mięso mielone - 23354 przepisów (strona:860/1557)

Mielone z rzeżuchą i słonecznikiem 153

razem przygotowałam a'l kotlety mielone z rzeżuchą właśnie oraz ziarnem słonecznika. Kotlety czy też burgery wyszły bardzo soczyste i chrupiące zarazem za sprawą słonecznika. Mają super smak i aromat. Idealnie nadadzą się do burgerów, a także zamiast tradycyjnych mielonych do ziemniaków. Polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 200g mięsa wieprzowego (u mnie ze schabu

Waniliowe Improwizacje
Domowe nuggetsy jak z KFC 265

jajka 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/2 łyżeczki mielonego czosnku szczypta chilli (opcjonalnie) Dodatkowo: 1/2 szklanki mąki – do obtoczenia mięsa olej do smażenia     *** Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w około 1 centymetrowe plastry *** *** Składniki na ciasto przekładamy do miski i wszystko razem

Blog z Apetytem
Placki gryczane z gulaszem czyli placki po węgiersku inaczej 122

rozgrzanym tłuszczu (mi wyszło 8 szt.)  2. Mięso kroimy w kostkę i przyprawiamy wedle uznania. Cebulę i pieczarki drobno siekamy. Najpierw podsmażamy mięso, potem pieczarki i cebulę  3. Pomidory kroimy w kostkę i mielimy za pomocą tłuczka do ziemniaków/blendera lub dajemy gotowe z puszki. Wrzucamy to na patelnię do reszty składników, dodajemy skrobię i przyprawy. Przykrywamy

zdrowo i aktywnie
Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem 160

dość syto, obowiązkowo z koperkiem. Jeśli przygotowuję tę wersję kapusty to podaję ją z ziemniakami najczęściej lub pajdą chleba rezygnując już z dodatkowego mięsa w daniu. Wersja kapusty młodej bez kiełbasy występuje obok kotleta mielonego, schabowego lub piersi kurczaka pieczonej, z młodymi ziemniakami i koprem oczywiście! Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem SKŁADNIKI: 2 główki młodej kapusty 3 cebule

Zasmakuj Kuchni
Majonezowe Udka bez kości pieczone w szpinaku i pieczarkach 167

pęczka kopru 🍽 3 łyżki prażonej/suszonej cebuli 🍽 makonez.ok.3 łyżki  🍽 sól i pieprz do smaku  🍽.2 łyżki papryki czerwonej mielonej dowolnej 🍽 1 łyżka czosnku  🍽 1 łyżka suszonej bazyli  Przygotowanie : 1. Mięso myjemy,nacieramy przyprawami oraz majonezem. Mieszam.  2. Pieczarki myję a następnie kroję w plastry. 3. Szpinak myję i kroję drobno. 4. Koper myję

Gotowanie Patki
SOLIANKA 145

ogórków odrobina kapusty kiszonej 150g masła oliwa z oliwek garść kaparów garść czarnych oliwek garść zielonych oliwek 4 łyżki koncentratu pomidorowego łyżeczka mielonego kminku listek laurowy ziele angielskie pieprz sól cytryna Każde z mięs kroimy w drobne paski. Najpierw na oliwie podsmażyłam wołowinę, bo wymaga najdłuższego gotowania. Przełożyłam ją do garnka, zalałam wodą, dodałam kilka ziarenek ziela angielskiego, listek

Cytryna&Co.
Wegańskie kotleciki z tofu, cukinią i marchwią 188

jest tak zielone jak te kotleciki to chciałabym odrobinę przywołać wiosnę na talerzu. Wegańskie kotleciki z tofu, cukinią i marchwią zje nawet wielki miłośnik mięsa. Składniki: 1 kostka (180g) tofu naturalnego 2 łyżki siemię lnianego mielonego + 1/4 szklanki wody 1 łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych 3 łyżki mąki orkiszowej 1 mała cukinia 1 marchew przyprawy: czosnek granulowany, pieprz czarny, jarzynka(...)papryka słodka, zioła prowansalskie olej do smażenia Sposób przygotowania: Cukinię i marchew dokładnie myjemy, obieramy i ścieramy na tartce o grubych oczkach. Umieszczamy w misce. Następnie dodajemy siemię lniane mielone, pokruszone tofu, mąkę orkiszową, płatki drożdżowe nieaktywne oraz przyprawy. Całość zalewamy wodą. Odstawiamy na ok. 10 minut. Wilgotną dłonią formujemy kotleciki. Smażymy z obu stron ok. 3 minut

Truskawkowa Fiesta
Potrawka z kurczakiem i pieczarkami 148

listki rozmarynu. Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy, chwilę smażymy. Dolewamy zimny rosół, znowu dokładnie mieszamy, zagotowujemy. Do sosu wrzucamy pieczarki, mięso z podudzi, sok z cytryny, śmietanę, cukier, sól i świeżo mielony pieprz, chwilę gotujemy. My potrawkę jedliśmy z ryżem i mizerią

Kardamonovy
KASZOTTO MEKSYKAŃSKIE Z KURCZAKIEM 199

czosnku, mieszamy. Dorzucamy kaszę pęczak i smażymy mieszając przez ok.1 minutę. Następnie dodajemy pokrojone w niedużą kostkę piersi kurczaka, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem oraz oregano i smażymy mieszając ok.5 minut, dokładnie obsmażając mięso. Dolewamy białe wino i chwilę gotujemy, Następnie dodajemy bulion oraz wędzoną paprykę i gotujemy pod przykryciem ok.10 minut. Do garnka dodajemy pomidory, fasolę razem

Smaczne Zdrowe
Marokańskie burgery z jagnięciny i fasoli 226

gotową mieszankę różnych fasoli. Ciekawe połączenie nie sądzicie? Dlatego spodobał mi się oryginalny przepis, bo nigdy jeszcze przedtem nie robiłam burgerów mieszanych, z mięsa i fasoli. Marokańskie burgery Składniki: na 9 burgerów 1 kg mielonej jagnięciny 400 g ugotowanej fasoli, u mnie mieszanka, białej fasoli, czerwonej i ciecierzycy 4 ząbki czosnku 2 łyżki drobno pokrojonej szalotki 200 ml greckiego

codojedzenia
Drobiowa pieczeń z serem i kolorowymi paprykami 1248

jego nadmiar. 2. Żółty ser pokroić w małą kostkę, a papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i również pokroić w kostkę. 3. Masa mięsna: Mięso z uda kurczaka, cebulę, czosnek i bułkę zmielić maszynką do mielenia. Dodać jajko, żółtko, kasze mannę, pieprz czosnkowy, natkę z pietruszki, całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę mięsną. Następnie dodać pokrojony ser, papryki, całość dokładnie

Szalona Kuchnia Eweliny
Kotlet schabowy w rozmarynowym sosie 206

tradycyjne. Składniki: 4 kotlety schabowe 20 dag żółtego sera 2 jajka 15 dag gotowanej szynki sól i pieprz do smaku papryka słodka mielona do smaku 1 pęczek świeżego rozmarynu olej do smażenia Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem do smaku, lekko rozbić i usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piekarnik rozgrzać

Tradycyjna Kuchnia
Gulasz/sos myśliwski 305

ogórki kiszone 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3-5 suszonych grzybków 1/4 szklanki mąki 1,5 – 2 szklanki wody przyprawy: sól, mielony pieprz, ziele angielskie- 3kulki, majeranek, liść laurowy olej do smażenia     *** Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dużą kostkę i oprószamy solą oraz pieprzem *** *** Kiełbasę kroimy w plasterki a cebulę w piórka i wszystko razem podsmażamy

Blog z Apetytem
PULLED PORK Z KARKÓWKI 203

karkówka to nie tylko kotlety z grilla. Składniki: 1 kg kawałek karkówki słodka papryka czosnek granulowany cebula suszona oregano bazylia pieprz czarny mielony karkówkę przetnij „na około” tak, żeby powstał kilkucentymetrowy, płaski płat mięsa posyp jedną stronę wszystkimi przyprawami, zwiń mięso i [...] Artykuł PULLED PORK Z KARKÓWKI pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
Stir-fry z marynowaną wołowiną czyli obiad w pół godziny 220

mirin (tzw. słodka sake lub japońskie wino do gotowania) pół łyżeczki mielonej ostrej papryki pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki pół łyżeczki mielonego czarnego pieprzu Przygotowanie marynaty Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Przygotowanie Mięso wkładam na 3-4 godziny do zamrażarki. Zmrożone mięso kroję w poprzek włókien na jak najcieńsze plasterki, zalewam marynatą, tak aby było całkowicie zakryte

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata