Stir-fry z marynowaną wołowiną czyli obiad w pół godziny
Stir-fry z marynowaną wołowiną czyli obiad w pół godziny
Smażenie w ruchu (ang. stir fry) to chiński sposób gotowania, którego początki sięgają II wieku p.n.e. Techniką stir fry możemy przygotować zarówno dania azjatyckie, jak i potrawy kuchni europejskiej. Jest to doskonała metoda do przyrządzania owoców morza. Do smażenia używa się niewielkiej ilości mocno rozgrzanego oleju. Ze względu na wysoką temperaturę dymienia, najlepszy jest olej arachidowy, sojowy lub rzepakowy. Najpierw na silnie rozgrzany tłuszcz wrzucamy te produkty, które potrzebują najw... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, mięso, marynaty, wołowina, papryka, grzyby, sosy, imbir, shoarma, brokuły, zupa, sałatki, sałatka, ciasto, owoce morza, brokuł, ryż, makarony, makaron, szybki obiad, obiad, obiad na szybko, słoik, proste ciasto, ryż z warzywami, dania chińskie, pomysł na obiad, sos do makaronu, obiad dla 2 osób, mięso mielone
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz