mięso mielone - 23354 przepisów (strona:863/1557)

Schab w sosie koperkowo-pieczarkowym 202

schabu bez kości * 50 dag pieczarek * pęczek koperku * kminek mielony * przyprawa do wieprzowiny * sól, pieprz grubo mielony * czosnek granulowany * ostra papryka mielona * 200 ml śmietany 18% * 2 łyżki mąki pszennej Sposób wykonania Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry i obsmażyć na oleju z obu stron. pod koniec smażenia posypać kminkiem. Pieczarki obrać, pokroić w półplasterki, podsmażyć

Mix smaku
Karkówka bejcowana w piwie i kawie 194

kawę, sos sojowy, ocet balsamiczny oraz czosnek przeciśnięty przez praskę). Wkładamy mięso do miski i bejcujemy kilka godzin w schłodzonym miejscu. Przed grillowaniem mięso wyjmujemy z lodówki by nabrało temperatury pokojowej. Następnie doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Grillujemy z obu stron średnio po 4 minuty z każdej. Taka karkówka najlepsza z pieczonymi ziemniakami oraz letnią sałatką. karkówka bejcowana

Bon Appetit Małgorzaty
Kulebiak z łososiem, pieczarkami i ryżem 116

świeżego filetu z łososia ze skórą 1 surowe żółtko 275 g prostokątnego ciasta francuskiego (z prawdziwym masłem) 400 g śmietanki 30% 60 ml białego, ulubionego wina sól morska, świeżo mielony czarny pieprz 1 opakowanie miksu sałat Przygotowanie kulebiaka z łososiem: Piekarnik rozgrzać do 200°C (termoobieg) Pieczarki oczyścić, pokroić w półtalarki. Cebulę drobno posiekać. Na patelnię wlać oliwę(...)pęczka natki pietruszki sól morska, świeżo mielony czarny pieprz Filety z łososia umyć, osuszyć (jeśli na skórze są łuski należy zdrapać je nożem) . Włożyć do rondla, zalać szklanką mleka. Zagotować. Zmniejszyć ogień, przyprawić świeżo mielonym pieprzem i gotować ok. 5 minut bez przykrycia. Wyciągnąć łososia (nie będzie do końca ścięty) , mięso oddzielić od skóry, dzieląc je na małe

Moja Delicja
Jak zrobić gulasz wołowy? 288

wysoką patelnię z rozgrzanymi 2 łyżkami oleju. Olej rzepakowy Rapso doskonale nadaje się do smażenia. Podsmażamy chwilę na rumiano, żeby zamknąć pory w mięsie, wtedy kawałki mięsa będą soczyste. Dodajemy kopiastą łyżkę mielonej papryki i podsmażamy dalej. Wlewamy litr wrzącej wody, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Możemy też przed dodaniem wody wrzucić pokrojoną w piórka cebulę i smażyć(...)gulaszu, jakoś mi nie pasują one tutaj, jeśli ktoś lubi może dodać świeżą paprykę, pieczarki czy pomidory. Ja je jednak dodaję do zupy gulaszowej. Gulasz gotujemy do miękkości mięsa (około 1 godziny), pod koniec gotowania ja przyprawiam gulasz majerankiem, solą i pieprzem, tym razem pieprzem młotkowanym z kolendrą, gotujemy jeszcze aż sos zgęstnieje. The post Jak zrobić gulasz wołowy? appeared

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zapiekane ziemniaki z wieprzowiną i musztardą 216

wieprzowego z łopatki lub karkówki 1 duża cebula 3-4 łyżki oleju rzepakowego 3-4 łyżki musztardy pół łyżki soli pół łyżki oregano pieprz czarny mielony Ziemniaki oraz cebulę obrać i pokroić. Mięso pokroić w kostkę lub w paski. Dodać pozostałe składniki. Wszystko razem wymieszać, po czym przełożyć do żaroodpornego naczynia. Naczynie przykryć. Zapiekać w temperaturze 200 stopni około

Praktyczna pl
Pierś kurczaka sauté 145

Soczysta pierś z kurczaka, mocno ziołowa, doprawiona, smażona w niewielkiej ilości tłuszczu. Bez panierki, lekko, zdrowo, pokochałam tego typu mięso. Obiad podaję z ryżem, świeżą natką i posiekaną sałatą pekińską z pomidorami, oliwkami lub mizerią z jogurtem, sałatką ze świeżych warzyw. Pierś kurczaka sauté Wypróbuj także inne przepisy na soczystą pierś z kurczaka: Pierś kurczaka pieczona z szynką dojrzewającą Pierś(...)śmietance z pomidorami Pierś z kurczaka w suszonych pomidorach SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka sól, pieprz, lubczyk, oregano, ostra i słodka mielona papryka olej rzepakowy do smażenia, może być masło klarowane, olej kokosowy PRZYGOTOWANIE: Mięso dobrze myję, lekko osuszam papierowym ręcznikiem. Wykrawam błony. Jeśli piersi są duże przekrawam je wzdłuż i na pół. Powstają wtedy 4 kotlety

Zasmakuj Kuchni
Pierś kurczaka z ziemniakiem truflowym 222

marchewki żółtej  sok z 1/2 cytryny  Przyprawy :  papryka słodka pieprz czarny  imbir  tymianek kardamon kminek rzymski mielony  Filet z piersi myjemy, odsączamy, oczyszczamy i kroimy w paski. Polewamy mięso oliwą z oliwek i przyprawiamy z obu stron papryką słodką, pieprzem czarnym, imbirem i tymiankiem. Wszystkie warzywa myjemy. Marchew fioletową obieramy, ścieramy na tarce

Parowar Faceta
Jesienny gulasz z dynią i opieńkami 223

mrożonych, 1 duża słodka papryka, 1 marchew, 1 pietruszka, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, przyprawa do gulaszu, słodka papryka mielona, ziele angielskie, liść laurowy, olej do smażenia 1 czubata łyżka mąki S posób przygotowania: Mięso opłukać, pokroić w grubą kostkę, porządnie oprószyć przyprawami i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i podsmażyć. Przełożyć do garnka, zalać

Nie tylko w kuchni
Za'atar bardzo pikantny do karkówki 108

karkówki. Aby przyprawa nie traciła pikantności, przygotowuję ją w małych ilościach, wykorzystując do tego młynek blendera (w taki niewielki młynek, idealny do mielenia przypraw i ziaren do smoothies wyposażony jest blender Breville ).  Po przygotowaniu mieszanki nacieram mięso olejem, obsypuję za'atarem i odkładam na kilka godzin do lodówki. Karkówkę z najczęściej przygotowuję w wolnowarze, wolno pieczona w niskich temperaturach

Cztery Fajery
Za'atar bardzo pikantny do karkówki 221

karkówki. Aby przyprawa nie traciła pikantności, przygotowuję ją w małych ilościach, wykorzystując do tego młynek blendera (w taki niewielki młynek, idealny do mielenia przypraw i ziaren do smoothies wyposażony jest blender Breville ).  Po przygotowaniu mieszanki nacieram mięso olejem, obsypuję za'atarem i odkładam na kilka godzin do lodówki. Karkówkę z najczęściej przygotowuję w wolnowarze, wolno pieczona w niskich temperaturach

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
In love with burgers 178

wykonać takiego burgera samemu- zaczynając od bułki, a kończąc na sosie. Jako dodatek przygotujemy frytki. A więc do dzieła! WSKAZÓWKI: mięso - wołowina, nie może być sucha, najlepsza do burgerów jest karkówka, chociaż gotowe mielone też jest dobre, wystarczy do niego dodać kilka kropel oleju, bułki - my robimy podwójną porcję (12-14), bo zachowują świeżość kilka dni, a można(...)też się sprawdzą. Natomiast nie polecam frytek mrożonych - jak już się decydujemy piec bułki, to pokrojenie kilku ziemniaków naprawdę nie jest niczym trudnym. ser -  kładziemy cienkie plasterki na mięso pod koniec jego smażenia, patelnia - grillowa jest przydatna, wystarczy posmarować cienką warstwą oleju i smażyć na dużym ogniu, zwykłą patelnia sprawdza się tylko wtedy, kiedy nic do niej nie przywiera

Kuchnia od dwojga
Karkówka z płatkami chili i kminkiem 217

Karkówka jest bardzo dobrym mięsem na przygotowanie bez dużego wysiłku obiadu. Dość często ją przygotowuję i aby nie było monotonnie, to staram się robić różne warianty smakowe. Tym razem dla osób lubiących ostrzejsze smaki karkówka pieczona z płatkami chili i kminkiem. Dodanie cebuli bardzo fajnie równoważy ostrość chili i w efekcie mamy aromatyczne z lekką nutą pikantności danie(...)Składniki: 1 kg niezbyt tłustej karkówki wieprzowej 2 średnie cebule 3 - 4 ząbki czosnku 1 - 2 łyżki płatków chili 2 łyżki kminku mielonego lub roztartego w moździerzu 2 łyżki majeranku sól olej do smażenia Przygotowanie: Mięso umyć, oczyścić i pokroić w plastry o grubości 1 - 1,5 cm. Cebulę obrać, pokroić w pióra i zeszklić na patelni z rozgrzanym

Kuchcik gotuje
Pasztet z perliczki 210

aluminiowych jednorazowych foremkach. składniki (3 foremki 10x 23 cm) 450 g ugotowanego mięsa perliczki (mięso z ok kilogramowej perliczki ) 410 g boczku  surowego 150 g surowej wątroby gęsiej włoszczyzna z rosołu 4 jajka 1 bułka ok 60  g sól, pieprz gałka muszkatołowa mielony imbir + wywar z gotowania boczku do rozrzedzenia masy parę plastrów słoniny do foremek przygotowanie(...)rosole, możemy dodać też cebulę. Wody nalać  tylko tyle aby zakryła mięso, gotować do miękkości, ok 1,5 godziny. Na ostatnie 15 minut wrzucić umytą wątróbkę. Mięsa i wątróbkę wyjąć z wywaru. Część wywaru odlać i   namoczyć w nim bułkę, kiedy zmięknie, lekko odcisnąć. Przestudzone mięsa zmielić trzy razy przez sitko z małymi oczkami ( 3,5) razem

Stare Gary
Gulasz na ostro z ciecierzycą 112

aromatyczny i niezwykle sycący. Doskonały ze świeżym chlebem, ale można dodać do niego także pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Ostrość możesz regulować ilością dodanej papryczki chili. Składniki: 1 kg mięsa na gulasz (najlepsza będzie wołowina) 3 łyżki oleju 2 duże cebule 5 ząbków czosnku 3 cm kawałek świeżego imbiru puszka ciecierzycy 800 g świeżych pomidorów lub dwie puszki pomidorów(...)pieprz Gulasz na ostro z ciecierzycą- przepis Mięso umyj pod bieżącą wodą, osusz i pokrój w kostkę. Do przygotowania gulaszu najlepsze będzie mięso wołowe, ale możesz użyć też wieprzowego lub z udźca indyczego. Przygotuj pastę z przypraw i łyżki oleju: wymieszaj ze sobą po łyżeczce tymianku, wędzonej papryki, cząbru, kurkumy oraz mielonej kolendry. Możesz też użyć kuminu i odrobiny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dzik z kalarepą i fasolką szparagową 170

fasolkę- gotować pod przykryciem Papryki pokroić w paski i również dodać do całości, posolić, doprawić do smaku solą, pieprzem mielonym, oregano, estragonem, jałowcem Na koniec dodać pokrojoną w pół krążki cebulę i całość gotować do zupełnej miękkości mięsa, dobrze byłoby by warzywa podczas gotowania nie rozleciały się zupełnie. Smacznego

Proste Potrawy