym serem, użyłam gouda syty, smaczny obiad lub kolacja......................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
27. Galantyna z kurczaka z sosem tatarskim 218

majonezu 1 opakowanie żelatyny z przyprawami Mięso zmielić, bułkę namoczyć w mleku, odsączyć i dokładnie wymieszać z mięsem, jajkiem i przyprawami. Uformować długi wałek i zawinąć w folię do  pieczenia, końce foli związać sznurkiem, zrobić kilka dziurek  Całość piec w piekarniku w 160 stopniach przez 1 godzinę. Jajko, grzybki, ogórki i szalotkę pokroić w kostkę, wymieszać z majonezem

Jadło i czytadło
Domowe hamburgery 248

mieszamy ze wszystkimi składnikami ręką do uzyskania gładkiej konsystencji.  Dobrze też jest ponownie zmielić zakupione w sklepie mięso. Formujemy kuleczki, które spłaszczamy i umieszczamy na papierze do pieczenia. Podsmażamy na patelni potem układamy na papierze do pieczenia i zapiekamy w piekarniku na dolnej półce bułeczki układamy na grillu i wkładamy do piekarnika na górną półkę na min. 3 minuty

Luźna Kuchnia
Pieczone żeberka wieprzowe w musztardzie z cebulką 151

cebulę, przykrywamy i wkładamy do lodówki na 1,5-2 godzin Po tym czasie nagrzewamy piekarnik do 200 stopni C i na dół wkładamy naczynie żaroodporne wypełnione wodą. Dzięki temu woda będzie parować i mięso nie wyschnie Pieczemy bez przykrycia ok. 1 godziny (może być 15 minut dłużej) Podałam z  zapiekanymi ziemniakami ,  ogórkiem kiszonym  oraz sałatą polaną

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pasztet domowy a'la wątróbka. 145

zimnej wodzie,następnie wyciskamy i także mielimy w maszynce. Dodajemy przyprawy do smaku,pieprz,sól,jajka i wyrabiamy mięso na jednolitą masę. Gotową masę wkładamy do wąskich  foremek aluminiowych lub do blaszek keksówek. Posypujemy kminkiem i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 2 godzin w temperaturze 180 C. Jest pyszny,zrobiłem go kilka dni temu. Polecam !  Rada : Można

Przepisy i porady kulinarne
Szaszłyki z kurczaka i indyka 373

myjemy, kroimy i umieszczamy w osobnych miskach. I zabieramy się za nakłuwanie ;) Ja robiłam to w następującej kolejności: mięso papryka pieczarka cebula itd. Układam wszystko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skraplam oliwą i posypuję niewielką ilością natki pietruszki. Piekę w piekarniku przez około 30-35 min w temp. 200 stopni Podaję z sosem czosnkowym - przepis ---> klik Smacznego :) Jeżeli

Kolejny blog o gotowaniu
Schab z cebulą 98

stopni C. Włóż do naczynia z masłem mięso i łyżką delikatnie polej je z wierzchu.Przykryj i wstaw do piekarnika. Cebulę pokrój w piórka i po 20 min dodaj ją do mięsa. Dolej wodę i od czasu do czasu polewaj sosem mięso. Piec około 1h do miękkości mięsa

O kuchni z uczuciem
Zapiekanka z bakłażana – musaka 165

plastrów bakłażanów a na to połowę mięsa. Na mięso wyłożyć kolejną część bakłażanów a na to drugą część mięsa. Na wierzchu ostatnią warstwę bakłażanów a na nie sos beszamelowy. Przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut a następnie zdjąć folię i zapiekać aż wierzch się zrumieni. 6. Sos: Mleko wlać do rondelka, dodać

UgotujmyTo.pl
Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń 131

lodówce przez minimum 3 godziny. Brzoskwinie odsączyć na sitku i podzielić na nieco większe niż mięso kawałki. Przygotować patyczki do szaszłyków i nabijać na nie na przemian kawałki kurczaka i brzoskwiń. Szaszłyki piec na grillu, lub w piekarniku z funkcją grillowania, obracając je co jakiś czas, aż do momentu kiedy ładnie się zarumienią z każdej strony

Świat Domowej Kuchni
Zraz zawijany z mielonego. 183

pomóc i rozłożyć mięso na 4 kawałkach lekko przesmarowanej olejem folii do pieczenia. Nożem uformować 4 prostokąty z mięsa. Na każdym rozłożyć plaster szynki, kilka plasterków ogórka i trochę cebuli. Całość zwinąć w rulonik, związać jak cukierek i piec w piekarniku około 30 minut w temp. 190 oC. Bardziej zaawansowani zrobią to w ręku i obsmażą roladki z każdej strony

Kulinarny karnet Christophera
Tradycyjne gołąbki z mięsem i ryżem 404

cebulą. Dodać  ugotowany ryż, śmietanę, przyprawy i dobrze wyrobić, najlepiej ręką. Proponuję używać jednorazowych rękawiczek chirurgicznych. Mięso rozłożyć na liściach kapusty,  zrolować i ułożyć  gołąbki jeden obok drugiego. Podlać bulionem i wstawić do nagrzanego do 185 oC piekarnika. Piec około 60 minut, w połowie pieczenia, gołąbki przewrócić na drugą stronę. Sos pomidorowy: Na oliwie zeszklić pokrojony czosnek

Kulinarny karnet Christophera
Comber jagnięcy z karmelizowanymi warzywami 227

oliwek, posypujemy posiekanym cząbrem i dokładnie rozprowadzamy oliwę po mięsie. Odstawiamy na 1-2 godziny. Przed grillowaniem mięso musi mieć temperaturę pokojową. Gotujemy młode ziemniaki. Piekarnik rozgrzewamy do 200°C. Warzywa kroimy wzdłuż na ćwiartki albo ósemki. Naczynie do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Układamy warzywa i nieobrane ząbki czosnku. Obficie skrapiamy wszystko oliwą z oliwek i posypujemy sola morską

OstryKęs
Jedzenie jak z powieści 161

przygotowanego z połowy kostki rosołowej)  ok 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki kukurydzianej kilka kropli wody różanej łyżka oliwy z oliwek 4 przepiórki (wypatroszone) 150g kuskusu Piekarnik nagrzewamy do 200*C. Kasztany, płatki róż (bez robaczków) i miąższ pitayi miksujemy na gładkie puree. Czosnek drobno siekamy albo przeciskamy przez praskę. W rondelku rozgrzewamy masło i podsmażamy czosnek(...)dzięki temu zachowają zgrabną formę. Na mocnym ogniu rozgrzewamy oliwę i podsmażamy mięso zaczynając od obu boków. Następnie brązowimy im biusty. W niewielkim żaroodpornym naczyniu umieszczamy podsmażone przepiórki. Przed polaniem sosem możemy przyprawić je solą i pieprzem- my pominęliśmy ten krok. Pieczemy 20 minut w dobrze nagrzanym piekarniku, aż sos jest ładnie przypieczony a soki wypływające z przepiórki

les mirabelles
Kopytka z dyni z szałwią i mięsem mielonym w pomidorach 163

bierzemy 1 kg surowej, obieramy kroimy w kostkę i pieczemy w piekarniku ok. 20 minut aż zmięknie. Dynię miksujemy i dusimy jeszcze w garnku aby jak najwięcej wody odparowało. Jak puree będzie za wodniste to ciasto na kopytka będzie za rzadkie i klejące. W międzyczasie przygotowujemy sobie mięso. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę

Kuchenne Wariacje
Rurki z mięsem mielonym w sosie pomidorowym 170

makaron i całość posypać serem. Piec przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Krok po kroku: 1. Wymieszać wszystkie składniki na farsz 2. Nafaszerować rurki 3. Rurki przełożyć do naczynia żaroodpornego, posmarować sosem i posypać serem Pobierz wersję do druku: Pobierz Rurki z mięsem mielonym w sosie pomidorowym Artykuł

KuchniaWeDwoje.pl
Kulka wieprzowa,pieczona. 187

przygotować, ale dopiero jutro piec. Idealne na kolacje świąteczną. Kulkę umyć i osuszyć. Doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem. Suszone pomidory wyjąć z zalewy i bardzo drobno posiekać,dodać posiekany czosnek, obłożyć nimi mięso oraz lekko nożem nakłuć na głębokość 1 cm. Włożyć szynkę do naczynia żaroodpornego i obsypać świeżo posiekanym tymiankiem, kilka razy obrócić , żeby mięso było(...)obtoczone z wszystkich stron. Grzybki suszone pokruszyć i dodać do mięsa.Polać mięso oliwą ze słoiczka od suszonych pomidorów i dodatkowa zwykłym olejem, znowu dokładnie wymieszać. Mięso powinno być przykryte do 3/4 wysokości. Zamknąć naczynie, wstawić do lodówki i zostawić na dwa dni . Kilka razy w dzień zamieszać. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 60 minut. Ostudzić, pociąć

Kuchnia Pokoleń
Domowy GYROS od podstaw 349

przegryzienia się kilka godzin bądź pomijamy. 2/ Do piekarnika ustawionego na 160 stopni wkładamy pocięty gyros na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Trzymamy gyros tak ok. 30 minut a następnie podkręcamy temperaturę na 200 stopni i kontynuujemy przez 10 minut. Na koniec możemy włączyć nawiew z góry by podpiec mięso.  3/ Przekładamy gyros na talerz, dodajemy sałaty

Kuchnia PROzdrowotna