mięso mielone - 23354 przepisów (strona:867/1557)

Ziołowe faszerowane polędwiczki i "Kobiety z Czerwonych Bagien" 176

trzonkiem noża. Do każdego otworu włożyć po 5 oliwek, kawałek papryki i chorizo. Kolendrę i pietruszkę pokroić drobno. Polędwiczki posypać solą i świeżo mielonym pieprzem, a potem obtoczyć w mieszaninie ziół. Każdy kawałek mięsa zawinąć szczelnie w folię aluminiową. Zwinąć końcówki, by otrzymać coś na kształt cukierka. "Cukierki" ułożyć na blasze i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni

Weekendy w domu i ogrodzie
Wieprzowina w sosie kurkowym 168

łyżki masła 1 cebula 1 łyżka mąki 100 ml słodkiej śmietanki Szynkę pokroić na plastry o grubości 1,5 cm,oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem z obu stron. Na patelni rozgrzać olej,obsmażyć mięso na rumiano i podlać 3- 4 łyżkami gorącej wody Patelnię nakryć pokrywką i dusić chwilę by wytworzył się lekki sosik. Na osobnej patelni roztopić

Kolorowa kuchnia Elki
Kotlety mielone drobiowo - rybne 222

dorodnego leszcza.  A że leszcz nie jest rybą wybitnego smaku, i ości dużo ma stwierdziłam że świetnie nadaje się na kotlety mielone. Po dokładnym oczyszczeniu i odfiletowaniu ryby uzyskałam 800g. czystego mięsa. 800g.  świeżej ryby (nie mrożonej) 500g. piersi kurczaka      2 średnie cebule      2 jajka      2 łyżki

Lubię to gotuję
Drobiowe mielone na ostro 236

Łatwe i smaczne Składniki mięso z kurczaka 1 kg cebula 1 szt czosnek 4 ząbki chleb czerstwy 2 kromki sambal oelek 1 łyżka suszone pomidory 3-4 szt sól i pieprzę … Czytaj dalej Drobiowe mielone na ostro

czarrna od kuchni
Kotlety z kapusty 253

Pamiętam, kiedy w dzieciństwie mama pierwszy raz przygotowała kotlety z kapusty. Wyglądały jak kotlety mielone, ale stwierdziłam wtedy, że są smaczniejsze od kotletów z mięsa. I podtrzymuję tę opinię :) Proponuję podać je z ryżem lub ziemniakami i ciepłym sosem. Składniki na około 20 niewielkich sztuk: 1 średnia główka białej kapusty 2 cebule 2 łyżki masła 1 sucha bułka

Trzeci talerz
Galaretka wieprzowa w kształcie choinek... 192

pieprz 2 łyżeczki żelatyny (chyba że gotujemy nóżki) pół szklanki octu. Mięsko gotujemy do miękkości z dodatkiem warzyw i przypraw, oddzielamy od kości i mielimy na większym sitku. Wywar przecedzamy przez sito, dodajemy zmielone mięso, ocet i żelatynę, doprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy na blaszkę (taką do ciasta) wyłożoną folią aluminiową i spożywczą na grubość ok. 1 cm. Wkładamy

Pelusiowa Kuchnia
Potrawka meksykańska z ryżem 120

pomidorów pelati 6 małych pieczarek sól morska  czarny mielony pieprz 1/2 łyżeczki mielonej papryki 1/2 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka mielonego chili olej do smażenia 1 szklanka suchego ryżu Wykonanie: Mięso podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Cebule obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i smażymy, aż cebula się zeszkli. Pieczarki kroimy

Kulinarne przygody Gatity
Smażona pierś kaczki na czosnkowym naleśniku z mąki gryczanej 198

sól, pieprz świeżo mielone 2 nieduże naleśniki: pół szklanki mąki gryczanej ok. 150ml mleka 1 jajko 2 ząbki czosnku pół łyżeczki soli Pierś kaczki delikatnie pozbawiamy skóry i kroimy w cieniutkie plasterki. W misce mieszamy składniki marynaty, doprawiając dobrze solą i świeżo mielonym pieprzem. Wkładamy do niej plasterki kaczki i mieszamy, by mięso dobrze zostało pokryte marynatą

Kuchenna Kontrrewolucya
Zupa nachosowa 162

ostrą paprykę. Gotujemy 10 minut, po czym dodajemy 200 g nachosów. Gotujemy kolejne 10 minut, a następnie blendujemy na gładki krem. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą. 4. Przy pomocy dwóch widelców oddzielamy mięso od skóry i kości. Mięso wrzucamy na rozgrzaną patelnię, smażymy dwie minuty i dodajemy sos cukrowo-sojowy. Smażymy, mieszając, aż sos oblepi mięso. Zdejmujemy

My Culinary Art
Zielona zupa z młodych warzyw idealna na lato 200

końcu różyczki brokułów i cukinię pokrojoną w kostkę. Gotować aż wszystkie warzywa będą miękkie. Wówczas dodać posiekany koperek, natkę pietruszki oraz mielony kminek. Mąkę rozprowadzić w śmietance, zahartować gorącym wywarem i przelać do zupy, energicznie mieszając. Mięso z można obrać ze skóry i kości, pokroić drobno i dodać do zupy lub wykorzystać do innego dania.  Gotować chwilę

Czerwień i błękit
Gulasz wieprzowy peperonciono 218

500g łopatki wieprzowej - papryka czerwona - cebula - puszka krojonych pomidorów bez skórki - 1/2 szklanki wody - 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej - pieprz czarny mielony - mąka pszenna do zagęszczenia sosu - 1 łyżeczka soli do mięsa Royal Brand (skład: sól, peperonciono, czosnek, rozmaryn, oregano) dodatki: - makaron pappardelle (u mnie semolina Czarniecki Makaron) - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Mięso kroję na małe (gulaszowe

Kuchnia co dnia
Chińska zupa wg Józefa 166

kostkę, obsypujemy mąką ziemniaczaną i vegetą, pozostawiamy na 15 min, a potem obsmażamy najlepiej na maśle klarowanym Na około litr wrzątku wrzucamy warzywa, dodajemy mięso i gotujemy do miękkości Doprawiamy do smaku sosem sojowym, mieloną papryką, solą, pieprzem czarnym i przyprawą pięciu smaków (kamis). Z tej porcji składników wyszło mi zupy dla 4 osób. Z całej torebki mrożonki można

Proste Potrawy
Wołowina zapiekana z warzywami na patelni, z zasmażanymi buraczkami i sosem koperkowym 191

części pora , pomidorki koktajlowe , kilka pieczarek , 3 średnie ząbki czosnku , odrobina oleju . Gicz wołową opłukać w zimnej wodzie, osuszyć dobrze papierowym ręcznikiem. Oprószyć grubo mielonym pieprzem i przesmarować lekko olejem. Na rozgrzanej patelni obsmażyć mięso z obu stron, a następnie przykryć kawałkiem folii aluminiowej (niezbyt szczelnie i błyszczącą stroną do dołu)  i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury

Codzienna kuchnia niecodzienna
Polędwiczki z kurczaka z boczniakami królewskimi w kremowym sosie 443

szalotka 200 g śmietanki kremówki 30% 50 g masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 gałązka świeżego rozmarynu 1/2 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej świeżo mielony pieprz sól PRZYGOTOWANIE: Na początek marynujemy polędwiczki z kurczaka. Mięso myjemy, osuszamy i przekładamy do miski. Rozmaryn bardzo drobno siekamy i posypujemy nim polędwiczki. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. Wcieramy przyprawy w mięso

kulinarnyJa
Roladki drobiowe z białą kiełbasą 260

pieprzolej do smażeniaFilety lekko rozbijamy (ostrożnie żeby nie uszkodzić delikatną strukturę mięsa). Filety oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Farsz: mięso z kiełbasy wyciągamy z osłonek, dodajemy do niego posiekaną natkę pietruszki oraz świeżo mielony pieprz. Farsz mieszamy. Nadziewamy nim roladki i zwijamy podobnie jak gołąbki. Można zabezpieczyć je wykałaczkami. Następnie obsmażamy roladki na rozgrzanym oleju(...)każdej strony a następnie zapiekamy około 15-20 minut (nie dłużej bo mięso się nam przesuszy) w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Podajemy pokrojone w plastry albo w całości. drobiowe roladki z białą kiełbasą

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania